BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubijankic

#6401 Re: BiH - Crna hronika

Post by ljubijankic »

Billy The Pljuc wrote: 04/12/2025 10:11 Neko bi mogao ostati bez posla:

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251204032
Ma ne treba zamjeriti ljudima. Vjerovatno su zurili u inferno na kafu
Chloe
Photo mod

#6402 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

Ako ne ostanu bez posla ona dvojica u Kalesiji protiv kojih je podignuta optužnica zbog nesavjesnog rada u službi koji je ishodio ubistvom Selimović Inele i njenog sina, ova dvojica tek neće.
nekome

#6403 Re: BiH - Crna hronika

Post by nekome »

....
Billy The Pljuc

#6404 Re: BiH - Crna hronika

Post by Billy The Pljuc »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 04/12/2025 10:16

to je to
kad drotovija kafe sa klosarima i kriminalcima pije :run:

cast izuzecima tj casnim policajcima, kojih nazalost nema bas puno
Iskreno ne znam šta bih više mogao napisati na ovoj temi u pogledu ovoga, već sam se ranije osvrnuo na eventualno rješavanje problema koji, kako stvari stoje, postaje sve ozbiljniji i veći. Na stranu šta bilo ko od nas mislio o ženama koje završavaju u vezama sa ovakvim likovima, ovakvo nedjelovanje po zaprimljenoj prijavi je fakat degutantno. Kakvi su to više kriteriji primanja ljudi u policijske strukture da policajac nema integriteta, da svoju nesigurnost pokazuje u povlačenju pred i najmanjim znakom agresije i sl. Lično se uvjerih prije par godina kad me patrola izbacila iz cipela svojim pristupom i ponašanjem i na kraju povlačenjem pred mojim izljevom bijesa a što mene ne opravdava ni najmanje.

Mogu samo podvući još jednom da smo fakat duboko u kurcu, kako institucionalno tako i na ličnom nivou.
Billy The Pljuc

#6405 Re: BiH - Crna hronika

Chloe wrote: 04/12/2025 10:27

Ako ne ostanu bez posla ona dvojica u Kalesiji protiv kojih je podignuta optužnica zbog nesavjesnog rada u službi koji je ishodio ubistvom Selimović Inele i njenog sina, ova dvojica tek neće.
Nažalost u pravu si, mada nada uvijek postoji.
svesuper25

#6406 Re: BiH - Crna hronika

Post by svesuper25 »

Ma temelji policije od 95 su otisli u k.Primalo se svakav sljam.Pa likovi koji su bili delikventi ,postadose policajci, i onda se nesto cudim sto nam je ovako.Pa nisu imali nikakvih provjera,pogotovo redovnih psiho provjera policija nema.Uprave u policiji se naravno politicki postavljaju.
Svaki kanton svoju politiku vodi.
Tvrtko II Kotromanić

#6407 Re: BiH - Crna hronika

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Billy The Pljuc wrote: 04/12/2025 10:42
Tvrtko II Kotromanić wrote: 04/12/2025 10:16

to je to
kad drotovija kafe sa klosarima i kriminalcima pije :run:

cast izuzecima tj casnim policajcima, kojih nazalost nema bas puno
Iskreno ne znam šta bih više mogao napisati na ovoj temi u pogledu ovoga, već sam se ranije osvrnuo na eventualno rješavanje problema koji, kako stvari stoje, postaje sve ozbiljniji i veći. Na stranu šta bilo ko od nas mislio o ženama koje završavaju u vezama sa ovakvim likovima, ovakvo nedjelovanje po zaprimljenoj prijavi je fakat degutantno. Kakvi su to više kriteriji primanja ljudi u policijske strukture da policajac nema integriteta, da svoju nesigurnost pokazuje u povlačenju pred i najmanjim znakom agresije i sl. Lično se uvjerih prije par godina kad me patrola izbacila iz cipela svojim pristupom i ponašanjem i na kraju povlačenjem pred mojim izljevom bijesa a što mene ne opravdava ni najmanje.

Mogu samo podvući još jednom da smo fakat duboko u kurcu, kako institucionalno tako i na ličnom nivou.
tacno

a zamisli kako je kad se sretnu sa ovim kockastim glavama
pa jebote prije par godina su bukvalno pobjegli iz fakin policijskog auta da ne bi smrku slucajno smetali dok tuce lika koji ga je napao ili sta god (isto neki sljam/klosar/krimos)

vidjam tj vidjao sam prije nego sto su ga spengali, onog sljama Facu kako kafenise sa drotovima

itd itd
mali milion primjera
opet kazem, svaka cast izuzetcima, postenim policajcima, njima je fakat tesko, znam da ih se dosta premjesti u neke vukojebine da ne bi ometali drotovsko-kriminalne talove

ugl, mrka kapa kako god da okrenes
liyf

#6409 Re: BiH - Crna hronika

Post by liyf »

ako je istina nije da bi mogao nego ce sigurno ostati bez posla
DonieBrasco

#6410 Re: BiH - Crna hronika

Post by DonieBrasco »

Nije ovo normalno sta se desava, pedofili, prije koji dan smo jos jednu djevojku mogli da izgubimo, svaki dan saobracajne nesrece.

Bas gadno vrijeme i ljudi.
Billy The Pljuc

#6411 Re: BiH - Crna hronika

U pogan vakat živimo.

@liyf daleko je ovo od sigurnog na šta Chloe skrenu pažnju. Ja lično nemam sumnje da će se obojica "pokriti" izjavama mada ostaje svjedok u vidu komšije za kojeg se ne zna koliko je toga vidio i čuo. Desi mi se počesto da skačem na prvu a što mi je mahana, mada u ovome što do sada znamo putem medija nema dvoumljenja, ova dva kvazi policajca bi trebalo da ostanu bez posla.
Chloe
Photo mod

#6412 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

Profesor, 70. godina :-)
dr_Evil

#6413 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

liyf wrote: 04/12/2025 10:53

Ne mogu se nacudit, 2 puta procitah :S
noviclan

#6414 Re: BiH - Crna hronika

Post by noviclan »

Dje ce ko na ismeta, jos udariti na ljubav
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6415 Re: BiH - Crna hronika

Post by plain vanilla »

Chloe wrote: 04/12/2025 11:15
ne moze se covjek ne zapitati jel mu ovo prvi zlocin...u skoli radio :-)
Chloe
Photo mod

#6416 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

dr_Evil wrote: 04/12/2025 11:17

Ne mogu se nacudit, 2 puta procitah :S
Da znaš šta ne znaš ne bi se čudio.

Nije ni prvi a nažalost ni zadnji slučaj, samo što ne dođu svi u javnost, nemaju sve djevojke/žene zaleđinu.

Nije samo strah policajaca od nasilnika, ima tu poznanstva pa solidarisanja sa nasilnikom posebno zbog pooštrenih kazni prema nasilnicima ( u ovom slučaju su bili obavezni privesti nasilnika kojem bi bio određen pritvor min. 24 h - svjedok i žrtva su skrenuli pažnju na visok nivo opsnosti ), koliko ih je koji su i sami počinioci nekog nasilja, treba i raditi - pisati zabilješku, izvještaj, pozivati određene službe i informisati itd. - ima ih koji proifesionalno pristupaju toj problematici, ali i ovakvih kao u ovom slučaju, ima više.

Dok se ne pooštre kazne prema onima koji su dio cijelog tog sistema kod nasilja u obitelji, krenuvši od onih kojima se prijavljuje, i ne bude otkaza, dozvati se na odgovornost izgleda mnogi neće nikad.
Chloe
Photo mod

#6417 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

plain vanilla wrote: 04/12/2025 11:57
ne moze se covjek ne zapitati jel mu ovo prvi zlocin...u skoli radio :-)
Nema se šta zapitati, nije sigurno prvi. Godine i profesija, pitanje je koliko je djece oštetio i traumatizirao, a nije prijavljeno.
nekome

#6418 Re: BiH - Crna hronika

Post by nekome »

Billy The Pljuc wrote: 04/12/2025 11:15 U pogan vakat živimo.

@liyf daleko je ovo od sigurnog na šta Chloe skrenu pažnju. Ja lično nemam sumnje da će se obojica "pokriti" izjavama mada ostaje svjedok u vidu komšije za kojeg se ne zna koliko je toga vidio i čuo. Desi mi se počesto da skačem na prvu a što mi je mahana, mada u ovome što do sada znamo putem medija nema dvoumljenja, ova dva kvazi policajca bi trebalo da ostanu bez posla.
lako se komsija rijesi... oni: "komsija reci da se ne sjecas najbolje ili..." komsija:"policija nista, ovaj siledzija, ona mu se mozda vrati, prijete meni zeni djeci, ma jebo ovo sranje, valja zivjeti sutra pored njih... ne sjecam se najbolje"
peca777

#6419 Re: BiH - Crna hronika

Post by peca777 »

hehehe sta je, cudno vam? Dolazi sindrom "nije moja nadleznost" ili "nije do mene" ili "ne mogu ja nista tu" na naplatu.

Sistem se urusava, ami guslamo "nije moja nadleznost".
banjaluka078

#6420 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

https://banjaluka.net/raskinut-ugovor-o ... edofiliju/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6421 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

muški profesori u ženskim kolektivima...školama...pogotovo osnovne škole
nije to danas prvi izbor mladićima

radije bih si ruku odrezao nego to i pokušao
Laplace

#6422 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

banjaluka078 wrote: 03/12/2025 13:09 https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /251203033

U Sarajevu brutalno pretučena kćerka počasne bh. konzulice: Uhapšen Ismet Porobić, poznat kao član "Pantera"

Kako je objavila Đemila Talić Gabriel, incident se dogodio proteklog vikenda u Sarajevu.

"Proteklog vikenda moja kćerka je za rečenicu 'ne želim biti sa tobom u vezi' ovako prošla od bivšeg dečka. Ovo su samo neke od povreda… Mogla je biti još jedna u nizu, mogla je biti Aldina, Nizama, i svih njih koji su statički brojevi. Propusti policije Centar KS su poražavajući. Ostavili su žrtvu u rukama dželata iako ih je komšija koji ih je i pozvao molio da je ne ostave samu sa njim. Tukao ju je satima…", navela je Talić Gabriel.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a KS, Mersiha Novalić, potvrdila je ovu informaciju za Klix.ba.

"U vezi s vašim upitom, informišemo Vas da su policijski službenici PU Centar, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici, dana 01.12.2025. godine, slobode lišili muškarca I.P. (1983) iz Sarajeva, a koji je nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u daljnju nadležnost KTKS. S obzirom na činjenicu da je riječ o krivičnom djelu s prioritetom zaštite žrtve, druge informacije nećemo saopćavati", navela je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Da se događaj desio potvrdio nam je i advokat Amer Homorac, koji zastupa Nives Arnautović.

"U ovom trenutku ne mogu puno toga reći, osim potvrditi da se događaj desio i da postoje nepravilnosti koje smo identifikovali. U skladu s tim ćemo postupiti, obavijestiti nadležne organe i predati prijave. Ostalo ćemo prepustiti nadležnim organima", kazao je Homarac za Klix.ba.

Događaj se dogodio, kako je naveo Homarac, u noći sa petka na subotu u večernjim satima. Prijavljeno je istu noć.

Kako nezvanično saznajemo, zbog događaja je uhapšen Ismet Porobić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Porobić je i ranije hapšen u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva "Kavez". Tada su hapšenja izvršena na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić nam je potvrdila da je postupajuća tužiteljica predložila određivanje mjere pritvora.

"Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Ismetu Porobiću osumnjičenom za krivično djelo nasilje u porodici", kazala je Bavčić.
To je ta organizacija za borbu protiv zlostavljača i silovatelja, logično.
TheMule

#6423 Re: BiH - Crna hronika

Post by TheMule »

mali_balon wrote: 04/12/2025 06:05 Ja ovog fatmira pamtim kao nekog mladog muslimana teskog sdaovca tipa onaj iz luxemburga.....sjecam ga se u okrsajima sa senadom avdicem (dok nije gujce dao fahri i sda)....otkud sad on ko neki posten novinar visokih moralnih vrijednosti
Toffee karamela wrote: 04/12/2025 08:12
mali_balon wrote: 04/12/2025 06:05 Ja ovog fatmira pamtim kao nekog mladog muslimana teskog sdaovca tipa onaj iz luxemburga.....sjecam ga se u okrsajima sa senadom avdicem (dok nije gujce dao fahri i sda)....otkud sad on ko neki posten novinar visokih moralnih vrijednosti
bio je u istom rangu sa Džemom Latićem, po magnitudi javno plasiranih uvreda prema kjafirima svih vrsta...je li on pisao za Ljiljan još za rata (ili je to bio Valter) pa je ljude iz miješanih brakova nazvao tokmacima i neko od boraca "tokmaka" onda mu razbio glavu? davno je bilo ali čini mi se da je baš on fasovao?

helem bio je prijavio odbranu magistarskog na Filozofskom u SA iz oblasti historije pa je tada jedan od onih koji su se pitali za odobrenje procesa, pokojni Lovrenović sasuo na njega drvlje i kamenje i rekao da on neće tu magistrirati dok se njega bude pitalo?

onda zaokret od 180 stepeni, ili je omudrao ili nije dobio od SDA šta si je bio zamislio da mu pripada.

ima nekih duhovitih momenta ali većinom razvlači i prepričava ko da recituje Zidanje Skadra na Bojani. baš težak za pratiti i izdržati te nazovi novinarsko-istraživačke litanije.
mali_balon wrote: 04/12/2025 08:22
Chloe wrote: 04/12/2025 08:15
Sve je to legitimno, odnosno normalno, mijenjati se, mijenjati mišljenje, birati neke nove životne puteve i staze.

Osobe, poput Fatmira; Senada FaceTV i sl. ne samo političke krajnosti, nego i postoje tipovi koji su bili kronični alkosi, problematični općenito, otkriju vjeru i onda odu vjerski ekstremizam, ugušiše sve oko sebe. Iz krajnosti u krajnost, a teški za druge.

Posao za psihologe.
Mani me se te prilivoda suplje ili jesi ili nisi.....nije to poso za psihologa nego za batine I izolaciju od drustva....ovo nije neka blaga promjena misljenja nego totlani zaokret....a to rade samo licemjeri koji se okrecu kako vjetar puse.....
Nisam nigdje procitao da se nekome.izvinuo I rekao ljudi ja sam.pogrijesio oprostite mi

Previse nesto "pamtite", čini vam se, prividjaju se Mladi Muslimani, traze se nekakva izvinjenja
mali_balon

#6425 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

TheMule wrote: 05/12/2025 05:34
Toffee karamela wrote: 04/12/2025 08:12
bio je u istom rangu sa Džemom Latićem, po magnitudi javno plasiranih uvreda prema kjafirima svih vrsta...je li on pisao za Ljiljan još za rata (ili je to bio Valter) pa je ljude iz miješanih brakova nazvao tokmacima i neko od boraca "tokmaka" onda mu razbio glavu? davno je bilo ali čini mi se da je baš on fasovao?

helem bio je prijavio odbranu magistarskog na Filozofskom u SA iz oblasti historije pa je tada jedan od onih koji su se pitali za odobrenje procesa, pokojni Lovrenović sasuo na njega drvlje i kamenje i rekao da on neće tu magistrirati dok se njega bude pitalo?

onda zaokret od 180 stepeni, ili je omudrao ili nije dobio od SDA šta si je bio zamislio da mu pripada.

ima nekih duhovitih momenta ali većinom razvlači i prepričava ko da recituje Zidanje Skadra na Bojani. baš težak za pratiti i izdržati te nazovi novinarsko-istraživačke litanije.
mali_balon wrote: 04/12/2025 08:22
Chloe wrote: 04/12/2025 08:15

Sve je to legitimno, odnosno normalno, mijenjati se, mijenjati mišljenje, birati neke nove životne puteve i staze.

Osobe, poput Fatmira; Senada FaceTV i sl. ne samo političke krajnosti, nego i postoje tipovi koji su bili kronični alkosi, problematični općenito, otkriju vjeru i onda odu vjerski ekstremizam, ugušiše sve oko sebe. Iz krajnosti u krajnost, a teški za druge.

Posao za psihologe.
Mani me se te prilivoda suplje ili jesi ili nisi.....nije to poso za psihologa nego za batine I izolaciju od drustva....ovo nije neka blaga promjena misljenja nego totlani zaokret....a to rade samo licemjeri koji se okrecu kako vjetar puse.....
Nisam nigdje procitao da se nekome.izvinuo I rekao ljudi ja sam.pogrijesio oprostite mi

Previse nesto "pamtite", čini vam se, prividjaju se Mladi Muslimani, traze se nekakva izvinjenja
Pa dze si fatmire.....samo kazes jeste jeo sam govna.. zbog para, zbog uvjerenja, ali sada sam.dosao tobe halaite mi
Post Reply