P.s pos*em se ovom biberoglou u usta opet
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Boxii44
#30651 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Steta za ovu zadnju cetvrtinu, nerealan rezultat na kraju jer nisu toliko bolji bili samo ih je sut usro u drugom poluvremenu. Nadat se da ce se Atic barem vratit za drugu utakmicu mislim da nismo bez sanse sa ovakvim Srbima.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#30652 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ipak je Castaneda cista prevara!!! Pa dobro to je to tesko je bilo ocekivati drugaciji ishod. Kamenjasevic je pojacao Tursku nas poslao u P.M i to je to. Sa Kamenjasem mislim da bi ipak bila malo drugacija prica. Ovo je ono sto imamo ipak smo mi premalena zemlja da mozemo nadoknaditi toliki broj igraca koji nedostaju. Na zalost i po svoj prili Srbija ce dobiti Svicu. Da Svica dobija to bi nam bio Jack pot kada bi uspjeli Srbiju da dobijemo u Skenderiji jer ocito su oni i te kako losi. Ali protiv nas Dejan ce pojacati i Srbiju kao pravi patriota smrad jedan.
Nista cekamo Srbiju nema se puno sta pricati o ovoj utakmici
Nista cekamo Srbiju nema se puno sta pricati o ovoj utakmici
-
betametazon
#30653 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izvini, a sta znaci nerealan rezultat, kako moze nerealan rezultat biti? Igrali svi igraci do zadnje minute, oni dali toliko a mi ovoliko koseva, kako je sad to nerealno? Mislim kad mi pobjedimo hrvatsku npr 20 razlike jel to realno ili nije? Jesmo li toliko bolji od njih, barem u toj utakmici ili nismo?Boxii44 wrote: ↑27/11/2025 20:49 Steta za ovu zadnju cetvrtinu, nerealan rezultat na kraju jer nisu toliko bolji bili samo ih je sut usro u drugom poluvremenu. Nadat se da ce se Atic barem vratit za drugu utakmicu mislim da nismo bez sanse sa ovakvim Srbima.
P.s pos*em se ovom biberoglou u usta opet![]()
- Ludzak
#30654 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Solidno je ovo s obzirom na roster.
Ali lošijeg igrača od onog Kastanede još gledao nisam. Robertson je za ovog Magic Jonson.
Ali lošijeg igrača od onog Kastanede još gledao nisam. Robertson je za ovog Magic Jonson.
- canvra888
#30655 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Je l' realno da porediš utakmicu u kojoj se direktno ganjao rezultatski hendikep za plasman na EB sa prvom utakmicom kvalifikacija u kojoj slabo ko i misli na to pa se djelimično predaju i opadne koncentracija?betametazon wrote: ↑27/11/2025 20:53Izvini, a sta znaci nerealan rezultat, kako moze nerealan rezultat biti? Igrali svi igraci do zadnje minute, oni dali toliko a mi ovoliko koseva, kako je sad to nerealno? Mislim kad mi pobjedimo hrvatsku npr 20 razlike jel to realno ili nije? Jesmo li toliko bolji od njih, barem u toj utakmici ili nismo?Boxii44 wrote: ↑27/11/2025 20:49 Steta za ovu zadnju cetvrtinu, nerealan rezultat na kraju jer nisu toliko bolji bili samo ih je sut usro u drugom poluvremenu. Nadat se da ce se Atic barem vratit za drugu utakmicu mislim da nismo bez sanse sa ovakvim Srbima.
Last edited by canvra888 on 27/11/2025 21:01, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#30656 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Realan rezultat, utakmica se igra 40 minuta, da se igra 23 mozda bi bilo tijesno.
Mislim da su na kraju pali fizicki i mentalno, zadnja cetvrtina ispod kritike. Do tada, dobro.
Mislim da su na kraju pali fizicki i mentalno, zadnja cetvrtina ispod kritike. Do tada, dobro.
- atmel
#30657 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ubit ćemo puru i u Srbijancima i Švicarcima.

- Ludzak
#30658 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da ovaj Biberovic i nije neki igrač, već ga adrenalin i želja protiv nas vodila.
- spree
#30659 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovi švicarci pucaju sebi u koljena. Nudila im se srbija. Steta
- canvra888
#30660 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma kontam da možda i nije šteta. Da je Srbija izgubila protiv Švicaraca, stvarno ne vidim režim u kojem ne bi došli naelektrisani da se iskupe za taj poraz protiv nas. Da iskale svu gnjev takvog poraza.
U svakom slučaju, bolje da ih mi potencijalno dobijemo, nego Švica.
-
Dugarry
#30661 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mozemo biti zadovoljni sa ovim rosterom. Turskoj je osim Senguna jos falio Larkin i Osman sa EP. Nama je falilo previe igraca da bi odigrali cijelu trekmu u egalu.
Castaneda mi se nesvidja, zato sto donosi lose odluke i sto previse forsira sut. Ja bi pokusao naci drugog Amera....
Kad gledam statistiku, vidim da su daleko najvise suteva uzeli Castaneda, pa Alibegovivc i onda Ovcina. Sulejmanovic samo 5 suteva u cijeloj tekmi. Premalo za igraca koji dolazi kao najbolji igrac na papiru. Ovo mi govori da nije preuzeo dovoljno odgovornosti.
Castaneda mi se nesvidja, zato sto donosi lose odluke i sto previse forsira sut. Ja bi pokusao naci drugog Amera....
Kad gledam statistiku, vidim da su daleko najvise suteva uzeli Castaneda, pa Alibegovivc i onda Ovcina. Sulejmanovic samo 5 suteva u cijeloj tekmi. Premalo za igraca koji dolazi kao najbolji igrac na papiru. Ovo mi govori da nije preuzeo dovoljno odgovornosti.
-
Boxii44
#30662 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Micic na tribinama sa Dobricem kod njih, zar ne rekose da on nece igrat? Ako im on bude igro onda jbg tu dobijaju jednu ekstra klasu
- spree
#30663 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima smisla što govoriš. Mada kontam da je moguće da bi i mentalno pali da ih je dobila Švicarska. Kako god nećemo to nikada znati. Napet se ko žabe da ih nekako dobijemo. Po ovom prikazanom to je apsolutno moguće. Mada i ova Švicarska nije losa. Ne treba ih podcijeniti.canvra888 wrote: ↑27/11/2025 21:06 Ma kontam da možda i nije šteta. Da je Srbija izgubila protiv Švicaraca, stvarno ne vidim režim u kojem ne bi došli naelektrisani da se iskupe za taj poraz protiv nas. Da iskale svu gnjev takvog poraza.
-
giovanni008
#30664 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ilic i Arslanagic zalutali u reprezentaciji, ali ce ih protiv Srbije vjerovatno zamjeniti Atic i Delalic!
Nasi su fenomenalno igrali dok zbog umora nije doslo do pada koncentracije.
Kao sto sam i bio najavio Kamenjasevic je ciljano "pojacao" turke sa visokim Sanlijem kome nije bilo tesko zabiti 14 koseva.
Hvala ti Kamenjasevicu, ovo ti necemo zaboraviti!!!
Kod turaka skoro svi iz Evrolige se sakupise, dok nad nama Dubai trenira strogocu.
Eh sad kao slag na tortu treba u inat pobjediti srbijance u prepounoj Skenderiji.
Da nisu imali fenomenalnog Ristica, slabasni svajcarci bi ih sigurno pobjedili.
Djerdja mi se veoma pozitivno dojmi, iako je imao nemogucu misiju.
Svi u Skenderiju!
Kao sto sam i bio najavio Kamenjasevic je ciljano "pojacao" turke sa visokim Sanlijem kome nije bilo tesko zabiti 14 koseva.
Kod turaka skoro svi iz Evrolige se sakupise, dok nad nama Dubai trenira strogocu.
Eh sad kao slag na tortu treba u inat pobjediti srbijance u prepounoj Skenderiji.
Svi u Skenderiju!
-
Dugarry
#30665 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kamenjasevic je neki dan spominjao problem sa osiguranjem igraca, ne znam da li imaju legitiman razlog ili ne.giovanni008 wrote: ↑27/11/2025 21:35 Ilic i Arslanagic zalutali u reprezentaciji, ali ce ih protiv Srbije vjerovatno zamjeniti Atic i Delalic!
Svi u Skenderiju!
-
Vjecita_zavrzlama
#30666 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jeste primjetili kako turci zvizde na svaki nas dodir lopte? Vratit istom mjerom
-
giovanni008
#30667 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa doce turci u Skenderiju, od svakog zvizdanja na njihov napad, nece znati gdje se nalaze!
A Biberovic bolje da izfolira neku povredu i ne dodje , jel taj izdajnik se nece sigurno dobro provesti na parketu!
A Biberovic bolje da izfolira neku povredu i ne dodje , jel taj izdajnik se nece sigurno dobro provesti na parketu!
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑27/11/2025 21:41 Jeste primjetili kako turci zvizde na svaki nas dodir lopte? Vratit istom mjerom
- Didier
#30668 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije ovo toliko loše izgledalo danas, kraj i nije toliko bitan, a valjda nam neće ta koš razlika na kraju zatrebati.
Što kaže Hrasno, nema se ovdje šta više puno pričati, hvala Dejanu što je odigrao protiv nas, i to ne jednom, nego dvaput, a možda će i još dvaput.
Treba ga pljunuti kad bude utakmica s Makabijem, ako ikako bude prilike.
Što kaže Hrasno, nema se ovdje šta više puno pričati, hvala Dejanu što je odigrao protiv nas, i to ne jednom, nego dvaput, a možda će i još dvaput.
Treba ga pljunuti kad bude utakmica s Makabijem, ako ikako bude prilike.
-
Dugarry
#30669 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidi ovog politicara. Dosao sa politike ovdje, samo da bi ovo napisaoVjecita_zavrzlama wrote: ↑27/11/2025 21:41 Jeste primjetili kako turci zvizde na svaki nas dodir lopte? Vratit istom mjerom
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#30670 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi ako dobijemo Srbiju u Skenderiji mi smo na konju jer u Februaru igramo dvije sa Svicom nadam se sa puno ozbiljnijim rosterom i izgladjenim sukobima sa pojedinim igracima. Robersona gurati dok moze hodati a usput traziti stvarno igraca u kojeg se mozes pozudati. Castaneda je najgori stranac koji je igrao u nasoj reprezentaciji. Kamenjasevic je sada vec dokazani supak ali bolje ne kuhati jer moze zajbavati i onda kad budu svi drugi pustali jer kod njega su pare a ne kod nas u BiH. Bit ce prilike da mu se u lice kaze istina.
Sto se tice rostera protiv Srbije treba nam ocajno centar kojeg nemamo u rosteru sto znaci da i protiv njih igramo bez centra. Ne bi lose bilo da igra Atic a Ilic i Delalic su u par deka obojca su ko balerine. Ne znam zasto ali i Becir i Djerdja izbjegavaju Manjgafica koji je 2.07 ali poprilicno jak. U ovakvoj situaciju u kojoj smo se nasli moralo se vise potruditi da se iskopa neki centar.Kod nas je sve iz krajnosti u krajnost ili imamo previse ili nemamo nikako centara
Na sirem spisku su bili Sikiras i Manojlovic mada je jos uvijek mlad ali mlad je i Duvnjak.
Bit ce bas interesantno da vidimo 12 igraca za Srbiju.
Sto se tice rostera protiv Srbije treba nam ocajno centar kojeg nemamo u rosteru sto znaci da i protiv njih igramo bez centra. Ne bi lose bilo da igra Atic a Ilic i Delalic su u par deka obojca su ko balerine. Ne znam zasto ali i Becir i Djerdja izbjegavaju Manjgafica koji je 2.07 ali poprilicno jak. U ovakvoj situaciju u kojoj smo se nasli moralo se vise potruditi da se iskopa neki centar.Kod nas je sve iz krajnosti u krajnost ili imamo previse ili nemamo nikako centara
-
Dugarry
#30671 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne znam kakva je Srbija, ali nekako ne ocekujem pobjedu protiv bilo koga sa ovom ekipom.hrasno38 wrote: ↑27/11/2025 22:19 Mi ako dobijemo Srbiju u Skenderiji mi smo na konju jer u Februaru igramo dvije sa Svicom nadam se sa puno ozbiljnijim rosterom i izgladjenim sukobima sa pojedinim igracima. Robersona gurati dok moze hodati a usput traziti stvarno igraca u kojeg se mozes pozudati. Castaneda je najgori stranac koji je igrao u nasoj reprezentaciji. Kamenjasevic je sada vec dokazani supak ali bolje ne kuhati jer moze zajbavati i onda kad budu svi drugi pustali jer kod njega su pare a ne kod nas u BiH. Bit ce prilike da mu se u lice kaze istina.
Sto se tice rostera protiv Srbije treba nam ocajno centar kojeg nemamo u rosteru sto znaci da i protiv njih igramo bez centra. Ne bi lose bilo da igra Atic a Ilic i Delalic su u par deka obojca su ko balerine. Ne znam zasto ali i Becir i Djerdja izbjegavaju Manjgafica koji je 2.07 ali poprilicno jak. U ovakvoj situaciju u kojoj smo se nasli moralo se vise potruditi da se iskopa neki centar.Kod nas je sve iz krajnosti u krajnost ili imamo previse ili nemamo nikako centaraNa sirem spisku su bili Sikiras i Manojlovic mada je jos uvijek mlad ali mlad je i Duvnjak.
Danas smo odigrali maksimalno dobro u napadu, te 3 cetvrtine, i kontam da ce biti tesko ponoviti to.
Ako gledamo danasnju tekmu, moze se reci da smo ofanzivno uradili dobar posao, ali je defanziva bila losa, sto je netipicno za nasu ekipu. Mi nista nismo mogli braniti. Da bi dobili Srbiju, moramo popraviti odbranu, a nisam siguran da ce to biti moguce sa ovim rosterom i za ovako kratko vrijeme.
Naravno, pobjeda protiv Srbija bi nam znacila sve....ne toliko zbog ovog dijela kvalifikacija, nego najvise zbog sljedeceg kruga.
Sto se Kamenjasevica tice, mi treba da ga iskoristimo ukoliko to mozemo i da izbjegavamo konflikte, jer nam to uopste nije interes.
Ako se negdje ogrijesio, to mu treba reci, na fin nacin.
- Didier
-
betametazon
#30673 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Poredim bilo koje dvije utakmice. Kad je to rezultat realan a kad nije? Ja koliko znam igra se 40 minuta, i pobjednik je onaj ko u tom okviru postigne vise poena.canvra888 wrote: ↑27/11/2025 21:01Je l' realno da porediš utakmicu u kojoj se direktno ganjao rezultatski hendikep za plasman na EB sa prvom utakmicom kvalifikacija u kojoj slabo ko i misli na to pa se djelimično predaju i opadne koncentracija?betametazon wrote: ↑27/11/2025 20:53Izvini, a sta znaci nerealan rezultat, kako moze nerealan rezultat biti? Igrali svi igraci do zadnje minute, oni dali toliko a mi ovoliko koseva, kako je sad to nerealno? Mislim kad mi pobjedimo hrvatsku npr 20 razlike jel to realno ili nije? Jesmo li toliko bolji od njih, barem u toj utakmici ili nismo?Boxii44 wrote: ↑27/11/2025 20:49 Steta za ovu zadnju cetvrtinu, nerealan rezultat na kraju jer nisu toliko bolji bili samo ih je sut usro u drugom poluvremenu. Nadat se da ce se Atic barem vratit za drugu utakmicu mislim da nismo bez sanse sa ovakvim Srbima.
Ako nemate egzaktan odgovor na konkretno pitanje, pokusaj mog degradiranja nekakvim kontrapitanjem izvan konteksta pitanja nema mnogo smisla i potrebe...
- canvra888
#30674 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Manjgafić je zatražio opravdanje da zaliječi povredu. Sikiraš je bio pozvan na 4 posljednja šira spiska, ni na jednom ga nije bilo na pripremama. Valjda je jasno šta je tu u pitanju.hrasno38 wrote: ↑27/11/2025 22:19 Ne znam zasto ali i Becir i Djerdja izbjegavaju Manjgafica koji je 2.07 ali poprilicno jak. U ovakvoj situaciju u kojoj smo se nasli moralo se vise potruditi da se iskopa neki centar.Kod nas je sve iz krajnosti u krajnost ili imamo previse ili nemamo nikako centaraNa sirem spisku su bili Sikiras i Manojlovic mada je jos uvijek mlad ali mlad je i Duvnjak.
Manojlović ni u Bosni ne dobija minute za prvi tim, gdje ćeš ga stavit tek tako protiv Turske...
-
Boxii44
#30675 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To i ja kontam isto
Dok daju maksimum na terenu i ne pjevaju boze pravde ja sam oke s tim.
Inace Italija izgubila od Islanda kuci a VB tricom u zadnjim sekundama izgubili od Litvanije iako su imali cistu pobjedu u rukama. Steta sto ne izgubise i jedni i drugi, ali i ovi rezultati su dobri po nas i pokazaju da se moze igrat sa svima.