Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Regeneraciju ne pokreces ti voznjom na autoputu, ona se pali sama kad se nivo čađi nakupi sad zavisno od auta do auta i motora. Kod 2.0TDI je to 19-22 grama (kod mene je na CJCA motoru bilo na 22g). Ovo govorim naravno ako je DPF ispravan, ako nije onda Soot će se skupljat i dolazit do 30-40g i onda je to druga priča.
Ti je mozes pokrenit samo dijagnostikom i nikako drugacije i nikakvom nasilnom voznjom. To znači što više oil ash-a (pepela), brže Soot (čađ) sakupi = češća i češća regeneracija.
Ovo su moji paramteri bili prije vađenja, DPF je već prešao 80g pepela i nisam puno razmišljao da li da vadim ili ne.
xPaco1337 wrote: ↑07/12/2025 13:37
Regeneraciju ne pokreces ti voznjom na autoputu, ona se pali sama kad se nivo čađi nakupi sad zavisno od auta do auta i motora. Kod 2.0TDI je to 19-22 grama (kod mene je na CJCA motoru bilo na 22g). Ovo govorim naravno ako je DPF ispravan, ako nije onda Soot će se skupljat i dolazit do 30-40g i onda je to druga priča.
Ti je mozes pokrenit samo dijagnostikom i nikako drugacije i nikakvom nasilnom voznjom. To znači što više oil ash-a (pepela), brže Soot (čađ) sakupi = češća i češća regeneracija.
Ovo su moji paramteri bili prije vađenja, DPF je već prešao 80g pepela i nisam puno razmišljao da li da vadim ili ne.
Dva pitanja pošto je i kod mene 2.0 tdi 103 kw?
Koliko para?
I kakve su perfomanse auta poslije vađenja i je li istina za smanjenu potrošnju?
xPaco1337 wrote: ↑07/12/2025 13:37
Dva pitanja pošto je i kod mene 2.0 tdi 103 kw?
Koliko para?
I kakve su perfomanse auta poslije vađenja i je li istina za smanjenu potrošnju?
105kw, pa perfomanse su veće osjetno, potrošnja meni je prosijek trenutno 6.8 od prilike.Nisam dugo imao DPF od kupovine posto je bio zacepljen bila je oko 10l. Cijena je bila 400KM
Kod bmw e81 2010 mi odnekud curi voda. Skuplja se samo ispod zadnjih sjedista (coupe je, nema zadnjih vrata). Ima li u Sarajevu neki majstor koji bi to mogao rijesiti?
Po onom sto sam cuo od prijatelja i istrazivao potrebno je rastaviti dosta dijelova na autu, nemam garazu a iskreno ni nekog znanja da to uradim sam..
donnie_darko wrote: ↑07/12/2025 16:30
Kod bmw e81 2010 mi odnekud curi voda. Skuplja se samo ispod zadnjih sjedista (coupe je, nema zadnjih vrata). Ima li u Sarajevu neki majstor koji bi to mogao rijesiti?
Po onom sto sam cuo od prijatelja i istrazivao potrebno je rastaviti dosta dijelova na autu, nemam garazu a iskreno ni nekog znanja da to uradim sam..
U motronom prostoru na pregradnom limu, ima poklopac koji se isprlja...
donnie_darko wrote: ↑07/12/2025 16:30
U motronom prostoru na pregradnom limu, ima poklopac koji se isprlja...
Znas li gdje otprilike da trazim? Ne znam je li od motornog prostora moze voda doci do zadnjeg sjedista ali vrijedi probati...
preludezalude wrote: ↑07/12/2025 18:41
Jel on ono nema okvir vrata? Ako nema onda vjerovatno ista boljka kao mercedesa cls.
Jel mokar b stub ili c stub?
Nema okvir vrata, stubovi i pod potpuno suhi, vlaga se skuplja samo ispod zadnjih sjedista na sjedalnom dijelu...
Jel on ono nema okvir vrata? Ako nema onda vjerovatno ista boljka kao mercedesa cls.
Nema okvir vrata, stubovi i pod potpuno suhi, vlaga se skuplja samo ispod zadnjih sjedista na sjedalnom dijelu...
Samo da dodam, moja kolegica na coroli iz 2015 imala problem sa vodom u gepeku. Na kraju našli da ulazi kraj jedne štopke i to tako što su otišli u self servis praonicu, jedno sjedilo unutra, i poljevali bjesomučno svuda dok nisu vidjeli kuda curak ulazi.
A gepek? Vlazan uz sjediste?
Gepek apsulutno suh... Samo sjedista mokra, odmah iznad rezervoara.. samo tu se skuplja voda.
@Evolution_IV ima antenu, provjerit cu. Krov je takodjer potpuno suh, jedino ako postoji neki kanal koji nekako dovede vodu do sjedista.
Gepek apsulutno suh... Samo sjedista mokra, odmah iznad rezervoara.. samo tu se skuplja voda.
@Evolution_IV ima antenu, provjerit cu. Krov je takodjer potpuno suh, jedino ako postoji neki kanal koji nekako dovede vodu do sjedista.
Otiđi u autopraonicu i nek neko poljeva mlazom oko antene i kedera na gepeku, a ti gledaj iznutra sa svjetlom hoće li se gdje kap pojaviti.
Ja tipujem na antenu.
Kreni od gepeka... otvori i pogledaj stanje one zastitne gume kroz koju prolaze kablovi u gepek (struja za zadnji brisac).
Pretpostavljam sta bi moglo biti jer je vrlo slican sistem kao na mom cls-u. Ja sam duuuuuugo kuburio sa vodom u autu, sad naprijed, sad nazad... dok konacno nisam pronasao problem. Oko vrata tj na autu imas keder...iznad kedera imas ukrasnu lajsnu. Ta lajsna ima svoj dihtung. E kod mene je taj dihtung bio los i voda je ulazila izmedju ukrasne lajsne i limarije i ulazila s druge strane kedera i slijevala se gdje joj je lakse. Mozda i kod tebe se slijeva preko c stuba pa ispod sjedista. Uzmi i ovu opciju u obzir. Ja sam kod sebe sve skidao i predihtovao lajsnu i vise nema vode.
Bobi wrote: ↑07/12/2025 16:11
Ma imate likove u radakovu sve ugasi digne snagu bla bla...
Hoće li takav proći tehnički pregled i registraciju?
Hoće
Dok ne dođe do promjene u Zakonu.
Kad vidim kakav crni oblak ostavljaju neka auta ispred mene ja bi svako auto sa promjenama na svoju ruku poslao u presu.
Ako ne želiš DPF kupi benzinca.