Ja to gledam ovako.ultima_palabra wrote: ↑26/11/2025 04:02 Meni nema logike da je Barca nesto kalkulisala, em su imali samo 7/12 bodova prije utakmice, em su izasli sa najboljim sastavom. Sad sa ovim porazom skoro da nemaju sanse za top 8.
City jeste kalkulisao, 10 promjena u odnosu na vikend... Pep prekombinovao, kad je pokusao promijeniti bilo je prekasno.
Da je sada negdje cirka 2018-a, gledali bi mozda peto, seto kolo grupne faze. Vecina ljudi bi preskocila utakmicu giganta sa manjim timom, pogotovo jer bi mnogi vec obezbjedili prolazak. Taj veci tim bi izveo kombinovani sastav, utakmica bi bila "prijateljska", itd. U petom kolu doduse ne bi bilo puno takvih primjera, mozda 2 grupe od 8. Jos bi 2-3 grupe bile gdje nekom Manchester Citiju treba bod kod kuce protiv Benfice ili tako nesto.
Mi gledaoci bi trazili 2-3 utakmice iz grupe smrti ili tamo gdje je jos gutavo.
E danas te takve 2-3 utakmice izmedju teskasa nisu u grupi smrti, vec se vrte svako kolo, samo sto nije u pitanju grupa smrti, vec je timovima pristup kao da igraju protiv Benfice i da im treba jos bod. Ako i ne uspiju, ima jos druga, treca i cetvrta sansa. I peta, i sesta (ako ne ulete u prvih
A Barcelona ima lezeran pristup svakoj utakmici, sto se tice odbrane. I svaki tim koji se bar malo potrudi, sa brzim napadom i prenosom lopte, ih moze rastavit na proste faktore u njihovoj odbrani. Samo je pitanje hoce li Lewandowski & Co. zabiti 3-4 ili ne.