Ovaj prilog je trebao biti na ekavstini da ugodaj bude potpun.tramvajtrojka wrote: ↑02/12/2025 09:30Altsa wrote: ↑02/12/2025 09:09Citirate predsjednika kss koji ima u planu da ekipe iz rs-a igraju u srbijanskoj ligi. Ako vam je taj salonski chetnik primjer za citiranje onda ste vi na njegovom nivou.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/12/2025 22:52
Ko nas bre zavadi, i tako to jel?
Sportski prijatelji svakako mozete i trebate biti, al bas ovo "sablaznjavanje" i komentari nakon utakmice pokazuju da tu nema ni trunka sramote za ista sto je ta drzava radila i podsticala u Sarajevu i BiH. Nije cak ni receno "ostavimo proslost iza sebe" ni te floskule, nego samo hladni ignore i izigravanje cudjenja.
Kad malo razmislim, onaj Gjergja je dao bas dobar odgovor. Kulturan al vrlo jasan. Tacno kako i treba. A nije ni los trener, svidja mi se.
"Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović je kazao da razmišlja o tome da u budućnosti pojedini klubovi iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz jednog njenog dijela, igraju u srbijanskoj ligi."
Pogledaj samo priloga od državne televizije koji sljam od priloga ni RTS ne bi bio ovako pristran![]()
a hoce pretplata da im se plati neka im je srbi plate isti ovi koje su dovukli u ovaj prilog a bojim se sve da ce ih zasvrbiti novcanik i patriotizam za tim
![]()
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Altsa
#31151 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- shbc
#31152 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jokic vjerovatno nece. Nama sa druge strane bi trebali da se prikljuce Nurkic i Garza ako on bude opcija naturalizovanog. Ne vjerujem da ce ijedan od njih dvojice vidjeti play-off ove godinemirota wrote: ↑02/12/2025 08:44Jokic tesko da ce igrati za SRB, ali i bez njega bude gazenjekakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/12/2025 08:00https://www.basketball-reference.com/le ... april.html
govorim o regularnom dijelu sezone
-
kakavdanakneiskustvu
#31153 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
vjerovatnomirota wrote: ↑02/12/2025 08:44Jokic tesko da ce igrati za SRB, ali i bez njega bude gazenjekakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/12/2025 08:00https://www.basketball-reference.com/le ... april.html
-
kakavdanakneiskustvu
#31154 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
eno te jedan stručnjak označi kao navijača srbijemirota wrote: ↑02/12/2025 08:44Jokic tesko da ce igrati za SRB, ali i bez njega bude gazenjekakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/12/2025 08:00https://www.basketball-reference.com/le ... april.html
- mirota
#31155 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ja navijam za BiH i SRB, preksinoc sam za BiHkakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/12/2025 10:57eno te jedan stručnjak označi kao navijača srbijemirota wrote: ↑02/12/2025 08:44Jokic tesko da ce igrati za SRB, ali i bez njega bude gazenjekakavdanakneiskustvu wrote: ↑02/12/2025 08:00
https://www.basketball-reference.com/le ... april.html
-
kakavdanakneiskustvu
#31156 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma gotovo je,čovjek te označio kao njihovog
- Isner
#31157 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije realno očekivati pobjedu protiv Srbije u Beogradu taman kad bi igrali i Nurkić i Musa i svi ostali a oni da igraju sa trećinom svojih standardnih reprezentativaca...
A sportski je nadati se...
Vidim da mnogi unaprijed upisaše pobjede protiv Švajcarske, daj bože da to tako jednostavno bude... Ta Švajcarska je u prošlom ciklusu isto igrala sa Srbijom i dobila ih kod kuće....
Vidim da mnogi unaprijed upisaše pobjede protiv Švajcarske, daj bože da to tako jednostavno bude... Ta Švajcarska je u prošlom ciklusu isto igrala sa Srbijom i dobila ih kod kuće....
-
svesuper25
#31158 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svicari igraju dugo zajedno,nemaju oni problema sa ovim fiba uleb.Uigrana je to ekipa,zato znaju bit zeznuti.Isner wrote: ↑02/12/2025 11:53 Nije realno očekivati pobjedu protiv Srbije u Beogradu taman kad bi igrali i Nurkić i Musa i svi ostali a oni da igraju sa trećinom svojih standardnih reprezentativaca...
-
giovanni008
#31159 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dubai igra dan ranije tako da zaboravite da ce bh patriota Kamenjasevic pustiti Musu, Kamenjasa i Kondica za februarski prozor!!!
-
Rogie
#31160 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da je negdje i izjavio da je dogovoreno pustanje igraca za taj prozor. Naravno, znatno manje 'lufta' za Dubai nego sada u novembru, ali tad Srbija igra dvomec s Turskom, pa mi je to nekako bas zanimljivo.giovanni008 wrote: ↑02/12/2025 14:12 Dubai igra dan ranije tako da zaboravite da ce bh patriota Kamenjasevic pustiti Musu, Kamenjasa i Kondica za februarski prozor!!!
- canvra888
#31161 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jeste on izjavio, ali ja njemu slova ne vjerujem. Svakako mislim da je to onako iz neke kurtoazije izjavio.Rogie wrote: ↑02/12/2025 14:26Mislim da je negdje i izjavio da je dogovoreno pustanje igraca za taj prozor. Naravno, znatno manje 'lufta' za Dubai nego sada u novembru, ali tad Srbija igra dvomec s Turskom, pa mi je to nekako bas zanimljivo.giovanni008 wrote: ↑02/12/2025 14:12 Dubai igra dan ranije tako da zaboravite da ce bh patriota Kamenjasevic pustiti Musu, Kamenjasa i Kondica za februarski prozor!!!![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#31162 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nenad Marković pratio je iz prvog reda partera nedjeljnu utakmicu između Bosne i Hercegovine i Srbije u dvorani "Mirza Delbašić".
"Zmajevi" su veći dio susreta imali rezultatsku prednost, ali su u finišu posustali i na kraju doživjeli poraz (72:74), već drugi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci 2027. godine.
"Imamo za čim da žalimo. Nije Srbija pobijedila nezasluženo, ali i da smo mi pobijedili bilo bi zasluženo.
Oni su pokazali veću mirnoću, imali su više rješenja u napadu.
Pored toga, promašili smo 11 slobodnih bacanja i kad imaš takav učinak nije lako pobijediti u jednoj ovako neizvjesnoj utakmici.
Svako bacanje ima određenu težinu, a 11 je baš puno", kaže Marković za Sport Centar.
Legendarni bh. košarkaš, a sada trener, jedan od ljudi koji su udarali temelje naše repezentacije, ističe da je izlazak Edina Atića zbog prekršaja bio nenadoknadiv gubitak za naš tim u ovom duelu.
"Dvije tehničke greške koje je dobio Atić nisu preokrenule tok utakmice, jer su oni promašili ta slobodna bacanja, ali nam je Atić veoma nedostajao u završnici.
Faktički, ostali smo samo s jednim igračem koji može da iskreira s loptom u ruci i da koš, a to je Xavier Castaneda.
Tu je falio Atić, da ga rastereti, da neki koš, izbori faul...", objašnjava Marković.
Naglašava da se našim reprezentativcima ništa ne može zamjeriti, jer su dali i zadnji atom snage.
"Momci su se zaista borili, igrali su najbolje koliko su mogli u ovakvom sastavu", ističe Marković, koji je jedno vrijeme također predvodio našu reprezentaciju kao selektor.
Komentirao je Marković i buru koja se digla nakon uvredljivog skandiranja dijela navijača prema gostima.
"Toliko je godina prošlo i jednom treba da se stane s tim vrijeđanjem. Uvijek polazim od toga da bismo mi trebali biti pametniji i da budemo primjer na koji će se oni ugledati.
Što mi moramo biti kao oni, da se vraćamo unazad i govorimo da Sarajevo i Željo igraju u Banjoj Luci, gdje ih vrijeđaju i ističu slike ratnih zločinaca.
Sve je to istina, nažalost, to njima ide na čast, ali hajde da budemo bolji od njih, hajdemo pokazati da u nama ima više ljudskosti, da imamo više morala", rekao je Marković.
"Zmajevi" su veći dio susreta imali rezultatsku prednost, ali su u finišu posustali i na kraju doživjeli poraz (72:74), već drugi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci 2027. godine.
"Imamo za čim da žalimo. Nije Srbija pobijedila nezasluženo, ali i da smo mi pobijedili bilo bi zasluženo.
Oni su pokazali veću mirnoću, imali su više rješenja u napadu.
Pored toga, promašili smo 11 slobodnih bacanja i kad imaš takav učinak nije lako pobijediti u jednoj ovako neizvjesnoj utakmici.
Svako bacanje ima određenu težinu, a 11 je baš puno", kaže Marković za Sport Centar.
Legendarni bh. košarkaš, a sada trener, jedan od ljudi koji su udarali temelje naše repezentacije, ističe da je izlazak Edina Atića zbog prekršaja bio nenadoknadiv gubitak za naš tim u ovom duelu.
"Dvije tehničke greške koje je dobio Atić nisu preokrenule tok utakmice, jer su oni promašili ta slobodna bacanja, ali nam je Atić veoma nedostajao u završnici.
Faktički, ostali smo samo s jednim igračem koji može da iskreira s loptom u ruci i da koš, a to je Xavier Castaneda.
Tu je falio Atić, da ga rastereti, da neki koš, izbori faul...", objašnjava Marković.
Naglašava da se našim reprezentativcima ništa ne može zamjeriti, jer su dali i zadnji atom snage.
"Momci su se zaista borili, igrali su najbolje koliko su mogli u ovakvom sastavu", ističe Marković, koji je jedno vrijeme također predvodio našu reprezentaciju kao selektor.
Komentirao je Marković i buru koja se digla nakon uvredljivog skandiranja dijela navijača prema gostima.
"Toliko je godina prošlo i jednom treba da se stane s tim vrijeđanjem. Uvijek polazim od toga da bismo mi trebali biti pametniji i da budemo primjer na koji će se oni ugledati.
Što mi moramo biti kao oni, da se vraćamo unazad i govorimo da Sarajevo i Željo igraju u Banjoj Luci, gdje ih vrijeđaju i ističu slike ratnih zločinaca.
Sve je to istina, nažalost, to njima ide na čast, ali hajde da budemo bolji od njih, hajdemo pokazati da u nama ima više ljudskosti, da imamo više morala", rekao je Marković.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Thorgerson
#31164 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da je Srbija unazada pokazala trunku, mrvicu, atom kajanja, neke empatije prema drzavi koju su napadali i vrsili agresiju - dobili bi 10x vise zauzvrat.
Pogledati samo odnos nas i Crne Gore.
Sve se moze kad se hoce. Ali kada planski, smisljeno radis godinama i godinama da urusis jednu zemlju, ja fkt ne kontam sta su oni ocekivali. Cvijece? Ponavljam, ovo je bilo jos i dobro, jer na sam ocekivao 10x gore stvari.
Pa hajmo zamjeniti pozicije. Da smo mi izvrsili genocid. I da onda jos 30 godina krijemo zlocince i podrzavamo ih. Kako bi mi bili docekani u Beogradu?
Pogledati samo odnos nas i Crne Gore.
Sve se moze kad se hoce. Ali kada planski, smisljeno radis godinama i godinama da urusis jednu zemlju, ja fkt ne kontam sta su oni ocekivali. Cvijece? Ponavljam, ovo je bilo jos i dobro, jer na sam ocekivao 10x gore stvari.
Pa hajmo zamjeniti pozicije. Da smo mi izvrsili genocid. I da onda jos 30 godina krijemo zlocince i podrzavamo ih. Kako bi mi bili docekani u Beogradu?
-
grunf 11
#31165 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mercedes i Fićo.
- Logovan
#31166 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako ne voliš Vučića, ako nisi četnik i još ako ti je jasno što vam državu mrzimo, čemu onda ljutnja
Budi kao Crna Gora ili kao Hrvatska i eto problemi su u tragovima, skoro pa ih ni nema
-
svesuper25
#31167 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Najveci debilizam je zvizdat nekoj himni,pa time samo jacas protivnicku ekipu,budis mu inat .Pa ako su drugi divljaci,pa nemoj i ti biti.Pokazi da si bolji.Nas problem je sto je publika uglavnom fudbalska.Vecina onih na tribinama sto su vrijedjali i ne znaju pravila kosarke.I kladim se da u Bg nece bit ovakva amtosfera kad igraju reprezentacije.Nemaju oni organizovane navijacke grupe za repku,kao sto imaju za svoje klubove.Aj da je na parketu bio onaj cetnik gurovic sa drazinom tetovazom,pa i nekako bi shvatio navijace,alo ovo su bili skroz neki drugi mladi klinci.B selekcija Srbije.Nisu ni rodjeni kad je bio rat.
-
Bodkin
#31168 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
cuj patriotagiovanni008 wrote: ↑02/12/2025 14:12 Dubai igra dan ranije tako da zaboravite da ce bh patriota Kamenjasevic pustiti Musu, Kamenjasa i Kondica za februarski prozor!!!
-
Bodkin
-
giovanni008
#31170 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Lazar Mutic najbolji u svojoj ekipi sa 16 koseva i 7 skokova.
Nisam znao da je fizicki puno napredovao. Bice nam dobro pojacanje za februar.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31171 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jel to onaj plavi momak, sto je bio u zlatnoj generaciji kadeta s Musom i ekipom... igrao mescini u realu?
Bio je malo nestao, kao i Sikiras. Super ako se isprofilisao, valjat ce nam
Bio je malo nestao, kao i Sikiras. Super ako se isprofilisao, valjat ce nam
-
Priglavke
#31172 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja mislio on batalio kosarku. Zasto nikad nije bio pozvan, kad smo kvalitetom siromasni pogotovo kad nema E.L. igraca?! Pozivani se polu-spremni igraci, drugoligasi itd....giovanni008 wrote: ↑07/12/2025 01:47 Lazar Mutic najbolji u svojoj ekipi sa 16 koseva i 7 skokova.
Last edited by Priglavke on 07/12/2025 12:11, edited 1 time in total.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#31173 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gjergja na pressu od prije 15 dana:
Da li su na spisku svi koje je selektor želio?
“Spisak je poslan čim smo se dogovorili. Lazar Mutić bi trebao biti tu u budućnosti, s nekim momcima nismo mogli biti načisto.
- canvra888
#31174 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pozvao ga je Bosnić 2018. i bio je na širem spisku, međutim, nikad nije do finalnih 12 dospio. Da li se uopće nijenodazvao ili je nešto treće, ne znam.Priglavke wrote: ↑07/12/2025 12:08Ja mislio on batalio kosarku. Zasto nikad nije bio pozvan, kad smo kvalitetom siromasni pogotovo kad nema E.L. igraca?! Pozivani se polu-spremni igraci, drugoligasi itd....giovanni008 wrote: ↑07/12/2025 01:47 Lazar Mutic najbolji u svojoj ekipi sa 16 koseva i 7 skokova.
Vidjet ćemo da li će se ovaj put odazvati.
-
giovanni008
#31175 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jedva cekam februar i rezultat (ne)odazivanja nase trojke iz Dubaia:
https://www.klix.ba/sport/kosarka/kosar ... /251209036
https://www.klix.ba/sport/kosarka/kosar ... /251209036