Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

betametazon

#46826 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

Evolution_IV wrote: 06/12/2025 23:59
betametazon wrote: 06/12/2025 23:57
Evolution_IV wrote: 06/12/2025 23:44 to ti je pravo sigurna kupovina, sigurna uvala prije nego kupovina
Pa i stavio sam pod navodnike, tesko se za ista moze reci da je sigurno.
A sta je problem po twbi ovdje, trebalo bi da se radi o dobrom motoru i mjenjacu, naravno ukoliko su u dobrom stanju i dobro odrzavani....?
Problemi sa hladjenjem, mali hladnjak, klapne/motorici usmjerivaca zraka kabine, egr ventilom, dsg kvarljiva roba(pogotovo ako nikad nije mijenjano ulje), pucanje vanjske plastike farova, korozija zadnjih obrva
Jesu li to potencijalni ili sigurni problemi?
Ili gotovo sigurni?
Desavaju li se drugim markama auta? Ili za njih vrijede neki drugi problemi?
Svako 3,4 auto na cesti je golf, da li stvarno toliko ljudi ima probleme ali sute o tome i glume da su to dobra auta?

Jako je tesko kupiti auto danas, kako znati koje auto se ne kvari, kvalitetno je, pouzdano, drzi vrijednost? Znac
betametazon

#46827 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

drug_profi wrote: 07/12/2025 00:03 Taj golf je bio radno vozilo nekom i sigurno je 400K+
Vrlo moguće, kilometre nisam provjeravao, vodio sam se logikom da je neko htio vraćati vratio bi na famoznih 220k :D
izbjeglica_iz_besmisla

#46828 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Broj auta na cesti nije zbog kvaliteta, nego bas zbog tog razmisljanja - daj mi nesto da lakse mogu prodati dalje. Jedni drugima hranite taj zacarani krug.

VW nije nista kvalitetniji od jednog Forda ili Kie ili Toyote. Cak je i manje kvalitetan od zadnja dva.

Ja sam 2017 uzeo Focusa kad je drug Golfa VII. Ja sam za jednu sitnu stvar u 4 godine otisao u servis, on bio dva puta po heftu u garazi samo u prvoj godini.

Mozda ga je poslije prodao za vise nego ja Focusa, al ga je platio vise takodjer plus mehi dao para i para.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 07/12/2025 08:33, edited 1 time in total.
izbjeglica_iz_besmisla

#46829 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

I ovdje na forumu, kao valjda i u pravom zivotu, niko ne pita za savjet da fakat cuje sve sugestije.

Svi postave pitanje i nadaju se da ce im se reci - e bravo odlican izbor, nasao si briljantan primjerak za malo para.

Nije direktno komentar na ovo zadnje pitanje, nego generalno se to desava. Ne znam sto se onda pita za misljenje ako je vec "srce" odlucilo, ako je novcanik odredio sta se moze uzeti, ili ako je zena zapikala nesto. Ides onda kako si krenuo i nadas se da ce sve biti OK - cesto svakako i bude.
betametazon

#46830 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/12/2025 08:29 Broj auta na cesti nije zbog kvaliteta, nego bas zbog tog razmisljanja - daj mi nesto da lakse mogu prodati dalje. Jedni drugima hranite taj zacarani krug.

VW nije nista kvalitetniji od jednog Forda ili Kie ili Toyote. Cak je i manje kvalitetan od zadnja dva.

Ja sam uzeo Focusa kad je drug Golfa VII. Ja sam za jednu sitnu stvar u 4 godine otisao u servis, on bio dva puta po heftu u garazi samo u prvoj godini.

Mozda ga je poslije prodao za vise nego ja Focusa, al ga je platio vise takodjer plus mehi dao para i para.
Shvatam ja to druze, ali imamo tu dva bitna momenta, taj zacarani krug sad vise ne mozemo zanemariti. Znam x ljudi koji su vozali druge marke, ok auto ih slusalo, sve ok ali onda kad ih je trebalo prodatin nakon dana i mjeseci pocne kukanje kako ga moraju dati ispod cijene, kako ga dugo prodaju i sl. I masa njih kaze ne bih vise tu neku x marku.

A druga je stvar - da nesto stvarno nije kvalitetno ili da je natrprosjecno sklono kvarenju, mislim da ne bi zadrzalo tu neku apstraknu vrijednost i potraznju, prije ili kasnije bi ljudi odustali od tog stava.

Mislim poenta zbog cega sve ovo pisem je da imamo znatnu razliku izmedju teorije i prakse. Na forumu ces cesto sresti neke alternativne stavove, u praksi od 10 ljudi - 10 ti preporucuje golfa ili kaze da to nije los izbor. Dodjes na forum - kakvi, ne valja, uvala, svi drugi su bolji i sl. To mi onako malo para usi odnosno u ovom slucaju oci :D

Vozio sam razlicite peugeot modele 10 godina (206, 307, 308 - istini za volju starije proizvodnje), zadnje auto golf 6 iz 2011 godine. Iskreno, ja neku dramaticnu razliku nisam vidio, mogu reci da je vw ipak nesto cvsci i manje sklon kvarenju, iako nijedno auto nije nepokvarljivo.

Inace, ako nekome nesto znaci ili zna nesto vise - radi se o ovom vozilu, jedinom sa ovom cijenom na olx

VW Golf 7 2.0 TDI DSG 2015 moze zamjena (16 000 KM)
https://olx.ba/artikal/71057409
betametazon

#46831 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/12/2025 08:32 I ovdje na forumu, kao valjda i u pravom zivotu, niko ne pita za savjet da fakat cuje sve sugestije.
Imam dovoljno godina zivota da znam da ni ovdje ni u stvarnom zivotu NE POSTOJI ispravan odgovor kad je u pitanju kupovina auta. Jedni su najebali sa pugom, drugi sa opelom, treci sa vw. I isto tako imas ljudi koji su prosli top sa istim tim markama.

Ali ono sto ljudi, ukljucujuci evo u ovom slucaju i mene ocekuju, je argumentovano obrazlozenje.
Prilicno sam uvjeren - da sam pitao za bilo koju drugu marku i bilo koji drugi model - dobio bih isti odgovor od nekoga - bjezi od toga...
probook

#46832 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by probook »

Evolution_IV wrote: 06/12/2025 23:59
betametazon wrote: 06/12/2025 23:57
Evolution_IV wrote: 06/12/2025 23:44 to ti je pravo sigurna kupovina, sigurna uvala prije nego kupovina
Pa i stavio sam pod navodnike, tesko se za ista moze reci da je sigurno.
A sta je problem po twbi ovdje, trebalo bi da se radi o dobrom motoru i mjenjacu, naravno ukoliko su u dobrom stanju i dobro odrzavani....?
Problemi sa hladjenjem, mali hladnjak, klapne/motorici usmjerivaca zraka kabine, egr ventilom, dsg kvarljiva roba(pogotovo ako nikad nije mijenjano ulje), pucanje vanjske plastike farova, korozija zadnjih obrva
Nema ni jedno jedino auto da nema neke probleme, mozda novo - ali ni to nije garancija.

A generalno na forumu kad citas svako auto je preslo minimum 400.000 i ni jedno auto ne valja.
izbjeglica_iz_besmisla

#46833 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Pa evo Evolution je nabrojao konkretnu listu problema. Ja bih na tvom mjestu sad uzeo par stvari s te liste, i unio na gugl da vidim.jel sta iskace. I onda odredio jel njegov komentar forumski hejt ili ti je to koristan savjet. Sam mozes sve saznati, to hocu reci.

A za prodaju i zacarani krug, mnogi zaboravljaju da je sa drugim markama u prosjeku i manje muljaza, jer se zna da je teze muda pod bubrege prodati. Kod svaba je to vrlo lako, i ljudi bi mnogo oprezniji trebali tu biti ali jebiga nisu.

Meni je bilo bitno da me auto slusa i ne ostavi nedje u 3 PM, jer i privatno gazim 25.000 km godisnje. Hocu li nakon toga prodati za hiljadu manje ili ne, irelevantno je ... ako me to auto nije kostalo "nista" dodatno dok sam ga vozio.
betametazon

#46834 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/12/2025 09:15 Pa evo Evolution je nabrojao konkretnu listu problema. Ja bih na tvom mjestu sad uzeo par stvari s te liste, i unio na gugl da vidim.jel sta iskace. I onda odredio jel njegov komentar forumski hejt ili ti je to koristan savjet. Sam mozes sve saznati, to hocu reci.

A za prodaju i zacarani krug, mnogi zaboravljaju da je sa drugim markama u prosjeku i manje muljaza, jer se zna da je teze muda pod bubrege prodati. Kod svaba je to vrlo lako, i ljudi bi mnogo oprezniji trebali tu biti ali jebiga nisu.

Meni je bilo bitno da me auto slusa i ne ostavi nedje u 3 PM, jer i privatno gazim 25.000 km godisnje. Hocu li nakon toga prodati za hiljadu manje ili ne, irelevantno je ... ako me to auto nije kostalo "nista" dodatno dok sam ga vozio.
Naravno cijenim svaki savjet.
Ali...ono famozno ali - sta znaci problemi sa hladjenjem? Jel crkava 5, 7, 8 auta od 10 zbog toga? Mislis da bi kotirao tako dobro da sad svim svojim vlasnicima pravi havariju?

Problemi sa klapnama/usmjerivacima? Jel se to ne desava kod drugih?
Pucanje plastike fara? Koliko golfova si vidio sa puknutim farovima?
Egr/dpf - koji to moderni dizelas nema problema s time?

Sta je moja poenta - na golfu se moze sve pokvariti ali isto tako moze i na svakom drugom autu. Da li je onda zakljucak da nijedno auto ne valja? Samo razmisljam, ne trazim ugadjanje mom nekom vec unaprijed projektovanom stavu.

O 2.0 tdi sa 110kw i dsg mjenjacem procitam na testovima i u komentarima ljudi uglavnom pohvale a onda ovdje stav - mali hladnjak ili klapna usmjerivaca zraka znace da golf ne valja...valjda razumijete sta hocu da kazem. Mene interesuju neki fundamentalni problemi, to sto moze imt problem sa egr - mozw i svaki drugi dizel...
semsasuljakovic

#46835 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by semsasuljakovic »

betametazon wrote: 07/12/2025 08:50
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/12/2025 08:29 Broj auta na cesti nije zbog kvaliteta, nego bas zbog tog razmisljanja - daj mi nesto da lakse mogu prodati dalje. Jedni drugima hranite taj zacarani krug.

Ja sam uzeo Focusa kad je drug Golfa VII. Ja sam za jednu sitnu stvar u 4 godine otisao u servis, on bio dva puta po heftu u garazi samo u prvoj godini.

Shvatam ja to druze, ali imamo tu dva bitna momenta, taj zacarani krug sad vise ne mozemo zanemariti. Znam x ljudi koji su vozali druge marke, ok auto ih slusalo, sve ok ali onda kad ih je trebalo prodatin nakon dana i mjeseci pocne kukanje kako ga moraju dati ispod cijene, kako ga dugo prodaju i sl. I masa njih kaze ne bih vise tu neku x marku.

A druga je stvar - da nesto stvarno nije kvalitetno ili da je natrprosjecno sklono kvarenju, mislim da ne bi zadrzalo tu neku apstraknu vrijednost i potraznju, prije ili kasnije bi ljudi odustali od tog stava.

Mislim poenta zbog cega sve ovo pisem je da imamo znatnu razliku izmedju teorije i prakse. Na forumu ces cesto sresti neke alternativne stavove, u praksi od 10 ljudi - 10 ti preporucuje golfa ili kaze da to nije los izbor. Dodjes na forum - kakvi, ne valja, uvala, svi drugi su bolji i sl. To mi onako malo para usi odnosno u ovom slucaju oci :D

Vozio sam razlicite peugeot modele 10 godina (206, 307, 308 - istini za volju starije proizvodnje), zadnje auto golf 6 iz 2011 godine. Iskreno, ja neku dramaticnu razliku nisam vidio, mogu reci da je vw ipak nesto cvsci i manje sklon kvarenju, iako nijedno auto nije nepokvarljivo.

Inace, ako nekome nesto znaci ili zna nesto vise - radi se o ovom vozilu, jedinom sa ovom cijenom na olx

Ja ne bih kupio ovo vozilo. Prejeftino je za ono što nudi + vidim da ga prodaje švercer.
Možeš uzeti ovo vozilo ali nanijjetiti još 2 hiljade u startu za popravke. I to minimalno.
Uglavnom, dobro a jeftino polovno auto ne postoji. Osim u slučaju da je nekom dokurčilo prodavati ga pa ga prodaje ispod cijene jer želi da ga se riješi što prije.
mali_balon

#46836 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by mali_balon »

Kupujes ono cega ima najvise na cesti...jbga...ako ima najviise vw onda imas i dosta majstora a i najvaznije dijelova koje lako i brzo nadjes, pa cak i na otpadima....osim ako imas love pa te boli kita kupis novo I mjenjas svakih 5g.....
izbjeglica_iz_besmisla

#46837 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

I onda shvatis zasto se svaka šuša u drzavi bavi uvozom rashodovanih svaba iz evrope i ovdje ih tusi kao "novo novo novo" i "sipaj i vozi".

Jer u svakom momentu ima 5 hiljada nasih koji vjeruju da negdje u carobnoj evropi ima jeftino i dobro. Dok se oni opeku, stasat ce novih 5 hiljada za šišanje.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 07/12/2025 10:13, edited 1 time in total.
izbjeglica_iz_besmisla

#46838 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

I ono sto je zapravo smijesno, svi kupuju svabe jer su "sigurna kupovina" a onda se kao argument navodi laksi servis. :lol:

Ako je svabo tako sigurna kupovina i kvalitetno auto, zasto je servis glavna briga? Zato sto niko ne prizna da traze jeftino prije svega, pa onda nadjuu jeftino, i onda se naplacaju para mehi.

Ja sam imao benzinca atmosferca, nema se sta na njemu pokvariti maltene. Sto onda svi ne uzimaju ta auta ako je do servisa? Zato sto je opet do para, ko ce sipati benzinca. I zato sto komsije voze svabe, smijat ce mi se narod.

U principu ljudi nemaju muda svojom glavom misliti, i odluciti sta je njima najvaznije. Nego idu - ako je ostatku krda ovo izbor onda mora da je i za mene to dobar izbor. Posto mi je najveca briga kako toj masi prodati auto nakon par godina, onda je najbolje kupiti isto auto koje ta bezlicna masa vozi.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 07/12/2025 10:09, edited 1 time in total.
betametazon

#46839 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

semsasuljakovic wrote: 07/12/2025 09:37

Ja ne bih kupio ovo vozilo. Prejeftino je za ono što nudi + vidim da ga prodaje švercer.
Možeš uzeti ovo vozilo ali nanijjetiti još 2 hiljade u startu za popravke. I to minimalno.
Uglavnom, dobro a jeftino polovno auto ne postoji. Osim u slučaju da je nekom dokurčilo prodavati ga pa ga prodaje ispod cijene jer želi da ga se riješi što prije.
Hvala drug na komentaru. Samo pitanje - na osnovu cega sigurno ulaganje u startu u popravke od 2.000? Mislim auto nema vidljivih poznatih nedostataka i kvarova, majstor ce ga tek pregledati pa eventualno utvrditi da nesto treba raditi ali ko moze reci odmah sad sigurno imas 2000 KM ulaganja? ja cu mu odmah uraditi servis mjenjaca naravno, koji kosta koliko, oko 500 KM i veliki servis isto toliko ali sa time sam miran dok ga ja budem vozio...
izbjeglica_iz_besmisla

#46840 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

@semsasuljakovic trebao si covjeku samo reci da je odlicno nasao, i da pozuri kupiti dok neko nije ugrabio ovakvu priliku.

To sto ti imas golfa, to je nebitno - i dalje si forumski kriticar koji ne zeli dobro postenom kupcu koji je nasao jackpot. Sta god da napises, dzaba - icekivanja su skroz druga
Naslovnica

#46841 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Naslovnica »

Imao sam Civica, fenomenalan automobil ali ga ne bih nikada više kupio.
Jebo te auto ako moram ganjati "majstora u Cazinu" da mu uradi nešto na motoru, ako na neki karoserijski dio čekam 14 dana.
Naslovnica

#46842 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Naslovnica »

Čim napiše "može zamjena" bježi od toga.
betametazon

#46843 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/12/2025 10:05 I ono sto je zapravo smijesno, svi kupuju svabe jer su "sigurna kupovina" a onda se kao argument navodi laksi servis. :lol:

Ako je svabo tako sigurna kupovina i kvalitetno auto, zasto je servis glavna briga? Zato sto niko ne prizna da traze jeftino prije svega, pa onda nadjuu jeftino, i onda se naplacaju para mehi.

Ja sam imao benzinca atmosferca, nema se sta na njemu pokvariti maltene. Sto onda svi ne uzimaju ta auta ako je do servisa? Zato sto je opet do para, ko ce sipati benzinca. I zato sto komsije voze svabe, smijat ce mi se narod.

U principu ljudi nemaju muda svojom glavom misliti, i odluciti sta je njima najvaznije. Nego idu - ako je ostatku krda ovo izbor onda mora da je i za mene to dobar izbor. Posto mi je najveca briga kako toj masi prodati auto nakon par godina, onda je najbolje kupiti isto auto koje ta bezlicna masa vozi.
Moje je misljenje da ta politika krda moze piti vode kratko vrijeme. Da se odredjena marka tokom vremena pokazala kao duplo nepouzdanija, kvarljivija a istovremeno duplo skuplja za odrzavanje - ne bi ta prica pila vise vode. Nije vw golf savrseno auto koje se ne kvari ali ljudi ocito u prosjeku imaju ipak i dalje vise pozitivna nego negativna iskustva s njima.

Ja nemam problema sa drugim markama, imao sam ih. I sada mi je dilema izmedju golfa 2.0 i pug 308 2.0 hdi ali da sam pitao i za puga bilo bi komentara - uvaljujes se, najebao si i sl ani taj pug nije lose auto uopste...

Peugeot 308, 2.0 HDi, Full MAX, 144 000 presao (16 500 KM)
https://olx.ba/artikal/72439907
izbjeglica_iz_besmisla

#46844 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Dobro, mislim da cemo se svi sloziti da je u Bosni rizik uzeti bilo sta sto nema ovlasteni servis barem.

Mozes dobro proci da ti maltene nikad ne zatreba zbog kvara, ali u slucaju udesa nezgodno je imati Hondu, Subaru, Mitsubishi, Saab i sl.

Ali daleko je to od toga da treba kupovati samo VW, Skodu, Seata, Audija, BMW i Merc.
betametazon

#46845 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by betametazon »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/12/2025 10:11 @semsasuljakovic trebao si covjeku samo reci da je odlicno nasao, i da pozuri kupiti dok neko nije ugrabio ovakvu priliku.

To sto ti imas golfa, to je nebitno - i dalje si forumski kriticar koji ne zeli dobro postenom kupcu koji je nasao jackpot. Sta god da napises, dzaba - icekivanja su skroz druga
Ne brate, evo hajmo na drugi nacin onda obrazloziti - evo recite mi ti ili semsasuljakovic koje je to auto 100% sigurno, dobro, kvalitetno, pouzdano, lijepo i ja cu ga kupiti. A sve ostale probleme dok ga budem vozio cete vi snositi, svaki veci kvar ili havariju?
semsasuljakovic

#46846 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by semsasuljakovic »

betametazon wrote: 07/12/2025 10:08

Hvala drug na komentaru. Samo pitanje - na osnovu cega sigurno ulaganje u startu u popravke od 2.000? Mislim auto nema vidljivih poznatih nedostataka i kvarova, majstor ce ga tek pregledati pa eventualno utvrditi da nesto treba raditi ali ko moze reci odmah sad sigurno imas 2000 KM ulaganja? ja cu mu odmah uraditi servis mjenjaca naravno, koji kosta koliko, oko 500 KM i veliki servis isto toliko ali sa time sam miran dok ga ja budem vozio...
Ima toliko skrivenih mana koje ti majstor neće moći naći.
Npr. eto kod mene je isparivač klime bio otišao. To je poznata boljka Golfa 7. Zimi ne možeš ni skontati da ne radi jer ne koristiš klimu. A 800 maraka me koštao popravak.
Takođe, dosta kvarova ima koje možeš otkriti samo ako ga majstor detaljno raspakuje i pregleda auto.
Ovdje možda i nije to slučaj, ali je onda 99% drugi slučaj - da je to vozilo sa nekih pola miliona na satu, skresane kilometraže.
Ne bih ni sam vjerovao šta rade ti šverceri, da mi kolega na poslu nije taj koji godišnje preproda 2-3 auta, i gdje mi otvoreno priznaje da on vrati kilometražu 200-300 hiljada.
Pa se ovom prodavaču isplati prodati ovo auto za 16.000 jer ga je platio bukvalno 7-8 hiljada.
izbjeglica_iz_besmisla

#46847 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

E vala, ja ga ne znam ko ce prigovoriti na 308 2.0 HDI ista. Da je 1.2 ili 1.5 to da.

Ali nevezano, ako je neko auto sumnjivo, normalno da treba bjezati od toga. Ali ne treba ni po automatizmu smatrati da znacka znaci vise ili.manje kvarova, bar za ove mainstream marke.

Evo primjer, dobijem octaviu s posla i kontam - e hajde bas da vidim taj DSG mjenjac sto ga svi hvale. Probam ga, ono vala nista posebno. Pozalim se ljudima i tek onda krene prica - e al taj ti je DQ200, on kurcu ne valja fakat. Al zato taj i taj DSG, e to ti je top. :roll:

Fakat me nervira ta svabofilska prica, odlicno je i vrhunac tehnologije osim kad nije.
Haris.ba

#46848 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Haris.ba »

betametazon wrote: 07/12/2025 10:18
Ne brate, evo hajmo na drugi nacin onda obrazloziti - evo recite mi ti ili semsasuljakovic koje je to auto 100% sigurno, dobro, kvalitetno, pouzdano, lijepo i ja cu ga kupiti. A sve ostale probleme dok ga budem vozio cete vi snositi, svaki veci kvar ili havariju?
Pa novo auto nije takvo kako ga ti opisa.

Stvar je o smanjivanju rizika. Nije problem ni auto sa 300.000. Ali, koje je odrzavano. Kako ces znati? Pa jedino preko redovnih servisa i da je mjenjano sta je trebalo zamjeniti na vrijeme.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#46849 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Velkoski »

betametazon wrote: 07/12/2025 10:18
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 07/12/2025 10:11 @semsasuljakovic trebao si covjeku samo reci da je odlicno nasao, i da pozuri kupiti dok neko nije ugrabio ovakvu priliku.

Golf 7.5 R ili GTI, you're welcome :mrgreen:
ZoomZoomKiwi

#46850 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by ZoomZoomKiwi »

Ne razumijem polemiku.

Ovaj Golf je prejeftin pa zato ili?

Brate pa nijedan Golf 7 sem GTI ili R ne vrijedi više od 16k kako god okreneš.

Sasvim realna cijena.
Post Reply