Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- duh_sa_sjekirom
#52076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene najviše sikira sto se Borjana zabrinula oko urušavanja ugleda BiH...

-
pemanapemani
#52077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
peca777 wrote: ↑11/12/2025 18:27Nevjerovatno koja povsnost, no hajde da pokusam da razlozim na jednostavne stvari:pemanapemani wrote: ↑11/12/2025 18:21 Rade pekare, dragstori i benzinske, ali jok, ne mozemo izdržati jedan dan bez jebenog trznog centra.
-bolje su 2 dana, nego jedan dan - logicno
-radnici su imali 1 slobodan dan, opet dobili samo 1 dan, samo fiksno
-sada ni taj dan nece biti fiksno nedjelja, jer ce neki raditi u dragstoru
-rekao sam da neki vise vole druge slobodne dane, jer ni oni sami ne mogu nedjeljom otici sa djecom i u tu jebenu nabavku, kino, bilo sta.
Stvarno mi se ne da vise objasnjavati. Vi zadovoljni jednim danom? Vi zadovoljni da vam se poseru u usta pa vise ni taj jedan dan nije siguran? Bujrum.
Da se ne lažemo, najbitnija stavka je da je jedan dan u sedmici ukinuto pravo na nabavku, a to je osnovno ljudsko pravo.
Nedjelja i nemaš ulja, jebena situacija.
-
4L0n3
#52078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema metodologije, bojim se da nam ne gine jedna “povijesna pomirba bosnjaka” kao u reziji pokojnog doktora iz susjedstva.
U zastiti drzavnih interesa mora se slozno, ugledat se na ostale narode. Od ovog kopanja ociju zarad fotelja nema nista.
U zastiti drzavnih interesa mora se slozno, ugledat se na ostale narode. Od ovog kopanja ociju zarad fotelja nema nista.
-
peca777
#52079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sve tvoje navedeno pada u vodu jer ja imam izbor. RS mi je na 5 minuta voznje, te da mi je priporitet kupovina, ne bih se ni javljao. Ja volim da razmisljam malo sire od onoga sto je nametnuto u bilo kojoj situaciji.pemanapemani wrote: ↑11/12/2025 18:40 Da se ne lažemo, najbitnija stavka je da je jedan dan u sedmici ukinuto pravo na nabavku, a to je osnovno ljudsko pravo.
Ne brini, sada ce i u mojoj prciji biti dragstor, pa onda neces imati argument da nemam gdje kupovati. Onda cu te ja upitati sta je sa radnicima u dragstoru koji trebaju da odmaraju u nedjelju
-
pemanapemani
#52080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odnosno, morate se ugledati na Srbe i Hrvate, nikakve ostale narode.
Slovenci, Albanci, Crnogorci i Makedonci...
Ma hajte molim vas
-
pemanapemani
#52081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebi ga, ti si širok i ne voliš nametanja, a neradna nedjelja je sama esencija nametanja u BiH.peca777 wrote: ↑11/12/2025 18:52sve tvoje navedeno pada u vodu jer ja imam izbor. RS mi je na 5 minuta voznje, te da mi je priporitet kupovina, ne bih se ni javljao. Ja volim da razmisljam malo sire od onoga sto je nametnuto u bilo kojoj situaciji.pemanapemani wrote: ↑11/12/2025 18:40 Da se ne lažemo, najbitnija stavka je da je jedan dan u sedmici ukinuto pravo na nabavku, a to je osnovno ljudsko pravo.
Ne brini, sada ce i u mojoj prciji biti dragstor, pa onda neces imati argument da nemam gdje kupovati. Onda cu te ja upitati sta je sa radnicima u dragstoru koji trebaju da odmaraju u nedjelju![]()
-
geoxx
#52082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prvo treba prestati krindz kuknjavu. Izgledas slab i jadan. Ako je vijest Plenkovic u BL za 200 komentara na klixu i Avdino tvitanje, onda ga jebi. Imas sto imas i prilagodis se takvoj situaciji. Ljudi i dalje u nekom tripu kako ce se neko odreci Dodika i onda kukaju kad se desi suprotno.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#52083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svaki narod koji si naveo je historijski bolje prošao od Bošnjaka u zadnjih sto godina.pemanapemani wrote: ↑11/12/2025 18:53Odnosno, morate se ugledati na Srbe i Hrvate, nikakve ostale narode.
Ma hajte molim vas![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#52084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da, pitanje je koliko je to u BiH.
Inače svako živi u bošnjačkom poltičkom balonu gdje je sve samo kao da se svako nakrade, korupcija, gladni smo na sva tri jezika i slične prazne fraze...
- Danguba
- No Mind
#52086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedna stvar je kad se separatisticki SNSD, koji je svakako otvoreno protiv drzave, ne odriče Dodicka, a ipak je sasvim druga stvar kad predsjednik susjedne drzave daje drzavnicki legitimitet covjeku kojeg je drzavni sud smijenio i zabranio mu politicko djelovanje. To je otvoreni neprijateljski akt, i mora se zauzeti jasan stav prema tome, tj. Pro l-BiH politicari bi to trebali. To nije kukanje i slabost, slabost ce biti ako budu sutili i ako nastave da imaju normalan odnos sa Plenkovićem.
-
4L0n3
#52087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja, i ?pemanapemani wrote: ↑11/12/2025 18:53Odnosno, morate se ugledati na Srbe i Hrvate, nikakve ostale narode.
Ma hajte molim vas![]()
Sta fali srbima i hrvatima ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka Njiva i druga strana priche
https://www.avaz.ba/vijesti/bih/1011402 ... pristajemo
- Nismo se “odrekli” sto miliona. Ne odričemo se ničega što pripada građanima Federacije. Samo odbijamo da se novac Federacije preljeva u RS. Neću komentarisati motive gospodina Krnjića — on pokušava uloviti populističke poene, iz razloga poznatih samo njemu. Ja ću se držati činjenica. Godinama se raspodjela prikupljenih sredstava radila ad hoc, bez jasnog mehanizma. Zašto je prethodna Vlada — premijer iz SDA i ministrica iz HDZ-a — pristajala na raspodjelu koja je omogućavala nesrazmjerne isplate u korist RS, a na štetu Federacije, pitanje je za njih. Tako je bilo i 2021. kad je gosp. Krnjić imenovan – poručio je Nikšić.
Dodaje da ova Vlada na takvu raspodjelu nije pristala. I tačno je da novac nije raspoređen upravo zato što odbijamo model koji bi oštetio Federaciju, ističe Nikšić.
- Budući da RS odbija usvajanje pravednog mehanizma, u ime Federacije smo podnijeli tužbu i to će biti predmet spora. Dopremijer i ministar finansija Toni Kraljević u RS je proglašen “problemom” samo zato što štiti interese Federacije i ne pristaje da novac koji pripada našim građanima ide u RS. Jučer se ništa nije promijenilo, osim što je gospodin Krnjić tražio da se glasa za sve tačke dnevnog reda, uključujući i raspodjelu koja je ponovo nepovoljna za Federaciju, zajedno s odlukom o graničnom prelazu – kaže premijer.
- Nismo se “odrekli” sto miliona. Ne odričemo se ničega što pripada građanima Federacije. Samo odbijamo da se novac Federacije preljeva u RS. Neću komentarisati motive gospodina Krnjića — on pokušava uloviti populističke poene, iz razloga poznatih samo njemu. Ja ću se držati činjenica. Godinama se raspodjela prikupljenih sredstava radila ad hoc, bez jasnog mehanizma. Zašto je prethodna Vlada — premijer iz SDA i ministrica iz HDZ-a — pristajala na raspodjelu koja je omogućavala nesrazmjerne isplate u korist RS, a na štetu Federacije, pitanje je za njih. Tako je bilo i 2021. kad je gosp. Krnjić imenovan – poručio je Nikšić.
Dodaje da ova Vlada na takvu raspodjelu nije pristala. I tačno je da novac nije raspoređen upravo zato što odbijamo model koji bi oštetio Federaciju, ističe Nikšić.
- Budući da RS odbija usvajanje pravednog mehanizma, u ime Federacije smo podnijeli tužbu i to će biti predmet spora. Dopremijer i ministar finansija Toni Kraljević u RS je proglašen “problemom” samo zato što štiti interese Federacije i ne pristaje da novac koji pripada našim građanima ide u RS. Jučer se ništa nije promijenilo, osim što je gospodin Krnjić tražio da se glasa za sve tačke dnevnog reda, uključujući i raspodjelu koja je ponovo nepovoljna za Federaciju, zajedno s odlukom o graničnom prelazu – kaže premijer.
-
axe22
#52089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel nazvao Covica i Dodika i IZVINUO se zbog Krnjica?_BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2025 19:40 Neka Njiva i druga strana priche
Njiva i njegova prica.
- Danguba
#52090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa sta je njiva uradio po tom pitanju?
Podnio tuzbu i...?
Ja sam o tome pisao ima mjesec dana pa me svi napadali.
Nema nista dok se to ne rijesi.
Upravo ovako kako to cini Krnjic.
Zasijedanje uo treba biti kvartalno kao za vrijeme Bevande.
Podnio tuzbu i...?
Ja sam o tome pisao ima mjesec dana pa me svi napadali.
Nema nista dok se to ne rijesi.
Upravo ovako kako to cini Krnjic.
Zasijedanje uo treba biti kvartalno kao za vrijeme Bevande.
Last edited by Danguba on 11/12/2025 19:47, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izvinuti:
1. saviti prema gore
2. iščašiti, uganuti (nogu, ruku)
3. (se) a. iskriviti se, savinuti se, svinuti se [grana se izvinula]; izviti se b. pren. osloboditi se, izvući se [izvinula mu se iz zagrljaja]; izviti se
-
axe22
#52092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moja greska, hvala na ispravci._BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2025 19:47Izvinuti:
1. saviti prema gore
3. (se) a. iskriviti se, savinuti se, svinuti se [grana se izvinula]; izviti se b. pren. osloboditi se, izvući se [izvinula mu se iz zagrljaja]; izviti se
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sluzimo naroduaxe22 wrote: ↑11/12/2025 19:49Moja greska, hvala na ispravci._BataZiv_0809 wrote: ↑11/12/2025 19:47Izvinuti:
1. saviti prema gore
-
geoxx
#52094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kukanje nego sta. I to tvoje. Smijenio i sta sad? Dodik je smijenjen, ali slobodan covjek. Sud je zabranio da vrsi funkciju. Da se politikom de facto bavi mu ne moze zabraniti. Bitna razlika. On se samo de facto i bavi politikom. Ne moze sud zabraniti nekom da ne slusa Dodika nit narodu da ga prati. Kakav je tu onda legitimitet?No Mind wrote: ↑11/12/2025 19:34 Jedna stvar je kad se separatisticki SNSD, koji je svakako otvoreno protiv drzave, ne odriče Dodicka, a ipak je sasvim druga stvar kad predsjednik susjedne drzave daje drzavnicki legitimitet covjeku kojeg je drzavni sud smijenio i zabranio mu politicko djelovanje. To je otvoreni neprijateljski akt, i mora se zauzeti jasan stav prema tome, tj. Pro l-BiH politicari bi to trebali. To nije kukanje i slabost, slabost ce biti ako budu sutili i ako nastave da imaju normalan odnos sa Plenkovićem.
De nek reaguju, nek ne sute, ono saopstenje neko, al da bude ostro. Big deal.
- Haris033
#52095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hipotetički, kada bi u BiH nestalo Bošnjaka, koji narod bi popunio taj dio?
Teritoriju sigurno ne bi naselio niko jer ni Srbija ni Hrvatska nemaju dovoljno stanovništva da popune vlastite praznine, a kamoli BiH, pa bi zemlja vjerovatno bila prisiljena uvoziti radnu snagu iz država poput Nepala, Indije, Bangladeša ili Filipina.
Ekonomija bi se urušila jer je najveći dio tržišta, kupovne moći, biznisa, usluga i investicija vezan za bošnjačke sredine, pa bi i Srbi i Hrvati ekonomski prošli mnogo gore, a ne bolje. Stranci ne bi bili “bolji komšije” jer se ne uklapaju u lokalne političke i društvene obrasce, niti bi učestvovali u njihovim nacionalnim projektima.
A što se tiče politike, najveći dio destruktivnih političkih ideologija na Balkanu historijski je dolazio iz radikalnih struktura među hercegovačkim Hrvatima i srpskim nacionalistima, što je oblikovalo politike Zagreba i Beograda prema BiH, iako se danas čini da iz Srbije dolaze nešto umjereniji tonovi nego iz dijelova hrvatskog političkog korpusa, gdje je danas uticaj hercegovačke dijaspore jak.
Grbavi vepar i draža čović neka se ljube i dalje.
Lično žalim svaku osobu koja može podržavati politiku koja uništava vlastitu budućnost, te zlo i primitivizam koje proizvode ova dvojica.
Teritoriju sigurno ne bi naselio niko jer ni Srbija ni Hrvatska nemaju dovoljno stanovništva da popune vlastite praznine, a kamoli BiH, pa bi zemlja vjerovatno bila prisiljena uvoziti radnu snagu iz država poput Nepala, Indije, Bangladeša ili Filipina.
Ekonomija bi se urušila jer je najveći dio tržišta, kupovne moći, biznisa, usluga i investicija vezan za bošnjačke sredine, pa bi i Srbi i Hrvati ekonomski prošli mnogo gore, a ne bolje. Stranci ne bi bili “bolji komšije” jer se ne uklapaju u lokalne političke i društvene obrasce, niti bi učestvovali u njihovim nacionalnim projektima.
A što se tiče politike, najveći dio destruktivnih političkih ideologija na Balkanu historijski je dolazio iz radikalnih struktura među hercegovačkim Hrvatima i srpskim nacionalistima, što je oblikovalo politike Zagreba i Beograda prema BiH, iako se danas čini da iz Srbije dolaze nešto umjereniji tonovi nego iz dijelova hrvatskog političkog korpusa, gdje je danas uticaj hercegovačke dijaspore jak.
Grbavi vepar i draža čović neka se ljube i dalje.
Lično žalim svaku osobu koja može podržavati politiku koja uništava vlastitu budućnost, te zlo i primitivizam koje proizvode ova dvojica.
-
breuer
#52096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Plenkoviću treba zahvaliti što je prihvatio ulogu da testira nosivost nove konstrukcije mosta, al on će biti otvoren nekad kasnije.
Inače, prije su se za te prilike koristili konji
Inače, prije su se za te prilike koristili konji
- problemnatravunu
- Haris033
#52098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zaboravio sam Kabirija. On je vrlo dobar prijatelj i mentor ove trojke sa teferića u BL.
-
HelaS
#52099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Onda to znači da je imao sposobnije vođe, one ljude koji su znali odlučivati. Naš Bošnjak Izetbegović odlučio je za Dayton i zato 30 godina uživamo taj ugođaj, rahatluk i blagostanjePreWiBa wrote: ↑11/12/2025 19:23Svaki narod koji si naveo je historijski bolje prošao od Bošnjaka u zadnjih sto godina.pemanapemani wrote: ↑11/12/2025 18:53Odnosno, morate se ugledati na Srbe i Hrvate, nikakve ostale narode.
Ma hajte molim vas![]()
- banjaluka078
- Moderator
#52100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a Dragan Čović izrazio je danas žaljenje što s premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem nije mogao otvoriti novi granični prelaz u Gradišci, a potom se obratio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.
"Predsjedniče Dodik, kroz tebe želim pozdraviti sve prijatelje iz Republike Srpske na svakoj razini vlasti, jer isto tako kako mi pokušavamo napraviti jednu mrežu zajedničkog djelovanja, siguran sam da to ne možemo napraviti ako nismo svi zajedno. To zajedništvo može napraviti čudo", rekao je Čović.