Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Point.

#31076 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

shbc wrote: 01/12/2025 12:48
Point. wrote: 01/12/2025 11:32
shbc wrote: 01/12/2025 10:29

Nema tu argumenata, samo izvini "bruda" ali fakat o ovim temama mogu pricati samo sa Bosancima, Srbima i Hrvatima. :thumbup:
Izvini brudara ali nemaš mandat da određuješ ko je šta.

Tom logilkom nemaš šta raditi na sportskim temama, jer 90% reprezentativaca živi i zarađuje 'ljeb van granica Jedne i jedine.

Teške su ti frustracije, al proći će, glavu gore. :kiss:
Igra i Castaneda za BiH, al jebes ga, nije Bosanac, isto kao ni ti. Zao mi je Lars. Kako ono kazu... Nisi nadlezan.
Auuu pajdo, na tvoju žalost rođen sam i odrastao u BiH, sa državljanstvom. Kao što rekoh, teške frustracije te drmaju ali vjerujem da ćeš ih prevladati, ja vjerujem u tebe! :thumbup:

Čega se ono dosjetilo, leži na kauču potrbuške i umislilo da određuje ko je Bosanac a ko ne. :lol:

Idi bolan, napiši saopštenje za Informer i izvini se Aci, vidim da ti je baš teško palo.
geoxx

#31077 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

Musi pjevaju navijaci klubova u kojima nikad i ne igraju Bosnjaci. Da ne kazem da je kod CZ to skoro pa i politika kluba. Imaju taj “luksuz”.

Ovdje je druga stvar. Zvizdanje himni, ok. Psovanje Srbije, ok. Zaboli me.

Ratne pjesme i cetnicanje dok ti u ekipi igraju i igrat ce Srbi, to ne valja.

Sad ce ovi reci pa ne igraju svakako ili ne moraju ni igrati. A imas Lazica koji je prezahvalan igrac. Ilica koji ima neku rolu. Gordic je bio ponajbolji igrac. Bez njih si slabiji kako god. Ovdje ljudi u tripu da smo dream team u najmanju ruku.
Last edited by geoxx on 01/12/2025 16:40, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#31078 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

avetinja wrote: 01/12/2025 16:31 Pitam se kako nema ovoliko zgroženih i zabrinutih kada Musu vrijeđaju u Beogradu.
To ne prate, nismo mi kao oni, treba biti merhametli, nije reprezentacija, je li to Musa Turčin, treba širiti ljubav i poruke mira, Mussolinija nije trebalo objesiti

Eto izaberi nešto od toga :mrgreen:
dječak sa šibicama

#31079 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Wokizam je donio vremena kad je svako zbog neceg uvrijedjen, svi su nesto politicki korektni, rastuzeni, uvrijedjeni i traze zadovoljstinu.

Bas skandalozno sto su navijaci skandirali nesto sa tribine, uzas nevjerica sok.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#31080 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izvrsni direktor »

avetinja wrote: 01/12/2025 16:31 Pitam se kako nema ovoliko zgroženih i zabrinutih kada Musu vrijeđaju u Beogradu.
Znaci spalo se na njihov nivo, cim se sa njima poredi
geoxx

#31081 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

4L0n3 wrote: 01/12/2025 16:35
geoxx wrote: 01/12/2025 16:27
4L0n3 wrote: 01/12/2025 16:01 bila je i hrvatska repka u skenderiji ove godine, jesul njihovu himnu izvizdali i jel bilo kakvih "incidenata" kao sinoc ? jes qrac.
ljudi aplauz dobili. Nek se dusebriznici zapitaju zasto je to tako.
:lol:

Evo reci cu ja zasto: zato sto je himna BiH par dana prije toga u Zagrebu docekana aplauzom, pa bilo bi too much prirediti njima suprotno.
pda, simple as that moj jaranu :D postovanje je dvosmjerna ulica, a u bilo koj relaciji beograd-sarajevo bilo koji covjek s 2 grama mozga ce razumjet da ne treba sarajevo nikakvu ruku pomirenja pruzat prije beograda. Toliko.
Sta simple as that? Da se igrala prva u Sarajevu, ne bila gospodska atmosfera.

I ne zato sto su na tribinama neki fasisti, nego jednostavno jer samo Bosnjaci imaju tu potrebu da nam iznova i na svaki moguci nacin pokazu kako vise nisu naivni i kako nisu ovce za klanje.

Pogledaj komentare od sinoc. Ko god se isprotivio, ide komentar opet ce nas u masovne grobnice, jesmo glupi i naivni. Sve se vrti oko toga. Bukvalno. Kao da ne mozes biti nenaivan i uz to biti odmjeren bar kod cetnicanja.
avetinja

#31082 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by avetinja »

izvrsni direktor wrote: 01/12/2025 16:42
Ne poredim nikoga ni sa kim, nego se pitam zašto izostaje jača reakcija u navedenom slučaju.
WarrenGrozni

#31083 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by WarrenGrozni »

tramvajtrojka wrote: 01/12/2025 15:32
WarrenGrozni wrote: 01/12/2025 15:06
geoxx wrote: 01/12/2025 12:31 U Beogradu nece biti nista. Ali ne zato sto su Beogradjani gospoda i slicno.

Prvo, ovo ce se dotad zaboraviti. Drugo, imat ce toliko elitnih igraca da ce im utakmica bit revijalnog karakter. Trece, u takvoj revijalnoj atmosferi bi recimo Hrvate docekali na noz, a BiH koju Beogradjani gledaju kao nizu drzavu i narod i nikakvu konkurenciju niit kao rivala, vjerovatno nece biti vrijedna da nesto pretjerano urlaju, pogotovo sto i nemaju huligana koji organizovano prate reprezentaciju.
Drugačije može biti jedino ako u Arenu nagrnu neki fanatikosi s Pala i Sokoca i predstave repertoar svog vokalno umjetničkog društva
Srbijanci su fini i krasni tako je doslo 20000 hiljada srba sa pala i sokoca da jebe Musi tursku majku u areni :oops: :oops:

https://sportklub.n1info.hr/video/video ... -beogradu/

Kulturni beogradjani naspram divljackih sarajlija :lol: :lol: i to uvijek jedni te isti koji brane bratstvo i jedinstvo na ostalim temama i govore kako nista ne valja u Sarajevu :skoljka:
Nikako Srbijanci nisu svi fini i krasni, nego pričamo o revanšu u Beogradu gdje će igrati ove reprezentacije.
Kao što je čovjek reko, Srbija nema te ultrase koji organizovano prate tekme i navijaju za državni tim. Nema nikakve šanse da se grobari i delije ujedine i dođu na košarkašku utakmicu protiv BiH. Apsolutno ih to ne interesuje.
Dakle, doći će košarkaška publika, kao što je bila većina sinoć i u Skenderiji.

A to s Musom je već na klupskom nivou i neka druga priča. Zna se šta se dešavalo u toj seriji Reala i Partizana.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#31084 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by izvrsni direktor »

avetinja wrote: 01/12/2025 16:44
Ne poredim nikoga ni sa kim, nego se pitam zašto izostaje jača reakcija u navedenom slučaju.
Izmisljas. Bukvalno su svi o tome pisali.
avetinja

#31085 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by avetinja »

izvrsni direktor wrote: 01/12/2025 16:47
avetinja wrote: 01/12/2025 16:44

Izmisljas. Bukvalno su svi o tome pisali.
Prvo poradi na kulturi dijaloga.
Ima onih koji nisu, a sada su vrlo aktivni, zato pitam.
4L0n3

#31086 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by 4L0n3 »

geoxx wrote: 01/12/2025 16:42
4L0n3 wrote: 01/12/2025 16:35
geoxx wrote: 01/12/2025 16:27

:lol:

Evo reci cu ja zasto: zato sto je himna BiH par dana prije toga u Zagrebu docekana aplauzom, pa bilo bi too much prirediti njima suprotno.
pda, simple as that moj jaranu :D postovanje je dvosmjerna ulica, a u bilo koj relaciji beograd-sarajevo bilo koji covjek s 2 grama mozga ce razumjet da ne treba sarajevo nikakvu ruku pomirenja pruzat prije beograda. Toliko.
Sta simple as that? Da se igrala prva u Sarajevu, ne bila gospodska atmosfera.

I ne zato sto su na tribinama neki fasisti, nego jednostavno jer samo Bosnjaci imaju tu potrebu da nam iznova i na svaki moguci nacin pokazu kako vise nisu naivni i kako nisu ovce za klanje.

Pogledaj komentare od sinoc. Ko god se isprotivio, ide komentar opet ce nas u masovne grobnice, jesmo glupi i naivni. Sve se vrti oko toga. Bukvalno. Kao da ne mozes biti nenaivan i uz to biti odmjeren bar kod cetnicanja.
Kad bi da bi sta bi kako bi.

Komentar ti nema smisla jer ako zaista svi bosnjaci tako razmisljaju skandiralo bi se hrv i na drugoj utakmici, bez obzira sta je bilo u prvoj. Jer eto, “nismo naivni pa dje cete nas na lazno postenje i finu rijec pridobit… “

Ne radi se uopste o tome. Situacija u srbiji kad se promjeni da nema ispada kao i uvijek, il eto makar da nije uopsteno pravilo, promjenit ce se i ovdje.
avetinja

#31087 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by avetinja »

Velkoski wrote: 01/12/2025 16:39
To ne prate, nismo mi kao oni, treba biti merhametli, nije reprezentacija, je li to Musa Turčin, treba širiti ljubav i poruke mira, Mussolinija nije trebalo objesiti

Eto izaberi nešto od toga :mrgreen:
Ja se bojim da ovo može pokvariti dobre odnose, iako (pa sada sve ono što od tamo dolazi protiv države i naroda), ali (pa neka od opravdanja). :D
kakavdanakneiskustvu

#31088 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

nije se odavdje išlo rušiti u ubijati po srbiji nego je bio obratno. zbog čega u srbiji uopće psuju na tribinama naše sportiste??
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#31089 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Slo Burner »

Bilo je jako ruzno ono navijanje sinoc, ne zbog prekodrinaca, njih ne mozes uvrijediti, nego zbog nas.
Bodkin

#31090 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bodkin »

Point. wrote: 01/12/2025 16:18
Naravno da me se ne dotiče, jer nisam turčin. Smiješno mi bude da neko, ko u jeziku ima pun q turskih riječi, pa preko hrane pa i malo izgledom, proziva druge da su turci. A i turčin je samo narod, ne znam što krezubi četnici misle da je to nekome uvreda. Svaki Srbin nije četnik, četnik je način razmišljanja i bolesne ideologije, a prilično sam siguran da veeeeeeeliki broj Srba sa obe strane Drine ne dijele tu ideologiju.
Naravno. Musa turcine nije uvreda. To u stvari skandiraju musi iz narodnih pjesama :D
WarrenGrozni

#31091 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by WarrenGrozni »

kakavdanakneiskustvu wrote: 01/12/2025 17:01
nije se odavdje išlo rušiti u ubijati po srbiji nego je bio obratno. zbog čega u srbiji uopće psuju na tribinama naše sportiste??
Zbog čega se inače psuju sportisti?
Ili loše igraju ili su se nečim zamjerili protivničkim navijačima.
Zar nisu Vrabac i Gegić igrali u Partizanu? Ne sjećam se da su ih vrijeđali ni zvezdaši.
Musa je uzeo učešća u onoj tuči u Madridu i samo zato se našao na udaru.

Samo je poenta ima li to vrijeđanje nekog efekta.
Ci-Nick

#31092 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ci-Nick »

Slo Burner wrote: 01/12/2025 17:02 Bilo je jako ruzno ono navijanje sinoc, ne zbog prekodrinaca, njih ne mozes uvrijediti, nego zbog nas.
:thumbup:
Upravo tako.
Ne spustam se na taj nivo
Ne psujem i neće me ni najgori primitivac svojim psovkama navesti da budem kao on.
Oduvijek je bio cilj dokazati da smo isti.
Ne. Nismo isti.
Bodkin

#31093 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bodkin »

WarrenGrozni wrote: 01/12/2025 17:26

Zar nisu Vrabac i Gegić igrali u Partizanu? Ne sjećam se da su ih vrijeđali ni zvezdaši.

Jel ono mirzin mali igra u beogradu? Ili bosnicev? Ili obojica?
kakavdanakneiskustvu

#31094 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

WarrenGrozni wrote: 01/12/2025 17:26

vrijeđanje Muse je bilo i prije one tuče. zbog čega? zbog čega na marakani se desilo šta je se desilo?? šta se bilo ko iz BiH zamjerio ljudima u Srbiji, je li neko krenuo u osvajanje ,prisvajanje te države?
Haris.ba

#31095 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Haris.ba »

Kao neko ko je cuo skandiranje gazi cetnike kad je igrao Neno Markovic, nikada nikome nije palo na pamet da kaze - pa mozda ce se Neno uvrijediti.
Pa i on treba da igra.

Nikome nije palo na pamet takvu otrcanu logiku upotrijebiti.

Koga vrijedja skandiranje "gazi cetnike" je kako da uvijeno kazem - simpatizer cetnika.
pemanapemani

#31096 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pemanapemani »

Meni ova rasprava pravo sega, sinoć mislio da su ljudi ironični, da se zajebaju oko "skandaloznog" navijanja.

Možda nisam dobro skontao, jer sam pratio preko interneta - problem zviždanje dijelu himne Srbije i povici gazi cetnike?
Altsa

#31097 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Usraste temu na kojoj se uglavnom diskutovalo o kosarci, a ne o onome sto smo culi sinoc. Vas 80% niste dolazili na ovu temu nikada ali ste zato sada nasli da drzite pridike drugima o tome kako su trebali da navijaju. Hajmo moderator reaguj i vrati temu u vinkl.
geoxx

#31098 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by geoxx »

Ja isto ne znam zasto nekog vrijedja Musa Turcine. Mislim, Musa nije Turcin. Kao da kazu Musa Francuzu. Ljudi promasili ceo fudbal sto bi se reklo. Ne znam stvarno zasto se tu neko ljuti.
Haris.ba

#31099 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Haris.ba »

geoxx wrote: 01/12/2025 18:31 Ja isto ne znam zasto nekog vrijedja Musa Turcine. Mislim, Musa nije Turcin. Kao da kazu Musa Francuzu. Ljudi promasili ceo fudbal sto bi se reklo. Ne znam stvarno zasto se tu neko ljuti.
Pa ja i ne znam odakle tebi da se neko uopce ljuti na to?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#31100 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by corolla02 »

canvra888 wrote: 01/12/2025 15:56
corolla02 wrote: 01/12/2025 13:02
canvra888 wrote: 01/12/2025 04:34

To tvoje državljanstvo je relevantno kao i državljanstvo Bone Voxa u korelaciji sa stvarima koje spominjem. Kada budeš rezident FBiH/RS, dakle više od pola godine aktivno u svakodnevnici ove države, onda ćeš biti kredibilniji za neki komentar na šta "mi" hoćemo i gdje idemo.

Da si dio te svakodnevnice, znao bi za napade na povratnike po RS-u i daleko prije ove utakmice i skandiranja. I da još nijedno ubistvo povratnika u posljednjih 30 godina nije raščišćeno. Znao bi za provokacije prema Bošnjacima u RS-u za vrijeme pravoslavnih praznika. Znao bi da se taj entitet i narod ponaša kao da su država u državi i da su direktni krivci za najveću krizu još od rata koja se aktivno ovdje dešavala mjesecima. Znao bi da se novac poreznih obveznika Srbije trošio u milionskim svotama u lobiranju protiv usvajanja rezolucije o genocidu, i ko se bunio protiv toga? Ali kako ti kažeš, tema je samo utakmica, iako su sve ovo itekako aktuelne stvari i skorašnja dešavanja.

Da se razumijemo, ja prvi ne bih skandirao ono što se skandiralo, takvu naciju je najbolje izignorisati. Ništa ni više ni manje.

Ali kad se već desilo, kome da letim da se pravdam? I zbog čega da se ograđujem? Hajde da si svoj jedini upis na ovoj temi posvetio nečemu što ima veze sa košarkom i košarkaškom reprezentacijom, nego baš tolika potreba da se odmah pravdaš i ograđuješ od nečega upućeno naciji koja, u najmanju ruku, nije spremna ni priznati svoja nedjela, a kamoli šta više?

Kad konstantno siješ zlo, ne znam zašto je drugačije očekivanje nego da ćeš zlo i žeti.
ne znam cemu toliki tvoj feljton da opravdas svoje vidjenje situacije :roll:

opet niti tvoj post odozgo ima ista sa sportom, bas kao niti ono coporsko polugolih navijaca sa reprezentacijom

mi cesto ne volimo da se postovjecujemo sa agresorom a upravo se to sinoc dogodilo i sluzi kao necast svim normalnim gradanima BiH

dakle, sami pristajemo na palestanizaciju i fildzan zemlju, i treba da se zapitamo kuda gonimo...
Ja za razliku od tebe sam redovan na ovoj temi za njenu namjenu kakva joj i jeste - priča o košarci koja se tiče košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tokom sinoćnje utakmice sam također pisao košarkaški vezane postove.

Živac mi je povuklo kad si ti, uz roj drugih padobranaca, uletio po prvi put na ovu temu da se poletiš ograditi od stvari koje su se dešavale na tribinama sinoć. Dakle ni posta o košarci, nego polet da se ograđuješ od nekoga i nečega. I to ti, koji si hiljadama kilometara i ogromnim vremenskim periodom udaljem od svakodnevnice Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Ova blasfemija da smo se sinoć poistovjetili sa agresorom koju si napisao je degutantna u najmanju ruku. Ako je tebi sinoćno skandiranje jednako svim zločinima koje je Srbija i četaljuk nanijelo Bosni i Hercegovini, sa genocidom kao glavnom stavkom, onda doista ne znam o čemu mi pričamo onda uopće.
Eh da to je samo 5min vlasti u ruke, nevjerovatno!
Post Reply