Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#51026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Chmoljo wrote: 27/11/2025 16:39
Postigao je da vidi da se nece klepiti usima bezveze i da ih se niko ne boji.

Pricamo o liku koji je poslao specijalce u nasu zemlju da cuvaju separatistu. Pricamo o liku kojeg kuci lritikuju zbog nacina na koji putuje.

Ovdje nije bitan krajnji ishod, bitna je diplomatska poruka. A poslana je.

I ovo bih podrzao da je bilo ko odradio.
Pa sta su poduzeli po tom pitanju? Uhapsili dvojcu čiča "kontraobavjestajaca" u Banovicima? :mrgreen:

Evo obecavali su nema dodika nigdje, zatvor, ubit ce ga neko, nema sta nisu pisali, ja koliko vidim, dodik je slozio kockice bolje nego helez i company kojem je domet zabrana slijetanja aviona.

O tome govorim.
dječak sa šibicama

#51027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Tvoj kompleks od jace uspjesnije snaznije Hrvatske je ipak tvoj problem.

Nije sletio vojnim avionom, sletio civilnim, velika razlika, nije planirao sa F16 sletiti, cisto da bude jasno :D Madjarski politicari uvijek lete vojnim transportnim avionom jer vlada nema svoje avione vec ih unajmljuje po potrebi. U sustini, Zuki se samo izblamirao, a Szijjarto sletio u BL.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ako ce ti biti srce na mjestu.
pemanapemani

#51029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pemanapemani »

Chmoljo wrote: 27/11/2025 16:39
mk ultra wrote: 27/11/2025 14:19
Chmoljo wrote: 27/11/2025 12:20

ti šupci na predugo o glavi rade. neće se to nekim jalovim pritiscima postići. osim toga, riječ je o smradovima koji nisu omiljeni u ostatku evrope. onog dana kada nestanu iz politike u svojoj hunskoj nastambi, nestaće i te podrške.

pogledati sloveniju za vrijeme janše i sloveniju danas.
Jel dosao na kraju
Jeste

Sta je postigao
Nista
Postigao je da vidi da se nece klepiti usima bezveze i da ih se niko ne boji.

Pricamo o liku koji je poslao specijalce u nasu zemlju da cuvaju separatistu. Pricamo o liku kojeg kuci lritikuju zbog nacina na koji putuje.

Ovdje nije bitan krajnji ishod, bitna je diplomatska poruka. A poslana je.

I ovo bih podrzao da je bilo ko odradio.
:thumbup:
zposao

#51030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

Point. wrote: 27/11/2025 17:13
dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 16:50 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... o-1094028/

trojkasi se samo blamiraju, sta ce sad Zukan, podici avione?

zasto radis nesto sto nemas alate za sprovesti, usput se zamjeras NATO paktu
Kako se blamiraš, šta je ovo. Zabrana nije bila da ne dođe, nego da hunski konjušar ne dođe u vojnom avionu. I nije došso.
Bitnije transportno sredstvo od toga da je lik uredno došao i obavio posjetu kako je i namjeravao?

Imam osjecaj da se prave skandali vjestački čisto da se digne glas zbog bilo čega.

Zar je bitno čime je došao? Ko je dosad vodio evidenciju kojim sve transportnim sredstvima su dolazile delegacije?
dječak sa šibicama

#51031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Upravo tako, tehnikalija, covjek promijenio avion i sletio. Ko da je njemu bitno cime ce doci, vojni transportrni avion je u sluzbi madjarske vlade samo zato jer nemaju svoj civilni. Dakle transportni avion kao i svaki drugi, samo u sluzbi vojske.

Zukan predstavlja stvar ko da je ovaj krenuo sa F16 i onda eto nije uspio doci i Zukan prizemljio F16. U rangu onih dronova i slicnih idiotizama doticnog ministra ublehasa.
Hakiz

#51032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

A zašto ne F16, ako može transportni?

Ne može, jer je vojni. Da je biciklom došao.

Na tehnikalijama ubice budu oslobođene, nisu tehnikalije banalnosti.
dječak sa šibicama

#51033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Zato sto je nebitno, nije on isao vojnim avionom da pokazuje silu, vec sto inace putuje tim avionom. Transportni putnicki avion. Nije krenuo sa eskadrilom borbenih aviona.

Zukan bi bio faca da moze sprijeciti Szijarta da dodje u Banjaluku u drzavnicku posjetu, i da mora u Sarajevo. Ali kako to ne moze, onda je ovo pucanj u prazno.
A to i nije Zukanov posao, na kraju krajeva, on je ministar odbrane. I vec ima cijeli spisak ovakvih populizama u rangu Vulina i slicnih cirkusanata.
Hakiz

#51034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 18:32 Zato sto je nebitno, nije on isao vojnim avionom da pokazuje silu, vec sto inace putuje tim avionom. Transportni putnicki avion. Nije krenuo sa eskadrilom borbenih aviona.

Zukan bi bio faca da moze sprijeciti Szijarta da dodje u Banjaluku u drzavnicku posjetu, i da mora u Sarajevo. Ali kako to ne moze, onda je ovo pucanj u prazno.
A to i nije Zukanov posao, na kraju krajeva, on je ministar odbrane. I vec ima cijeli spisak ovakvih populizama u rangu Vulina i slicnih cirkusanata.
Bitno je. Išao je vojnim avionom.

Zukan jeste ministar odbrane. Zbog toga nije zabranio da Sijarto dođe, zabranio je da vojni avion prelijeće teritorij BiH i slijeće na teritorij BiH.

Da je bio civilni avion, tada Zukan ne bi smio da se miješa.
Last edited by Hakiz on 27/11/2025 19:04, edited 1 time in total.
tuitamo

#51035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Podrška za Zukana. Gaze nas kad smo mekani. Uzvrati istom mjerim minimalno!

:bih:
zposao

#51036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

Zaboravljaš kako je lako oduševiti raju u Bosni. Raja se loži kada se gazda malo zadere da će nekoga pucnuti po prstima ili zaprijeti nekome nešto s prstom podignutim u zrak. Vole dreku pa taman bila razloga i bez ikakve koristi.
Moguće da tako peremo sebi savjest što smo crna rupa kontinenta. Ono ko biva nešto se i u nas dešava. Nismo samo objekat nego imamo svoje ja.
To što je ova država de facto protektorat i što se po njoj šeću ko zna kakve vojske i delegacije to nema veze. Boga pitaj koliko vojnih aviona svaki dan slijeće ali sada se od toga napravio skandal.
Mene interesuje druga stvar o kojoj niko ne priča. Koliko je para skupljeno nakon prošlogodišnjih tragičnih poplava i na šta su utrošene. Pričalo se o desetinama miliona a evo dođoše nove kiše i bujice a stanovništvo govori da se ništa uložilo nije.
Gdje su silne pare? Šta je urađeno? Ko je odgovarao?
Svršava se na proteste u Srbiji nakon tragedije a u nas je poginulo više pa niko ništa. Nema protesta ni zbog poginulih u staračkom domu. Ali te nesrece nemaju politički potencijal pa nema bosanskih proljeća ni ustanka naroda. Narod šuti nije ga briga ni za femicide ni sa gerijatricide ni za urbicide ni ekocide ni ostale -cide...
Nema sistema da te zaštiti. Nikoga nije briga. Niko ni za šta ne odgovara. Kome je dobro dobro je. Kome nije nema mu pomoci. Ovdje samo dragi Bog sirotinju drži na životu.
Ali bitno je da Szijarto nije došao na tenku, pardon podmornici, pardon avionom. Ali je zato došao avionom. Malo drugačijim. Ali svejedno došao. Nek se narod zabavlja. Panem et circenses :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Bruka para je data i potrosena. U konjicu je opstina zajebala jer je cekaal proljece da odradi podzid zbog kojeg se i obrusila ova cesta.

A narod je, mnogi od njih, mislio da ce fino hajrovati na poplavama, pa su se prijavljivale unistene kuhinje i garazama. Pa se rezonovalo ako je steta 5000, i ako je od ostalih dobio 4500 a od opstine 500 da mu jos opstina pliva 4500.

Mnogi, ali mnogi su tako rezonovali. I zato kazu da su dobili malo ili nista.

Jedan narod zna nacelnik je utrosio 15% sredstava i zakukao kako nema vise da isplacuje, ostatak je jakako zastekao misleci da se moze do besvijesti plivati na lesevima iz donje jablanice.

O da, ici ce izvjestaj ko je sta kako dobio i uradio/opravdao.

I jos jedna za razmisljanje, u ovoj zemlji od tri naroda, na dva mjesta gdje su dva naroda vecinska pitaju se za sve ukupno 2 (dva) covjeka. Svaka slicnost sa rezimom gospon vucic kurcic je slucsjna

Tamo gdje je treci narod dominantan pita se masa ljudi. Moze biti kakofonija, moze izgledati haoticno, cesto i jeste, no nema vozda, nema diktatora, nema covjeka koni odredjuje kako ce se i kako ce se disati.

Neke stvari govore same za sebe.
Sociolog

#51038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

Mi kao narod moramo imati svijest da kupujemo i konzumiramo svoje...

Ovo ljeto sam bio u putu od Dubrovnika do Lovrana, NIGDJE ali NIGDJE ne mozes u kaficu naruciti sarajevo pivo, a poprilicno slabo i pustaju muziku izvodjaca iz nase drzave, a nasa raja masu masu hrvatskih proizvoda kupuje i cugaju Žuju i Karlovačko.
Point.

#51039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

zposao wrote: 27/11/2025 18:17
dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 16:50 https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... o-1094028/

trojkasi se samo blamiraju, sta ce sad Zukan, podici avione?

zasto radis nesto sto nemas alate za sprovesti, usput se zamjeras NATO paktu
Kako se blamiraš, šta je ovo. Zabrana nije bila da ne dođe, nego da hunski konjušar ne dođe u vojnom avionu. I nije došso.
Bitnije transportno sredstvo od toga da je lik uredno došao i obavio posjetu kako je i namjeravao?

Imam osjecaj da se prave skandali vjestački čisto da se digne glas zbog bilo čega.

Zar je bitno čime je došao? Ko je dosad vodio evidenciju kojim sve transportnim sredstvima su dolazile delegacije?
Zukan nikad nije rekao nećeš doći, nego nećeš doći vojnim avionom. I nije došao.
zposao

#51040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

Point. wrote: 27/11/2025 19:54

Zukan nikad nije rekao nećeš doći, nego nećeš doći vojnim avionom. I nije došao.
Ja, i?
Isto ko da mu je reko nećeš ući na taj granični prijelaz pa on uđe na drugi. I šta si sad dobio?
Fin materijal za loženje raje.
Pucni ga po prstima i to..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 27/11/2025 19:27 Bruka para je data i potrosena. U konjicu je opstina zajebala jer je cekaal proljece da odradi podzid zbog kojeg se i obrusila ova cesta.

A narod je, mnogi od njih, mislio da ce fino hajrovati na poplavama, pa su se prijavljivale unistene kuhinje i garazama. Pa se rezonovalo ako je steta 5000, i ako je od ostalih dobio 4500 a od opstine 500 da mu jos opstina pliva 4500.

Jedan narod zna nacelnik je utrosio 15% sredstava i zakukao kako nema vise da isplacuje, ostatak je jakako zastekao misleci da se moze do besvijesti plivati na lesevima iz donje jablanice.

I jos jedna za razmisljanje, u ovoj zemlji od tri naroda, na dva mjesta gdje su dva naroda vecinska pitaju se za sve ukupno 2 (dva) covjeka. Svaka slicnost sa rezimom gospon vucic kurcic je slucsjna

Tamo gdje je treci narod dominantan pita se masa ljudi. Moze biti kakofonija, moze izgledati haoticno, cesto i jeste, no nema vozda, nema diktatora, nema covjeka koni odredjuje kako ce se i kako ce se disati.

Ovo je tragedija ako je tacno.
Ali ne bi ne cudilo da jeste.
Rothmans

#51042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Chmoljo wrote: 27/11/2025 17:27
dječak sa šibicama wrote: 27/11/2025 17:11 A sta je postigao, nije sletio vojnim nego avionom vlade Madjarske.

Sta je htio postici, osim da trenira neke svoje ovlasti, jaka stvar. Ovaj sletio i eno ga u Banjaluci.

Tehnikalije, gluposti, jos jedan Zukanov populizam za polupismene narodne mase. To Zukane, neka si mu zabranio.

A on dosao :D
Kako rekoh poslana je diplomatska poruka. No hajmo sprdati jer je zukan to uradio. Da je plenkovic isto ovo uradio dodirivao bi se po erogenim zonama.
:lol:
Point.

#51043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

zposao wrote: 27/11/2025 19:58

Ja, i?
Isto ko da mu je reko nećeš ući na taj granični prijelaz pa on uđe na drugi. I šta si sad dobio?
Šta ja i?

Nije isto. Pročitaj ponovo šta sam napisao.
Rothmans

#51044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

Sociolog wrote: 27/11/2025 19:37 Mi kao narod moramo imati svijest da kupujemo i konzumiramo svoje...

Ovo ljeto sam bio u putu od Dubrovnika do Lovrana, NIGDJE ali NIGDJE ne mozes u kaficu naruciti sarajevo pivo, a poprilicno slabo i pustaju muziku izvodjaca iz nase drzave, a nasa raja masu masu hrvatskih proizvoda kupuje i cugaju Žuju i Karlovačko.
Sarajevsko pivo se ne narucuje ni u Sarajevu :lol:
Sta ce mi moje ako je smece druze ? :cry:
zposao

#51045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

Chmoljo wrote: 27/11/2025 19:27 O da, ici ce izvjestaj ko je sta kako dobio i uradio/opravdao.
Ne bi reko da se iko plaho sekira za to. Jel koji politicar pitao za izvjestaj? Jok. Jel iko odgovarao i za šta? Jok. Jel iko pita išta? Jok.
Zna li se barem onako paušalno koliko je miliona maraka skupljeno pa da se onako barem odokativno procijeni šta je urađeno?
Da ne spominjemo šta je urađeno od tih poplava da se nikad više ne ponovi tako nešto.
Isto ce biti i sa starackim domom ko i sa svakom nesrecom koja nas zadesi. Odmahne se rukom, slegne se ramenima, kaže se Božije davanje ili viša sila i to je to. Nego pojedincu je ovdje ostalo samo da se moli Bogu da on sam ne postane dijelom crne statistike. Najgore što te može zadesiti ovdje je da te narod sažaljeva. To znači da si onda doooobro u k*rcu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 27/11/2025 20:00
Chmoljo wrote: 27/11/2025 19:27 Bruka para je data i potrosena. U konjicu je opstina zajebala jer je cekaal proljece da odradi podzid zbog kojeg se i obrusila ova cesta.

Ovo je tragedija ako je tacno.
Ali ne bi ne cudilo da jeste.
100% tacno. Znam i gdje, a znamo svi kakvog je ciganluka bilo i poslije poplava 2014. Mnogi u tragediji pa i vlastitoj vide priliku za car. Znamo i ti i ja, kao i svi i gore primjere.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#51047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 27/11/2025 20:10 100% tacno. Znam i gdje, a znamo svi kakvog je ciganluka bilo i poslije poplava 2014. Mnogi u tragediji pa i vlastitoj vide priliku za car. Znamo i ti i ja, kao i svi i gore primjere.
A kad sam cuo da su krali gorivo iz vozila firme koja je dosla dzaba popravljat prugu....ili ono sto i ti i ja znamo za ugradjivanje u spomenik mrtvom.djetetu...
zposao

#51048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zposao »

Point. wrote: 27/11/2025 20:00
zposao wrote: 27/11/2025 19:58

Ja, i?
Šta ja i?

Nije isto. Pročitaj ponovo šta sam napisao.
"Nećeš doći u 11h nego u 13h?"

Jel to to?
Sociolog

#51049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

Rothmans wrote: 27/11/2025 20:02
Sociolog wrote: 27/11/2025 19:37 Mi kao narod moramo imati svijest da kupujemo i konzumiramo svoje...

Sarajevsko pivo se ne narucuje ni u Sarajevu :lol:
Sta ce mi moje ako je smece druze ? :cry:
Oni imaju sigurno smeca, ali uzimaju jer je njihovo, ne bi uzeli iz Bosne nista, a pogotovo ne iz Srbije , ni plasmu keks. :mrgreen:

80% ugostiteljskih objekata, kafica, restorana, taverni, konoba uopste ne pusta muziku iz nase drzave a kamoli iz Srbije, licno se uvjerio...
drug_profi

#51050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Realno, Sarajevsko je obicno smece, ni nalik dobrom pivu. Zasto bi iko to nudio gostima?
Post Reply