Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Velkoski wrote: ↑10/12/2025 10:05
Hoću da vidim statistiku sudara, koliko 200+ HP, ilitiga performance, automobila učestvuje u istima
Ne samo to, nego treba i napraviti generalno statistiku kako je doslo do sudara i koji su jos prekrsaji napravljeni.
Mislim da se tu radi kao za vrijeme covida, kad su svakog ko umre a bude zarazen, vodili ga kao da je umro od covida.
Tako i za brzinu, ako postoji sumnja da je neko vozio preko ogranicenja, to ce uzeti kao uzrok iako je mozda lupio u nekog ispred sebe jer je gledao u mobitel, jer je oduzeo prvenstvo, preticao gdje nije cisto i slicno.
Brzina je uzrok samo kad neko ne prilagodi brzinu i proklize, ili se ne zaustavi na vrijeme, a takvih slucajeva je ja mislim ubjedljivo najmanje.
vjerujem da većina udesa po gradu nastaje ovako, i za ovo nema 'detekcije' ili je neučinkovita.
Fossil wrote: ↑10/12/2025 10:13
I uvijek neka floskula tipa vozis li gore tako.
“gore” magistrale imaju ogranicenje 100, autoput nema.
Radara minimalno i kazne nisu brutalne. U BiH vozis u 2-3 ujutro na m-17, drotovi iskacu kao hajduci iza zbunja s radarom a ogranicenje 60
vjeshalica wrote: ↑10/12/2025 10:12
Nafiksani kretenoidi seljacki, preticanja, rakija,cisti bezobrazluk,oduzimanje prvenstva su glavni razlozi pogibija.
Obzirom da ove nove kamere slikaju i mjere brzinu kretanja vozila na udaljenosti i do 1.200 metara, što znači i da mogu vidjeti i boju očiju vozača, znači li to da će na najmanje 1.200 m od kamere biti postavljen znam da je ta kamera na putu, kao što postoje za stacionarne radare?
Hoće li Sud u odlučivanju poništiti prekršajnu prijavu ako mjerenje brzine ovim radarima nije učinjeno shodno Zakonu o zaštiti ličnih podataka?
Uzroci nesreća su kršenje drugih propisa.
Brzina je samo kinetička energija koja se oslobodi prilikom kolizije.
Brzina sama po sebi moze biti uzrok jedino ako si sletio s ceste.
N.N. wrote: ↑10/12/2025 10:17
Snimise me ovi nabijem im ga, kod izlaza u Tarcinu i ukljucenja na autoput. Ka`e 50 ogranicenje, ja vozio 69 Dobro sam i prosao...
Nisam ljubitelj teorija, ali i ja nedavno na tačno 69 (ne tu ). Jebem li ga, kako je uvijek baš na granici za oduzimanje vozačke?
Fakat su imbecili ako slika čim uđeš u traku, mora biti neki tajmer majka mu stara, pa ima pješački prelaz na kraju te izlivne trake, tu moraš stati nekad 3-4 sekunde...
Snimise me ovi nabijem im ga, kod izlaza u Tarcinu i ukljucenja na autoput. Ka`e 50 ogranicenje, ja vozio 69 Dobro sam i prosao...
Tu kreteni vole stati bukvalno na sred krivine kada izlazis iz Tarcina prema Konjicu, u iskljucnu traku za naplatne kucice i pogode te radarom u zavoju.
Da ne ukazujem da tako ugrozavaju i sebe ali i one koje zaustave. Ja im se licno tako u sred zavoja ne bi nikada zaustavio...
Klasicna zasjeda za pare.
BadBoy wrote: ↑10/12/2025 11:19
Fakat su imbecili ako slika čim uđeš u traku, mora biti neki tajmer majka mu stara, pa ima pješački prelaz na kraju te izlivne trake, tu moraš stati nekad 3-4 sekunde...
znam 2-3 sto su dobili kaznu bukvalno sto su sacekali da pjesak predje prelaz na tom mjestu kod SCC-a. Isto i kod alte ljudi odmah skrenu i bude guzva na ulazu u Crvenu jabuku i ovi dobiju kaznu .
znam 2-3 sto su dobili kaznu bukvalno sto su sacekali da pjesak predje prelaz na tom mjestu kod SCC-a. Isto i kod alte ljudi odmah skrenu i bude guzva na ulazu u Crvenu jabuku i ovi dobiju kaznu .
Za to vrijedi ici na sud iz principa, makar kazna bila 1KM.
Ako se dobije na sudu, da li se dobije refundacija za sudske troskove, izgubljeno vrijeme i slicno?
desi li se, idem na sud pa makar se ispeglao
da im malo mater jebem za takve gluposti
ma naravno da treba iako kazu da je taksa 20km a da platis pola kazne isto 20km. Bagra
drug_profi wrote: ↑10/12/2025 10:17
Uzroci nesreća su kršenje drugih propisa.
Brzina je samo kinetička energija koja se oslobodi prilikom kolizije.
Brzina sama po sebi moze biti uzrok jedino ako si sletio s ceste.
Tako je, slijetanje sa ceste, a to su statisticki jako rijetki udesi u odnosu na one gdje je oduzimanje prvenstva i slicno.
Ateista wrote: ↑10/12/2025 13:03
Ako se dobije na sudu, da li se dobije refundacija za sudske troskove, izgubljeno vrijeme i slicno?
Dobije dobije, kako ne dobije Dobiješ pravo da ne platiš kaznu i sudske troškove i to je to.
vjeshalica wrote: ↑10/12/2025 10:12
Nafiksani kretenoidi seljacki, preticanja, rakija,cisti bezobrazluk,oduzimanje prvenstva su glavni razlozi pogibija.
Da stvar bude ljepša, naša predivna policija sve to rutinski ignoriše i kažnjava samo sitna prekoračenja. Najprije ćeš biti kažnjen ako voziš 1-5 km/h preko tolerancije (ilitiga 11-15 preko ograničenja). Ako voziš po ograničenju (ili dvostruko iznad), možeš kršiti sve ostale propise, prelaziti u suprotnu traku, voziti na nepropisnom odstojanju, oduzimati prvenstvo prolaza, prolaziti punom brzinom pored znaka obaveznog zaustavljanja itd. itd.
Zato se likovi uredno i bez brige uključuju na autoput brzinom 40 km/h i nastave tako voziti desnom trakom gdje je ograničenje 130 km/h, bezbrižno i opušteno.
Ateista wrote: ↑10/12/2025 13:03
Dobije dobije, kako ne dobije Dobiješ pravo da ne platiš kaznu i sudske troškove i to je to.
Hajd bar sudske troskove da vrate.
Nisam ni ocekivao da stvarno nadoknade izgubljeno vrijeme, ali objektivno bi trebali, kad neko ni kriv ni duzan gubi svoje vrijeme zbog necije gluposti.
Slika i prilika - We go to D stejsn to tejk jor mani! Ali respekt na kakvom-takvom engleskom i profesionalnosti. Izgleda da su ove nove generacije ipak malo naprednije