Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dr_Evil wrote: ↑05/12/2025 13:34
Ovo je kampanja udara na drzavu - znamo mi svi da usporavaju, ali koja je cijena popustanja?
Pa vidis da i na forumu pozivaju da se ne postuje zakon oko otvaranja prelaza Bosanska Gradiska.
A, oko drzavne imovine ce Schmit donijeti odluku. Vec je davno napisana. Sta se ceka ne znam.
Pa i onaj prijedlog zakona o drzavnoj imovini je upucen u proceduru da bi njegovo odbijanje da se donese bio izgovor da Schmit nametne svoje.
nezznalicaa wrote: ↑09/12/2025 08:39
Zna li se kada se otvara ova dionica do Golubinje? Hoce li je do nove otvoriti?
Po slikama je manje vise sve zavrseno
Dok gospoda iz vlade nađe vremena za fotografisanje.
Zašto se ovdje, lokalitet Ponirak, moralo kopati brdo kada je bilo dovoljno prostora da se cesta pravi uz rijeku Bosnu?
Ovo nije lokalitet Ponirak, nego lokalitet izmedju Nemile i Topcic polja; za tako nesto bi se morao praviti i novi most preko Bosne za M17, jer bi za sadasnji most radijus krivine bio zestoko narusen, isto tako radijus krivine na AC bi bio takodje losiji nego sto je sada.
Znam da je uzelo puno vremena i da se ne mogu izvlaciti na izgovore tipa teska konfiguracija terena al ovaj dio puta zenicka obilaznica-vranduk-nemila je fakat uzas jedan kuda je put prosao. Mozda je i najgori u drzavi. Opet kazem ne opravdavam ih za zloupotrebe, kasnjenja, malverzacije itd samo kazem da je zaista uzas jedan gdje je put prosao a i ne znam da li se moglo pomjeriti 5-10 ili vise kilometara istocno ili zapadno pa da se izbjegne ovaj dio terena i da bude izgradnja koliko toliko laksa. Meni je ipak drago vidjeti svaki novi metar puta bilo gdje u drzavi, al da je moglo i trebalo brze, moralo je.
moon_walker_90 wrote: ↑09/12/2025 14:21
Preuzeto od goggo sa ssc autoceste
Trebao bi se zatvoriti taj mali dio M17 do kruznog toka oznacen crvenim.
Tako sam i ja skontao. Vjerovatno će biti neke žardinjere betonske i odbojna ograda.
Ajd bar nesto pristojnije.
Ustvari nije do kruznog toka posto tu ima autobusna stanica, mislim malo poslije nje ce biti zatvoreno, tako da vozilo iz Nemile za Zenicu ide na kruzni tok pa prvo skretanje desno, stanica onda na ovaj novi put koji mota ulijevo(al u biti pravo), onda opet desno novim putem i spusti se na postojeci M17 i ide prema Zenici.
- tunel putnikovo brdo 1 se još uvijek ne buši dalje jer neznaju kako. zamisli, naišli na podzemne vode
- tunel putnikovo brdo 2 nema još ni građevinsku dozvolu, i tu je problem sa državnom imovinom
- mostar jug, državna imovina, političko prepucavanje
- putnikovo brdo, nesposobnost izvođača i državna imovina, političko prepucavanje
- gradiška, raspodjela pdv-a i opet političko prepucavanje