Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

vee-jay

#51601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

ludilo komentari :-)
No Mind

#51602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

miop wrote: 05/12/2025 18:33
No Mind wrote: 05/12/2025 16:24 Amidžić sazvao sjednicu Upravnog odbora UIO: Na dnevnom redu GP Gradiška i koeficijent podjele novca od PDV-a

https://www.klix.ba/biznis/finansije/am ... /251205120

Međutim, vrijedi istaći da novi koeficijenti za raspodjelu nisu uspostavljeni već više od dvije godine, zbog činjenice da Amidžić kao predsjedavajući Upravnog odbora, nije stavljao ovu tačku na dnevni red.

Sad mogu odjednom i koeficijenti na dnevni red, ako smo pametni, izvući koji "point" u raspodjeli, sto bi rekli u Sopranosima.
Prva tacka Pravilnik, druga tacka raspodjela koeficijenata.
Da li će biti scenario iz Doma naroda: prekid sjednice nakon prve tacke? :D
Ako smo glupi, bit ce...
Haris033

#51603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris033 »

Čović, Dodik i mentor im Kabiri..
Pitanje je kakav dugoročni plan ova trojka ima za BiH :?
Image

Šta sve novac može da uradi..
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusi ... /251205018
“ISIL” i “terorizam” su nastali na isti način :izet:
svi u napad

#51604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svi u napad »

Mishcicu svaka cast. :izet: :thumbup: Kao i uvijek do sada dobar komentar ali na zalost niko to ne cita. Evo i ja da napisem par recenica o trenutnom stanju i svoj bijedi i neznanju bosanskih politicara. Prvo cu uzeti primjer tj. istup Magazinovica za kojeg sam misio da je pametan momak (i sad mislim da je pametan i posten ali totalno ne dorastao vanjskoj politici). Dakle na istupanje govnara Primorca javlja se Magazinovic sa pricom kako istup fasiste nije naisao na plodno tlo i cica mica gotova je prica. Dragi moj da li si se upitao otkud on tamo? Kako to da nikad nema nekog od nasih ili onih koji nas vole tamo i pricaju o Bosni? Da li sise upitao Magazinovicu zasto tebe ili nekog drugog naseg politicara ne zovu na takva sastanke? Izuzev Zlatka svjetski mocnici nikog i ne znaju jer nista niste ni uradili da vas zapamte i znaju. Da li vi politicari kojima je BiH navodno draga vidite aktivnosti hrvatskih politicara i iz Zagreba i iz Mostara. Evo Plenkovic otisao papi i tamo ce diskutovati o Bosni tj. o Hrvatima u BiH. Da li je neko od nasih prozvao istog za mjesanje u unutrasnje stvari nase drzave? Usput mu je mogao i reci da na taj nacin on Plenkovic licno stavlja Hrvate u BiH u njihovu dijasporu sto ih svodi na manjinu u BiH a ne na konstutivni narod.
Idemo dalje. Kad je pocela prica o kradji 250 miliona eura u cestama BiH i Federacije odmah dodje prica o Niksicevom "spenganju" i Niksic ko skobalj sepodje pravdati u mjesto da nastavi sa ispitivanjem kradje 260 miliona. SDA odmah skoci u pripomoc svom dragom HDZ-u u sapunici spanganje. Tako se desilo i kad je Zukic postavio pitanje kladionica odmah ga "spengase u zatvor" zbog zaposljavanja u Elektroprivredi a porez na kladionice se zaboravi. Covic sa SDA preko Radoncica ponovo pokrece pitanje Dinine diplome sto je takodjer u vezi ukradene love i u vezi da Dino ne radi svoj posao koji bi trebao u ovim jako vaznim trenutcima raditi. I on se kao i Niksic upecao na mamac i sad trosi energiju na pravdanje i napade na SDA umjesto da lobira i radi na ocuvanju BiH. U svemu ovom ne smijemo zaboraviti Dodika koji pomaze svom prijatelju Covicu i laje kao i Primorac protiv Bosne i muslimana. E sad je najcudnije da svi nasi nepismeni novinari i njihovi urednici prenose Miline gadosti iako ne bi trebali ista objavljivati sto jedan gradjanin govori.
Mogao bih jos mnogo toga napisati (kao i svi vi) ali to nista ne pije vode. Tuga je sto ce uskoro izbori a mi nemamo koga izabrati jer ovo sad sto je na trzistu sa bosanske strane je bas jadno i cemerno. Zivjeli
klaki

#51605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by klaki »

Znaci Govnovac i Zovko kada seru po muslimanima pred svijetom to je ok, ali nazvati ih onim sto jesu nije? Neko je na index.hr napisao 'pa sta se ljuti nije je nazvao partizankom'
last mohicans

#51606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Rejhana wrote: 05/12/2025 16:57 Znači nema dalje, vrh :mrgreen:

Pratim Natasu, razotkriva sve na tančine. Nevjerovatno sprega Srbendi i balijendara poput Nasera. Laga podijelili teritorij, svako baja na svom terenu, niko nikoga ne dira, a bijeda se bavi sitnom kosti, ratovima, nacionalistima i cijelom demagogijom gdje se ističe vjera i demagogija. Davno Paja rekao u filmu čime se sirotinja bavi.
Point.

#51607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Opet ona poluretardirana u full retard modu. Ta žena je čisto zlo i lažljivica bez presedana. Opet kukanje kako su Hrvati u BiH jadni diskrimisani na svakom koraku a ne konta glupača da je ona živi primjerak da je to čista laž. Ona kao hrvatica iz BiH ima privileguju da bude ambasadorka i BiH i da, kao europarlamentarka, predstavlja drugu državu Hrvatsku. Taj luksuz nema npr Helez.

Vrijeme je da se iz vladajuće trojke ozbiljnije pozabave njom i njenom štetnom radu kontra države BiH
skupljac_zeljeza

#51608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

U BiH zatvorena prva pumpa zbog sankcija NIS-u

Američke sankcije ruskim naftnim kompanijama koje posluju u Srbiji i BiH dovele su do zatvaranja Gazpromove benzinske pumpe u Veljacima, na području Ljubuškog.

https://www.rtvbn.com/4085058/u-bih-zat ... kcija-nisu
drogon2

#51609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Point. wrote: 06/12/2025 11:56 Opet ona poluretardirana u full retard modu. Ta žena je čisto zlo i lažljivica bez presedana. Opet kukanje kako su Hrvati u BiH jadni diskrimisani na svakom koraku a ne konta glupača da je ona živi primjerak da je to čista laž. Ona kao hrvatica iz BiH ima privileguju da bude ambasadorka i BiH i da, kao europarlamentarka, predstavlja drugu državu Hrvatsku. Taj luksuz nema npr Helez.

Vrijeme je da se iz vladajuće trojke ozbiljnije pozabave njom i njenom štetnom radu kontra države BiH
Ja samo ne znam zasto to sto si ti napisao neko od nasih politicara ne smije rec jasno i glasno.Niti je to kakva laz,niti konstrukcija.
Point.

#51610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

drogon2 wrote: 06/12/2025 14:20
Point. wrote: 06/12/2025 11:56 Opet ona poluretardirana u full retard modu. Ta žena je čisto zlo i lažljivica bez presedana. Opet kukanje kako su Hrvati u BiH jadni diskrimisani na svakom koraku a ne konta glupača da je ona živi primjerak da je to čista laž. Ona kao hrvatica iz BiH ima privileguju da bude ambasadorka i BiH i da, kao europarlamentarka, predstavlja drugu državu Hrvatsku. Taj luksuz nema npr Helez.

Ja samo ne znam zasto to sto si ti napisao neko od nasih politicara ne smije rec jasno i glasno.Niti je to kakva laz,niti konstrukcija.
To se i ja pitam. Moja teorija je da se boje reakcije svojih koalicionih partnera iz HDZa, mada je jasno da njih HDZ polako pušta niz vodu jer počinju sa tepanjem Bakčetu i SDA.
talijan97

#51611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Point. wrote: 06/12/2025 14:30

To se i ja pitam. Moja teorija je da se boje reakcije svojih koalicionih partnera iz HDZa, mada je jasno da njih HDZ polako pušta niz vodu jer počinju sa tepanjem Bakčetu i SDA.
Pa vide se tu neke tenzije, prepucavaju se ovi iz nipa i nase stranke medjusobno.

U vezi sa Bakirom, meni je vrlo sumnjiva izjava bila za Stolac i kako to oni trebaju nama 'prepustiti'. Bakir je izrazito opasan jer je potrosen i u ovom nadolazecem mandatu je spreman podviti rep.
Romanija

#51612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

vee-jay wrote: 05/12/2025 18:38

SP je pjev'o drugu pjesmu dok je projekat Dani trajao (dok su donacije trajale) a ovi komentari, mada mali mikro-mali-uzorak, su jos samo jedan dokaz da mozes imati i pet Zlatnih ljiljana ako udaris na dzemat, ti si cetnik/ustasa ovako ili onako.
4L0n3

#51613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

Romanija wrote: 06/12/2025 15:40
vee-jay wrote: 05/12/2025 18:38

SP je pjev'o drugu pjesmu dok je projekat Dani trajao (dok su donacije trajale) a ovi komentari, mada mali mikro-mali-uzorak, su jos samo jedan dokaz da mozes imati i pet Zlatnih ljiljana ako udaris na dzemat, ti si cetnik/ustasa ovako ili onako.
:thumbup:
drug_profi

#51614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

To su ove prpe lsd i njina slicni.
Kakav otrov oni sipaju, to samo dolazi iz kucnog neodgoja i zle namjere....

Covjeku koji je potvrdio svoj patriotizam kad je trebalo, ovako se uzvraca.

Tu se gubi dignitet. Tu se gubi obraz. Sto je najgore, stvara se slika da je to stav naroda iz kojeg komentatori potiču.
Jer nikakve reakcije iz tog istog naroda u odbranu bosanskih patriota, veterana...
Isto se meni ovdje dešava često.
Ali dzaba vam. Bosna će i vas preživjeti, jer vi ste evolucijski corsokak.
Point.

#51615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

talijan97 wrote: 06/12/2025 15:07

Pa vide se tu neke tenzije, prepucavaju se ovi iz nipa i nase stranke medjusobno.

U vezi sa Bakirom, meni je vrlo sumnjiva izjava bila za Stolac i kako to oni trebaju nama 'prepustiti'. Bakir je izrazito opasan jer je potrosen i u ovom nadolazecem mandatu je spreman podviti rep.
Bakira treba odstraniti ko krpelja. Toksičan je za bližu i širu okolinu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#51616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

tek da zabilježimo, predizborno loženje je počelo sukobom Helez vs. Zovko...šoumazgon
HelaS

#51617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Point. wrote: 06/12/2025 21:06
talijan97 wrote: 06/12/2025 15:07

Bakira treba odstraniti ko krpelja. Toksičan je za bližu i širu okolinu.
Bolje je dvadeset, trideset godina se natezati nego 20 dana ratovati.
svesuper25

#51618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

JoseMujica wrote: 06/12/2025 21:18 tek da zabilježimo, predizborno loženje je počelo sukobom Helez vs. Zovko...šoumazgon
Neki dan sam ja rekao,uveliko krenuo sdp sa predizbornom,pokusavaju da se sad operu ,pa glume kao da nisu vise u koaliciji sa hdz-om i snsd-om.Ocajna igra trojke
svesuper25

#51619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

Bakir iskreno glup .Pa naravno da je za bh politicare vjecno se natezat i dobro zivit od toga.Zato niko od njih ne misli ozbiljno o EU.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#51620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Sta vlast radi sa policijom u KS? :shock:
drug_profi

#51621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

20-30 godina natezanja od drzave napravi propalu stvar, sa niskim natalitetom i odlivom mozgova.
Korumpiranu baru gdje su policija i pravosuđe najveca kriminalna organizacija.
I nek mi neko kaže šta je onda lijek za takvo stanje?
Može li se ono promijeniti mirno?

Bakir je budala, i to je malo samo jednom reći.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#51622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Izetbegović u Beču o Dejtonskom sporazumu: Bolje se 30 godina natezati, nego 20 dana ratovati

:lol: jel to po onoj krilatici...

Image

koji beskrupulozni štakor
Labirint

#51623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Labirint »

mk ultra wrote: 06/12/2025 21:40 Sta vlast radi sa policijom u KS? :shock:
Dok premijer rijesi redit... nadlezni ministar je svakako vizibilan samo na sff-u :oops:
Optimus09

#51624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Optimus09 »

svesuper25 wrote: 06/12/2025 21:39 Bakir iskreno glup .Pa naravno da je za bh politicare vjecno se natezat i dobro zivit od toga.Zato niko od njih ne misli ozbiljno o EU.
Fale nam na forumu lajkovi :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#51625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Optimus09 wrote: 06/12/2025 22:45
svesuper25 wrote: 06/12/2025 21:39 Bakir iskreno glup .Pa naravno da je za bh politicare vjecno se natezat i dobro zivit od toga.Zato niko od njih ne misli ozbiljno o EU.
Fale nam na forumu lajkovi :thumbup:
imaju ovi :thumbup:

al bi klasični olakšali
Post Reply