Hakiz wrote: ↑29/11/2025 23:42
Zehran82 wrote: ↑29/11/2025 21:04
Hakiz wrote: ↑29/11/2025 18:30
Ma, sve je kako ti kažeš.
Ali...
Pa, da li ti pročitaš svoje postove i da li uopšte razmisliš šta pišeš prije nego što to napišeš? Ne kontaš šta ti govorim?
itekako ja kontam, ali ti elaboriram argumentima gdje ti i grijesis....
pa po tvojoj logici....osobu koju natjeras puskom da pije alkohol...primorana osoba...i osobu koja sama od sebe kupi alkohola da se provede na veselju nove godine...obadvije su isti grijesne po tvojoj logici, treba obadvije kazniti u dzehennemu po toj logici jer i ovaj i onaj su pili alkhol...po temi nema tu "ALi", ne smije nikakve regulacije biti, idi sve na crno i bijelo....bez imalo sivila
Razumijem te. Kada ti odgovara, strogo slijeđenje pravila. Kada ti to ne odgovara, može se i u sivilo. Malo slobodnije tumačiti. K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti.
Dođe ti bog kao švedski sto, uzimaš šta ti sr sviđa, šta ti se ne sviđa, ostaviš.
Po tebi ispadne da neko nekoga natjera puškom da se odrekne boga, ovaj ne pristane, ubiju ga, ići će u pakao jer nije malo sivlje gledao.
A ako pristane, ide u raj, jer, može se kada se mora.
Šta ti je princip
Razumijem te. Kada ti odgovara, strogo slijeđenje pravila. Kada ti to ne odgovara, može se i u sivilo. Malo slobodnije tumačiti. K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti.
de molim te ne pametuj sad....ti ces meni reci kako ja i sta ja u ovih preko 30 godina bavljenja islamom...
umjesto da dodjes i kleknes na koljena predamnom i kazes, poduci me sta sve znas o islamu, ipak preko 30 godina baviti se sa tim , valjda si i nesto naucio
i ti dodjes da meni kazes kako ja sveram u sivilo kad ja hocu i kako hocu i koliko hocu...a ne poznajes me , niti ista znas o menu, niti ista znas o praviila islama...znaci cisto tamburanje gluposti u prazno bez ikakva dokaza bez igdje ista...e bas fino stvarno
K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti.
sta ti mislis da mi vjernici smo vjernici na baterije, pa kad se baterija istrosi stanemo

ono malo bi kakio malo bi ppisao....e ne moze druze...
Bog kaze u Kuranu:
40:14 On(Bog) zna poglede koji kriomice u ono što je zabranjeno gledaju, a i ono što grudi kriju;
drugim rijecima poznaje tebe bolje nego tri sam sebe...i mi to vjerujemo....onaj ko kaze ko da ce me neko vidjeti, automatski prestaje biti vjernik musliman, i automatski postaje nevjernik, i nema sa islamom nista onda....
tako to funkcionise...
eh kada bi ja bio na nivou,
K'o da će neko vidjeti, šta fali malo se opustiti., onda ja fakticki nebi ni bio musliman vjernik...jer ako nevjerujem da me Bog vidi i zna sve o meni u svakom trenutku, pa cak zna i sta sanjam tokom noci.....
Dođe ti bog kao švedski sto, uzimaš šta ti sr sviđa, šta ti se ne sviđa, ostaviš.
Ovo st oti pricas veze s vezom nema nikakve....hajde pitaj i malo dijte u maktebu moze li ovo ovako kako ti napisa...recce ti , ti si Malo hakize puludio, nisu ti sve na broju...hajde sad sa nama kreni u mekteb da naucis nesto...to tvoje tamburanje gluposti i izmisljanje na suho bez pokrica ne ide druze.....
Po tebi ispadne da neko nekoga natjera puškom da se odrekne boga, ovaj ne pristane, ubiju ga, ići će u pakao jer nije malo sivlje gledao.
kolika si neznalica po ovim pitanjima a cak i Bog objasnio to u Kuranu...sto ukazuje da ni Kuran nisi procitao
jer upravo Bog objasnjava to pitanje kada neko nekoga natjera da zanijece Boga
Bog kaze:
16:106 Onoga koji zaniječe Allaha, nakon što je u Njega vjerovao – osim ako bude na to primoran, a srce mu ostane čvrsto u vjeri – čeka Allahova kazna. One kojima se nevjerstvo bude mililo stići će srdžba Allahova i njih čeka patnja velika,
ovaj tekst ti ukaziva iz Kurana da volis da izmisljas iz svoje glave sto veze s religiom islama nema
Šta ti je princip

Šta ti je izmisljanje na suho onako bez imalo pokrica