Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#89026 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne znam tko bi uopće bio opcija kao privremeni trener, sigurno nitko s nekim dobrim pedigreom ti neće uzeti tu poziciju. Šta onda kad napraviš taj potez, daš Slotu otkaz i odjednom gle čude - većina problema je i dalje tu? Jebo to. Nek završe rebuild koji su do pola odradili pa ćemo vidjeti.
sve_ovo_ja

#89027 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

vaučer wrote: 04/12/2025 09:23 Ne znam tko bi uopće bio opcija kao privremeni trener, sigurno nitko s nekim dobrim pedigreom ti neće uzeti tu poziciju. Šta onda kad napraviš taj potez, daš Slotu otkaz i odjednom gle čude - većina problema je i dalje tu? Jebo to. Nek završe rebuild koji su do pola odradili pa ćemo vidjeti.
Isto mislim, vidjeli smo sa Unitedom kako ide kad lutas sa trenerima. Da ima neko 100% za Liverpool da odgovara, onda odmah dati celavom otkaz, ovako neka ga i cekati pravu priliku kad se ukaze.

A neka malo svi vide koliko je Diaz radilica bio.
no_sekirli

#89028 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Jako je teško proći bilo gdje ako njih 3 imaju trokut i stoje u mjestu, nema utrčavanja, trzanja, pokušaja driblinga, ništa. Stoje, razmijene 3 pasa, zamijene pozicije a nisu osvojili ni kvadrat terena niti izbacili jednog igrača obrane.
Jednostavno na postavljenu obranu nemamo plan, niti pokrete igrača koji bi napravili brojčanu prednost u trokutu ili rombu. Previše je to sve statično, sporo i bezmudo za popizdit.
Kontru ne možemo napraviti niti jednu, jer se slabo osvajaju direktni dueli, a duge lopte već cijelu sezonu ne mogu naći nikoga naprijed.

Virgil je čini mi se u većem padu forme od Salaha.
vaučer

#89029 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Mislim da se svi nepotrebno fokusiraju na to neko dodavanje do smrti u napadu. Dodavanje u stranu i beskrajno rukometno prebrojavanje nije uzrok nego posljedica. A uzrok je ako ćemo pravo da u široj ekipi imamo točno 0 (nula) igrača koji mogu nepredvidljivo i kvalitetno predriblati nekoga - pogotovo na vanjsku stranu. Oba krila koja su igrala 90% utakmica ove sezone, (Salah i Gakpo) ako i uspiju napraviti neki dribling, idu na unutarnju stranu i to uglavnom bez kvalitetnog overlapa beka ili u Gakpovom slučaju bez da ga boli kurac za overlap. Dakle nisi ni poljuljao, kamoli poremetio duboki blok odbrane. Šta onda napraviti nego vratiti loptu u cirkulaciju i početi ispočetka. Privremeni odgovor su mogli biti bekovi, jer krila nemamo, ali je Frimpong ozljeđen a Kerkez je očito nešto skrivio Gakpu - tako da se ništa ne dešava. Onda nakon tri prebrojavanja ili krenu siliti kroz centar ili ubace 'ko ga jebe' centaršut i idemo sve ispočetka.

Ova ekipa neće ništa značajno izmjeniti dok oba krila ne budu potentni i brzi dribleri,koji mogu igrati presing. Čim se to desi nećemo više gledati ovo prebrojavanje a i devetke će vidjeti više lopte - jer tako je Slot igrao prije Liverpoola. Zašto i kako su ga ostavili da drži kurac na vjetru ovu sezonu . to nitko ne zna.
ismar2215

#89030 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

U 99% klubova bi ovo bio otkaz vec prije par kola. Prije svega, mislim da bi mnogo trenera pristalo voditi klub renomea Liverpoola, a sa ovakvim igračima, ali ne treba se zalijetati pa dovoditi sada nekog na duže staze. Sezona je svakako skoro pa izgubljena i možeš jedino izvući nekako 5. mjesto, i to na mišiće, ludnicu, neku strast, nesto, na taktiku i smislenu igru teško jer je sredina sezone. Po meni, Slota otjerati, postaviti Gerrarda kao interima do kraja sezone, a na ljeto traziti opciju. Tako nešto je Abramovič radio u Chelseau, vrlo uspješno. Dao je otkaz jednom Mourinhu u decembru, a mi nekog Slota trpimo.
BHF_Manijak

#89031 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Tuzno je da spickas pare na ovaj nacin, a nemas ni "E" od ekipe! I dalje imas otvorenih baustela koliko hoces, jer ti fale oba krila, fale ti 2 stopera u slucaju odlaska Konatea, treba ti jedan veznjak zadnji vezni i(li) centralni.

Ali kako je frajer retardiran Allaha mi. Znaci i dalje jase Gravenbercha dok frajer ne pogine, Endo je tu samo jebena statua, o Nyonu da ne govorim, dale zadrzis igraca kojeg apsolutno neces koristiti, samo ti kao ikebana sluzi.
Uzas jedan mame mi.

I nekako ispod radara prolazi, ali ja ne znam nijednog igraca u ekipi da je ovako grohnuo s formom kao Mac Allister. Frajer od pocetka sezone isto drugi igrac da je. Kasni uvijek, ne pokriva dovoljno, pasovi nikakvi, bez energije, moci, ma uzas jedan. I opet svaku lik igra.
no_sekirli

#89032 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Nije Maca uopće bio loš sinoć, treba pogledati statse i vidjeti da je Sobo bio puno lošiji od njega.

Jedan od glavnih problema je da kod nas devetke ne sudjeluju u igri skoro nikako, niti mogu doći do duge lopte, pa napraviti neki link up, niti izlaze vani pa da stoper iziđe za njima, u prekidima se ide samo i isključivo za Virgila( ostali su samo pomoćni radnici njemu), a da dobiju 3 lopte na 5-10 metara okrenuti licem nema šanse.

Imaš loptu skoro 70% tekme i 7 kornera, a udariš loptu 4 puta u okvir je katastrofa.
vaučer

#89033 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ismar2215 wrote: 04/12/2025 10:35 U 99% klubova bi ovo bio otkaz vec prije par kola. Prije svega, mislim da bi mnogo trenera pristalo voditi klub renomea Liverpoola, a sa ovakvim igračima, ali ne treba se zalijetati pa dovoditi sada nekog na duže staze. Sezona je svakako skoro pa izgubljena i možeš jedino izvući nekako 5. mjesto, i to na mišiće, ludnicu, neku strast, nesto, na taktiku i smislenu igru teško jer je sredina sezone. Po meni, Slota otjerati, postaviti Gerrarda kao interima do kraja sezone, a na ljeto traziti opciju. Tako nešto je Abramovič radio u Chelseau, vrlo uspješno. Dao je otkaz jednom Mourinhu u decembru, a mi nekog Slota trpimo.
Jebeni Gerrard, dajte molim vas - borili bi se za ostanak u PL-u. :roll:
ismar2215

#89034 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

vaučer wrote: 04/12/2025 11:43
ismar2215 wrote: 04/12/2025 10:35 U 99% klubova bi ovo bio otkaz vec prije par kola. Prije svega, mislim da bi mnogo trenera pristalo voditi klub renomea Liverpoola, a sa ovakvim igračima, ali ne treba se zalijetati pa dovoditi sada nekog na duže staze. Sezona je svakako skoro pa izgubljena i možeš jedino izvući nekako 5. mjesto, i to na mišiće, ludnicu, neku strast, nesto, na taktiku i smislenu igru teško jer je sredina sezone. Po meni, Slota otjerati, postaviti Gerrarda kao interima do kraja sezone, a na ljeto traziti opciju. Tako nešto je Abramovič radio u Chelseau, vrlo uspješno. Dao je otkaz jednom Mourinhu u decembru, a mi nekog Slota trpimo.
Jebeni Gerrard, dajte molim vas - borili bi se za ostanak u PL-u. :roll:
To samo kao interim, jer nas grozne sezone moze spasiti samo neko ko ce probuditi neko ludilo u igračima. Dobar taktičar teško da može išta od sredine sezone. A Slot ne moze nijedno ni drugo izgleda.
AmiĐa_Idriz

#89035 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer wrote: 04/12/2025 08:41 Ne znam, meni je načelno to bilo prolazno. Nisu izgubili, Sunderlandu nisu dali ništa osim tog trenutka nesretnog s Van Dijkom. Sve će biti ovako dok se ne stabiliziraju i dok ne dovedu krilo. Ne želim gledati cirkus mjenjanja trenera, izbor je tužan.
To ga vjerovatno i drzi. Izbor na birou rada je nikakav, ono sto bi nas mozda i zadovoljilo nije dostupno. A vala iskreno, da mi neko kaze izaberi bilo koga, dobrano bi se zamislio, fudbal je trenutno prepun zamalo dobrih trenera, nista uber.

Druga stvar koja ga drzi jeste ta sto su i oni koji bi odlucivali o njegovoj sudbini parcijalno odgovorni za trenutnu situaciju.
RJ57

#89036 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

nisu izgubili ali mogli su lako. odbrana je dno a ostatak 'nako

naravoučenije ove godine: nemoj glumit city, budi ono što jesi
BHF_Manijak

#89037 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 04/12/2025 12:39
vaučer wrote: 04/12/2025 08:41 Ne znam, meni je načelno to bilo prolazno. Nisu izgubili, Sunderlandu nisu dali ništa osim tog trenutka nesretnog s Van Dijkom. Sve će biti ovako dok se ne stabiliziraju i dok ne dovedu krilo. Ne želim gledati cirkus mjenjanja trenera, izbor je tužan.
To ga vjerovatno i drzi. Izbor na birou rada je nikakav, ono sto bi nas mozda i zadovoljilo nije dostupno. A vala iskreno, da mi neko kaze izaberi bilo koga, dobrano bi se zamislio, fudbal je trenutno prepun zamalo dobrih trenera, nista uber.

Druga stvar koja ga drzi jeste ta sto su i oni koji bi odlucivali o njegovoj sudbini parcijalno odgovorni za trenutnu situaciju.
Pa isto ti je i sa igracima, svaka jebena pozicija, pisem o tome svako 2-3 mjeseca.
no_sekirli wrote: 04/12/2025 11:28 Nije Maca uopće bio loš sinoć, treba pogledati statse i vidjeti da je Sobo bio puno lošiji od njega.

Ma brate problem ove ekipe je vrlo cesto vezni red. Pa eno i trener Sunderlanda izjavi hladno da se nisu nadali da toliko prostora ce dobiti sinoc i vremena. Pogledaj prvo poluvrijeme, koridor jebo te cijeli kroz sredinu. Veznjaci Liverpoola u postavci su kurac i svaka ekipa ima po 40-50 metara slobodnog prostora da marsira naprijed, dok 7 igraca ceka Alissonu u krilu, kako jebo ga dan?
ismar2215

#89038 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

AmiĐa_Idriz wrote: 04/12/2025 12:39

Sve to stoji, ali sta se moze ocekivati dalje od Slota i koji je rizik to u odnosu na dovodjenje bilo koga, barem do kraja sezone? Zadnjih 14 utakmica u svim takmicenjima ima omjer 4-1-9, od momenta kad su osigurali titulu do danas je bilo 18 utakmica u ligi, a osvojili su 24 od moguca 54 boda (7-3-8), win ratio 38.8%. Dakle, od Slota ne mozes ocekivati neki preokret, jednostavno nije realno da ce se desiti. Zato je apsurdno cekati kraj sezone da ga se rijesis, a jos apsurdnije ocekivati preokret. Od interim menadzera, pa makar bio i Meho Kodro, mozes barem ocekivati pozitivan šok.

Dakle, otpustis covjeka za kojeg znas da ne moze nista, das posao nekom ko moze barem malo trznuti ekipu mentalno i do ljeta dogovoris s nekim dugorocno preuzimanje. To je apsolutno jedini ispravan nacin. Ostavljanje Slota svakog dana sve vise unazadjuje ekipu i to se mora zaustaviti sto prije.
vaučer

#89039 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

ismar2215 wrote: 04/12/2025 13:31 Dakle, otpustis covjeka za kojeg znas da ne moze nista, das posao nekom ko moze barem malo trznuti ekipu mentalno i do ljeta dogovoris s nekim dugorocno preuzimanje. To je apsolutno jedini ispravan nacin. Ostavljanje Slota svakog dana sve vise unazadjuje ekipu i to se mora zaustaviti sto prije.
Ono, mislim koji kurac? Kako znam da ne može ništa kad je osvojio naslov lani? Znam samo da je ekipa nebalansirana, da nam fali dubine u napadu i odbrani i da nam je predsezonu sjebala najgora zamisliva tragedija. Kako mogu znati da bi sve bilo isto bez ta tri faktora za koja Slot nije odgovoran?

Evo ti alternativni scenarij tom tvome. Podržiš trenera s uslovom da je kvalifikacija za Ligu Prvaka minimum. Popraviš bar nešto od sranja koja se zajebali preko ljeta - dakle kupiš neku zamjenu za Diaza i nešto dubine u odbrani - vidiš gdje smo na kraju. Jer prilično sam siguran da bi na kraju mogli biti kvalificirani za LP i imati trenera koji je prebrodio prvu stvarnu krizu i iz koje će izaći kompetentniji.

Meni je to manji rizik nego doslovno namjerno odabrati godinu dana nestabilnosti i tranzicije, prvo s interim trenerom a onda s novim trajnim menadžerom. Što ti ni za jedan postotak ništa ne garantira.
no_sekirli

#89040 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

BHF_Manijak wrote: 04/12/2025 13:25
Ma brate problem ove ekipe je vrlo cesto vezni red. Pa eno i trener Sunderlanda izjavi hladno da se nisu nadali da toliko prostora ce dobiti sinoc i vremena. Pogledaj prvo poluvrijeme, koridor jebo te cijeli kroz sredinu. Veznjaci Liverpoola u postavci su kurac i svaka ekipa ima po 40-50 metara slobodnog prostora da marsira naprijed, dok 7 igraca ceka Alissonu u krilu, kako jebo ga dan?
Eh, da, u postavci. To jeste problem, pozicijska igra je za onu stvar.

Protiv nas svaka ekipa izgleda kao jebeni City, samo gledaš kad će nam ga ukrhati. I dalje sam mišljenja, da je Virgil grohno samo tako, i nije u stanju držati više fazu obrane kako je držao. Na terenu pokušava nešto grananjem ruku, galamom, ali mu nešto slabo ide od noge. I ruke :D
ismar2215

#89041 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

vaučer wrote: 04/12/2025 13:46
ismar2215 wrote: 04/12/2025 13:31 Dakle, otpustis covjeka za kojeg znas da ne moze nista, das posao nekom ko moze barem malo trznuti ekipu mentalno i do ljeta dogovoris s nekim dugorocno preuzimanje. To je apsolutno jedini ispravan nacin. Ostavljanje Slota svakog dana sve vise unazadjuje ekipu i to se mora zaustaviti sto prije.

Ono, mislim koji kurac? Kako znam da ne može ništa kad je osvojio naslov lani? Znam samo da je ekipa nebalansirana, da nam fali dubine u napadu i odbrani i da nam je predsezonu sjebala najgora zamisliva tragedija. Kako mogu znati da bi sve bilo isto bez ta tri faktora za koja Slot nije odgovoran?

Evo ti alternativni scenarij tom tvome. Podržiš trenera s uslovom da je kvalifikacija za Ligu Prvaka minimum. Popraviš bar nešto od sranja koja se zajebali preko ljeta - dakle kupiš neku zamjenu za Diaza i nešto dubine u odbrani - vidiš gdje smo na kraju. Jer prilično sam siguran da bi na kraju mogli biti kvalificirani za LP i imati trenera koji je prebrodio prvu stvarnu krizu i iz koje će izaći kompetentniji.

Meni je to manji rizik nego doslovno namjerno odabrati godinu dana nestabilnosti i tranzicije, prvo s interim trenerom a onda s novim trajnim menadžerom. Što ti ni za jedan postotak ništa ne garantira.
Ma fazon je sto nije toliko neizbalansirana ekipa da si u ovakvoj situaciji. Vec je sad ocigledno da je Slot dobrim dijelom na Kloppov racun osvojio titulu. Dosao na gotovu ekipu, popustio malo Kloppovu stegu sto je ekipi bas godilo. Sad kad treba sloziti novi sistem, po svom, ocigledno ne uspjeva.
Mislim gdje tacno fali dubine? Pricate da fale krila, a imas covjeka koji je najbolji igrac lige godinama i najbolji prosle sezone. Nemoguce je da je Salah sam od sebe toliko propao da vise ne moze. Ocekivan je mali pad, al ovoliki nije. Pritom, sa mnogo manjom širinom i dubinom smo u prethodnim sezonama imali mnogo bolju igru. Covjek ne koristi svakako 4-5 igrača. Gomezu jučer dao šansu i to ne umjesto Konatea jer sad svakako nema desnog beka, Chiesa dobija po 4-5 minuta, Endo i Nyoni ko da ne postoje, a u sredini najvise skripi, Ngumohu ugasio nakon par odlicnih partija...Jucer uvodi Jonesa i stavlja ga na desnog beka

A recimo i da nije do njega i da je on vrhunski trener, iz ovakvog kanala se ni Pep ne bi izvukao. Mislis stvarno da bi transfer recimo Semenya i Guehija nesto promijenio? Opet bi Szoboszlai vukao kroz sredinu sam dok njih petorica vise oko kaznenog.

Evo ti njegove izjave od jucer:

"The way to score is simple - you need a moment of magic from a player or a set piece." Sta ovo znaci jbt? Da li ima varijanta organizovanih napada ili je samo magija il korner? Covjek je izgubljen trenutno. Mozda ce za 3 godine biti najbolji trener na svijetu, al u ovom momentu Liverpool i on ne idu skupa i to je to.
Armin2013

#89042 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

Ma problem je što igrači nisu u formi ili im je neko, da ne kažem šta, volju za životom

Kako drugačije objasnit da Salah ne može ništa napravit, da je sinoć većina šuteva sa distance završila na trebinama, da veznog reda nema ni kada se branimo ni kada napadamo, svaki napad počinje isto golman - VD - Konate pa tamo vamo s loptom.
Sinoć baš gledam stali u neki prsten i dodaju se oko protivnikove odbrane, a između dvije linije odbrane prostora koliko hoćeš niko da utrči da dobije loptu, i onda se zadnjih 10 min razlete kao nešto bi napravili
ismar2215

#89043 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Čak i trenenr Sunderlanda jucer izjavljuje da nisu ocekivali ovoliko prostora u igri. Ogroman broj je dokaza da Slot taktički nije sazrio da ovu ekipu izvuče iz govana. To je razlog što igrači izgledaju kao da nisu u formi, kao da su propali, itd...

AmiĐa_Idriz

#89044 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Short term trener je tabu tema u ovom klubu od osnivanja. To nesto do kraja sezone, nema od tog nista.
ismar2215

#89045 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

AmiĐa_Idriz wrote: 04/12/2025 15:18 Short term trener je tabu tema u ovom klubu od osnivanja. To nesto do kraja sezone, nema od tog nista.
Bilo je i izvaljivanje stotina miliona za najbolje na trzistu tabu do ovog ljeta. Jbg mora se prilagodjavati situaciji.
BHF_Manijak

#89046 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

ismar2215 wrote: 04/12/2025 14:40 Čak i trenenr Sunderlanda jucer izjavljuje da nisu ocekivali ovoliko prostora u igri. Ogroman broj je dokaza da Slot taktički nije sazrio da ovu ekipu izvuče iz govana. To je razlog što igrači izgledaju kao da nisu u formi, kao da su propali, itd...

Pa rek´o sam nakon Ville i Reala - ekipa kad se vrati onom sto najbolje zna radit, a to je jebeni pressing, tada ce se i vratiti na stare staze!
Ovaj neki hibrid ncega, ne znam ni ja cega, kurcu ne valja, gdje hem nemas pressing, hem imas koridor prema odbrani od 50-60 metara brisanog prostora, defanziva ti u krilu golmanu i onda te reko ko stigne!

Ne znam apsolutno kakva je zamisao i sta zelis Slot, samo znam da kada je odstupio od primarne ideje, da je otislo u picku materinu sve.

Trazio je brze igrace, drk´o na PSG kako su super, imaju brzinu, dovelo mu se sve, on na kraju ubleha ispada.
Da bar igra defanzivu i puca kontre, ali ni to.

Izjave su mu jako iritantne u zadnje vrijeme i vrijedjaju inteligenciju! Isto Grunf jebo sve svoje.
Pa ti si na kormilu, mijenjaj nesto, sta drkas jebo te.
vaučer

#89047 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma fazon je sto nije toliko neizbalansirana ekipa da si u ovakvoj situaciji. Vec je sad ocigledno da je Slot dobrim dijelom na Kloppov racun osvojio titulu. Dosao na gotovu ekipu, popustio malo Kloppovu stegu sto je ekipi bas godilo. Sad kad treba sloziti novi sistem, po svom, ocigledno ne uspjeva.
Mitovi i bajke. Nit je popustio stegu nit je korisito njegov sistem - igrao je svoje sa istom ekipom. Sa tim sistemom lani je osvojio ligu, razlika su igrači a ne sistem.
Mislim gdje tacno fali dubine? Pricate da fale krila, a imas covjeka koji je najbolji igrac lige godinama i najbolji prosle sezone. Nemoguce je da je Salah sam od sebe toliko propao da vise ne moze. Ocekivan je mali pad, al ovoliki nije.
Mi nemamo ni jednog krilnog napadača koji je brz i sposoban jedan na jedan. Nule. Zero. Nijednog. Stopere nam iz nužde igraju stalno ista dvojica.
Pritom, sa mnogo manjom širinom i dubinom smo u prethodnim sezonama imali mnogo bolju igru. Covjek ne koristi svakako 4-5 igrača. Gomezu jučer dao šansu i to ne umjesto Konatea jer sad svakako nema desnog beka, Chiesa dobija po 4-5 minuta, Endo i Nyoni ko da ne postoje, a u sredini najvise skripi, Ngumohu ugasio nakon par odlicnih partija...Jucer uvodi Jonesa i stavlja ga na desnog beka.
I opet, fali dubine. Ti igrači ništa ne bi promjenili i svi su na periferiji s razlogom.
A recimo i da nije do njega i da je on vrhunski trener, iz ovakvog kanala se ni Pep ne bi izvukao. Mislis stvarno da bi transfer recimo Semenya i Guehija nesto promijenio? Opet bi Szoboszlai vukao kroz sredinu sam dok njih petorica vise oko kaznenog.
Ne vidim zašto se ne bi izvukao, to je samo vama u glavi da je otkaz jedino riješenje.
Evo ti njegove izjave od jucer:

"The way to score is simple - you need a moment of magic from a player or a set piece." Sta ovo znaci jbt? Da li ima varijanta organizovanih napada ili je samo magija il korner? Covjek je izgubljen trenutno. Mozda ce za 3 godine biti najbolji trener na svijetu, al u ovom momentu Liverpool i on ne idu skupa i to je to.
Izjava izvađena van konteksta i namjerno prekrojena. To je rekao kao kritiku Gakpu koji nije sinoć kurca napravio jedan na jedan. Evo ti cijela izjava pa mi molim te objasni šta je krivo rekao:

“In my opinion Cody struggled to dominate the one-v-ones. If you want to have any chance against a team in a low block then the way to score is quite simple: you need a moment of magic from a player or you need a set-piece. I felt in the first half that Cody struggled to find that moment, because it was hard for him to dominate the one-v-one or get crosses in.”

I rest my case.
MMM1977

#89048 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Ma nije do Slota sigurno, ipak se Sunderland značajno pojačao tokom ljetnog prelaznog roka :D Jbt ulupaš pola milijarde u tim koji je osvojio EPL prošle sezone i onda se žališ na to kako se protivnik postavio na terenu :run: Znači to se ne smije pomisliti a kamoli pričati.
ismar2215

#89049 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

1. Formaciju je ostavio istu, stegu je popustio jer nisi igrao 90 minuta presing nego dozirano. Bukvalno o tome pisu svi analiticari od pocetka Slotove ere.

2. Znaci ako nemamo krilo koje je dobro 1 na 1, ok je da smo na 9 poraza? Stopere svakako trebaju da igraju uvijek ista dvojica. Koja ekipa rotira stopere? Nije to iz nuzde, igraju ti dva najbolja na papiru. U situaciji kad je Konate bio grozan, Gomez i dalje nije dobijao priliku.

3. Kako ne bi ti igraci promijenili, kad su mijenjali vec, i Chiesa i Endo i Rio? Nemoj mi pricati da je kljucna bila prodaja fucking Diaza, ko da je Messi u primeu.

4. "If you want to have any chance against a team in a low block then the way to score is quite simple: you need a moment of magic from a player or you need a set-piece.", sta je prekrojeno? I ovo je gluplje jos vise. Cuj jedini nacin protiv low blocka je magija igrača ili korner, smijesno

Uostalom, nek promijeni nacin igre, nema dobra krila, nek se prilagodi. Ok, eto sve i da jeste tako, opet to nije dovoljno loše za ovo šta nam pruža. Koje je opravdanje sto konstantno ostavljamo rupe na terenu, uglavnom u sredini? Je l mu za to fali igrača? Koje je opravdanje za to što ne možemo ništa iz tih prekida koje pominje. Ne zna se je l gore branimo ili napadamo kornere. Kad ti fali jedno krilo i stoper, onda se to vidi na terenu. Stvaras nesto, sanse, al jbg fali ti krilo, pa malo kaskas. Ova ekipa igra ko da joj fali 9 igrača minimalno, što definitivno nije ni blizu istine.

Da smo mi izgubili par tekmi i nismo u jos nekoliko uspjeli pobijediti, pa haj. Al nas naguzi forest 3:0, PSV 4:1, i to na Anfieldu, sa očiglednim rupama u postavci na terenu, bukvalno ih golim okom vidiš, a ti pričaš da nam fali krilo i stoper, i umro Jota. Pa sad da izadjes sa Liverpoolom iz 2010. na PSV, ne smije ti se desiti da te tako nabubaju jbt.
Osmi Socrates

#89050 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Sunderland je u prelaznom roku potrošio više od PSG. U odnosu na sezonu prije u Championshipu, jesu se značajno pojačali. Naravno, Liverpool je potrošio više, ali, kao što vidimo, to nije uvijek garancija da ćeš imati igru.
Post Reply