FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

avetinja

#91151 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:02 Slazem se ja opet sve sU tobom. Ali ko je nama kriv sto je Dodik sve upravu, zasto bosnjacka ekonomija ne uzme svaki veci klub po 2 godine pa pogura do titule, jedne godine Capajebo druge Moctap pa onda Tuzla i u krug. Naravno da je ekonomija i projekt, ali zar nije to smisao svega, ako ne znamo voditi klub kako cemo drzavu, i dodjemo do onog mindera sta spomenuh.

Mi smo digli Velez kroz projekt i ekonomiju, ali vjeruje da Mostarci vjerovatno nemaju vise ekonomije za dalji iskorak - ali to ne moze vrijediti za KS za kojeg evo sta pricate
Zašto su Sarajevo (drugi put) i Mostar napisani na ćirilici, koja je fora?

Odmah da naglasim da nije problem u ćirilici, koja je jedno od dva službena pisma, nego pitam čemu izdvajanje.
kakotakonikako

#91152 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Strah od Manijaka !!!!!

:evil:
dr_Evil

#91153 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

avetinja wrote: 28/11/2025 12:49
dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:02 Slazem se ja opet sve sU tobom. Ali ko je nama kriv sto je Dodik sve upravu, zasto bosnjacka ekonomija ne uzme svaki veci klub po 2 godine pa pogura do titule, jedne godine Capajebo druge Moctap pa onda Tuzla i u krug. Naravno da je ekonomija i projekt, ali zar nije to smisao svega, ako ne znamo voditi klub kako cemo drzavu, i dodjemo do onog mindera sta spomenuh.

Mi smo digli Velez kroz projekt i ekonomiju, ali vjeruje da Mostarci vjerovatno nemaju vise ekonomije za dalji iskorak - ali to ne moze vrijediti za KS za kojeg evo sta pricate
Zašto su Sarajevo (drugi put) i Mostar napisani na ćirilici, koja je fora?

Odmah da naglasim da nije problem u ćirilici, koja je jedno od dva službena pisma, nego pitam čemu izdvajanje.
Zato sto mi je kul da mogu napisati oba ova grada latinicom, a da ti zapravo znas da je cirilica i da ces procitati bez problema.
luckylaka

#91154 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Nikad se borac nije mogao lakse dobiti
logsa

#91155 Re: FK Željezničar

Post by logsa »

Adzem je izgubio sve konce. Nema igre nema nicega. Nadam se da ce nakon sirikog dati ostavku.
kakotakonikako

#91156 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

logsa wrote: 29/11/2025 19:55 Adzem je izgubio sve konce. Nema igre nema nicega. Nadam se da ce nakon sirikog dati ostavku.
A zasto bi dao ostavku kada mu pojedini iz uprave nece prihvatiti.
logsa

#91157 Re: FK Željezničar

Post by logsa »

kakotakonikako wrote: 29/11/2025 21:26
logsa wrote: 29/11/2025 19:55 Adzem je izgubio sve konce. Nema igre nema nicega. Nadam se da ce nakon sirikog dati ostavku.
A zasto bi dao ostavku kada mu pojedini iz uprave nece prihvatiti.
Ne znam sta se valja iz brda ali nema uopste igre. Ne mogu napraviti smislenu akciju vec 5-6 kola, napadaca skoro da nema.

Mislim da je ovo prevelik zalogaj za Adzema i da jednostavno nema znanja ni kvalitete da uradi nesto vise sa Zeljom. Treba nam ozbiljan trener.
kakotakonikako

#91158 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

I bi Skupstina. :thumbup:

:bih:
UnKnownBA

#91159 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Ne znam stvarno kome uopšte može pasti na pamet i da pomisli da prenese 100% vlasništva kluba na bilo koga a kamoli da to uradi. Sve i da ovo što je izašlo u medije nije konačna ili tačna verzija očigledno je da se ide ka tome da se klub proda i da se trajno izgube sva prava na njega.

Razumio bih da se ide na neki vid koncesije na npr. 50 - 100 godina ali prodati ga u trajno vlasništvo je ravno samoubistvu! To meni dođe isto kao da nekome predam porodicu, poslovne prostore i firmu, on će mi vratiti kredit i dugovanja ali će vječno raspolagati sa prihodima ukućana i svih narednih pokoljenja, odvajati sebi sav luksuz a mi ćemo imati krov nad glavom i preživljavati od onoga što nam ostane, odnosno od onoga što nam on da. To je gore od kamatara!

Neće Željo postati PSG, nije to taj kalibar vlasnika, pa da mi živimo san velikosvjetskog giganta. Je li vrijedna titula toliko da se prodaš u roblje, titula koja bi i poslije toga bila upitna, imamo čist primjer u komšiluku?

Sami smo krivi što smo se doveli u ovakvu situaciju i što ne znamo iskoristiti potencijal koji Željo ima a sasvim je dovoljan da Željo bude najveći klub u ovoj zemlji i u ovom nižerazrednom takmičenju, što bi nas sve zadovoljilo.

Sav taj potencijal koji imamo se vidi u interesu raznoraznih šarlatana i prevaranata koji su se javljali na konkurse sa ponudama da za neka manja ulaganja dobiju mnogo, mnogo više.

Sve i da su mu namjere iskrene i da stvarno misli od kluba napraviti ponos svih navijača to ne znači da će tako biti vječno jer ni on sam neće živjeti vječno a klub će ostati. Doći će neki njegovi nasljednici koji neće imati iste investicijske vizije i klub će završiti na smetljištu istorije ili će biti prodat nekom trećem koji će od njega napraviti filijalu za neki veći klub. Mi ga naravno više nikada nećemo moći otkupiti, a vrijeme će pokazati da smo ga džaba dali.

Mislim da ne postoji cijena da se preda više od 49% trajnog vlasništva kluba bilo kome na ovom svijetu, nešto što su ljudi gradili stoljećima, za šta su odvajali sve što su imali, vadili ga sa dna, sa njim proživljavali dobro i loše, nešto što su ove generacije nasljedile i što su dužni ostaviti budućim grneracijama ako ništa kroz koncesiju koja će im dati nadu da će nekada, kada tada, opet biti njihov klub. Jednostavno nemamo pravo na to!
Mea_parvitas

#91160 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Pokusavaju razni ublehasi vec 30 godina, ne znamo i ne zelimo, klub zavaljen u milionske dugove, kapitalizam svuda oko tebe, samo interes, bez privatnika necemo nikad nigdje odmaknuti i bicemo na nivou Slobode i Celika... Kada ste imali covjeka koji je sve vodio transparentno, interesi kluba iznad svih, gradnja stadiona, projekata malih milion, rekli ste ovo je football, nije gradjevinska firma i zaebali nas za sva vremena. Sad se samo nadajmo dobrom, moze i zavrsiti lose ali i dobro, bitno se zastiti ugovorom i definisati obaveze i odgovornosti.
Didier

#91161 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Mea_parvitas wrote: 02/12/2025 09:06 Kada ste imali covjeka koji je sve vodio transparentno
Transparentno je pobjegao nakon što je potrošio pare koje su drugi zaradili.

Transparentno je zakuhao sa Savezom i svim ostalim klubovima, od čega se još nismo oporavili.

Transparentno je promijenio 100 igrača u dvije godine, zbog čega smo neke od njih godinama plaćali.

Football kojeg prozivaš je prije toga u Klub donio deset trofeja, bez kojih bismo danas bili Čelik ili Sloboda.

EDIT: Nema potrebe!
ZmajOdBosne76

#91162 Re: FK Željezničar

Post by ZmajOdBosne76 »

UnKnownBA wrote: 02/12/2025 08:39 Mislim da ne postoji cijena da se preda više od 49% trajnog vlasništva kluba bilo kome na ovom svijetu, nešto što su ljudi gradili stoljećima, za šta su odvajali sve što su imali, vadili ga sa dna, sa njim proživljavali dobro i loše, nešto što su ove generacije nasljedile i što su dužni ostaviti budućim generacijama ako ništa kroz koncesiju koja će im dati nadu da će nekada, kada tada, opet biti njihov klub. Jednostavno nemamo pravo na to!
Misliš da će momci koji su u skupštini dopustiti i glasati da klub pređe nekome u trajno vlasništvo? Ako zaista to misliš, onda nemam komentara. Pa baš na tom mjestu sjede ljudi, koji su ga vadili sa dna, koji su proživljavali sa njim dobro i loše, čije su porodice utkane u klub i misliš da će tek tako neko doći sa strane, da će oni glasati tako da mu prepuste kompletan klub i da mi njemu budemo prčija? Uostalom, što smo odabrali stručnjake da rade na tome a ne laike? Još su uz to Željovci. Imaš Gredića, Odobašića, Bikića, imaš i onog što je Madridu bio na fakultetu, ne znam mu ime, magistar sportskog prava, znači ekspert u struci koja nas interesuje u momentu. Dajte unesite malo ozbiljnosti, nije Željo granap da nekoga boli briga šta će biti za godinu, dvije, Željo je brend, tradicija, historija, nije nešto što će se uništiti zbog kratkoročnosti.

Lud je ko misli da će momci koji sjede u skupštini i koji svaki drugi vikend idu po pripizdinama glasati za takvog investitora gdje gube klub trajno.
Didier

#91163 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

ZmajOdBosne76 wrote: 02/12/2025 11:31
UnKnownBA wrote: 02/12/2025 08:39 Mislim da ne postoji cijena da se preda više od 49% trajnog vlasništva kluba bilo kome na ovom svijetu, nešto što su ljudi gradili stoljećima, za šta su odvajali sve što su imali, vadili ga sa dna, sa njim proživljavali dobro i loše, nešto što su ove generacije nasljedile i što su dužni ostaviti budućim generacijama ako ništa kroz koncesiju koja će im dati nadu da će nekada, kada tada, opet biti njihov klub. Jednostavno nemamo pravo na to!
Misliš da će momci koji su u skupštini dopustiti i glasati da klub pređe nekome u trajno vlasništvo? Ako zaista to misliš, onda nemam komentara. Pa baš na tom mjestu sjede ljudi, koji su ga vadili sa dna, koji su proživljavali sa njim dobro i loše, čije su porodice utkane u klub i misliš da će tek tako neko doći sa strane, da će oni glasati tako da mu prepuste kompletan klub i da mi njemu budemo prčija? Uostalom, što smo odabrali stručnjake da rade na tome a ne laike? Još su uz to Željovci. Imaš Gredića, Odobašića, Bikića, imaš i onog što je Madridu bio na fakultetu, ne znam mu ime, magistar sportskog prava, znači ekspert u struci koja nas interesuje u momentu. Dajte unesite malo ozbiljnosti, nije Željo granap da nekoga boli briga šta će biti za godinu, dvije, Željo je brend, tradicija, historija, nije nešto što će se uništiti zbog kratkoročnosti.

Lud je ko misli da će momci koji sjede u skupštini i koji svaki drugi vikend idu po pripizdinama glasati za takvog investitora gdje gube klub trajno.
Isto htjedoh napisati.

Siguran sam da će postojati neki mehanizam zaštite Željinog interesa.
UnKnownBA

#91164 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

@zmaj od bosne

Vjerovatno si upućeniji u dešavanja pa znaš da je takav scenarij manje vjerovatan ali ja više ne vjerujem nikom. Vjerujem da i u skupštini od 51 delegata ima i onih sa sličnim razmišljanjem kao i komentar ispod mog koji su za investitora bez obzira na cijenu, ne razmišljajući o posljedicama. Vidim i Mirvići se pojavljuju među imenima delegata tako da me više ništa ne bi iznenadilo pa i to da se odnekud pojavi većina koja će to izglasati.

Drago mi je da ima i takvih razmišljanja i nadam se da će tako i biti. Ima i drugih načina da investicije uđu u klub mimo prodavanja gole kože a ako nam je i suđeno da egzistiramo bez investitora nije svijet propao, preživio je Željo i gore.
Mea_parvitas

#91165 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Samo sabura jelde :lol: :lol:
ZmajOdBosne76

#91166 Re: FK Željezničar

Post by ZmajOdBosne76 »

UnKnownBA wrote: 02/12/2025 12:54 Vjerovatno si upućeniji u dešavanja pa znaš da je takav scenarij manje vjerovatan ali ja više ne vjerujem nikom. Vjerujem da i u skupštini od 51 delegata ima i onih sa sličnim razmišljanjem kao i komentar ispod mog koji su za investitora bez obzira na cijenu, ne razmišljajući o posljedicama. Vidim i Mirvići se pojavljuju među imenima delegata tako da me više ništa ne bi iznenadilo pa i to da se odnekud pojavi većina koja će to izglasati.
Ja ti garantujem da nema tih što bi olako pustili nekog u klub, ako ih i ima, mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Ljudi su bijesni, dosta im je da se valjamo u blatu, dosta im je da mi plaćamo dug kojeg neko drugi nabije, zbog toga hoće promjene. Pričam o običnim ljudima, ne o skupštini. To je meni uredu. Hoćemo da se nešto promijeni. Sad sa druge strane, nije problem omogućiti promjene ali šta ako nešto krene po zlu? Ko će biti najgori? Pa biće najgori oni što su glasali i dopustili ulaganje u klub. Nikoga neće zanimati što je to bila želja većine ljudi u tom trenutku. Najgori će biti oni što su glasali. Valja stati pred ljude. Mada to ništa kod nas ne znači. Godinama ljudi truju klub, otimaju, nabijaju dug pa se slobodno šeću stadionom ali ko ima imalo časti, dobro će razmisliti kada je riječ o tim temama. To je promjena koja utiče na narednih 50 godina i jače, a ne samo na narednih 5-10. Budi siguran da niko neće podignuti ruku za nešto što nije dobro po Želju, kratkoročno i dugoročno.

Primijetio sam i ja da je tu jedna gospođa/gospođica koja dijeli prezime sa našim potencijalnim strateškim partnerom. O čemu je tu riječ, ne mogu reći jer zaista nisam upućen. Pokušao sam pronaći nešto opširnije ali nema detalja da je na neki način bliska sa Saninom, osim što dijele prezime. Što se mene lično tiče, ako je onako kako imam informacije da je i ako je tačno da je klub maksimalno zaštićen, ja smatram da nema problema da se glasa za ponudu.

Impliciraš da je gospođa/gospođica ubačena u skupštinu, sa još nekim ljudima samo da glasa za ponudu? Da se nešto izglasa, potrebno je najmanje 36 ruku. Ja znam dosta ljudi koji su ušli u skupštinu, koliko su kompetentni, pitanje je, ali siguran sam da su bar kada je riječ o Želji, iskreni i da nemaju neke tajne namjere. Opet ću reći, siguran sam da neće glasati za nešto što i kratkoročno i dugoročno nije dobro po Želju. Oni će procijeniti da li je to dobro po nas ili ne.
ZmajOdBosne76

#91167 Re: FK Željezničar

Post by ZmajOdBosne76 »

Dobro smo prošli u kupu, imamo lijepu priliku da se plasiramo dalje. Radnik i Zrinjski su prošli najbolje. Dobro je što će se druga strana očistiti dosta. 2 od 3 ekipe će ispasti, kone, lištica i pitarska topla braća. Idemo po kup!
kakotakonikako

#91168 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Kup je nas
ZmajOdBosne76

#91169 Re: FK Željezničar

Post by ZmajOdBosne76 »

Međutim, kako smo saznali, model po kojem bi strateški partner stigao na Grbavicu razlikovao bi se od onog na osnovu kojeg su malezijski milijarder Vincent Tan i njegovi partneri, uključujući Ismira Mirvića, postali gazde na Koševu prije 12 godina.

Navodno, uvođenje pojma većinski vlasnik upravljačkih prava, odnosno omogućavanje strateškom partneru da preuzme sve upravljačke poluge u klubu uključujući upravljanje klupskom imovinom, nije opcija kojoj su skloni na Grbavici.

Nezvanično saznajemo da će u prijedlog sporazuma biti ugrađene i izlazne klauzule, sve u cilju da se osiguraju obje strane.
luckylaka

#91170 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

5 utakmica 2 boda...previse brate :oops:
Porodice Foht

#91171 Re: FK Željezničar

Post by Porodice Foht »

I sto je najiritantnije, Adzem ce i protiv kona poceti s Odinakom, onim jadnim napadacima, izuzmemo li Cvetu i tako u krug… :o
luckylaka

#91172 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Porodice Foht wrote: 04/12/2025 17:32 I sto je najiritantnije, Adzem ce i protiv kona poceti s Odinakom, onim jadnim napadacima, izuzmemo li Cvetu i tako u krug… :o
Odinaka je meni sasvim solidan igraca samo da mu neko objasni sta je njegova pozicija
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#91173 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Odinaka jedan od boljih u zadnjih par utakmica
Ali covjek ne zna jesmo li jadniji naprijed ili nazad. Koliko Rakiću i Jaganjcu treba sansi da zabiju gol? 10? 20? 50?
Budi Bog s nama :roll:
Tromblon

#91174 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Odinaka svaku tekmu bar 10 pogrešnih dodavanja. Pokriva borbenošću.

Adžeme haj ti fino. Postavka sa 2 odnosno 0 spiceva je katastrofa. Vadi najboljeg igrača i uvodi mrtvog pejica. Uzas.
kakotakonikako

#91175 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Najgore je kada radis lose a mislis da je dobro. Cuj on ce preuzet odgovornost - boli me quratz ali mi zelimo bodove.

Ovo je najbolja igra ove sezone i daje nadu u nesto dobro u derbiju.
Post Reply