Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#2501 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 28/11/2025 09:40 kakvo bolan zvakanje, sta pricas to...od drvceta se napravi cetkica...nozem se izreze gornji dio i napravi cetkicu za zube, evo kako to izgleda na videu

ovo pokaziva kako blage veze nemas o ovome a vec mi pametujes, a ja koristio ove misvake mozda preko 20 godina
Ti si meni kralj, definitivno.

Daj mi video koji pokaZIVA one od prije 1500 godina da time cetkaju zube. Ah...da..pardon. Nema videa iz tog doba. Ali - ima zapisa, a u zapisima stoji da se to zvakalo.
i dodje pobjesnjeli ateista da mene uci sta je misvak, i kako se koristi i jeli cetkica ili nije....heeeeej ateista mene da uci o misvaku, a u vraziju mater nek ide sve stvarno :lol: tacno ne mogu da vjerujem sta cu od tebe sve procitati.
Postajes pravo naporan s ovim "ludjacki", "pobjesnjeli" i sl.

MisWak.
Kakvo te ovako bolan nije sramota pisati gluposti i mene kao muslimana ucis o misvaku kako i sta je to a do jucer nisi znao nista o ovome...pa jesi li ti normalan covjece :-)
Nisu muslimani to ni pronasli, ni izmislili, nesreco. Edukuj se malo. MisWak.
gornji dio se nozem napravi da bude cetkica sa kojom trljas zube a ne nikakvo zvakanje drvceta :-)
Image

stvarno zabadas nos tamo gdje ti nije mjesto....to je ono sto mene iritira...lik vjerovatno nikad u zivotu nije ni vidio misvak i hoce mene da uci koji ga koristio preko 20 godina
I, jesu ti zubi k'o kod arapa, biserno bijeli? Daj sliku. :D
bezobrazluk ateiste na visokom nivou...pa barem malo pokazi obzira i respekta ako nesto ne znas, saslusaj iskuse a ne da ti ovdje pametujes sta i kako je :-)
Prema cemu? Prema miswaku da pokazem obzir? Ili prema tebi zaludjenom vjerniku? :D
apsidejzi

#2502 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

Kamata je zabranjena ALI... i tu krece rastezanje... Ako i samo ako...
Zehran82

#2503 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 28/11/2025 12:28
Zehran82 wrote: 28/11/2025 09:40 kakvo bolan zvakanje, sta pricas to...od drvceta se napravi cetkica...nozem se izreze gornji dio i napravi cetkicu za zube, evo kako to izgleda na videu

ovo pokaziva kako blage veze nemas o ovome a vec mi pametujes, a ja koristio ove misvake mozda preko 20 godina
Ti si meni kralj, definitivno.

Daj mi video koji pokaZIVA one od prije 1500 godina da time cetkaju zube. Ah...da..pardon. Nema videa iz tog doba. Ali - ima zapisa, a u zapisima stoji da se to zvakalo.
i dodje pobjesnjeli ateista da mene uci sta je misvak, i kako se koristi i jeli cetkica ili nije....heeeeej ateista mene da uci o misvaku, a u vraziju mater nek ide sve stvarno :lol: tacno ne mogu da vjerujem sta cu od tebe sve procitati.
Postajes pravo naporan s ovim "ludjacki", "pobjesnjeli" i sl.

MisWak.
Kakvo te ovako bolan nije sramota pisati gluposti i mene kao muslimana ucis o misvaku kako i sta je to a do jucer nisi znao nista o ovome...pa jesi li ti normalan covjece :-)
Nisu muslimani to ni pronasli, ni izmislili, nesreco. Edukuj se malo. MisWak.
gornji dio se nozem napravi da bude cetkica sa kojom trljas zube a ne nikakvo zvakanje drvceta :-)
Image

stvarno zabadas nos tamo gdje ti nije mjesto....to je ono sto mene iritira...lik vjerovatno nikad u zivotu nije ni vidio misvak i hoce mene da uci koji ga koristio preko 20 godina
I, jesu ti zubi k'o kod arapa, biserno bijeli? Daj sliku. :D
bezobrazluk ateiste na visokom nivou...pa barem malo pokazi obzira i respekta ako nesto ne znas, saslusaj iskuse a ne da ti ovdje pametujes sta i kako je :-)
Prema cemu? Prema miswaku da pokazem obzir? Ili prema tebi zaludjenom vjerniku? :D
do jucer nisi znao sta je MIsWAK a sad vec dijelis dzabe lekcije na forumu o miswaku :lol:

Dozer wrote: 25/11/2025 21:38 ....
Sta kaze, udarit je cetkicom za zube, a oni onda nisu ni znali da ce cetkica za zube nekad postojati :lol:
......
znaci nisi ni znao do prekljucer za misvak :lol: :lol: a vec sada expert za miswak, i to on meni kaze, ne pise se misVak nego miswak :lol:
Last edited by Zehran82 on 28/11/2025 14:00, edited 1 time in total.
Zehran82

#2504 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

apsidejzi wrote: 28/11/2025 13:45 Kamata je zabranjena ALI... i tu krece rastezanje... Ako i samo ako...
pa i Allah sam licno kaze, ne smijes jesti svinju, ali ako ti je zivot u pitanju, onda smijes samo onoliko da glad utolis i prezivis.

Ako Bog licno kaze ali, ima izuzetaka....ko si ti tu da kazes ne moze ni izuzeci kad situacija se okrene naopako...
broj dva

#2505 Re: Istina o Bogu

Post by broj dva »

Nema mu nista od toga dok se ne javi na tik-toku i napravi video o zabrani svinjetine.
P.S pola planete se kune u svinjetinu i eno ih zivi i zdravi.
P.P.S jos je i poprilicno ukusno ako se fino napravi.
Zehran82

#2506 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

broj dva wrote: 28/11/2025 14:13 Nema mu nista od toga dok se ne javi na tik-toku i napravi video o zabrani svinjetine.
P.S pola planete se kune u svinjetinu i eno ih zivi i zdravi.
P.P.S jos je i poprilicno ukusno ako se fino napravi.
ne znas ti koliko svinjetina mozda prouzrokuje problema ljudima po svijetu...
Dozer

#2507 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 28/11/2025 13:55 do jucer nisi znao sta je MIsWAK a sad vec dijelis dzabe lekcije na forumu o miswaku :lol:
Sta kaze, udarit je cetkicom za zube, a oni onda nisu ni znali da ce cetkica za zube nekad postojati :lol:
......
znaci nisi ni znao do prekljucer za misvak :lol: :lol: a vec sada expert za miswak, i to on meni kaze, ne pise se misVak nego miswak :lol:
Gdje ti vidis da ja nisam znao za to? :D

Btw, znas li da po svijetu ljudi koriste jos 7-8 vrsta drveca za istu stvar?
A znas li zasto? Jer nisu imali cetkice za zube, pa su zvakali to drvece jer su skontali da im fino ocisti zubalo.

A slab si ti musliman kad si tek s 20 i kusur godina otkrio miswak. Doduse, mozda si do tad koristio avokado :D
Last edited by Dozer on 29/11/2025 10:25, edited 1 time in total.
apsidejzi

#2508 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

Zehran82 wrote: 28/11/2025 13:57
apsidejzi wrote: 28/11/2025 13:45 Kamata je zabranjena ALI... i tu krece rastezanje... Ako i samo ako...
pa i Allah sam licno kaze, ne smijes jesti svinju, ali ako ti je zivot u pitanju, onda smijes samo onoliko da glad utolis i prezivis.

Ako Bog licno kaze ali, ima izuzetaka....ko si ti tu da kazes ne moze ni izuzeci kad situacija se okrene naopako...
Cim imas ALI otvaras put za fitnu. To ali ce postati rastezljivo i svako ce ga tumaciti kako zeli sto automatski otvara vrata podjelama pa i ratovima na kraju. To se mozda i najbolje primjeti na vecim okupljanjima muslimana. Npr hadz. Dok klanjaju i svi slijede jasna pravila sve funkcionise. Niko sa rukua ne ide na sedzdu nego se vrati na stajanje. I to svi znaju i to svi slijede. No cim se preda selam nastane haos. Svako gura na svoju stranu.
Zehran82

#2509 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 28/11/2025 19:19
Zehran82 wrote: 28/11/2025 13:55 do jucer nisi znao sta je MIsWAK a sad vec dijelis dzabe lekcije na forumu o miswaku :lol:
......

Btw, znas li da po svijetu ljudi koriste jos 7-8 vrsta drveca za istu stvar?
A znas li zasto? Jer nisu imali cetkice za zube, pa su zvakali to drvece jer su skontali da im fino ocisti zubalo.

A slab si ti musliman kad si tek s 20 i kusur godina otkrio miswak. Doduse, mozda si do tad koristio avokado :D
pa ti se ovdje otvoreno zafrakas sa mnom ovdje kao da sam ja slijep lik :-)

Otvoreno kazes da nisu znali sta je cetkica za zube drugim rijecima nisi znao da je miswak prahistorijska cetkica za zube

Jer nisu imali cetkice za zube, pa su zvakali to drvece jer su skontali da im fino ocisti zubalo
jesi li ti uopste normalan covjece, kakvo zvakanje, sta tamburas budalastine covjece, kakvo zvakanje, miswak se ne zvace nego se trljas za izrezbarenom cetkicom dijelom na vrgo, kakvo zvakanje...sta trnjesas gluposti ba :-)

ovo tacno mi dodje kao da pricas sa slinavim i usranim djetetom do zavrat, i kazem mu dodji sinko da te operem, nemozes takav u grad...a ono meni, dodji ti meni da ja tebe naucim kulturi i dzentlmentskom ophodjenju....i onda shvatis da je dijete fakticki veliki zajebant :lol:
eh tako se meni cini sa tobom u ovoj nasoj prici.
Zehran82

#2510 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

apsidejzi wrote: 29/11/2025 05:55
Zehran82 wrote: 28/11/2025 13:57

Cim imas ALI otvaras put za fitnu. To ali ce postati rastezljivo i svako ce ga tumaciti kako zeli sto automatski otvara vrata podjelama pa i ratovima na kraju. To se mozda i najbolje primjeti na vecim okupljanjima muslimana. Npr hadz. Dok klanjaju i svi slijede jasna pravila sve funkcionise. Niko sa rukua ne ide na sedzdu nego se vrati na stajanje. I to svi znaju i to svi slijede. No cim se preda selam nastane haos. Svako gura na svoju stranu.
Cim imas ALI otvaras put za fitnu.
takve fitne ne postoje u islamskom svijetu kakve ti promoviras ovdje....
To ali ce postati rastezljivo i svako ce ga tumaciti kako zeli sto automatski otvara vrata podjelama pa i ratovima na kraju.
tacno izmisljas sad...evo ja sam dio tog islamskog svijeta, druzim se sa svim nacijama muslimana, slusam predavanja od svih, do nasih do tudjih i nevidim nikakve ovakve fitne sa svinjetinom o kojoj ti sad pricas...sto znaci da pricas stvarno gluposti sad....ali ovo ti kaze covjek koji je u tim vodama sto se kaze, nisam neki nijemi posmatrac sa strane , nego aktivni ucesnik muslimanskog drustva...pa znam kako se stvari krecu u sirim masama...i takvih sorti fitni nema uopste o kakvim ti prica...sto ocito meni ko dan da izmisljas.

Niko sa rukua ne ide na sedzdu nego se vrati na stajanje. I to svi znaju i to svi slijede. No cim se preda selam nastane haos. Svako gura na svoju stranu.
pa covjce jesi li ti uposte realan stvarno???

pricas o guzvama miliona ljudi...haloo ba...to su milioni ljudi, tijesan prostor...normalno da ce nastati nekad haos...to je najvece okupljaliste na planeti, nikad na jednom mjestu neces vidjeti 4 miliona ljudi ko tu...i normalno je da ce guzve i vrucine praviti probleme...

stvaro ti je ghlupa prica, ali baaaaas stvarno glupu pricu imas... :)
Hakiz

#2511 Re: Istina o Bogu

Post by Hakiz »

Sve nešto "Ali".

Zabranjena kamata, ali može ako ćeš ostati bez imovine.

Zabranjena svinjetina, ali može ako će ti djeca umrijeti od gladi.

Ima red na umri, ali normalno je da je nered jer je puno ljudi.

Toj verziji religije izgleda da je glavni zakon "Ali".

Ako se ne varam, ima neko pravilo po kojem se čak smije lagati, pretvarati da čovjek nije musliman, da je druge religije, čak i ateist, ako time spasava svoj i tuđe živote.

Nema šta, bog je sve objasnio, poslao svoju riječ ljudima i svi moraju da se te riječi pridržavaju... Ali...
Zehran82

#2512 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Hakiz wrote: 29/11/2025 12:07 Sve nešto "Ali".

Ako se ne varam, ima neko pravilo po kojem se čak smije lagati, pretvarati da čovjek nije musliman, da je druge religije, čak i ateist, ako time spasava svoj i tuđe živote.

Nema šta, bog je sve objasnio, poslao svoju riječ ljudima i svi moraju da se te riječi pridržavaju... Ali...
Sve nešto "Ali".
da jer je to felixibilnost islama, i Bog zna razne situacije...

sad cu ti dati primjer evo recimo bluda, kada osoba bludnici a nista joj se ne pisu grijesi za to....

bog kaze u Kuranu, u prijasnjim vremenima, kad je valdar imao ropkinju, i natjervao je na prostituciju, da ona ima seks sa drugima a da pare njezin vlasnik dobije za te usluge prostitucije....bog kaze da takvim ropkinjama se ne pise grijeh za to jer su primorani, Bog ce im oprostiti to.

zasto oprostiti ,zat ojer su natjerane na to...a cim si natjera drugacija su pravila onda kod Boga....

pa osoba koja je natjerana na blud, Bog razumije situaciju i ne pise joj grijeh za to.
a osoba koja slobodna, i radi sta hoce, pristane sama na prositutciju i zaradjiva tako, takva radi duple grijehe, sto bludnici, i sto zaradjiva zabranjenu paru....pa je to dupli grijeh i za to ide kazna na buducem svijetu, u koliko osoba se iskreno ne pokaje i ne popravi prije smrti.

eh sad ti dodjes i kaze, sve nesto ali, trebale bi obadvije na kaznu ili trebale bi obadvije u Raj da im automatski bude oprosteno...nevazno za situaciju...i to onda pokaziva koliko si nertealan u detalnom logicnom rasudjivanju....gdje positovjetis osobu u nuzdi i slobodnu osobu koja to samovoljno radi.

ovo pokaziva koliko si nerealnog razmisljanja.....zivite u svojim nekim zatucanim svjetovima teskog nezdravog nerezovanja :) :-)

Nema šta, bog je sve objasnio, poslao svoju riječ ljudima i svi moraju da se te riječi pridržavaju... Ali..
ti izgleda zivis u crno bijelom svijetu bez sivila....a koliko vidim ovaj svijet ne samo da je crno bijel, nego je pun sivila...ima zona izmedju...

eh te zone izmedju to je ono "ALI"

ali posto ti si umislio da zivimo u crnobijelom svijetu bez sive boje...gdje "ALi" ne smije postojati

pa Boze dragi ima li ko razuman od vas ateista ovdje na forumu :-)
Hakiz

#2513 Re: Istina o Bogu

Post by Hakiz »

Zehran82 wrote: 29/11/2025 15:09

Sve nešto "Ali".

sad cu ti dati primjer evo recimo bluda, kada osoba bludnici a nista joj se ne pisu grijesi za to....

bog kaze u Kuranu, u prijasnjim vremenima, kad je valdar imao ropkinju, i natjervao je na prostituciju, da ona ima seks sa drugima a da pare njezin vlasnik dobije za te usluge prostitucije....bog kaze da takvim ropkinjama se ne pise grijeh za to jer su primorani, Bog ce im oprostiti to.

zasto oprostiti ,zat ojer su natjerane na to...a cim si natjera drugacija su pravila onda kod Boga....

pa osoba koja je natjerana na blud, Bog razumije situaciju i ne pise joj grijeh za to.
a osoba koja slobodna, i radi sta hoce, pristane sama na prositutciju i zaradjiva tako, takva radi duple grijehe, sto bludnici, i sto zaradjiva zabranjenu paru....pa je to dupli grijeh i za to ide kazna na buducem svijetu, u koliko osoba se iskreno ne pokaje i ne popravi prije smrti.

eh sad ti dodjes i kaze, sve nesto ali, trebale bi obadvije na kaznu ili trebale bi obadvije u Raj da im automatski bude oprosteno...nevazno za situaciju...i to onda pokaziva koliko si nertealan u detalnom logicnom rasudjivanju....gdje positovjetis osobu u nuzdi i slobodnu osobu koja to samovoljno radi.

ovo pokaziva koliko si nerealnog razmisljanja.....zivite u svojim nekim zatucanim svjetovima teskog nezdravog nerezovanja :) :-)

Nema šta, bog je sve objasnio, poslao svoju riječ ljudima i svi moraju da se te riječi pridržavaju... Ali..
ti izgleda zivis u crno bijelom svijetu bez sivila....a koliko vidim ovaj svijet ne samo da je crno bijel, nego je pun sivila...ima zona izmedju...

ali posto ti si umislio da zivimo u crnobijelom svijetu bez sive boje...gdje "ALi" ne smije postojati

Ma, sve je kako ti kažeš.

Ali... :lol:

Pa, da li ti pročitaš svoje postove i da li uopšte razmisliš šta pišeš prije nego što to napišeš? Ne kontaš šta ti govorim?
Zehran82

#2514 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Hakiz wrote: 29/11/2025 18:30

Sve nešto "Ali".

Pa, da li ti pročitaš svoje postove i da li uopšte razmisliš šta pišeš prije nego što to napišeš? Ne kontaš šta ti govorim?
itekako ja kontam, ali ti elaboriram argumentima gdje ti i grijesis....

pa po tvojoj logici....osobu koju natjeras puskom da pije alkohol...primorana osoba...i osobu koja sama od sebe kupi alkohola da se provede na veselju nove godine...obadvije su isti grijesne po tvojoj logici, treba obadvije kazniti u dzehennemu po toj logici jer i ovaj i onaj su pili alkhol...po temi nema tu "ALi", ne smije nikakve regulacije biti, idi sve na crno i bijelo....bez imalo sivila :lol:
Hakiz

#2515 Re: Istina o Bogu

Post by Hakiz »

Zehran82 wrote: 29/11/2025 21:04

pa po tvojoj logici....osobu koju natjeras puskom da pije alkohol...primorana osoba...i osobu koja sama od sebe kupi alkohola da se provede na veselju nove godine...obadvije su isti grijesne po tvojoj logici, treba obadvije kazniti u dzehennemu po toj logici jer i ovaj i onaj su pili alkhol...po temi nema tu "ALi", ne smije nikakve regulacije biti, idi sve na crno i bijelo....bez imalo sivila :lol:
Razumijem te. Kada ti odgovara, strogo slijeđenje pravila. Kada ti to ne odgovara, može se i u sivilo. Malo slobodnije tumačiti. K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti.

Dođe ti bog kao švedski sto, uzimaš šta ti sr sviđa, šta ti se ne sviđa, ostaviš.

Po tebi ispadne da neko nekoga natjera puškom da se odrekne boga, ovaj ne pristane, ubiju ga, ići će u pakao jer nije malo sivlje gledao.

A ako pristane, ide u raj, jer, može se kada se mora.

Šta ti je princip :thumbup:
sikstinajn

#2516 Re: Istina o Bogu

Post by sikstinajn »

Image

In God We Trust

mi u boga vjerujemo

piše na dolaru

khaghghgahgaggagahahaha
Dozer

#2517 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Sve OK, ali...sta je "fitna"? :D
apsidejzi

#2518 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

Ima jedna stvar koju mi je ispricao jedan moj radni kolega dok sam jos bio zestoki vjernik a on ateista, koju sam eto zapamtio. I tad mi je imala smisla a ima i sada. Vezana je za ovo vjernicko ALI. Pita on mene: Jesi li primjetio da vecina muslimana nema nikakav problem da ne jede svinjetinu ali mnogi vole popit i onda uvijek traze opravdanja. Isto i za kamatu. Ovo ali postaje rastezljivo.

Kaze, razlog tome lezi u mogucnosti da nadjes alternativu. Svinjsko meso mozes zamijeniti lagano. To je zapravo manje kvalitetno meso od teletine. Imas i ribu, piletinu. Mozes lagano zivjeti i tvrditi kako se pridrzavas pravila jer imas alternativu. Za alkohol ili pare nema alternative. Zato ljudi sire definiciju ovog ALI. Sto je teze zamijeniti nesto, ali postaje fleksibilnije a bog milostiviji i mudriji sto ke vjeru napravio dostupnom obicnom covjeku. Sto mu je dao olaksice.
Hakiz

#2519 Re: Istina o Bogu

Post by Hakiz »

E, da.
Ludzak

#2520 Re: Istina o Bogu

Post by Ludzak »

Pa hebo ga bo., nisam znao da je miswak namjenjen samo za vjernike.
Zehran82

#2521 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Hakiz wrote: 29/11/2025 23:42

Razumijem te. Kada ti odgovara, strogo slijeđenje pravila. Kada ti to ne odgovara, može se i u sivilo. Malo slobodnije tumačiti. K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti.

Dođe ti bog kao švedski sto, uzimaš šta ti sr sviđa, šta ti se ne sviđa, ostaviš.

Po tebi ispadne da neko nekoga natjera puškom da se odrekne boga, ovaj ne pristane, ubiju ga, ići će u pakao jer nije malo sivlje gledao.

de molim te ne pametuj sad....ti ces meni reci kako ja i sta ja u ovih preko 30 godina bavljenja islamom...

umjesto da dodjes i kleknes na koljena predamnom i kazes, poduci me sta sve znas o islamu, ipak preko 30 godina baviti se sa tim , valjda si i nesto naucio :-)

i ti dodjes da meni kazes kako ja sveram u sivilo kad ja hocu i kako hocu i koliko hocu...a ne poznajes me , niti ista znas o menu, niti ista znas o praviila islama...znaci cisto tamburanje gluposti u prazno bez ikakva dokaza bez igdje ista...e bas fino stvarno :)

K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti.

sta ti mislis da mi vjernici smo vjernici na baterije, pa kad se baterija istrosi stanemo :lol: ono malo bi kakio malo bi ppisao....e ne moze druze...

Bog kaze u Kuranu:

40:14 On(Bog) zna poglede koji kriomice u ono što je zabranjeno gledaju, a i ono što grudi kriju;

drugim rijecima poznaje tebe bolje nego tri sam sebe...i mi to vjerujemo....onaj ko kaze ko da ce me neko vidjeti, automatski prestaje biti vjernik musliman, i automatski postaje nevjernik, i nema sa islamom nista onda....

tako to funkcionise...

eh kada bi ja bio na nivou, K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti., onda ja fakticki nebi ni bio musliman vjernik...jer ako nevjerujem da me Bog vidi i zna sve o meni u svakom trenutku, pa cak zna i sta sanjam tokom noci.....

Ovo st oti pricas veze s vezom nema nikakve....hajde pitaj i malo dijte u maktebu moze li ovo ovako kako ti napisa...recce ti , ti si Malo hakize puludio, nisu ti sve na broju...hajde sad sa nama kreni u mekteb da naucis nesto...to tvoje tamburanje gluposti i izmisljanje na suho bez pokrica ne ide druze.....

kolika si neznalica po ovim pitanjima a cak i Bog objasnio to u Kuranu...sto ukazuje da ni Kuran nisi procitao

jer upravo Bog objasnjava to pitanje kada neko nekoga natjera da zanijece Boga

Bog kaze:

16:106 Onoga koji zaniječe Allaha, nakon što je u Njega vjerovao – osim ako bude na to primoran, a srce mu ostane čvrsto u vjeri – čeka Allahova kazna. One kojima se nevjerstvo bude mililo stići će srdžba Allahova i njih čeka patnja velika,

ovaj tekst ti ukaziva iz Kurana da volis da izmisljas iz svoje glave sto veze s religiom islama nema :)

Šta ti je izmisljanje na suho onako bez imalo pokrica :-)
Hakiz

#2522 Re: Istina o Bogu

Post by Hakiz »

Zehran82 wrote: 30/11/2025 14:02
Hakiz wrote: 29/11/2025 23:42

de molim te ne pametuj sad....ti ces meni reci kako ja i sta ja u ovih preko 30 godina bavljenja islamom...

umjesto da dodjes i kleknes na koljena predamnom i kazes, poduci me sta sve znas o islamu, ipak preko 30 godina baviti se sa tim , valjda si i nesto naucio :-)

i ti dodjes da meni kazes kako ja sveram u sivilo kad ja hocu i kako hocu i koliko hocu...a ne poznajes me , niti ista znas o menu, niti ista znas o praviila islama...znaci cisto tamburanje gluposti u prazno bez ikakva dokaza bez igdje ista...e bas fino stvarno :)

K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti.

sta ti mislis da mi vjernici smo vjernici na baterije, pa kad se baterija istrosi stanemo :lol: ono malo bi kakio malo bi ppisao....e ne moze druze...

Bog kaze u Kuranu:

40:14 On(Bog) zna poglede koji kriomice u ono što je zabranjeno gledaju, a i ono što grudi kriju;

drugim rijecima poznaje tebe bolje nego tri sam sebe...i mi to vjerujemo....onaj ko kaze ko da ce me neko vidjeti, automatski prestaje biti vjernik musliman, i automatski postaje nevjernik, i nema sa islamom nista onda....

tako to funkcionise...

eh kada bi ja bio na nivou, K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti., onda ja fakticki nebi ni bio musliman vjernik...jer ako nevjerujem da me Bog vidi i zna sve o meni u svakom trenutku, pa cak zna i sta sanjam tokom noci.....

Ovo st oti pricas veze s vezom nema nikakve....hajde pitaj i malo dijte u maktebu moze li ovo ovako kako ti napisa...recce ti , ti si Malo hakize puludio, nisu ti sve na broju...hajde sad sa nama kreni u mekteb da naucis nesto...to tvoje tamburanje gluposti i izmisljanje na suho bez pokrica ne ide druze.....

kolika si neznalica po ovim pitanjima a cak i Bog objasnio to u Kuranu...sto ukazuje da ni Kuran nisi procitao

jer upravo Bog objasnjava to pitanje kada neko nekoga natjera da zanijece Boga

Bog kaze:

16:106 Onoga koji zaniječe Allaha, nakon što je u Njega vjerovao – osim ako bude na to primoran, a srce mu ostane čvrsto u vjeri – čeka Allahova kazna. One kojima se nevjerstvo bude mililo stići će srdžba Allahova i njih čeka patnja velika,

ovaj tekst ti ukaziva iz Kurana da volis da izmisljas iz svoje glave sto veze s religiom islama nema :)

Šta ti je izmisljanje na suho onako bez imalo pokrica :-)
Pa, sam si, upravo sad, podebljanim, velikim, plavim slovima potvrdio ono šta sam napisao :lol:
Zehran82

#2523 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

apsidejzi wrote: 30/11/2025 07:16 Ima jedna stvar koju mi je ispricao jedan moj radni kolega dok sam jos bio zestoki vjernik a on ateista, koju sam eto zapamtio. I tad mi je imala smisla a ima i sada. Vezana je za ovo vjernicko ALI. Pita on mene: Jesi li primjetio da vecina muslimana nema nikakav problem da ne jede svinjetinu ali mnogi vole popit i onda uvijek traze opravdanja. Isto i za kamatu. Ovo ali postaje rastezljivo.

Kaze, razlog tome lezi u mogucnosti da nadjes alternativu. Svinjsko meso mozes zamijeniti lagano. To je zapravo manje kvalitetno meso od teletine. Imas i ribu, piletinu. Mozes lagano zivjeti i tvrditi kako se pridrzavas pravila jer imas alternativu. Za alkohol ili pare nema alternative. Zato ljudi sire definiciju ovog ALI. Sto je teze zamijeniti nesto, ali postaje fleksibilnije a bog milostiviji i mudriji sto ke vjeru napravio dostupnom obicnom covjeku. Sto mu je dao olaksice.
nije to bas tako....to je isto izmisljanje

siguran sam da i svinjetina kad se pripremi najbolje sto znaju zna biti ukusna, sa svim zacinima i sta vec....

druga stvar...alkohol imas raznih forma, sigurno ocaravajucih ukusa, pa jos i alkhol podstakne malo da se covjek opusti...i eto te uhvacen si u zamku.

kamata, u dosta slucajeva ljudi hoce da imaju svoj krov nad galvom pa uzimaju kredite da kupe sebi kuce i stanove....ja mogu razumjeti njihovu teznju i cilj, sta hoce da se postigne sa tim

Bog je konstruisao ovaj test da satana uljepsava zlo...cini ga primamljivim...jer da nije primamljivo zlo...gdje tu onda test....ne mozes ti nekoga testirati hoce li ili nece jesti govna, kad se zna da nece...niko se tome ne priblizuje a pomisao izaziva reflekse povracanja....

Test je, kada dodje extremno lijepa poluga zenska a ti mladic u punoj snazi, i strasti....a ne gledaj , obori pogled....to je istinski test.

test je kada vidis drugi kupuju kuce i stanove na kredite sa kamatom, a ti ne mozes osim da te neko natjera na to pa onda i nisi grijesan, i na testu soi hoces li ostati u iznajmljenom stanu koji placas cak malo i vise nego kada bi kupio.

test je kada si u drustvu, a oni ti nude alkhol, cigare, drogu...a partija se do kasno navecer....ti sa njima govore ti, hajde ne budi papak, da vidis koji je ovo merak.....na testu si...

tako stvari funkcionisu...i normalno je da neko poklekne na testu....to je sve normalno...to nije problem u fundamenti kako to ti hoces nenormalno da prestavis, kao da je to problem u islamu sto neko poklekne na ovim iskusenjima :-) ono u fazonu ja sebe upucao u nogu islam kriv zbog toga, zato je islam crvena zastavica :lol:

Zato ljudi sire definiciju ovog ALI. Sto je teze zamijeniti nesto, ali postaje fleksibilnije a bog milostiviji i mudriji sto ke vjeru napravio dostupnom obicnom covjeku. Sto mu je dao olaksice.
previse pametujes u prazno, ako Bog kaze ali....ko si ti tu ka ateista da izmisljas toplu vodu na novo???
Zehran82

#2524 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Hakiz wrote: 30/11/2025 14:11 ....
Pa, sam si, upravo sad, podebljanim, velikim, plavim slovima potvrdio ono šta sam napisao :lol:
pa ti covbjece i ne znas izgleda citati na jezik, bosanski :-)

ocito sa tobom nesto nije u redu...

kazes ovo:
ako ne bi pristao pa ga ubiju, ide 100% u Raj u koliko je vjernik bio...pa cak i da nije vjernik prije bio a u tom momentu jeste..ide u Raj 100%

ti covjece ne znas sta pises stvaro :-)

odakle ti ideja da ce covjek u Pakao ici ako cvrsto ostane na monotezmu i ubiju ga zbog toga, pa da taj monoteista ode u Pakao zbog toga sto nije sivo gledao...ovo samo moze zabludjeli ateista pomisliti :-)
Zehran82

#2525 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Ludzak wrote: 30/11/2025 11:04 Pa hebo ga bo., nisam znao da je miswak namjenjen samo za vjernike.
nije
Post Reply