automacki naravno
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
#10926 Re: Mobilni radari / kamere
-
nekome
#10927 Re: Mobilni radari / kamere
e jbg, stat cu na cestu
-
veselinovic
#10928 Re: Mobilni radari / kamere
Da, isto mislimo.ZoomZoomKiwi wrote: ↑29/11/2025 14:31
Vidi, ja znam iz iskustva da ove novije laserske radare možeš oboriti na sudu koristeći samo njihov javno dostupan tehnički list u kojem je jasno navedeno da je maksimalna preciznost nakon kalibracije = ±2km/h. Znači bolje ne može i to proizvođač tvrdi.
Za fiksne radare koji koriste EM pragove za detekciju kod svakog proizvođača piše da preciznost ovisi o metodi kalibracije, i nije navedena brojka. Odnosno piše samo da unutrašnji sat ima preciznost u 0.00001s.
Za obaranje fiksnog radara koji koristi EM pragove morao bi angažirati vještaka saobraćajne i možda još koje struke da to fino obrazlože sudu, jer sud ne zna i ne može tumačiti te podatke per se.
Ovo prvo se na +11, +21 ili +31 km/h isplati zajebavat, ovo drugo pa sigurno ne i puno je lakše da zatražiš tu uvjetnu zabranu.
U teh uputstvu moze pistai da sam ja sam sebi prababa i to nema veze.
Teh uputstvo nema snagu sluzbene isprave, za razliku od zapisnika o bazdarenju-atestu ili kako se vec zove.
Ako prilikom redovnog bazdarenja radar udje u +/-3km/h on ce dobiti potvrdu o atestiranju/bazdarenju i bice proglasen ispravnim.
-
tokio25
#10929 Re: Mobilni radari / kamere
dodje mi sada da me uslikao radar za neregistrovano auto u martu mjesecu
ja predao 27og cetvrtak ictice registracija 29og a mene uslikali u 9 ujutro 31og a navece kad sam prosao istom tim putem nista izgleda
e sad ne mogu se sjetiti tacno kako je bilo pa cu otici u saobracajnu policiju da vidim sta je situacija
pretpostavljam da je moja neka greska i da cu platiti kaznu
je li moguce da sam bio registrovan a da nisam bio u sistemu i da me uslikala kamera?
ja predao 27og cetvrtak ictice registracija 29og a mene uslikali u 9 ujutro 31og a navece kad sam prosao istom tim putem nista izgleda
e sad ne mogu se sjetiti tacno kako je bilo pa cu otici u saobracajnu policiju da vidim sta je situacija
je li moguce da sam bio registrovan a da nisam bio u sistemu i da me uslikala kamera?
-
1Dante1
#10930 Re: Mobilni radari / kamere
Pises da si predao 27og, sto je nebitno. Kada si preuzeo saobracajnu?
-
tokio25
#10931 Re: Mobilni radari / kamere
ne sjecam se upravo to je problem jer je proslo 8 mjeseci a u medjuvremenu sam i prodao taj automobil sto je vjerovatno nevazno
ne mogu se sjetiti je li to bilo gotovo u petak a ja nisam mogao uzeti pa sam uzeo u ponedjeljak ili je bilo gotovo u ponedjeljak
stvarno ne znam ne sjecam se
naravno ne bjezim od kazne i platit cu je
samo pitam je li postoji mogucnost da je do sistema?
ne mogu se sjetiti je li to bilo gotovo u petak a ja nisam mogao uzeti pa sam uzeo u ponedjeljak ili je bilo gotovo u ponedjeljak
-
1Dante1
#10932 Re: Mobilni radari / kamere
Tesko, mislim da su to sistemi koji bas funkcionisu
cim udari pecat ide u sistem
-
NediM17
#10933 Re: Mobilni radari / kamere
Mijenjaj nick, slab si ti Japanac.
Nisi ti Tokija ni na razglednici vidio.
U Japanu se ovakve greske ne prastaju, da si pravi izvrsio bi harakiri.
Nisi ti Tokija ni na razglednici vidio.
U Japanu se ovakve greske ne prastaju, da si pravi izvrsio bi harakiri.
-
Naslovnica
#10934 Re: Mobilni radari / kamere
ima li pravnog osnova?
Granična policija pojašnjava: Je li moguće zabraniti građanima izlazak zbog neplaćenih kazni?
Hronika01.12.25, 17:39h
Ova potvrda dolazi nakon što su ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto i direktor IDDEEA-e Almir Badnjević najavili da osobe s neplaćenim kaznama neće moći napustiti BiH i da će Granična policija imati pristup tim podacima
Granična policija Bosne i Hercegovine potvrdila je za Raport da sistem provjere neplaćenih saobraćajnih kazni na graničnim prijelazima nije u funkciji, te da se građanima ne može zabraniti izlazak iz države, jer za to ne postoji pravni osnov.
Iz Granične policije jasno su naglasili da najavljeni sistem nije operativan i da takva zabrana nema uporište u zakonima Bosne i Hercegovine.
- Naglašavamo da ne postoji zakonsko uporište kojim bi se zabranio izlazak iz Bosne i Hercegovine - poručili su iz Granične policije.
Ova potvrda dolazi nakon što su ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto i direktor IDDEEA-e Almir Badnjević najavili da osobe s neplaćenim kaznama neće moći napustiti BiH i da će Granična policija imati pristup tim podacima. Međutim, iz Granične policije ističu da takva praksa nije moguća, jer sistem nije aktivan i ne postoji pravni osnov za ograničavanje slobode kretanja na ovaj način.
(** No links ** PORTAL/af)
PODIJELI NA
Facebook
Twitter
Gmail
** No links **.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
** No links **.ba
Blin.ba
Copyright © 2014 ** No links ** PortalImpressum Kontakt Marketing Privatnost korisnika O nama
✕
Naći kurčina
Granična policija pojašnjava: Je li moguće zabraniti građanima izlazak zbog neplaćenih kazni?
Hronika01.12.25, 17:39h
Ova potvrda dolazi nakon što su ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto i direktor IDDEEA-e Almir Badnjević najavili da osobe s neplaćenim kaznama neće moći napustiti BiH i da će Granična policija imati pristup tim podacima
Granična policija Bosne i Hercegovine potvrdila je za Raport da sistem provjere neplaćenih saobraćajnih kazni na graničnim prijelazima nije u funkciji, te da se građanima ne može zabraniti izlazak iz države, jer za to ne postoji pravni osnov.
Iz Granične policije jasno su naglasili da najavljeni sistem nije operativan i da takva zabrana nema uporište u zakonima Bosne i Hercegovine.
- Naglašavamo da ne postoji zakonsko uporište kojim bi se zabranio izlazak iz Bosne i Hercegovine - poručili su iz Granične policije.
Ova potvrda dolazi nakon što su ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto i direktor IDDEEA-e Almir Badnjević najavili da osobe s neplaćenim kaznama neće moći napustiti BiH i da će Granična policija imati pristup tim podacima. Međutim, iz Granične policije ističu da takva praksa nije moguća, jer sistem nije aktivan i ne postoji pravni osnov za ograničavanje slobode kretanja na ovaj način.
(** No links ** PORTAL/af)
PODIJELI NA
Gmail
** No links **.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
** No links **.ba
Blin.ba
Copyright © 2014 ** No links ** PortalImpressum Kontakt Marketing Privatnost korisnika O nama
✕
Naći kurčina
-
zigson
#10935 Re: Mobilni radari / kamere
Ako ti je pecat u saobracajnoj 28<31. onda na sud i prilozitokio25 wrote: ↑29/11/2025 17:41 dodje mi sada da me uslikao radar za neregistrovano auto u martu mjesecu
Ako ti je pecat u saobracajnoj >=31. onda u svoje osiguranje i nek ti oni plate jer je do njih.
Naravno pod uslovom da si predao kako kazes 27.
-
tokio25
#10936 Re: Mobilni radari / kamere
100% predao 27ogzigson wrote: ↑02/12/2025 10:04Ako ti je pecat u saobracajnoj 28<31. onda na sud i prilozitokio25 wrote: ↑29/11/2025 17:41 dodje mi sada da me uslikao radar za neregistrovano auto u martu mjesecu
Ako ti je pecat u saobracajnoj >=31. onda u svoje osiguranje i nek ti oni plate jer je do njih.
e sada to sam auto u medjuvremenu prodao tako da ne znam stvarno koji je datum
isao u osiguranje da vidim bas kad sam bio i to i rece mi onaj da oni kao u mupu imaju rok 7 dana da to urade i da je moja greska sto sam vozio 31og
e sad ne znam stvarno jesa li ja uzeo saobracajnu 31og ili je to bilo u petak ili kako tako da ne mogu nista tvrditi
izdali su oni meni kopije polica da je bilo do 29og i od 29og tako da cu sutra ici u saobracajnu kod importanea da vidim
platit cu ja nije problem samo da ne uzimaju vozacku jer sam vidio da je kazna 400 do 1000 2 boda i 2 mjeseca cini mi se vozacka
Last edited by tokio25 on 02/12/2025 10:11, edited 1 time in total.
-
zigson
#10937 Re: Mobilni radari / kamere
Procitajder opet sta sam napisao.tokio25 wrote: ↑02/12/2025 10:08100% predao 27ogzigson wrote: ↑02/12/2025 10:04Ako ti je pecat u saobracajnoj 28<31. onda na sud i prilozitokio25 wrote: ↑29/11/2025 17:41 dodje mi sada da me uslikao radar za neregistrovano auto u martu mjesecu
isao u osiguranje da vidim bas kad sam bio i to i rece mi onaj da oni kao u mupu imaju rok 7 dana da to urade i da je moja greska sto sam vozio 31og
e sad ne znam stvarno jesa li ja uzeo saobracajnu 31og ili je to bilo u petak ili kako tako da ne mogu nista tvrditi
Oni imaju mozda taj rok 7 dana, ali ako je covjek iz tvog osiguranja predao 28., oni u mup kad god zavrse stavice pecat 28., nema veze jesu li zavrsili 30, 31 ili bilo kojeg datuma. I nema veze kad si ti uzeo saobracajnu
-
tokio25
#10938 Re: Mobilni radari / kamere
hvala na objasnjenju i na informacijizigson wrote: ↑02/12/2025 10:11Procitajder opet sta sam napisao.tokio25 wrote: ↑02/12/2025 10:08100% predao 27og
Oni imaju mozda taj rok 7 dana, ali ako je covjek iz tvog osiguranja predao 28., oni u mup kad god zavrse stavice pecat 28., nema veze jesu li zavrsili 30, 31 ili bilo kojeg datuma
-
zigson
#10939 Re: Mobilni radari / kamere
To ti je 99% do tih iz osiguranja jer znaju razvuci pri predavanju u muptokio25 wrote: ↑02/12/2025 10:12hvala na objasnjenju i na informacijizigson wrote: ↑02/12/2025 10:11Procitajder opet sta sam napisao.tokio25 wrote: ↑02/12/2025 10:08
100% predao 27og
Oni imaju mozda taj rok 7 dana, ali ako je covjek iz tvog osiguranja predao 28., oni u mup kad god zavrse stavice pecat 28., nema veze jesu li zavrsili 30, 31 ili bilo kojeg datuma
-
ITNet
#10940 Re: Mobilni radari / kamere
Ja sam imao situaciju (motor je u pitanju) isticala registracija u Petak, ja sam vec ranije sve predao i zove me ovaj sto mi je to zavrsavao da je sve gotovo u taj Petak ali da on ne moze da stigne da ode po saobracajnu u MUP a nisam mogao ni ja, pa haj nema veze u Ponedeljak cemo nisam se ni kontao nesto vozikati.tokio25 wrote: ↑29/11/2025 17:48 ne sjecam se upravo to je problem jer je proslo 8 mjeseci a u medjuvremenu sam i prodao taj automobil sto je vjerovatno nevazno
U Nedelju nesto cackao oko motora i cistio ga, sjednem i odem bezveze samo nesto da kupim na pumpu i nazad kad patrola kontrola, ja mu objasnim situaciju pokazem sve dokumente od osiguranja itd...on provjeri preko stanice ovi mu kazu nije registrovano i napisa mi kaznu
Dobijem saobracajnu u Ponedeljak datum u njoj od petka, pecat sve registrovano normala
-
tokio25
#10941 Re: Mobilni radari / kamere
vrlo moguce je da je ista situacija i kod meneITNet wrote: ↑02/12/2025 10:14Ja sam imao situaciju (motor je u pitanju) isticala registracija u Petak, ja sam vec ranije sve predao i zove me ovaj sto mi je to zavrsavao da je sve gotovo u taj Petak ali da on ne moze da stigne da ode po saobracajnu u MUP a nisam mogao ni ja, pa haj nema veze u Ponedeljak cemo nisam se ni kontao nesto vozikati.tokio25 wrote: ↑29/11/2025 17:48 ne sjecam se upravo to je problem jer je proslo 8 mjeseci a u medjuvremenu sam i prodao taj automobil sto je vjerovatno nevazno
U Nedelju nesto cackao oko motora i cistio ga, sjednem i odem bezveze samo nesto da kupim na pumpu i nazad kad patrola kontrola, ja mu objasnim situaciju pokazem sve dokumente od osiguranja itd...on provjeri preko stanice ovi mu kazu nije registrovano i napisa mi kaznu![]()
Dobijem saobracajnu u Ponedeljak datum u njoj od petka, pecat sve registrovano normala![]()
jer je 29i mart bio subota a ja predao u cetvrtak a kamera u 9 ujutro slikala u ponedjeljak
-
tokio25
#10942 Re: Mobilni radari / kamere
evo nadjoh broj ovog sto sam mu prodao i zamolio ga da mi uslika saobracajnu i pise 29.03.2026 registrovan sto po tome znaci da sam registrovan bio u trenutku slikanja
- drug_profi
#10943 Re: Mobilni radari / kamere
Ne znam hoće li ti slika biti dovoljan dokaz.
Obično se na sudu traži original dokument ili ovjerena kopija.
A otkud njemu saobraćajna zapravo? Zar nije preveo auto na sebe?
-
tokio25
#10944 Re: Mobilni radari / kamere
pa odjavio je kaze auto i sad kako to ide nemam pojma daljedrug_profi wrote: ↑02/12/2025 11:50Ne znam hoće li ti slika biti dovoljan dokaz.
Obično se na sudu traži original dokument ili ovjerena kopija.
A otkud njemu saobraćajna zapravo? Zar nije preveo auto na sebe?
rs je u pitanju bijeljina ako to nesto znaci
ps. mozda prodaje dalje kao odjavljeno ili kako vec ne znam je li u tom slucaju ima tu potvrdu o registraciji kod sebe sve dok ne prevede ili kako to ide
- drug_profi
#10945 Re: Mobilni radari / kamere
Uglavnom bez originala ili ovjerene kopije džaba ti je slika.
-
tokio25
#10946 Re: Mobilni radari / kamere
naravno prvo cu otici u saobracajnu policiju da vidim s njima sta kako mozda oni mogu ponistiti ili sl a ako ne onda na sud pa cu traziti od ovoga da mi posalje kopiju ovjerenu pa cemo se ganjati
-
NediM17
#10947 Re: Mobilni radari / kamere
Po tebi bi bilo kad ja odem 30 dana prije isteka da ce mi staviti taj datum.zigson wrote: ↑02/12/2025 10:11Procitajder opet sta sam napisao.tokio25 wrote: ↑02/12/2025 10:08100% predao 27og
Oni imaju mozda taj rok 7 dana, ali ako je covjek iz tvog osiguranja predao 28., oni u mup kad god zavrse stavice pecat 28., nema veze jesu li zavrsili 30, 31 ili bilo kojeg datuma. I nema veze kad si ti uzeo saobracajnu
Nece naravno, produzava se do datuma koji stoji u saobracajnoj.
Stavice pecat 29.tj. dan kad mu istice registracija jer mora biti u skladu sa polisom osiguranja.
Ne moze polisa vaziti do 29. a registracija biti produzena npr. do 31.
Uglavnom, japanac je popusio kako god.
To sto u saobracajnoj stoji 29. ne mora uopste znaciti da je na taj dan vec bio u sistemu kao registrovan.
-
NediM17
#10948 Re: Mobilni radari / kamere
-
tokio25
#10949 Re: Mobilni radari / kamere
pa moram ionako ici u saobracajnu jedinicu jer dole ispod ima neka izjava ili tako nesto pa cu vidjeti sta je kako je i odmah da platim pola samo da mi ne uzmu vozacku na 2 mjeseca ako sam dobro skontao da je to kazna jer stvarno nisam uopste namjerno to uradio a i vide medju kaznama da nemam neplacenih i sl
svaku kaznu platim odmah sutra
-
NediM17
#10950 Re: Mobilni radari / kamere
Posto si pljuvao postupak mog kolege ti to fino plati dok ti nije proslo 7 dana i kao uzoriT graDzanin predaj vozacku na 2 mjeseca.
Pokazi postovanje prema zakonu i drzavi osobnim primjerom za razliku od drugih.
Karma is a bitch.
Pokazi postovanje prema zakonu i drzavi osobnim primjerom za razliku od drugih.
Karma is a bitch.