beco wrote: ↑07/12/2025 11:24
Ma Toyote su stvarno kod nas precijenjene, pogotovo Corolla.
Nisu uvijek bile, čak su bile i najpovoljnija kupovina. Prvo sam imao Golfa Plus 2.0TDI (odlično auto, ali švercersko govno na koje sam nasjeo zbog bliže okoline, a tad sam ganjao Ceed-a).
Nakon malo istraživanja odlučim za Corollu. Godina je 2019. septembar do novembar, nova je tad bila 33k-34k 1.6b MT Luna paket. U septembru 2019., propustim u Sladaboniju 1.4dizel Luna MT 2014.g sa duplim setom točkova i 50k na satu, oglašena cijena 19.5kKM, jer nisam reagovao u roku 2 dana, punac i otac me isprozivali kako sam uvijek van standarda. Nakon toga se pojavi siva metalik 1.6b Luna MT 2017.g dupli set točkova i 30k na satu, oglašena cijena 23.5kKM (nisam imao dovoljno novca, iako sam imao želju, odlična ponuda). Nakon toga 26.11.2019. kupim svoju (rezervisao 2h nakon objave), bijelu 1.6b Luna MT decembar 2015g dupli set točkova i 47k na satu, oglašena cijena 20k. Registracija isticala za mjesec, prodavac povukao svoju policu odmah, i par sitnih tragova sarajevskog parkinga na njoj, plaćena 18.5k.
Cilj ovog posta je poruka da ne kupujete švercerska govna, oni nisu humanitarci nego najgora sorta od ljudi, koji nemaju razmuman cilj zarade, i čeputanja vozila, nego da vam uzmu zadnju marku iz džepa na emocije. Izvade rezervni točak, dizalicu, policu gepeka, skinu originalne felge, smanje kilometre na magičnih 180 hiljada, ....niz ideja im je beskonačan.
Hvala @Dozer na par dodatnih savjeta i vremenu da odgovori i dodatno pomogne, takođe njegova je u svoje vrijeme prodaje bila odlična ponuda.