Ne slazem se.studeni76 wrote: ↑02/12/2025 13:30A i najbliža istini_BataZiv_0809 wrote: ↑02/12/2025 10:38To je jedna od interpretacijastudeni76 wrote: ↑02/12/2025 10:33
Pa i jesu svjesno uradili. Ulaskom u box Oscar bi najvjerovatnije pobijedio al bi Lando morao čekat i izgubit vrijeme zbog čega bi bilo upitno da li bi zavrsio 4i. A to oni računaju da bi moglo biti shvaćeno kao pomaganje jednom vozaču.Solomonsko rješenje je ostaviti ih obojicu na stazi.![]()
Papaya rules. Da su uradili kao što su trebali i kao sto se očekivalo sada bi Oscar imao 399 poena a Lando možda izmedju 404 i 406. A to Zacu ne odgovara, Oscar dobije AbuDhabi i prvak je!
Max bi bio gotov pa izbacen sa npr 389 poena. Šefovi su odlučili da im je ipak draže da se Max približi nego Oscar![]()
Imali su dovoljno prilika da to urade tokom sezone pa nisu.
Najlakse je bilo u Bakuu, da nisu stigli na vrijeme pripremiti bolid, startao bi iz pit lanea. Ko bi otkrio da su namjerno zakasnili da su htjeli? Niko.
Dupla DSQ u Vegasu ti govori da je isto podesavanje bolida.
Opet, kao navijac McLarena ja nemam problem da Lando bude prva opcija. On je tu od pocetka, razvijao je taj bolid i ostao je vjeran McLarenu sve ovo vrijeme. I bilo bi negdje i pravicno da on uzme lovorike.
McLaren je sam kriv za svoja papaya pravila zbog kojih su vec nekoliko puta u historiji zijanili titule (dva puta otkako ja pratim 2000. i 2007.). Sto niko ne prica o slicnim pravilima u drugim ekipama? Zato sto druge ekipe sebi ne namecu taj imperativ.
Papaya pravila su im vise odmogla nego pomogla, budimo posteni.
I umjesto da kazemo svaka cast, vidi ekipe koja hoce da pruzi jednaku sansu svojim vozacima i gaji tradiciju Bruca McLarena, mi se pretvaramo u teoreticare zavjere.
Opet kazem, sa kredibilitetom i legitimitetom navijaca McLarena od 97/98, ako u zadnjoj trci ne stanu iza Landa NAVIJAM DA MAX UZME