Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
beco wrote: ↑11/12/2025 23:30
E šta bi vi ovdje uradili, rođak mi kupuje auto buđet 30 000 KM.
Ja ga nagovaram Mazdu CX3 2.0 automatik, njemu se najviše sviđa Q3 a žena naginje na GLA.
Moja preporuka za Mazdu isključivo jer će ga manje zaboliti glava sa CX3, što je jeftiniji za održavanje i manje interesantan za krađu, što lagano čipom možeš sa 120 na 165 KS.
Po zadnjim informacijama izgleda da samo GLA dolazi u obzir
Sva su godišta 2015-2018, Mazda najmanje prešla 130k km, premium na magičnih 180k km.
Pustio ih da sami "odaberu", da ne bih ja bio kriv za nesto. I da ne bih morao nekoga slati u 3PM.
Ako bi me pitali, rekao bih svoje misljenje, i ne puno preko toga, mozda neki odgovor na potpitanje.
Ove kilometraze su taman da se pocne mjenjati svasta...zato je I moguce da je ok kilometraza.....ali zato kad ga utegnes komotno ide na 500 tisuca.....da mi je naci provjerenu stariju e klasu tamo 2009g w210 211....model.prije ove uh....to se ne kvari
Imam ja jednog, 2017ta, 350d, sa puno km.
Bas me interesuje dpf, scr, adblue, da li su jos u funkciji
canvra888 wrote: ↑12/12/2025 13:44
Ne znam.kakav je 350d po tom pitanju, ali znam da 220d kuburi baš sa NOx senzorom.
Vrlo moguće da su neki senzori mijenjani na ovoj Mečki ali opet ovo je ozbiljna pređena kilometraza koja prelazi projekcije i proizvođača a sve je i dalje u funkciji što sjajan rezultat. Mečka opravdava svoje ime i status
Vrlo visoka kilometraža za današnja vozila. Uvijek sam preferirao auta sa manjim kilometražama zbog troškova održavanja. Danas treba biti posebno hrabar pa ova vozila kupiti i voziti na ovim kilometražama.
Bilo je zamjene senzora i jos nekih stvari. Naravno da nije presao ovoliko bez kvara. Dpf jos nije diran jer je ova kilometraza uglavnom otvorena voznja i duze relacije.
Inace auto je na firmi i svi radovi se obavljaju u ovlastenom servisu.
Ja ga nagovaram Mazdu CX3 2.0 automatik, njemu se najviše sviđa Q3 a žena naginje na GLA.
Moja preporuka za Mazdu isključivo jer će ga manje zaboliti glava sa CX3, što je jeftiniji za održavanje i manje interesantan za krađu, što lagano čipom možeš sa 120 na 165 KS.
Sva su godišta 2015-2018, Mazda najmanje prešla 130k km, premium na magičnih 180k km.
Nek uzme sta nadje u najboljem stanju, ne znam bas da ima q3 2015 i mladji za 30 da nije benzin il sa 250+ na satu, mazda je mali auto ako imaju djece nije kakva sreca, mada nisu ni ova 2 nesto puno veca, mislim da je q3 od poredjenih "najveci". Za gla bas nemam pojma, malo je i zeznut budzet s obzirom koje godiste ganjaju i marke automobila, mislim da za merc i audi dobar primjerak treba jos bar 3-4 milje da bude kako treba...
Ma ne treba previše navaljivati, nek ljudi kupe šta hoće. Daš viđenje i to je to.
Ja lično gla ne bi nikako, tj ne bi ništa ispod c klase.
Evo neki dan razgovarao s kolegom jednim, kupuje kola izbor je 1.2 onaj famozni pežo. Reko Tako i tako ti je s njim, ulje remen ovo ono. Nisam odgovarao, samo naveo te minuse. Ipak kupio kola.
Nek uzme sta nadje u najboljem stanju, ne znam bas da ima q3 2015 i mladji za 30 da nije benzin il sa 250+ na satu, mazda je mali auto ako imaju djece nije kakva sreca, mada nisu ni ova 2 nesto puno veca, mislim da je q3 od poredjenih "najveci". Za gla bas nemam pojma, malo je i zeznut budzet s obzirom koje godiste ganjaju i marke automobila, mislim da za merc i audi dobar primjerak treba jos bar 3-4 milje da bude kako treba...
Svi slicnih godista, nije problem sto je mazda presla 130k, al su premiumi na magicnih 180k
hopi wrote: ↑12/12/2025 18:47
Ma ne treba previše navaljivati, nek ljudi kupe šta hoće. Daš viđenje i to je to.
Ja lično gla ne bi nikako, tj ne bi ništa ispod c klase.
Evo neki dan razgovarao s kolegom jednim, kupuje kola izbor je 1.2 onaj famozni pežo. Reko Tako i tako ti je s njim, ulje remen ovo ono. Nisam odgovarao, samo naveo te minuse. Ipak kupio kola.
Odgovaranje je najbrzi put da bas to kupe
Za godinu-dvije ce biti joj sto te nisam poslusao, klasika.
Dobio sam novu ponudu za Gnjolfa
Nudi mi se Audi Q5 Quattro (2016) 2.0 TFSI. Naravno, uz moju doplatu. Prije nego krenem u odlučivanje, šta znate o ovom motoru i hoće li mi trebati cisterna goriva?