Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

drug_profi

#35701 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Mene cudi da se niko nikad nije sjetio da postavi dobnu granicu za kanidaturu. Recimo 70 ili 75.
Pa bitno je radi nacionalne sigurnosti da ti glavni ne postane hajho u po mandata (mada ja ovaj bio od mladih dana)
TAFKAP

#35702 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Jesul se šta dogovorili s Rusima kako da rasčerupaju Ukrajinu, ima li kakvih novosti?
Point.

#35703 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

TAFKAP wrote: 02/12/2025 23:32 Jesul se šta dogovorili s Rusima kako da rasčerupaju Ukrajinu, ima li kakvih novosti?
Nisu još, ali ima vremena.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/put ... 36465.aspx
drug_profi

#35704 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Bizarna scena u Bijeloj kući: Američka ministrica zahvalila Trumpu što je otjerao uragane
Ono kad ti se razbiju iluzije da u zemlji slobodnih i hrabrih nema kulta ličnosti...

MAGArad su svukla najjaču demokraciju u level PRKna. Tamo su ove stvari uobičajene.

Čak ni u PRC ovo ne bi bilo moguće. Xi bi udaljio lujku od sebe.
zigzag

#35705 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zigzag »

Civilizacijski pad jednog društva. Neko drugi će rasti
GandalfSivi

#35706 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

drug_profi wrote: 03/12/2025 09:55
Bizarna scena u Bijeloj kući: Američka ministrica zahvalila Trumpu što je otjerao uragane
Ono kad ti se razbiju iluzije da u zemlji slobodnih i hrabrih nema kulta ličnosti...

MAGArad su svukla najjaču demokraciju u level PRKna. Tamo su ove stvari uobičajene.

Ja cu samo reci da je u 20 godina koliko sam u Americi ovo prva godina da niti jedan uragan nije udario u kopno 😎
drug_profi

#35707 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

GandalfSivi wrote: 03/12/2025 10:56 Ja cu samo reci da je u 20 godina koliko sam u Americi ovo prva godina da niti jedan uragan nije udario u kopno
Za zabrinuti se. Jer se nešto s klimom dešava. Da li to znači da je golfska struja hladnija ili slabija?
Qler

#35708 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Qler »

Uragan I su smjeli dok je bio mexički, sad ne smiju preko američkog :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35709 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 03/12/2025 10:56
drug_profi wrote: 03/12/2025 09:55

Ja cu samo reci da je u 20 godina koliko sam u Americi ovo prva godina da niti jedan uragan nije udario u kopno 😎
Pisu od 2015.

Samo pitanje je li laura loomen ikad cula za el ninu...

Al koga briga, uvkedjivati se da je trava zelena sa ovakvim kretenima...
drug_profi

#35710 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Qler wrote: 03/12/2025 11:03 Uragan I su smjeli dok je bio mexički, sad ne smiju preko američkog :)
Zapravo sad se ispostavlja da su uragani meksička podvala, dapače otvorena agresija na USA i radi toga USA mora odgovoriti vojno po Meksiku.
A i Kalifornija je vjekovna američka zemlja.
JovicSA

#35711 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Jao, jao, čitam šta je bilo u Moskvi i poniženje koje su doživjeli. Ovaj neki Rus oslovio Steve Witkoffa i Jared Kushnera sa "ova dvojica" :lol: :lol: :lol: Pa ovo je gore nego što sam mislio. Putin ih vesla kao malu djecu ali sve na finjaka. :lol: Putin mi je "drag", ako mi može biti drag, samo kada drka i iživaljva se na ovim budala iz klaun administracije USA.
Point.

#35712 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

JovicSA wrote: 03/12/2025 11:39 Jao, jao, čitam šta je bilo u Moskvi i poniženje koje su doživjeli. Ovaj neki Rus oslovio Steve Witkoffa i Jared Kushnera sa "ova dvojica" :lol: :lol: :lol: Pa ovo je gore nego što sam mislio. Putin ih vesla kao malu djecu ali sve na finjaka. :lol: Putin mi je "drag", ako mi može biti drag, samo kada drka i iživaljva se na ovim budala iz klaun administracije USA.
Mogu misliti, kad ih isprate, koliko ih ruje ismijavaju iza leđa i kontaju kakve smo korisne budale vrbovali.
MAha

#35713 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MAha »

Koliko god sam protiv rusije iz dobro znanih razloga i kolko god sam za ameriku (jer je ipak najveci, bar do sad bila, garant BiH), a sve zbog ove blesave USA administracije sadasnje, nekako mi drago sto ih sprdaju. Na sta spade kuca Petrovica ((USA).
jeza u ledja

#35714 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Taj Witkoff je debil zesci. Nema nikakvog pojma o diplomaciji. U Rusiji je samo da dogavara dealove za sebe i Trumpovu familiju.

Nego, jel ko upratio ovaj najnoviji skandal sa brodicima u Karibima?
Naime, pored toga sto su ovi napadi svakako nelegalni, prica se da je u bar jednom napadu (prvom napadu), naredjen tzv. "second tap", tj. dodatni napad dronom na brod koji je vec napadnut i unisten. Znaci camac u plamenu, ljudi u vodi, ovi naredeli jos jedan napad da ih dokrajce.
To je definicija ratnog zlocina, bukvalno se koristi kao primjer istog.

I sad prica se da je nas vrli Ssecretary of War, voditelj sa FOX News, Pete Hegseth, naredio isti second tap. Da podsjetimo, kada se desio taj napad, Hegseth je poletio da se pohvali kako je sve to gledao, hu ha, jesmo zajebani, i tako. Medjutim, kako je izasla ova vijest u javnost, Hegseth (i Trump) su brze bolje pozurili da kazu kako nisu oni eto naredili taj second tap. Cak sta vise, Hegseth kaze da je nakon pocetnog napada, on izasao iz situation room da se posveti drugim obavezama (posto je vrlo zauzet covjek), i kao admiral taj i taj je naredio taj dodatni napad. Ono, bas suptilno upiranje prstom i brisanje ruku od potencijalnog ratnog zlocina. Trump isto kaze ne zna on tu nista, ovo ono. :oops:

Ova prica u stranu i sta ce ispasti od nje - ali cijela ova epizoda govori nesto bitnije - da su ljudi oko Trumpa itekako svjesni da postoji zivot i poslije Trumpa i da ih isti nece moci vjecno stititi od potencijalnog pravnog gonjenja, jednog dana kad se budu svodili racuni. Izgleda bahatosti i oholosti ipak ima kraja jer znaju svi da ce jednog dana doci cica na kolica. :izet:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35715 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

jeza u ledja wrote: 03/12/2025 15:38 Taj Witkoff je debil zesci. Nema nikakvog pojma o diplomaciji. U Rusiji je samo da dogavara dealove za sebe i Trumpovu familiju.

Naime, pored toga sto su ovi napadi svakako nelegalni, prica se da je u bar jednom napadu (prvom napadu), naredjen tzv. "second tap", tj. dodatni napad dronom na brod koji je vec napadnut i unisten. Znaci camac u plamenu, ljudi u vodi, ovi naredeli jos jedan napad da ih dokrajce.

I sad prica se da je nas vrli Ssecretary of War, voditelj sa FOX News, Pete Hegseth, naredio isti second tap. Da podsjetimo, kada se desio taj napad, Hegseth je poletio da se pohvali kako je sve to gledao, hu ha, jesmo zajebani, i tako. Medjutim, kako je izasla ova vijest u javnost, Hegseth (i Trump) su brze bolje pozurili da kazu kako nisu oni eto naredili taj second tap. Cak sta vise, Hegseth kaze da je nakon pocetnog napada, on izasao iz situation room da se posveti drugim obavezama (posto je vrlo zauzet covjek), i kao admiral taj i taj je naredio taj dodatni napad. Ono, bas suptilno upiranje prstom i brisanje ruku od potencijalnog ratnog zlocina. Trump isto kaze ne zna on tu nista, ovo ono. :oops:

Ova prica u stranu i sta ce ispasti od nje - ali cijela ova epizoda govori nesto bitnije - da su ljudi oko Trumpa itekako svjesni da postoji zivot i poslije Trumpa i da ih isti nece moci vjecno stititi od potencijalnog pravnog gonjenja, jednog dana kad se budu svodili racuni. Izgleda bahatosti i oholosti ipak ima kraja jer znaju svi da ce jednog dana doci cica na kolica. :izet:
tenesi im je kvalitetno otrežnjenje, možda i veće nego novembar. jedno je kad izgubiš tamo gdje i drugi imaju kvalitetnu podršku, ali kad gubiš tlo pod nogama u izrazito crvenim državama...
AleksoMKD

#35716 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Ne znam koliko je ovo verodostojab izvor no .... :D

https://www.public.news/p/secretary-of- ... o-believes

Secretary of State Rubio Believes U.S. Recovered Alien Tech And Gave It To Private Military Contractors.
JovicSA

#35717 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

AleksoMKD wrote: 03/12/2025 17:01 Ne znam koliko je ovo verodostojab izvor no .... :D

Secretary of State Rubio Believes U.S. Recovered Alien Tech And Gave It To Private Military Contractors.
:shock: :shock: :shock: :shock:
Sanjarko

#35718 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Tramp i Amerika postaju kao u Snake Plisken filmovima od Kurt Russell, bijeg iz NY i LA.

Polagano.
Peacean

#35719 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Jesu li u pitanju komšije marsovci ili su ilegalni alieni iz drugog sistema :skoljka:
Sanjarko

#35720 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

AleksoMKD wrote: 03/12/2025 17:01 Ne znam koliko je ovo verodostojab izvor no .... :D

Krije se napredna tehnologija od nas sada da li vanzemaljska ili zemaljska ne znam to ali napredna tehnologija da od 10 do po meni čak možda i 100 godina vojna je ispred civilne tehnologije.

Za vrijeme II svjetskog rata Nacisti su razvili koncept stealth bombardera koje imamo danas i što šta još.

Ne samo oni da se razumijemo.
drug_profi

#35722 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Alien tech tesko da moze biti razumljiva nasem stepenu razvoja.
Ako je neko sposoban npr. saviti prostor i putovati preko međuzvjezdanih prostranstava, onda tesko da je ista od njegove tehnologije razumljivo ljudima u 21. stoljeću.
Kao kad bi sada dao mobitel kraljici Viktoriji. Niti bi znala cemu sluzi, niti kako se koristi. Sluzio bi joj kao cudnovat ukras.
Mozda bismo na nekom bazicnom nivou, npr.spektrofotometrije da pokusamo prepoznati legure, ili arhitekturu nekog primitivnog alien procesora koji je opsluzivao neki nevazan sistem.
Misljenja sam da cak ni ljudski izumi koji ce biti dostupni u 22. ili 23. vijeku ne bi bili lako shvatljivi dnasanjim inzenjerima.

Sve da cak i povjerujemo da je neka napredna civilizacija stigla do nas.
drug_profi

#35723 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

alijagoro wrote: 03/12/2025 20:29
A ima lik jos 3 godine da razvaljuje Ameriku i svijet. Nije jos ni godinu napunio, a vec je nered toliki da ce se tesko popraviti.
Point.

#35724 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 03/12/2025 15:53
jeza u ledja wrote: 03/12/2025 15:38 Taj Witkoff je debil zesci. Nema nikakvog pojma o diplomaciji. U Rusiji je samo da dogavara dealove za sebe i Trumpovu familiju.

tenesi im je kvalitetno otrežnjenje, možda i veće nego novembar. jedno je kad izgubiš tamo gdje i drugi imaju kvalitetnu podršku, ali kad gubiš tlo pod nogama u izrazito crvenim državama...
Baš sam danas slušao o tome na nekom podcastu a vidim da ih meze i Kimmel i Colbert. Koja pi×kica ovaj Hegseth, odmah je onog vojnog komadanta gurnuo pred kamion.
alijagoro

#35725 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

drug_profi wrote: 03/12/2025 20:41
alijagoro wrote: 03/12/2025 20:29
A ima lik jos 3 godine da razvaljuje Ameriku i svijet. Nije jos ni godinu napunio, a vec je nered toliki da ce se tesko popraviti.
Ovo sto baljezga,nebi proslo ni na forumu bez neke osude,ali ljudi imaju strah od njega ili ma kao pusti budalu.
Post Reply