Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
mayab

#6826 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mayab »

:lol: :izet:
Advokat Dario Sandić podnio je Tužilaštvu u Banjaluci krivičnu prijavu protiv više NN osoba zbog omogućavanja Miloradu Dodiku da koristi resurse Republike Srpske iako više nije predsjednik entiteta.

Milorad Dodik obični je građanin na čelu jedne političke partije, ali i dalje koristi sve resurse Republike Srpske kao da je predsjednik. On koristi obezbjeđenje u punom sastavu, službena vozila, helikopter i sredstva. Zbog toga je advokat iz Banjaluke Dario Sandić protiv NN lica koja to omogućavaju podnio krivičnu prijavu Republičkom tužilaštvu RS-a. Sandić u objavi na društvenim mrežama objašnjava da prijavu nije podnio protiv Dodika jer pravosuđe u Republici Srpskoj prijave protiv njega ignoriše.

Opozicija napominje da Dodik iako formalno pravno nije predsjednik, suštinski jeste i predsjednik i premijer, ministar svakog ministarstva i direktor svakog javnog preduzeća.
https://federalna.ba/krivicna-prijava-z ... xTZUOPicCA
problemnatravunu

#6827 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by problemnatravunu »

Image :mrgreen:
mishic

#6828 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

Uzajmi vrati, kupi plati!!! Ili, šta je starije, koka ili jaje?!!

"TREĆE POLUVRIJEME UTAKMICE U SKENDERIJI: Ovako su sve komentirali Nebojša Vukanović i Milorad Dodik..."

Atmosfera u Skenderiji nije ono čime se iko treba ponositi, jer mržnja jeste bolest a bolesti se niko ne treba radovati...

Ali svi znamo da te i takve vrste boleština jesu zarazne, da se šire i prerastaju u pandemije ali znamo i da su kliconoše tih i takvih zaraza najopasniji trovači. A sada imamo situaciju da jedan od takvih, trenutno najvećih trovača i kliconoša, reaguje, negoduje i za stanje u BiH optužuje one čije su reakcije tek milionoti dio, tek blagi eho decenijama proizvođene, zločinom, genocidom i otvorenom mržnjom i uvredama proizvođene, nijekane i medijima maksimalno raspirivane mržnje koja se njeguje kao kult kojim Dodik regrutuje i homogenizira svoje biračko tijelo.

I iako ta atmosfera sinoć napravljena nije za ponos jeste za razumjevanje jer neograničena humanost, ponos, praštanje i prelazak preko neizmjernog zla ima svoje granice. Kada to shvate i ključni počinitelji i širitelji svih oblika toga ubitačnog zla tek tada ćemo se moći nadati sporom i postepenom nestanku tih boleština i zla.

Dakle opet je do nositelja akcije kojima reakcija smeta!!!
Peacean

#6829 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Na jučerašnjoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) naloženo je da se sa tri redovna biračka mjesta ponovo prebroje glasovi i utvrde rezultati prijevremenih izbora u Republici Srpskoj
https://n1info.ba/vijesti/cik-bih-nared ... esta-u-rs/
Mr.Sojic

#6830 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

Peacean wrote: 02/12/2025 09:01
Na jučerašnjoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) naloženo je da se sa tri redovna biračka mjesta ponovo prebroje glasovi i utvrde rezultati prijevremenih izbora u Republici Srpskoj
Kad prebroje bit će opet Baja preCednik manjeg :lol:
House

#6831 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by House »

Mr.Sojic wrote: 02/12/2025 14:27
Peacean wrote: 02/12/2025 09:01
Kad prebroje bit će opet Baja preCednik manjeg :lol:
:lol: :thumbup:
banjaluka078
Moderator

#6832 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

https://banjaluka.net/nazad-u-srpsku-di ... z-regiona/

Ne vidim baš autobuse povratnika. Iz bliže i šire okoline znam dva slučaja, a i tu je muž ostao vani i dalje, a žena i djeca su ovdje. Jedna je pred kraj trudnoće išla da se porodi tamo, ne znam je li vezano za neke papire, benefite...
Mr.Sojic

#6833 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

banjaluka078 wrote: 02/12/2025 19:40 https://banjaluka.net/nazad-u-srpsku-di ... z-regiona/

Ne vidim baš autobuse povratnika. Iz bliže i šire okoline znam dva slučaja, a i tu je muž ostao vani i dalje, a žena i djeca su ovdje. Jedna je pred kraj trudnoće išla da se porodi tamo, ne znam je li vezano za neke papire, benefite...
Samo se porodila vani, a vratit će se da dobije od PreCednika Zlatnik s' posvetu :mrgreen:
mayab

#6834 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mayab »

Napred, nazad, nemam gde
licna karta prazna je
samo tvoja slika stoji tu
da jednom kad umrem
po njoj me poznaju.....
:mrgreen:
kuli1961

#6835 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

banjaluka078 wrote: 02/12/2025 19:40 https://banjaluka.net/nazad-u-srpsku-di ... z-regiona/

Ovaj članak mi se čini kao plitka, bez ikakvog osnova -propaganda. Ministar Klokić kaže- dobar privredni ambijent, stimulativna poreska politika,najniža cijena struje- kao neki od bitnih faktora koji bi trebalo da ljude (u suštini Srbe iz dijaspore, ali eto- ljude, generalno) uvjeri da se isplati vraćati.
Ako su ovo bitni faktori, aferim, i čista su laž! Dobar privredni ambijent-aha- neusaglašeni propisi, neuka lica u organima javne vlasti koja su dužna da ga primjenjuju, totalna neizvjesnost da li će i koliko neki zakon biti na snazi, besprizororno reketiranje, na svakom ćošku. Stimulativna poreska politika- korupcija u Poreskoj upravi, a stimulativnost je vidljiva u stopi od 10 % poreza na dobit. A do dobiti tek treba doći...Najniža cijena struje-možda na tržištu (ako sam dobro zapamtio Petrovićevu izjavu od neki dan 54 EUR/MW), ali na strani potrošača- ne vidim logiku da se pravi razlika izmedju cijene struje za domaćinstva i privredu. Drugo, šta je kriterij za ocjenu "najniža cijena"- odokativno, ili postoji neki objektivni kriterij- BDP, realna platežna moć građanina/privrednika ili nešto treće? U svakom slučaju, cijena struje ne bi uopšte trebalo da bude važan faktor za osluku o povratku, meni je čak besmislen.
Vraćati se ne isplati ni po koju cijenu. Vjerujem da ni u inostranstvu ne cvjetaju ruže, i tamo se treba boriti sa opstajanjem na tržištu, administracijom, birokratijom, ali im je pravni sistem bitno stabilniji, ne mijenja se svaki čas kao ovdje, a vjerujem i da je korupcija bitno manja nego ovdje. Vjerujem da se za Evropu može reći da ipak vladaju zakoni tržišta, a ovdje- zakoni lokalnih šerifa, uhljeba i sve to zajedno rukovođeno apsolutno lopovskom, mafijaškom partijom na vlasti na najvišem entitetskom nivou.
banjaluka078
Moderator

#6836 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Svako malo se pojavi ta neka priča koja kruži gradom da se ljudi vraćaju u velikom broju, ali ja stvarno nemam takva saznanja ili primjere. Osim ova dva primjera gore, znam jednu doktoricu koja se zaista vratila i o tome je rekla da je ona tamo samo još jedna gđa. dr u bolnici, a ovdje je "dr ime i prezime!" i da je ovdje traže s kesama (joj, ta kesa za doktora poprima sasvim novu dimenziju nakon Đajićeve afere :D ) i radi koliko hoće, a gore je radila koliko mora.

Možda se vraćaju zanatlije koje su se ponadale da će gore biti lova do krova i poveli porodice, a tamo ipak valja platiti stan, režije, klopu, obaveze djeci... Ovdje, ako su dobri u svom poslu, mogu zarađivati stvarno dobre pare i živjeti, pretpostavljam bolje, nego vani, a društveni i porodični život im je sređeniji.
mirota

#6837 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mirota »

banjaluka078 wrote: 02/12/2025 22:26 Svako malo se pojavi ta neka priča koja kruži gradom da se ljudi vraćaju u velikom broju, ali ja stvarno nemam takva saznanja ili primjere. Osim ova dva primjera gore, znam jednu doktoricu koja se zaista vratila i o tome je rekla da je ona tamo samo još jedna gđa. dr u bolnici, a ovdje je "dr ime i prezime!" i da je ovdje traže s kesama (joj, ta kesa za doktora poprima sasvim novu dimenziju nakon Đajićeve afere :D ) i radi koliko hoće, a gore je radila koliko mora.

Možda se vraćaju zanatlije koje su se ponadale da će gore biti lova do krova i poveli porodice, a tamo ipak valja platiti stan, režije, klopu, obaveze djeci... Ovdje, ako su dobri u svom poslu, mogu zarađivati stvarno dobre pare i živjeti, pretpostavljam bolje, nego vani, a društveni i porodični život im je sređeniji.
gdje radi koliko hoce koleginica bogati ???? tesko
banjaluka078
Moderator

#6838 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

mirota wrote: 02/12/2025 22:28
gdje radi koliko hoce koleginica bogati ???? tesko
Na UKC RS BL doktori to sami nazivaju: skraćeno radno vrijeme. Odrade gore šta imaju, onda se "ispale" na gažu privatno.

Nedavno sam majku vodila na pregled privatno u ordinaciju koja se nalazi ne tako daleko od Paprikovca. Dr koji ju je pregledao je došao autom odozgo, još u mantilu, u po radnog vremena, pregledao njih par zakazanih i otišao gore ponovo.

Ova konkretna prima mimo call centra i zakazivanja u svojoj sobi na kliničkom. Ne može to kod dr Ude, to sam sigurna.

Mene dr sa kožnog zove na mobilni da dođem prije zakazanog termina, jer ona mora ići. Moj termin je bio u 16:30, a ona je radila drugu smjenu, od 14.
banjaluka078
Moderator

#6839 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

@mirota , šta bi s bolnicom u Trebinju večeras?
kuli1961

#6840 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

banjaluka078 wrote: 02/12/2025 22:26 Svako malo se pojavi ta neka priča koja kruži gradom da se ljudi vraćaju u velikom broju, ali ja stvarno nemam takva saznanja ili primjere. Osim ova dva primjera gore, znam jednu doktoricu koja se zaista vratila i o tome je rekla da je ona tamo samo još jedna gđa. dr u bolnici, a ovdje je "dr ime i prezime!" i da je ovdje traže s kesama (joj, ta kesa za doktora poprima sasvim novu dimenziju nakon Đajićeve afere :D ) i radi koliko hoće, a gore je radila koliko mora.

Primjer i riječi te ljekarke mi govore da njen dominantni razlog odlaska u inostranstvo je bio status "boga", pa potom novac. Svako ima svoje razloge, ali ja ne razmišljam kao ona, ako tako razmišlja. Kod nas ljekar jeste u dobroj mjeri "bog", i ima povelika "primanja" mimo plate. Za ljekare se to kaže- milošta, za pravosudje-korupcija. I jedno i drugo je isto- mito, korupcija. Nijedno nikada neću prihvatiti i da sam u prilici vrlo oštro bih kažnjavao. Ta ljekarska milošta se kod nas, izgleda, smatra normalnim redovnim ponašanjem, a koliko čujem ni ljekari na nju nisu gadljivi. S druge strane, iako nemam tačne podatke, čini mi se da plata ljekara sa 10 tak i više godina iskustva, i nije bas tako velika. Teško mi je vjerovati da je ta ljekarka bila nezadovoljna platom (Primjer- moja kćerka živi u Austriji, tamo je završila fakultet, radi kao pravnica i kao početnik ima neto platu oko 2300 EUR, ona kaže da je to korektna plata). Rekao bih da je toj osobi falio status "boga" i da se zato vratila. Njena odluka, njen problem.
Kod nas zanatlije mogu vrlo vjerovatno dobro živjeti. Malo ih je, i kad ih se nadje, uhvati, mogu zahtijevati koliko hoće. Jedini je problem to što naš prosječan gradjanin teško da može to pratiti.
banjaluka078
Moderator

#6841 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

kuli1961 wrote: 02/12/2025 22:45
Primjer i riječi te ljekarke mi govore da njen dominantni razlog odlaska u inostranstvo je bio status "boga", pa potom novac. Svako ima svoje razloge, ali ja ne razmišljam kao ona, ako tako razmišlja. Kod nas ljekar jeste u dobroj mjeri "bog", i ima povelika "primanja" mimo plate. Za ljekare se to kaže- milošta, za pravosudje-korupcija. I jedno i drugo je isto- mito, korupcija. Nijedno nikada neću prihvatiti i da sam u prilici vrlo oštro bih kažnjavao. Ta ljekarska milošta se kod nas, izgleda, smatra normalnim redovnim ponašanjem, a koliko čujem ni ljekari na nju nisu gadljivi. S druge strane, iako nemam tačne podatke, čini mi se da plata ljekara sa 10 tak i više godina iskustva, i nije bas tako velika. Teško mi je vjerovati da je ta ljekarka bila nezadovoljna platom (Primjer- moja kćerka živi u Austriji, tamo je završila fakultet, radi kao pravnica i kao početnik ima neto platu oko 2300 EUR, ona kaže da je to korektna plata). Rekao bih da je toj osobi falio status "boga" i da se zato vratila. Njena odluka, njen problem.
Kod nas zanatlije mogu vrlo vjerovatno dobro živjeti. Malo ih je, i kad ih se nadje, uhvati, mogu zahtijevati koliko hoće. Jedini je problem to što naš prosječan gradjanin teško da može to pratiti.
Ma to, ego je bio razlog vraćanja. Mladi ljekari su stvarno zadovoljni, rođak je otišao sa suprugom, sasvim im je OK. Ali ovdje nisu bili ljekari sa nekih 15 godina sticane reputacije i ugovorenim gažama na par mjesta u gradu i ponekim gostovanjem u susjednim gradovima.
mishic

#6842 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

"Republika Srpska od naredne godine kreće sa popisom svih nekretnina, evo šta to znači"

Mora se imati čime garantovati silno zaduživanje kod međunarodnih institucija ali i imati šta oporezovati da bi se vraćao Dodikov dug koji i dalje rapidno raste.
mirota

#6843 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mirota »

banjaluka078 wrote: 02/12/2025 22:51
kuli1961 wrote: 02/12/2025 22:45
Ma to, ego je bio razlog vraćanja. Mladi ljekari su stvarno zadovoljni, rođak je otišao sa suprugom, sasvim im je OK. Ali ovdje nisu bili ljekari sa nekih 15 godina sticane reputacije i ugovorenim gažama na par mjesta u gradu i ponekim gostovanjem u susjednim gradovima.
iskusnim i poznatim specijalistima je sasvim ok u BiH...e koga je gladan q pravio, malo mu je da mjesecno zaradjuje 15000 km
banjaluka078
Moderator

#6844 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

mirota wrote: 04/12/2025 14:29

iskusnim i poznatim specijalistima je sasvim ok u BiH...e koga je gladan q pravio, malo mu je da mjesecno zaradjuje 15000 km
Riječima poznatog BL hirurga "**beš doktora bez 20 hiljada mjesečno".

Malo gaže, malo pacijenti, još ako se ima angažman na faksu i neko rukovodeće mjesto, samo blento bi išao negdje biti "još jedan doktor".
kuli1961

#6845 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

banjaluka078 wrote: 04/12/2025 16:54
mirota wrote: 04/12/2025 14:29

Riječima poznatog BL hirurga "**beš doktora bez 20 hiljada mjesečno".

Malo gaže, malo pacijenti, još ako se ima angažman na faksu i neko rukovodeće mjesto, samo blento bi išao negdje biti "još jedan doktor".
Sve gore rečeno, tačno je. Samo koliko je brojčano tih "kalibara"? Čini mi se jako malo da bi bili parametar.
Peacean

#6846 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Računi Općine Bratunac su blokirani od 1. decembra nakon što je ova općina izgubila sudski spor od preduzeća "Milrad Group" d.o.o. kojem s kamatama sada mora isplatiti 1.591.623,91 KM.
Dodatno zabrinjava činjenica da je čitav sudski postupak imao elemente koordinisanog djelovanja različitih struktura, sa jasnom namjerom da se izvuče značajan iznos javnog novca i preko privrednog spora uvede u pravne tokove
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcini- ... /251204161
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6847 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Truba »

I nisu neke pare
Peacean

#6848 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Malo tu, malo tamo i nakupi se.
kuli1961

#6849 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuli1961 »

Peacean wrote: 04/12/2025 21:19
Računi Općine Bratunac su blokirani od 1. decembra nakon što je ova općina izgubila sudski spor od preduzeća "Milrad Group" d.o.o. kojem s kamatama sada mora isplatiti 1.591.623,91 KM.
Dodatno zabrinjava činjenica da je čitav sudski postupak imao elemente koordinisanog djelovanja različitih struktura, sa jasnom namjerom da se izvuče značajan iznos javnog novca i preko privrednog spora uvede u pravne tokove
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcini- ... /251204161
ništa novo...
ako aktuelni načelnik opštine smatra da je neko od njegovih prethodnika nešto nezakonito uradio, neka angažuje advokata i tuži Republiku, jer ima osnov u članu 17/1 Ustava RS, ukoliko taj prethodnik ima imunitet od gradjanske odgovornosti. Ako nema, neka njega tuži, jednom se tako nešto mora desiti...
mayab

#6850 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mayab »

Državetina brale ....

Joj jesim ga Mile "zavukoooo" :izet:
PIŠI PROPALO: Termoelektrana Ugljevik ponovo ne radi, razlog je...
Gubitak od 22,5 miliona KM samo je slijed onoga sa čime se unazad godinama suočava ovo javno preduzeće.
Termoelektrana Ugljevik je van mreže od sinoć.
Do izlaska van mreže je došlo zbog ponovnog nedostatka uglja.

Podsjetimo, RITE Ugljevik je i prošlog mjeseca bio van pogona.

Rudnik i Termoelektrana Ugljevik (RiTE) na kraju septembra 2025. godine imali su poslovni gubitak od 22.571.502 KM.

Gubitak od 22,5 miliona KM samo je slijed onoga sa čime se unazad godinama suočava ovo javno preduzeće.

Milionski sporovi sa Slovencima zbog kojih će do kraja rada morati trećinu proizvedene električne energije slati u tu državu, protesti radnika, a onda i neuspješan povratak koncesije od strane “Comsar Energy Group Limited”, gurnuli su ovo preduzeće u ambis iz koga se teško mogu izvući.
Post Reply