Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

tokio25

#50976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Prpa.ba wrote: 27/11/2025 10:20
tokio25 wrote: 27/11/2025 10:08 sta moze biti pogubnije od toga da smo omogucili da zastari tuzba protiv srbije za agresiju na bih a znamo i kako je to bilo i ko je direktno radio na tome
Provjerite sa emisarom u centrali.

Image
pa ovo niko ne porice samo si malo pogrijesio stranku
ja sam cafir cetnik i sl koji je za nasu stranku a ne za nip
ja nip gledam kao nuzno zlo da se skine vece zlo
tokio25

#50977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

ljubijankic wrote: 27/11/2025 10:23
tokio25 wrote: 27/11/2025 10:15
ljubijankic wrote: 27/11/2025 10:11

Covjek dao 49% drzave, a u onih 51% za 50% stvari se pitaju Hrvati :lol: :lol: Dakle nemamo vise 50% drzave da damo nekom tako da pogubnije politika od Aljine ne postoji. Al Aljo se borio za narod a ostale se bore za fotelje :lol: :lol: :lol:
ma dobro to je diskutabilno jer je to rat dejton fazoni ko zna sta je tu sve bilo i kako
mozda bi nas bombardovali da je arbih i hv krenula dalje mozda bi nam pomogli da idemo do nisa itd
to su sad samo nagadjanja i ne bih o tome
al ono alijina politika dirketno 10 godina nakon rata omoguci da se srbija izvuce od tuzbe koja bi nam itekako znacila i moralno i finasijski i bilo kako
Pa ratova danas koliko hoces, nesto ne vidim da bilo ko daje terotorije. Evo Ukrajina je zadnji primjer. Sigurno nece dati da na teritoriji Ukrajine postoji dio u kojem ce se Rusi pitati za sve a pri tom jos moci srusiti svaku odluku na nivou drzave.
ama covjece to je bilo prije 30 godina i kao sto rekoh takva bila situacija i kad pogledas neka je samo prestao rat jer da je potrajao ko zna koliko bi jos ljudi poginulo
uzmimo primjer sarajeva koje je bilo okruzeno i koliko bi tu umrlo od gladi od granata i sl
i ti sada nasao ukrajinu porediti
i sa ukrajinom ne znamo da li ce oni imati svoj dejton pa tamo istok drzave postane republika ruska i sl

poenta je da je za tuzbu direktno odgovorna vlast na celu sa sda i bakirom koji je slao zvizdica i sl da se to ispegla
e vucko ne zamjeri sto ja lajem po tv-u za cetnike i to moram zbog ovaca a mi cemo to srediti za sahovskom tablom i preko racuna
ljubijankic

#50978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

tokio25 wrote: 27/11/2025 10:27
tokio25 wrote: 27/11/2025 10:15

ma dobro to je diskutabilno jer je to rat dejton fazoni ko zna sta je tu sve bilo i kako
mozda bi nas bombardovali da je arbih i hv krenula dalje mozda bi nam pomogli da idemo do nisa itd
to su sad samo nagadjanja i ne bih o tome
al ono alijina politika dirketno 10 godina nakon rata omoguci da se srbija izvuce od tuzbe koja bi nam itekako znacila i moralno i finasijski i bilo kako
Pa ratova danas koliko hoces, nesto ne vidim da bilo ko daje terotorije. Evo Ukrajina je zadnji primjer. Sigurno nece dati da na teritoriji Ukrajine postoji dio u kojem ce se Rusi pitati za sve a pri tom jos moci srusiti svaku odluku na nivou drzave.
ama covjece to je bilo prije 30 godina i kao sto rekoh takva bila situacija i kad pogledas neka je samo prestao rat jer da je potrajao ko zna koliko bi jos ljudi poginulo
uzmimo primjer sarajeva koje je bilo okruzeno i koliko bi tu umrlo od gladi od granata i sl
i sa ukrajinom ne znamo da li ce oni imati svoj dejton pa tamo istok drzave postane republika ruska i sl

poenta je da je za tuzbu direktno odgovorna vlast na celu sa sda i bakirom koji je slao zvizdica i sl da se to ispegla
e vucko ne zamjeri sto ja lajem po tv-u za cetnike i to moram zbog ovaca a mi cemo to srediti za sahovskom tablom i preko racuna
Ukrajina sigurno nece imati svoj dejton. Ukrajina ima pametnog predsjednika, za pocetak. O tome sta je moglo biti da nije bilo dejtona mozemo nagađati, ali cinjenica je da je drzava sa ovim modelom osudjena na propast i nestanak. Rat je gine se, sigurno da bi jos ljudi poginulo ali bar bi dobio nesto. Ovako si dobio pisanje po onima koji su poginuli do dejtona. Ljudi su doslovno poginuli ni za sta.

I naravno da je za tuzbu odgovorna vlast na celu sa SDA, to znaju i ptice na grani, vidis da i botovi bjeze od te teme, prave se da nisu procitali taj dio.
Rejhana

#50979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 27/11/2025 09:12
Ljudi imaju svoje razloge, pa ja jos u nekim kucama kad udjem vidim onu alijinu sliku iz Oslobodjenja, znas onu on uci fatihu dok snijeg oko njega pada. Veliko je stradanje bilo u nasim krajevima, i meni je razumljivo da ljudi dozivljavaju SDA i Aliju kao neke mesije.

Ne znam zemo po kakvim kućama zalaziš ali ja nigdje ne vidjeh Alijinu sliku, osim kada prolazim kraj cetrale SDA u Cernici kako im visi na ulazu. Ima u Dračevicama Alijin mural na zidu jedne kuće. Vjerujem da među određenim ljudima, pogotovo ovim iz ruralnih krajeva kao Podveležje i Drežnica postoji poštovanje prema Aliji. Doduše, znam jednog iz Šargana što mu psuje sve od prvog do devetog koljena i govori kako je Alija prodao i izdao Mostar. Mislim, znam mnoge iz Mostara koji govore o izdaji i prodaji, ali kad govorim o ovima sa strane Gačani su poseban svijet. Ono što znam sigurno je da u Mostaru postoji kult Armije BiH, i sveto trojstvo Sefer, Arif i Hujka.
Last edited by Rejhana on 27/11/2025 10:38, edited 1 time in total.
tokio25

#50980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

ljubijankic wrote: 27/11/2025 10:32

Ukrajina sigurno nece imati svoj dejton. Ukrajina ima pametnog predsjednika, za pocetak. O tome sta je moglo biti da nije bilo dejtona mozemo nagađati, ali cinjenica je da je drzava sa ovim modelom osudjena na propast i nestanak. Rat je gine se, sigurno da bi jos ljudi poginulo ali bar bi dobio nesto. Ovako si dobio pisanje po onima koji su poginuli do dejtona. Ljudi su doslovno poginuli ni za sta.

I naravno da je za tuzbu odgovorna vlast na celu sa SDA, to znaju i ptice na grani, vidis da i botovi bjeze od te teme, prave se da nisu procitali taj dio.
ma vala neka je stao sve ostalo sto smo mogli dobiti mogli smo dobiti i politikom nakon rata manje ili vise
opet kazem ajmo ukrajinu ostaviti po strani to je skroz druga prica

ja licno mislim da je alijina politika bila pogubna od starta do kraja al opet ponavljam tako je bilo i neka je stao rat a sad da li smo izgubili dobili i sl neka ostane tema rasprava
ja se osvrcem da smo tuzbom mozda mogli dobiti mnogo vise nego dejtonom al su to bukvalno nasi minirali i razlog vise da se ti ljudi smatraju za neprijatelje drzave bih vise nego sto se prozivaju kojekakvi politicari stranke pa cak i sam dodik koji laje a radi vise za bih svjesno ili nesvjesno nego neke tzv patriote
Gibraltar10

#50981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Gibraltar10 »

ljubijankic wrote: 27/11/2025 10:11
tokio25 wrote: 27/11/2025 10:08
Prpa.ba wrote: 27/11/2025 09:56 Ono postavi sliku, ja ga poklopim, ono opet za koji mjesec i tako. :lol:

Da ponovimo gradivo, stoti put.

Moje misljenje o Aliji i rezultatima njegove politike se nije promijenilo. Neka VIP-ovac iz manjine pekare nastavi kaciti svaki dan sto se mene tice.

Ono sto se jeste promijenilo jeste da su se skoro sve alternative njegovoj politici razotkrile kao daleko pogubnije, daleko Zagrebackije, daleko Beogradskije. :kiss:
sta moze biti pogubnije od toga da smo omogucili da zastari tuzba protiv srbije za agresiju na bih a znamo i kako je to bilo i ko je direktno radio na tome
Covjek dao 49% drzave, a u onih 51% za 50% stvari se pitaju Hrvati :lol: :lol: Dakle nemamo vise 50% drzave da damo nekom tako da pogubnije politika od Aljine ne postoji. Al Aljo se borio za narod a ostale se bore za fotelje :lol: :lol: :lol:
Nije Alija "dao" nikome nista, nego su Bosnjaci te teritorije izgubili
Ti ovo pises ko da je Alija iza sebe imao Turske oruzane snage pa je mogao birati koji ce teritorij sebi uzeti
SaPnA

#50982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

:lol: :lol: :lol: Sta lik izvali i rece da botovi bjeze, znaci da je Alija ugruntio podrinje na jugoslaviju i stavio rampu na NATO integracije bio bi i on pametan ko wolodimir :lol:
Point.

#50983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

tokio25 wrote: 27/11/2025 09:52
Point. wrote: 27/11/2025 09:38
Mislim na vrijeme koliko treba da odvojiš da kopaš po nečijim postovima od prije x godina, ne šta je napisano.
pa njegovo vrijeme
njegov izbor da radi sta hoce
ne znam zasto se gura nos u tudje i gleda sta neko radi
mozda mu je to fetis koji je u ovom slucaju ok jer je dokazao svima koji ne znaju sta je prpa pisao prije 9 ili koliko vec godina
neko ko je juce dosao ne zna da je bio prpa takav
Ako je fetiš onda donekle razumijem
tokio25

#50984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tokio25 »

Point. wrote: 27/11/2025 11:02
Point. wrote: 27/11/2025 09:38
Mislim na vrijeme koliko treba da odvojiš da kopaš po nečijim postovima od prije x godina, ne šta je napisano.
pa njegovo vrijeme
mozda mu je to fetis koji je u ovom slucaju ok jer je dokazao svima koji ne znaju sta je prpa pisao prije 9 ili koliko vec godina
nebitno sta je njegovo je
ti ne razumijes ni neke ocite stvari pa se niko ne pita sto si takav barem ne javno niti ima pravo da ispravlja to tvoje vidjenje i razmisljanje sve dok ono ne ugrozava nekoga
Point.

#50985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

tokio25 wrote: 27/11/2025 11:04
Point. wrote: 27/11/2025 11:02

pa njegovo vrijeme
nebitno sta je njegovo je
ti ne razumijes ni neke ocite stvari pa se niko ne pita sto si takav barem ne javno niti ima pravo da ispravlja to tvoje vidjenje i razmisljanje sve dok ono ne ugrozava nekoga
Koje očite stvari dederom da čujem
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#50986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Point. wrote: 27/11/2025 09:29
mk ultra wrote: 27/11/2025 07:20 Opet pitam sta je toliko fascinantno u odluci Heleza

Ili nam neko treba drzati predavanje o diplomatiji i kako biti sneaky lil bitch... ne radi se to tako :kiss:
Impulsivno ko ljuto dijete
Eto objasni ti kako bi da si na njegovom mjestu
pustiš
pritisneš ga sa druge strane da dođe u sarajevo sa dodikom
itd itd...

ovako činiš samo da nastavi po svom.
neprijatelja drži bliže :kiss:
DonieBrasco

#50987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Sta ovo kazu iz Sdfa da je Trojka kriva za ovo stanje u kojem je BHRT ?
ljubijankic

#50988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

SaPnA wrote: 27/11/2025 10:47

:lol: :lol: :lol: Sta lik izvali i rece da botovi bjeze, znaci da je Alija ugruntio podrinje na jugoslaviju i stavio rampu na NATO integracije bio bi i on pametan ko wolodimir :lol:
Naravno da bjezite, jos niko od vas nije spomenuo reviziju presude protiv Srbije. Koliko znam Ukrajina nema rampu na NATO integracije ali mi imamo. Oni koji su protiv NATO integracija i generalno koji su protiv drzave imaju moc da blokiraju svaku mogucu odluku pa tako i odluke za NATO. Necemo spominjati genijalca koji je pristao na ovaj model drzave :bih:
swanfilter

#50989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Gibraltar10 wrote: 27/11/2025 05:36
swanfilter wrote: 26/11/2025 22:48 Alija je bio previse merhametli pored jednog Njofre, ali i drugih aktera. Njofra ne bi htio cuti za pregovore, a da prije toga ne oslobodi BL i cetnicku falangu ne suoci sa samo jednim izborom, kapitulacijom. I Hrv je bila poklopljena, pa je danas cirilica u Vukovaru sve sto je od srbovanja ostalo.

Dok su se Srbi i 95 ku..cili, vezali Unproforce i cak Slobu ignorisali jer i dalje oce oni sve i jos vise, nasi se vodili racunicom da smo dobro prosli i ne treba talasanjem svijetu se zamjerati.

Podvaljeno nam je u dva slucaja. Oduvijek sam znao da nas lazu pricom o bombardovanju. Kao i o Slobinim prijetnjama da ce poslati vojsku.

Zadnji trzaj i pokusaj iz ocaja Srbije da slome BiH bio je u vidu Babe. I to dva puta. Oruzje, Legija, DB.

Srbija je bila na koljenima, gladna. Mlatili se komad kruha i litar benzina vise od Sarajlija tokom 4 godine opsade. Mogli su silom fatati i slati u rat ocajan narod al nista, ama bas nista ne bi postigli.

Sta je to Srbija 95 mogla uraditi zbog preokreta, a da nisu skoro 4 prethodne godine rata pokusavali ...
RSK je bila bukvalno 10 puta slabija od RS ,i hrvati su imali slobodnu teritoriju kroz koju su mogli uvesti koliko hoce oruzja,u takvim okolnostima lako je ispasti neki veliki drzavnik
Daleko od toga da je RS bio pred raspadom pogledaj operaciju "Una 95"
Bez HV se nebi mogla uzeti Banja Luka
Hrv je isto tako bila rascjepkana. Knin, Slavonija i Baranja, Zadar, Dubrovnik ratista.

Daleko od toga da bi BL pala tokom tadasnje ofanzive. B. Novi je bio gotova stvar. Oslobađanje Prijedora realno. I otvoren put prema BL. Naravno, rat bi potrajao. Kao sto bi i drugi korpusi morali krenuti u akciju. Koliko znam, ostali su manje-vise mirovali. Zato su cetnici i uspjeli dovuci snage sa drugih ratista i zaustavili napredovanje 5. Korpusa.

Spomenuta operacija HV je bila na vrat-na nos pokrenuta, povrsno isplanirana za akciju prelaska rijeke. Htio Franjo precicom do BL prije Armije BiH. Njegovi i Ameri mu govorili da se ne upusta u tu glupost. Da te prackama cekaju na drugoj obali, unakazice te. I to se desilo. Nakon toga Hrvati odlucuju da je za njih djelovanje u BiH zavrseno.
SaPnA

#50990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

ljubijankic wrote: 27/11/2025 11:36
SaPnA wrote: 27/11/2025 10:47

Naravno da bjezite, jos niko od vas nije spomenuo reviziju presude protiv Srbije. Koliko znam Ukrajina nema rampu na NATO integracije ali mi imamo. Oni koji su protiv NATO integracija i generalno koji su protiv drzave imaju moc da blokiraju svaku mogucu odluku pa tako i odluke za NATO. Necemo spominjati genijalca koji je pristao na ovaj model drzave :bih:
Dobro genijalac, za to podrinje i tu zabranu ulaska u nato morao bi s puskom sici niz majevicu ili preci sa desne strane drine na lijevu :zjev:
Point.

#50991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

mk ultra wrote: 27/11/2025 11:08
mk ultra wrote: 27/11/2025 07:20 Opet pitam sta je toliko fascinantno u odluci Heleza

Ili nam neko treba drzati predavanje o diplomatiji i kako biti sneaky lil bitch... ne radi se to tako :kiss:
pustiš
itd itd...

Kako da ga pritisneš?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#50992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

pustiš
itd itd...

ti šupci na predugo o glavi rade. neće se to nekim jalovim pritiscima postići. osim toga, riječ je o smradovima koji nisu omiljeni u ostatku evrope. onog dana kada nestanu iz politike u svojoj hunskoj nastambi, nestaće i te podrške.

pogledati sloveniju za vrijeme janše i sloveniju danas.
talijan97

#50993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Helezov potez rijetko dobar. Ove Orbanovce, rusofile treba pishati na svakom koraku.
JovicSA

#50994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

pustiš
itd itd...

To možeš sa nekim ko je najmanje neutralan. Mađarska se jasno stavila na stranu Dodika i bila je spremna oružano djelovati u slučaju hapšenja Dodika. Njihove riječi. Sa takvima se ne zbližavaš. Pojašnjeno je sporan je bio vojni avion, promijenio je avion i došao uredno civilnim bez da mu je zabranjeno. Dakle Helez je potpuno u pravu, nema razloga da dolaziš vojnim avionom jer to šalje određene poruke. Sa druge strane Mađarska je nebitan faktor u globalnom kontekstu zato se Helezu i može i treba nastaviti tako. Ja bih potiho uveo da svakog Mađara na granici maksimalno maltretiraju pri ulasku ali sve fino na finjaka. Tipa...hajte stanite malo u stranu gospodine, pa imate li nešto za prijaviti, pa otvorite gepek, vrata, šta imate u kaseti auta, imate li svu opremu...pa jedno 10 minuta tako pa onda uz osmjeh i sretan put pustiti ga. :mrgreen: :evil:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#50995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

“Imenovan si”, pisalo je u poruci koju je službenik FUP-a Muhamed Ohranović 17. maja 2023. godine poslao Vahidinu Munjiću.

Prethodno je “Korman razriješen”, a Munjića je za direktora FUP-a Vlada Federacije BIH imenovala “na period od tri mjeseca uz mogućnost produženja”.

“Tako će stajati u Rješenju. Odlično”, pisao je Ohranović.

“Super. Navrati i hvala ti Muhamede”, odgovorio je Vahidin Munjić koji je, tako, preuzeo poziciju v.d. direktora FUP-a.

Nekoliko minuta kasnije Muhamed Ohranović ponovo piše.

“SDA ostaje bez prvog direktora. HDZ-ov Denis Lasić bit će v.d. direktora Autocesta FBiH”, glasio je naslov teksta na portalu Raport čiji je link Muhamed Ohranović poslao Vahidinu Munjiću.

“Ovo je Nermin morao dati da puste oni tvoje ime. Ja vjerujem da je i njemu 3+ kao i tebi. Što je dobro. Oni nakon tri mjeseca neće zatezati za tvoje produženje jer će isto tražiti za Lasića. Previše sam ja dugo, Munja, u ovome. Samo što mene likovi poput Hafizovića potcjenjuju. Ja sam te uvjeravao da je Nikšić čovjek od rijeci a ti si bio sumnjičav. Nije to Fadil”, pisalo je u seriji poruka koje je Muhamed Ohranović poslao Vahidinu Munjiću.

“Vjerujem ti ali onaj dan kad sam bio kod njega vidio sam da je prost čovjek”, odgovorio je Munjić

Bilo je to dvadesetak dana nakon što je Nermin Nikšić nametnut za premijera Federacije BiH. Muhamed Ohranović, policijski službenik FUP-a, već od prvog dana Nikšićevog mandata bio je koordinator između kabineta premijera i Federalne uprave policije.

Tri mjeseca kasnije Nikšić je od Munjića tržaio da nekoga uhapse u Autocestama FBiH.

“Da nam je da kakvog kriminalca spengamo. Rade li ono oko Autocesta”, napisao je Nikšić u poruci Vahidinu Munjiću upućenoj 25. avgusta 2023. godine.

Ono što je uslijedilo već smo objavili. Bivši članovi uprave Autocesta su uhapšeni. HDZ-ov Denis Lasić nije, iako je u “spornom periodu” bio resorni ministar saobraćaja. Postupajući tužilac bio je Spomenko Jukić iz Tužilaštva HNK. Njegova supruga Davorka Jukić je nakon toga unaprijeđena za sekretarku Ministarstva obrazovanja u Vladi Federacije BiH. Vahidin Munjić je nastavio bespogovorno izvršavati naredbe premijera Nikšića.

Nermin Nikšić imenovan je za premijera Federacije 28. aprila 2023. godine. Devet dana ranije, građanin Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, žurio je iz Sarajeva ka Hercegovini. Na ulazu u tunel Gaj na autoputu iz pravca Sarajeva ka Konjicu ograničenje je 100 km/h. Nikšić je svojim VW Tiguanom vozio – 162 km/h.

Kada je, gotovo godinu dana kasnije stigla obavijest o prekršaju, Nikšićeva šefica kabineta Arijana Huseinović Ajanović, šalje fotografiju dokumenta Vahidinu Munjiću, vršiocu dužnosti direktora Federalne uprave policije Vahidinu Munjiću.

Nermineeeeeeeee.....sve ti :izet: lopovsko :evil:
dr_Evil

#50996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Rejhana wrote: 27/11/2025 10:35
Ljudi imaju svoje razloge, pa ja jos u nekim kucama kad udjem vidim onu alijinu sliku iz Oslobodjenja, znas onu on uci fatihu dok snijeg oko njega pada. Veliko je stradanje bilo u nasim krajevima, i meni je razumljivo da ljudi dozivljavaju SDA i Aliju kao neke mesije.

Ne znam zemo po kakvim kućama zalaziš ali ja nigdje ne vidjeh Alijinu sliku, osim kada prolazim kraj cetrale SDA u Cernici kako im visi na ulazu. Ima u Dračevicama Alijin mural na zidu jedne kuće. Vjerujem da među određenim ljudima, pogotovo ovim iz ruralnih krajeva kao Podveležje i Drežnica postoji poštovanje prema Aliji. Doduše, znam jednog iz Šargana što mu psuje sve od prvog do devetog koljena i govori kako je Alija prodao i izdao Mostar. Mislim, znam mnoge iz Mostara koji govore o izdaji i prodaji, ali kad govorim o ovima sa strane Gačani su poseban svijet. Ono što znam sigurno je da u Mostaru postoji kult Armije BiH, i sveto trojstvo Sefer, Arif i Hujka.
Pa na ruralne sam krajeve i mislio kolegice :D ko ce normalan u sred grada drzati Alijinu sliku Tite ti
Vjecita_zavrzlama

#50997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

dr_Evil wrote: 27/11/2025 12:56

Pa na ruralne sam krajeve i mislio kolegice :D ko ce normalan u sred grada drzati Alijinu sliku Tite ti
Iskreno, titine slike su i sad cesce od alijinih a lik umro xx godina prije
dr_Evil

#50998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 27/11/2025 13:20
dr_Evil wrote: 27/11/2025 12:56

Iskreno, titine slike su i sad cesce od alijinih a lik umro xx godina prije
Ja nosam majicu sa Marxom pise "when nothing goes right, go left " :D ako ikad budem imao cast da sa trubom popijem jednu hladnu pivu, onda cu i njemu kupit istu :D
palermo

#50999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Meni je jako zanimljivo koliko se.na temi "politicka desavanja u BiH" drvi o Aliji I njègovoj ulozi u ratu, prije rata, nakon rata. Da sam zloban I nevaljao covjek (a nisam) rekao bih da BIA I SOA rade odlican posao, doduse olaksan cinjenicom da je na drugoj strani jedan jos uvijek nedovrsen narod.
dr_Evil

#51000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Susjed ja bih se slozio sU tobom. Naravno da BIA i SOA, ova druga mozda malo i vise rokaju po ovom forumu.

S druge strane, politicko desavanje u BiH jeste duboka drzava, a tu SDA i alijini ostatci su u svakoj pori drustva - pa nije cudno da se na ovoj temi prica o tome. Da imam kakve admin ovlasti posamarao bih BIA i SOA za foruma u roku 3 minute, i opet bi pricali o tome, ali opet bi se oni ukljucili. SAd jedino da stavimo kakvu cenzuru na teme zbog stranog faktora - a cemu to pomaze?

P.S. vjerovatno vodi ovome:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavn ... /251127060
Post Reply