Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
-
Mhmdblzvc17
#2402 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
@anex hvala na info 
-
bogata_sirotinja
#2403 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Je l' ko uzimao MOVE TV preko Novotel-a, ovaj od 30 dana?
Ja bih uzeo sada kada je za istu cijenu, trajanje paketa 60 dana ali u Moj Novotel app i dalje stoji 30 dana.
Ja bih uzeo sada kada je za istu cijenu, trajanje paketa 60 dana ali u Moj Novotel app i dalje stoji 30 dana.
-
Mhmdblzvc17
#2404 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ne updateuju redovno app s cijenama i ponudom, kada kupiš, aktivirat će se se 60 dana.bogata_sirotinja wrote: ↑26/11/2025 19:27 Je l' ko uzimao MOVE TV preko Novotel-a, ovaj od 30 dana?
-
bogata_sirotinja
#2405 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ne znam ali nakon pisanja na ovom forumu, promjenuo se rok trajanja MOVE paketa na Moj Novotel app.
Takodje, pojavljuje se problem logovanja na Move mobilnu app.
Takodje, pojavljuje se problem logovanja na Move mobilnu app.
- holowey
#2406 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
novi novotel paket, ubacena sim kartica u telefon, nije mi trazila pin, odmah su dosle poruke dobrodoslice i gratis net... isprobam speedtest, odlicno otprilike 50/50... pokusam da kroz novotel aplikaciju registrujem broj da mogu pratiti potrosnju, shipak... kaze internet too slow... wtf? ima li iko problema sa aplikacijom?
-
peca777
#2407 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pogledaj eventualno APN
- holowey
#2408 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
postavio apn kao za roaming https://novotel.ba/roaming, internet preko speedtesta leti 80/57.1...ali da registujem broj u app i dalje internet connection to slow...
imam drugi telefon sa vec registrovanim brojem, kako da dodam drugi broj u istu app?
-
doff
#2409 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Uđi u aplikaciju, pa u glavni meni i izaberi opciju članovi pa na opciju dodaj. Unesi ime i broj telefona i čekaj kod na telefonu koji želiš dodati a zatim ga unesi u aplikacijuholowey wrote: ↑28/11/2025 11:30postavio apn kao za roaming https://novotel.ba/roaming, internet preko speedtesta leti 80/57.1...ali da registujem broj u app i dalje internet connection to slow...
imam drugi telefon sa vec registrovanim brojem, kako da dodam drugi broj u istu app?
-
anex_12
#2410 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Dozivio sam poprilicno neprjjatno iskustvo u prenosu broja.
Prije pola godine prenesem 3 brija iz mtela (1 na pretplati,2 na dopuni) i ugovorim trio premium paket. Sada,vidim da je aktuelna ova akcija duple gige i znajuci da mogu preci na quatro premium uz aneks ugovora,odlucim da prebacim i zenin mtel broj u novotel i ugovorim quattro.
Jutros dosao u poslovnicu pored Capitala. Cura koja radi kaze da je nova,poprilicno je neupucena u sve to. Kada je uzela potvrdu,zbunjeno pita "a vi ste iz mtela?". I nastavila da nam objasnjava ako je sad mtel uveo pravilo da broj koji se prenosi iz mtela na novotel pretplatu mora platiti avans od 12 mjesecnih pretplata novotelu za taj broj.
Molim !? Za to nikad u zivotu nisam cuo. U mom slucaju za ovaj 1 broj to je iznos od oko 156km. I nista ne mogu zavrsiti prije sljedece sedmice,zbog knjizenja. Pokazala mi je primjer uplatnice i razmisljam u sebi wtf ovo je obicna uplatnica za mjesecni racun samo prepisana,veze nema s ovim avansom,al ajd.Moram to za sigurno provjeriti jos sa call centrom,ako oni znaju ista o tome.
Prije pola godine prenesem 3 brija iz mtela (1 na pretplati,2 na dopuni) i ugovorim trio premium paket. Sada,vidim da je aktuelna ova akcija duple gige i znajuci da mogu preci na quatro premium uz aneks ugovora,odlucim da prebacim i zenin mtel broj u novotel i ugovorim quattro.
Jutros dosao u poslovnicu pored Capitala. Cura koja radi kaze da je nova,poprilicno je neupucena u sve to. Kada je uzela potvrdu,zbunjeno pita "a vi ste iz mtela?". I nastavila da nam objasnjava ako je sad mtel uveo pravilo da broj koji se prenosi iz mtela na novotel pretplatu mora platiti avans od 12 mjesecnih pretplata novotelu za taj broj.
Molim !? Za to nikad u zivotu nisam cuo. U mom slucaju za ovaj 1 broj to je iznos od oko 156km. I nista ne mogu zavrsiti prije sljedece sedmice,zbog knjizenja. Pokazala mi je primjer uplatnice i razmisljam u sebi wtf ovo je obicna uplatnica za mjesecni racun samo prepisana,veze nema s ovim avansom,al ajd.Moram to za sigurno provjeriti jos sa call centrom,ako oni znaju ista o tome.
-
probook
#2411 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Prebacis na Telekom pa iz telekoma tamo 

Cuj avans. Ma zvati onu agenciju za zastitu potrosaca ne mogu se pravila tako izmisljati.
-
Mhmdblzvc17
#2412 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Obrati im se emailom na [email protected], ako budu šta zezali i izmišljali, obrati se Regulatornoj agenciji za komunikacije na email [email protected]anex_12 wrote: ↑29/11/2025 10:02 Dozivio sam poprilicno neprjjatno iskustvo u prenosu broja.
-
zippoo87
#2413 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Cudno.
I ja prvi put cujem za to,niko nista nije slao na mail ili javio.
Meni se cini da ta djevojka nije nesto dobro razumjela.
I ja prvi put cujem za to,niko nista nije slao na mail ili javio.
Meni se cini da ta djevojka nije nesto dobro razumjela.
-
neraaaa
#2414 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Traži napismeno da ti to navedu i kad dobiješ i pismeno potvrdu za taj avans, obrati se RAK-u. To je u potpunosti suprotno od pravila koje je donio RAK kada je u pitanju prijenos broja.anex_12 wrote: ↑29/11/2025 10:02 Dozivio sam poprilicno neprjjatno iskustvo u prenosu broja.
-
anex_12
#2415 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Imam osjecaj da ova djevojka pojma nije imala o cemu prica.
Uglavnom,poslao sam mail podrsci,pa cu vidjeti sta cu dalje.. Ako ne budu odgovarali,zvacu call centar. Za RAK cu vidjeti,ako me bas povuku za zivac.
Uglavnom,poslao sam mail podrsci,pa cu vidjeti sta cu dalje.. Ako ne budu odgovarali,zvacu call centar. Za RAK cu vidjeti,ako me bas povuku za zivac.
-
neraaaa
#2416 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
A danas svašta zapošljavaju svi. Neupućeni totalno, ne testiraju kandidate, nista.
Toj sto radi tu vjerujem da je smartphone=instagram, a sve ostalo radi mehanički.
-
kazo
#2417 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja sam prenosio broj prosle sedmice i rekli su mi da ne smiju nikako prenositi brojeve sa mtela.
-
bogata_sirotinja
#2418 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Veliki je problem što niko od njih to ne želi da napiše pismeno. RAK neće da reaguje dok korisnik nema pismeni dokaz da operater ne želi/odbija prenos broja.
A bome, i RAK je naklonjen m:tel-u, tako da je sve to borba sa vjetrenjačama.
- Hercegoviina
#2419 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
RAK nema skoro nikakve mogućnosti u RSbogata_sirotinja wrote: ↑30/11/2025 11:07 Veliki je problem što niko od njih to ne želi da napiše pismeno. RAK neće da reaguje dok korisnik nema pismeni dokaz da operater ne želi/odbija prenos broja.
-
anex_12
#2420 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Sve ja mogu razumiti,ali ne bih se ovoliko bunio da prije pola godine nisam prenio 3 broja iz Mtela i sad kao ne moze...
-
anex_12
#2421 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Zvali su me juce iz novotela povodom onog maila. Eto kao inace to je praksa sad za nove korisnike koji prelaze da se uplati taj avans ali posto vi vec imate 3 broja kod nas nema potrebe. Danas sam sve zavrsio u poslovnici,potpisao novi ugovor za quattro premium,dobio 4. karticu,potpisao za prenos i to je to.
- Sanjarko
#2422 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kako i mogu li se registrirati brojevi na jednoj aplikaciji, na više brojeva mislim, a na isti uređaj, prepaid?
-
tap3ah75
#2423 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Imate vi na Novotelu dobrih paketa za 10 KM
Klinjo mi je na haloo ali kod njih nema u zadnje vrijeme duplih/troduplih giga
Tako da ću ga vjerovatno na Novotel prebaciti
+ Biće i bonusa za prenos broja.
Klinjo mi je na haloo ali kod njih nema u zadnje vrijeme duplih/troduplih giga
Tako da ću ga vjerovatno na Novotel prebaciti
+ Biće i bonusa za prenos broja.
-
Sakazulu
#2424 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ej više i taj prenos broja. Ako zapinje samo uzmeš novi broj... Ionako za par sekundi svi vide da si promijenio broj i to je to! Ova višedecenijska patnja da se po svaku cijenu čuva broj, je ludilo!
-
bogata_sirotinja