corolla02 wrote: ↑01/12/2025 02:23
canvra888 wrote: ↑01/12/2025 02:17
corolla02 wrote: ↑01/12/2025 02:02
mi dobro trebamo da se zapitamo sta hocemo
ja se od ovog skandala takoder ogradjujem
gradjanska BiH? trebamo dobro da se zapitamo gdje idemo
sva sportska dogadjanja na relaciji BiH, Hrvatska i Srbija zabraniti, zaozbiljno!
Ko "mi"? Je l' tebe tamo preko bare dotiče što isti ti Srbi ne ispuštaju priliku da pričaju o secesionizmu, degradiraju Bosnu i Hercegovinu, negiraju genocid - i na svaki mogući način pokazuju da se ni po čemu nisu promijenili.
jesam, ja sam preko bare i zna se radi cega
u medjuvremenu sam drzavljanin BiH bas kao sto si i ti!
ovo sto je bilo veceras je u najmanju ruku nesportski, ovo je tema momentalno, a nesto od prije 30g
jesil se zapitao kako ce slijedecu noc spavati nasi ljudi u Srebrenici, Prijedoru illi Trebinju?
ovaj sljam od navijaca veceras, neka idu u BL i tamo zvizde, to je jedino ispravno a ne u SA
To tvoje državljanstvo je relevantno kao i državljanstvo Bone Voxa u korelaciji sa stvarima koje spominjem. Kada budeš rezident FBiH/RS, dakle više od pola godine aktivno u svakodnevnici ove države, onda ćeš biti kredibilniji za neki komentar na šta "mi" hoćemo i gdje idemo.
Da si dio te svakodnevnice, znao bi za napade na povratnike po RS-u i daleko prije ove utakmice i skandiranja. I da još nijedno ubistvo povratnika u posljednjih 30 godina nije raščišćeno. Znao bi za provokacije prema Bošnjacima u RS-u za vrijeme pravoslavnih praznika. Znao bi da se taj entitet i narod ponaša kao da su država u državi i da su direktni krivci za najveću krizu još od rata koja se aktivno ovdje dešavala mjesecima. Znao bi da se novac poreznih obveznika Srbije trošio u milionskim svotama u lobiranju protiv usvajanja rezolucije o genocidu, i ko se bunio protiv toga? Ali kako ti kažeš, tema je samo utakmica, iako su sve ovo itekako aktuelne stvari i skorašnja dešavanja.
Da se razumijemo, ja prvi ne bih skandirao ono što se skandiralo, takvu naciju je najbolje izignorisati. Ništa ni više ni manje.
Ali kad se već desilo, kome da letim da se pravdam? I zbog čega da se ograđujem? Hajde da si svoj jedini upis na ovoj temi posvetio nečemu što ima veze sa košarkom i košarkaškom reprezentacijom, nego baš tolika potreba da se odmah pravdaš i ograđuješ od nečega upućeno naciji koja, u najmanju ruku, nije spremna ni priznati svoja nedjela, a kamoli šta više?
Kad konstantno siješ zlo, ne znam zašto je drugačije očekivanje nego da ćeš zlo i žeti.