Iako, odmah mi naumpadne rasprava oko imenovanja notchback, sedan, hatchback itd. Pa onda kombi itd.
Nekako sve shvata preozbiljno i previše je perfekcionista.
K’o da ga je Japanac pravio
Moderators: _BataZiv_0809, anex
U pravu si, jeste sramotno što sam to skontao tek danas.kravamuzara wrote: ↑30/11/2025 15:32O bitnosti pozicije tempomata govori i to da 2,5 godine skica i nateze se oko CX-60 a taj detalj je primijetio danasZoomZoomKiwi wrote: ↑30/11/2025 15:28Exactlykravamuzara wrote: ↑30/11/2025 15:26
Kriv je morski jer bira auto u toliko sitne detalje ko da mu zivot ovisi o tome, evo vec treca godina![]()
![]()
Ali da ga citiram u kontra smjeru, mozda mu je preskup.
Japanac je vrlo pragmatican otkako je ekonomija kolabirala prije 35 godina, morski je klasicni njemac/austrijanac koji ponavlja izbore (po visemilionskom trosku) jer je par stotina (od miliona glasova) sasvim validnih koverti prebrojano prije predvidjenog pocetka brojanja.ZoomZoomKiwi wrote: ↑30/11/2025 15:35 Ma ja se sve nadam da nas zajebava, da nije toliko težak.
Iako, odmah mi naumpadne rasprava oko imenovanja notchback, sedan, hatchback itd. Pa onda kombi itd.
Nekako sve shvata preozbiljno i previše je perfekcionista.
K’o da ga je Japanac pravio![]()

COPILOT ENGAGED
Front seat passengers now have a console all their own. The Class-Exclusive available Front Passenger interactive Touchscreen Display
( Disclosure6) allows them to send directions ( Disclosure7) to the driver’s display. When packaged with available rear seat entertainment, the available Amazon Fire TV ( Disclosure8) lets you play movies, stream online content or tune in to your favorite music and podcasts via wireless headphones.
ACTIVE DRIVING ASSIST
Experience innovative freedom on the go with the available Active Driving Assist
( Disclosure10). Utilizing an array of cameras and sensors, the vehicle can make subtle adjustments to help you remain a set distance from any vehicle directly ahead and keep you centered in your lane.
Engines: 293-hp 3.6-liter V-6, 324-hp turbocharged 2.0-liter four-cylinder
Transmission: 8-speed automatic, Torqueflite 850RE
Imao bi 50 konja manje, gpf, i bio bi prodan u 8 primjeraka.
Ma zalosno majke mi na cemu Autoindustrija sada radi..
Ne ne, ne autoindustrija, nego Europa smrdljiva.Rockefeller wrote: ↑30/11/2025 18:03Ma zalosno majke mi na cemu Autoindustrija sada radi..
Jesi li vidio gdje stoji rucica mjenjaca na novom CayenneElRe wrote: ↑30/11/2025 07:05 https://m.mobile.de/auto-inserat/masera ... 02&type=ad
Grecale, neiskorišćeni potencijal.
Velika većima prodatih je 2.0 GME MHEV sa 300 i 330 KS.
Trofeo je osjetno skuplji.
Šteta, promašen dizajn enterijera, centralne konzole, izvedba mjenjača. Giorgio i V6 su vrhunska osnova.

ja to fakat ne kontam. Po meni tempomat je nesto sto olaksava voznju, a nesto sto je na dohvat prsta govori da ces koristiti cesce.
Ne kontam šta si ovom glupošću htio reći.ZoomZoomKiwi wrote: ↑30/11/2025 15:40 Vuče, kako objašnjavaš da su ručica za kontrolu brisača kao i ručica za žmigavce i kontrolu dugih svjetala obje s lijeve strane upravljača i to na svim tržištima, i u LHD i u RHD varijanti?
Ušteda, kompromis, ili pak neprikosnovena švapska ergonomija![]()
Čekaj čekaj, to je glupost, a nije glupost ova tvoja priča oko pozicije komandi za tempomat?Seawolf wrote: ↑01/12/2025 02:56Ne kontam šta si ovom glupošću htio reći.ZoomZoomKiwi wrote: ↑30/11/2025 15:40 Vuče, kako objašnjavaš da su ručica za kontrolu brisača kao i ručica za žmigavce i kontrolu dugih svjetala obje s lijeve strane upravljača i to na svim tržištima, i u LHD i u RHD varijanti?
Pa i kod Mazde CX-60 (pretpostavljam i kod svih ostalih Mazdi) su ručice uz volan isto postavljene i na RHD i na LHD tržištima.
Dakle, na Mazdi CX-60 za japansko i australijsko tržište, žmigavci se aktiviraju lijevom rukom. Isto tako i na GLC-u.
Uostalom, kojom rukom se aktiviraju žmigavci na autu koji ti sada voziš?
A zasto to isto nije uradio sa rucicom mjenjaca i zmigavca?Seawolf wrote: ↑30/11/2025 15:10Bitan je faktor, jer se Švabo potrudio da ispoštuje ergonomiju i tržište na koje isporučuje aute.kravamuzara wrote: ↑30/11/2025 15:04Rasprava ni nivou pipak na tabli, nisam ga godinama ni primijetio (crn pipak na crnoj tabli a osvjetljenje svakako automatsko), dok ga nisu ovdje poceli prozivatiRockefeller wrote: ↑30/11/2025 14:59 Ma, to je najmanji problem, meni. Ustvari kada sve stvari u obzir skupis, nidje veze.
Gud lak![]()
![]()
Tako i ovo, nebitan faktor, ni na pameti ikako dok neko ovako ne pocne histerisati![]()
Na tržišta na kojima se vozi desnom kolovoznom trakom, isporučuje vozila kod kojih su komande tempomata sa lijeve strane volana, a na tržišta na kojima se vozi lijevom kolovoznom trakom, isporučuje vozila kod kojih su komande tempomata sa desne strane volana.
I to je ono što, između ostalog, razlikuje prave proizvođače automobila, od proizvođača igračaka.
S obzirom na ucestalost i vaznost koristenja funkcije zmigavaca (osim za vozace benveja):Seawolf wrote: ↑01/12/2025 02:56Ne kontam šta si ovom glupošću htio reći.ZoomZoomKiwi wrote: ↑30/11/2025 15:40 Vuče, kako objašnjavaš da su ručica za kontrolu brisača kao i ručica za žmigavce i kontrolu dugih svjetala obje s lijeve strane upravljača i to na svim tržištima, i u LHD i u RHD varijanti?
Pa i kod Mazde CX-60 (pretpostavljam i kod svih ostalih Mazdi) su ručice uz volan isto postavljene i na RHD i na LHD tržištima.
Dakle, na Mazdi CX-60 za japansko i australijsko tržište, žmigavci se aktiviraju lijevom rukom. Isto tako i na GLC-u.
Uostalom, kojom rukom se aktiviraju žmigavci na autu koji ti sada voziš?
Komande … moraju biti sa one strane volana gdje ti se nalazi ruka koja je stalno na volanu.
Znaci ljevaci da mijenjaju brzine lijevom
Nisi skonto pitanje. Nije bitno.kravamuzara wrote: ↑01/12/2025 13:47Znaci ljevaci da mijenjaju brzine lijevom![]()
Normalno da je kod nas lijeva vise na volanu od desne, neovisno od tog jesi li ljevak ili desnjak, ali eto po morskom tempomat je bitniji od zmigavaca![]()
Jesam ja pitanje, nisi ti odgovor.Optimist wrote: ↑01/12/2025 18:33Nisi skonto pitanje. Nije bitno.kravamuzara wrote: ↑01/12/2025 13:47Znaci ljevaci da mijenjaju brzine lijevom![]()
Normalno da je kod nas lijeva vise na volanu od desne, neovisno od tog jesi li ljevak ili desnjak, ali eto po morskom tempomat je bitniji od zmigavaca![]()