UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

insaneinthebrain

#45801 Re: UEFA Champions League

Post by insaneinthebrain »

a City. pa ni jedan gol da zabiju :-)
Billy The Pljuc

#45802 Re: UEFA Champions League

Post by Billy The Pljuc »

Ovo odavno nema veze sa sportom, kako se perfidno namještaju utakmice i ide na ruku kladionicama, svakome su pare drage. Definitivno su uništili sport na svim nivoima i nema sporta gdje se ne utiče na rezultate, fudbal naravno prednjači kao najpopularniji sport.
zippoo87

#45803 Re: UEFA Champions League

Post by zippoo87 »

Borusija zajebana...ubise i jos se namasali penala :lol:

Barsa ocajna...sta je ono u tri materine...pa nisu sastavili nista cijelu utakmicu.
City podbacaj...losi i oni cijelu utakmicu.

Talijane ne pratim ni igrom ni rezultatima :lol:
jeza u ledja

#45804 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

jeza u ledja wrote: 25/11/2025 21:06 Ja ne znam kako ce ova odbrana Barce izdrzati bez 3+ gola u mrezi. :roll:
:oops:
darius_maximus

#45805 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

belafonte wrote: 25/11/2025 22:41 Ma jebo ovo vraćanje...ovdje došo švabo taktičar, naguzio se sa stilom igre ko kakva ravaku sa Bahnhofa
evo i sa ove distance ne znam koja bi bila ovosvjetska pravda za onu pljačku stoljeća
Ne spominjemo prvu utakmicu tog dvomeča 2009. godine, pretpostavljam? :D
bude

#45806 Re: UEFA Champions League

Post by bude »

darius_maximus wrote: 25/11/2025 23:04
belafonte wrote: 25/11/2025 22:41 Ma jebo ovo vraćanje...ovdje došo švabo taktičar, naguzio se sa stilom igre ko kakva ravaku sa Bahnhofa
evo i sa ove distance ne znam koja bi bila ovosvjetska pravda za onu pljačku stoljeća
A ni "crveni" karton iz druge, jbt mitologija
darius_maximus

#45807 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

Billy The Pljuc wrote: 25/11/2025 22:50 Ovo odavno nema veze sa sportom, kako se perfidno namještaju utakmice i ide na ruku kladionicama, svakome su pare drage. Definitivno su uništili sport na svim nivoima i nema sporta gdje se ne utiče na rezultate, fudbal naravno prednjači kao najpopularniji sport.
Pita mene sin "kako gube i City i Barca"?
To ti je, rekoh, kad biraš koje utakmice ćeš igrati punom snagom, a u koje ulaziš rekreativno.
I prošle sezone sam govorio, ovaj sistem omogućava većim ekipama da vagaju i biraju utakmice, tako da do eliminacionih utakmica ovo treba čisto rekreativno i gledati.
Dzontra_Volta

#45808 Re: UEFA Champions League

Post by Dzontra_Volta »

darius_maximus wrote: 25/11/2025 23:08
Billy The Pljuc wrote: 25/11/2025 22:50 Ovo odavno nema veze sa sportom, kako se perfidno namještaju utakmice i ide na ruku kladionicama, svakome su pare drage. Definitivno su uništili sport na svim nivoima i nema sporta gdje se ne utiče na rezultate, fudbal naravno prednjači kao najpopularniji sport.
To ti je, rekoh, kad biraš koje utakmice ćeš igrati punom snagom, a u koje ulaziš rekreativno.
I prošle sezone sam govorio, ovaj sistem omogućava većim ekipama da vagaju i biraju utakmice, tako da do eliminacionih utakmica ovo treba čisto rekreativno i gledati.
Hoćeš da kažeš da su te dvije ekipe svjesno krenule u poraz, a ne da su izdominirane od strane protivnika?
To možda na kraju, kad obezbijede mjesto među prvih 8,ovako to može biti samo izgovor za poraz.
Da ne govorimo da su i City i Barca trenutno k. od ovce u odnosu na neki raniji period.
darius_maximus

#45809 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

Dzontra_Volta wrote: 25/11/2025 23:11
Hoćeš da kažeš da su te dvije ekipe svjesno krenule u poraz, a ne da su izdominirane od strane protivnika?
To možda na kraju, kad obezbijede mjesto među prvih 8,ovako to može biti samo izgovor za poraz.
Da ne govorimo da su i City i Barca trenutno k. od ovce u odnosu na neki raniji period.
Pošto mi dijete kao trenira fudbal, pokušavam mu reći da nije dovoljno samo izaći na teren, bez obzira koliko si veliko ime.
Ne moraš izaći da izgubiš, dovoljno je da izađeš mlako, a da te motivisani protivnik klepi po ušima.

Barca nije izašla da izgubi, ali nije vala izašla ni da pobijedi i mlaki su bili i prije crvenog.
Chelsea je u 90. minuti trčao, pritiskao zadnju liniju Barce, eto koliko su bili motivisani.
To ne umanjuje pobjedu koju je Chelsea ostvario, samo pokazuje da je bitno da si 100% našpanovan, jer će ti svako rado skinuti skalp.
darius_maximus

#45810 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

bude wrote: 25/11/2025 23:07
darius_maximus wrote: 25/11/2025 23:04
A ni "crveni" karton iz druge, jbt mitologija
Taj dvomeč je savršen primjer selektivnog kmečanja na sudije i trebao bi se izučavati negdje. :D
JohnnyS

#45811 Re: UEFA Champions League

Post by JohnnyS »

Ma da, pokralo jadnu katalončad onda, cijeli svijet glup, samo navijači Barcelone pametni
bude

#45812 Re: UEFA Champions League

Post by bude »

belafonte

#45813 Re: UEFA Champions League

Post by belafonte »

Ima ona - ne pitaj me kako sam zaradio prvi milion za ove preko noći milionere...
Tako i za Pepov hobitnjak bolje da ne pitamo.
darius_maximus

#45814 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

JohnnyS wrote: 25/11/2025 23:30 Ma da, pokralo jadnu katalončad onda, cijeli svijet glup, samo navijači Barcelone pametni
Nemoj biti dijete.
Ja sam davno rekao da se sve velike ekipe trebaju stiditi kad komentarišu suđenje, jer su 100 puta imale koristi od sudija, pa onda šuti i kad te slučajno/namjerno zakine ponekad.
Chelsea u tom dvomeču nije kmečao da Ballack treba dobiti crveni, da treba biti penal nad Henryem, da je Ballack igrao rukom u 16 za penal, itd. naravno.
Ali zato će kmečati što je Pique igrao rukom i nagurivati se sa sudijom.

Ja se sjećam tog dvomeča i tada sam čvrsto vjerovao da je UEFA dozvolila Chelseaju da mesari na Camp Nou, a da su im onda vratili u uzvratu.
Obje utakmice su užasno suđene, ali mi je vala pun kurac i priče o zakidanju Chelseaja, kao da nije brdo odluka išlo u njihovu korist.
Billy The Pljuc

#45815 Re: UEFA Champions League

Post by Billy The Pljuc »

Meni to nema veze više sa tim što navodiš, znam da ispadam teoretičar zavjera tvrdeći već to što tvrdim ali ima razloga zašto je to upravo tako. Ni ovaj sistem nije došao tek tako, mnogo je novca u igri a kad pomislim da kladionice uzimaju milijarde u ovakvom prknu kao što smo mi šta tek onda da se kaže za veće države sa daleko više onih sklonih kocki. Helem da ne ulazimo u dubiozu, ako nije na klupskom nivou onda moguće da je na nivou nekoliko igrača, sudije i suđenje da se ne spominje pa zaključno sa krovnim organizacijama, od liga do međunarodnih. Meni barem sve ovo smrdi do te mjere da sam izgubio dobar dio interesa za praćenje sporta uopšteno, ne samo fudbala. Od lika koji je pratio i nižerazredne lige do nekoga ko će nakon ovakve večeri u jebenoj LŠ sutra sigurno preskočiti bilo kakvo gledanje utakmice. Znaš kako ono kažu, ima se vazda na nešto pametnije utrošiti vrijeme.
zippoo87

#45816 Re: UEFA Champions League

Post by zippoo87 »

bude wrote: 25/11/2025 23:39
Ovaj video ne vide svi,samo da znas. Ovo vide samo "navijaci Barse"...a ostali ne vide :lol: :lol:
Umjetna inteligencija prije umjetne inteligencije,tacno zna kome sta da prikaze :lol: :lol:
LSD

#45817 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Koji je ovo put da onaj urugvajski idiot Araujo unistava Barcu u LP ?
jeza u ledja

#45818 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

I prije je bilo nebitnih utakmica, obicno peto, sesto kolo, i ovako nesto Bayern - Slavia Prag.

Onda se trazila grupa i mec koji ima nekog takmicarskog smisla, a Bayern su u zadnjem kolu gledali samo njihovi navijaci.

Sada, ne traze se utakmice koje imaju takmicarski karakter, jer nema ni jedna kako treba, vec se traze derbiji velikih ekipa, jer eto igraju “imena”. Bas kao sto u i htjeli sa super ligom.

Ja nemam pojma kako izgleda tabela ovogodisnje UCL. Ne znam ko je na cemu, cak i ne znam koji je tacno sistem.
Prosle godine nisam upalio UCL do proljeca.

Nabijem ih na kurac pohlepni.
ultima_palabra

#45819 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Meni nema logike da je Barca nesto kalkulisala, em su imali samo 7/12 bodova prije utakmice, em su izasli sa najboljim sastavom. Sad sa ovim porazom skoro da nemaju sanse za top 8.

City jeste kalkulisao, 10 promjena u odnosu na vikend... Pep prekombinovao, kad je pokusao promijeniti bilo je prekasno.
ultima_palabra

#45820 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 26/11/2025 02:47
I prije je bilo nebitnih utakmica, obicno peto, sesto kolo, i ovako nesto Bayern - Slavia Prag.

Onda se trazila grupa i mec koji ima nekog takmicarskog smisla, a Bayern su u zadnjem kolu gledali samo njihovi navijaci.

Sada, ne traze se utakmice koje imaju takmicarski karakter, jer nema ni jedna kako treba, vec se traze derbiji velikih ekipa, jer eto igraju “imena”. Bas kao sto u i htjeli sa super ligom.

Ja nemam pojma kako izgleda tabela ovogodisnje UCL. Ne znam ko je na cemu, cak i ne znam koji je tacno sistem.
Prosle godine nisam upalio UCL do proljeca.

Nabijem ih na kurac pohlepni.
Gledam to po bodovima koliko ko ima. Prosle sezone je za top 8 trebalo 16 bodova, za top 24 11 bodova.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#45821 Re: UEFA Champions League

Post by plain vanilla »

niko da pohvali Cucurellu
jedini igrac kojeg imam u fantasy vec drugu godinu bez mijenjanja :D
Tromblon

#45822 Re: UEFA Champions League

Post by Tromblon »

plain vanilla wrote: 26/11/2025 08:23 niko da pohvali Cucurellu
jedini igrac kojeg imam u fantasy vec drugu godinu bez mijenjanja :D
Bravo. Sinoć još jednog strpao u svoj lični pritvor. Plus asistencija i izboren crveni karton. Najbolji lijevi bek na svijetu već nekoliko godina.

Inače, dominacija i pokazivanje moći nad nikad slabijom Barcelonom. Ne sjecam se da su ikad bili ovako jadni. Čak i kad ih je Milan nalupao 4:0 u finalu.
darius_maximus

#45823 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

ultima_palabra wrote: 26/11/2025 04:02 Meni nema logike da je Barca nesto kalkulisala, em su imali samo 7/12 bodova prije utakmice, em su izasli sa najboljim sastavom. Sad sa ovim porazom skoro da nemaju sanse za top 8.

City jeste kalkulisao, 10 promjena u odnosu na vikend... Pep prekombinovao, kad je pokusao promijeniti bilo je prekasno.
Opet, ne govorim da je Barca svjesno kalkulisala.
Vjerovatno su kontali, ako prođe-prođe s ovim pristupom, a Chelsea izašao našpanovan k'o sajla.
Barca vjerovatno konta da može uzeti zadnje tri, što bi bilo 16 bodova i solidna šansa za top 8.
Ako i ne budu top 8, šanse su da će naletiti neki "levat" za prolaz dalje.

Previše prilika sada ekipe imaju da se vade.
Prije, da kiksaš protiv PSG-a i Chelsea (plus Bruggea) u grupi, ne bi se imao čemu nadati dalje.
Ovako je npr. Barca još u igri za top 8.
RJ57

#45824 Re: UEFA Champions League

Post by RJ57 »

nemam pojma šta je barca radila i šta su htjeli raditi, ali chelsea ih je rasturio ko beba zvečku. psg im je u prvom kolu fino pokazao granice, ali ovo sinoć je bilo razvaljivanje
Tromblon

#45825 Re: UEFA Champions League

Post by Tromblon »

bude wrote: 25/11/2025 23:39
Presijecanjem video. Iz prvog meča je ok crveni za Balaka i nije bio Ofsajd za Etoa. Henry je prelako pao i čini se gubio ravnotežu. Sa Varom bi vjerovatno bio sviran. Ono sa Inijestom klasični napad epilepsije. Uglavnom premijerno za revanš i onakvo suđenje, tj nesuđenje. Al haj nek se ima o čemu pričati.

Sinoć Barca nije kalkulisati, niti igrala rekreativno. Niti jedan klub neće doći kod rivala i reci ok izgubicemo ovo, ybo ovu tekmu. Pitanje šta bi bilo da je Barca povela u 5. minuti.

Sinoć je samo pokazano koliko je pala španska liga. Liverpool otrese Reala,Chelsea Barcelonu bez problema. Ljubitelji Vardrida i UEFA Lone bi se o svom jadu trebali zabaviti.
Post Reply