Ti u Svedskoj jos manje.
Posebno ako BiH uvede vize za tzv. EU.
Ti u Svedskoj jos manje.
Uvesti im vize (Rusima i Turcima) sistemom kao što EU radi sada svima van EU , dakle sistem identičan EES i ETIAS u
Pitam se isto kao i ti bas isto.Evo glasam svake izbore(prosle glasao za Bakira i sve prije toga izbore sdaPrpa.ba wrote: ↑30/11/2025 10:55Ti u Svedskoj jos manje.![]()
Posebno ako BiH uvede vize za tzv. EU.
Kako god, ja samo pisem ono u sto sam ubjedjen.Ovdje sam znao braniti i banove kupiti prije 15ak godina jer sam se svadjao sa ”komunjarama
Kako si se tada zvao?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2025 11:05Kako god, ja samo pisem ono u sto sam ubjedjen.Ovdje sam znao braniti i banove kupiti prije 15ak godina jer sam se svadjao sa ”komunjarama
Covjek uci dok je ziv
Point. wrote: ↑30/11/2025 11:39Kako si se tada zvao?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2025 11:05Kako god, ja samo pisem ono u sto sam ubjedjen.Ovdje sam znao braniti i banove kupiti prije 15ak godina jer sam se svadjao sa ”komunjarama
Covjek uci dok je ziv
Zbog obilnih padavina proteklih dana došlo je do zamućenja vode u Širokom Brijegu pa se savjetuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće, objavili su u nedjelju iz Federalne uprave civilne zaštite.
Ovi iz CZ-a nisu normalni po meni, samo prokuhati vodu? Kroz filter se mislim treba provući, i da ovoga će sve više biti, klima se mijenja itd. Inače u kvalitet vode sumnjam odavno. Jer točim je i pijem stajaču vodu.
Jer su stoka neopjevanaljubijankic wrote: ↑30/11/2025 11:39A zbog cega bi im uvodio vize?
Bosna je potpisala ove godine uskladjivanje i da ce do oktobra 2027 uskladit viznu politiku sa EU, nekim arapskim zemljama smo vec uveli vize tipa Bahrein i Oman(oni su na toj listi s Turskom)
Zato je nama EU uvela meHke vize i onu blesavu prijavu na granici.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2025 13:18Bosna je potpisala ove godine uskladjivanje i da ce do oktobra 2027 uskladit viznu politiku sa EU, nekim arapskim zemljama smo vec uveli vize tipa Bahrein i Oman(oni su na toj listi s Turskom)
Pitao sam chat gpt da mi analizira stanje hocel BIH uvest vize Turskoj..ovako kaze
3. Hoće li BiH uvesti vize Turskoj do 2027?
Evo potpuno iskreno:
NE vjerujem da će BiH do 2027. uvesti tzv. “tvrde vize” Turskoj
(zbog političkih i ekonomskih razloga)
ALI vjerujem da će BiH uvesti neki oblik MEKE VIZE — e-vizu ili online registraciju.
To je savršen kompromis:
• EU zadovoljna (jer postoji formalna viza)
• BiH zadovoljna (nema udarca na turizam)
• Turska zadovoljna (nije ponižena kao Bahrein)
ZAKLJUČAK
Hoće li BiH ispuniti obaveze do 2027?
Da, ali djelimično i postepeno.
Ma kakve e-vize, uvesti prave vize, napraviti liste čekanja, oformiti cjenovnik i postaviti uslove gdje vizu može dobiti svaki pedeseti.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2025 13:18Bosna je potpisala ove godine uskladjivanje i da ce do oktobra 2027 uskladit viznu politiku sa EU, nekim arapskim zemljama smo vec uveli vize tipa Bahrein i Oman(oni su na toj listi s Turskom)
Pitao sam chat gpt da mi analizira stanje hocel BIH uvest vize Turskoj..ovako kaze
3. Hoće li BiH uvesti vize Turskoj do 2027?
Evo potpuno iskreno:
NE vjerujem da će BiH do 2027. uvesti tzv. “tvrde vize” Turskoj
(zbog političkih i ekonomskih razloga)
ALI vjerujem da će BiH uvesti neki oblik MEKE VIZE — e-vizu ili online registraciju.
To je savršen kompromis:
• EU zadovoljna (jer postoji formalna viza)
• BiH zadovoljna (nema udarca na turizam)
• Turska zadovoljna (nije ponižena kao Bahrein)
ZAKLJUČAK
Hoće li BiH ispuniti obaveze do 2027?
Da, ali djelimično i postepeno.
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑30/11/2025 09:24Bosna potpisala uvesti vize Rusiji i Turskoj do 2027,inace nama EU moze.Pa da vidimo koji ce put izabrat.Ruskoturski ili EUHD_2015 wrote: ↑30/11/2025 08:00Eto, neko kaže nešto o muslimanima i sa treba komentarisati.
Vidjeli smo mi 92-e šta misli evropa o muslimanima, ali hebi ga, sada druga vremena.
Nema više JNA, nema embarga, Turska drugačija.
Ekonomija im slabi, Rusija i Kina kucaju na vrata. O svom jadu se moraju zabaviti.
Mogu evropski islamofobi samo plakiti.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... udi/616292Objavljeni frapantni podaci: Demografski krah - u entitetu RS živi 700 hiljada ljudi?
https://avaz.ba/vijesti/bih/1009410/nas ... -tada-zvaoNaser Orić za "Avaz": Ja sam tražio da se slikam s Acom Lukasom, a Dodik dobro zna da sam i njemu trebao pa je tada zvao
Dobro da znamo da vi svi privatno valjate Jedan drugomPeacean wrote: ↑30/11/2025 20:12https://avaz.ba/vijesti/bih/1009410/nas ... -tada-zvaoNaser Orić za "Avaz": Ja sam tražio da se slikam s Acom Lukasom, a Dodik dobro zna da sam i njemu trebao pa je tada zvao