Koje su realne sanse da ga mogu raskinuti?_BataZiv_0809 wrote: ↑24/11/2025 16:11
Ugovor za Trg Rudara se raskida, bezveze su nam napravili rupu i posjekli drvece![]()
Navodno neka firma iz Turske hoce da to otkupi, valjda nije neka tamba lamba prica![]()
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#73801 Re: Zeničani
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#73802 Re: Zeničani
Rece Heleg ili Keleshtura da su ugovorili pravo prece kupnje i da su vec poslali dopis za aktivaciju tog prava. Ako je tako nema tu puno price.Casual's wrote: ↑24/11/2025 20:34Koje su realne sanse da ga mogu raskinuti?_BataZiv_0809 wrote: ↑24/11/2025 16:11
Ugovor za Trg Rudara se raskida, bezveze su nam napravili rupu i posjekli drvece![]()
Navodno neka firma iz Turske hoce da to otkupi, valjda nije neka tamba lamba prica![]()
-
Throttle
#73803 Re: Zeničani
Cuzna vozi novijeg BMWa X6 a sve u zivotu guzovacakakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/11/2025 18:40 Onaj Pašalić, Ćuzna kako li već ,vidim pomoćnik direktora KPZ
- dembele
#73804 Re: Zeničani
A što nam dobro ide polaganje kamena temeljaca i te neke pripremne radnje: Trg Rudara, HE Vranduk, Blok 7. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#73805 Re: Zeničani
Sve kontas debil, ta ce on, a frajer se progura hladnoThrottle wrote: ↑24/11/2025 21:06Cuzna vozi novijeg BMWa X6 a sve u zivotu guzovacakakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/11/2025 18:40 Onaj Pašalić, Ćuzna kako li već ,vidim pomoćnik direktora KPZ![]()
- N.N.
#73806 Re: Zeničani
A po internetu onomad slao poruke da se za njega glasa u Hayatovim zvjezdicama…pa ti vidi_BataZiv_0809 wrote: ↑24/11/2025 21:42Sve kontas debil, ta ce on, a frajer se progura hladnoThrottle wrote: ↑24/11/2025 21:06Cuzna vozi novijeg BMWa X6 a sve u zivotu guzovacakakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/11/2025 18:40 Onaj Pašalić, Ćuzna kako li već ,vidim pomoćnik direktora KPZ![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#73807 Re: Zeničani
Pa to je recept izgleda. Laktati se i nemati nikakvog stida ni ustrucavanja.
-
kakavdanakneiskustvu
#73808 Re: Zeničani
a vidio sam.Throttle wrote: ↑24/11/2025 21:06Cuzna vozi novijeg BMWa X6 a sve u zivotu guzovacakakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/11/2025 18:40 Onaj Pašalić, Ćuzna kako li već ,vidim pomoćnik direktora KPZ![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#73809 Re: Zeničani
jel to sve od plate
?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#73810 Re: Zeničani
To je vjerovatno kao i Tuka sto voza “svog” zlatnog mercedesa.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
-
kakavdanakneiskustvu
#73812 Re: Zeničani
dok je bio direktor TV ZE na toj tv redovno bila emisija o KPZ i zatvorenicima, koji su hvalili Isaka. Kako je otišao sa TV, eto ga pomoćnik direktora u KPZ.
- Ja_Ja
#73813 Re: Zeničani
Par stvari. Ovo uredjenje parkinga je super ideja. Prijeko potrebna, ali ne i pravovremena. Sta mislim pod time jeste da nema logike da se uredjuju parkingzi po gradu, efektivno smanjuci parking mjesta (prava ili divlja) bez nudjenja alternative. Tek kada se izgradi bar jedna (daleko od dovoljnog) garaza onda postoji argument da se ureduju i ova parking mjesta. Npr. ako budu ekspeditivni pa odrade garazu na Trgu BiH u nekom rekordnom vrmenu onda citav taj dio grada mozes preurediti, oznaciti, izdati, jer ce oni koji dolaze u grad imati alternativu gdje da parkiraju. Ovako ce kroz godinu zavrsiti citavu centralnu jezgru grada i najblizi parking ce biti negdje kod autobuske stanice. Nigdje veze.
Zadnja sjednica vijeca je bila "bogata" i za nadati se da ce izvedba ici lagano i bez vecih zastoja, tu prevashodno mislim na apoteke jer sam iznenadjen sto nisu otisle MGM-u (pozitivno), ali i Trg Rudara (ogromna sramota grada i dokaz da nemamo ni procese ni procedure za projekte). Nadam se ovoj garazi na Trgu BiH, a ne nadam se nikakvim Turcima. Bolje je da Fucko ne barata sa Turcima, svaki put kad ih takne katastrofu napravi.
Cuzna je ogledalo grada ma koliko ga ovdje blatili. Svi smo mi Cuzna. Da nismo, nikada tip koji snima ljude po jarcima, najavljuje zemljotrese, predstavlja sve ono sto moze biti pogresno i nemoralno u jednoj zajednici napreduje s pozicije na poziciju. Razumijem ja zasto je on zavrsio u press sluzbi grada, ili na tv-u ili sada ako je u KPD-omu. On je samo korisna budala, ali sto se to i takvo ponasanje i rad tolerisu...e tu smo svi za (sto se u moje doba znalo reci) doktora Sestica.
Zadnja sjednica vijeca je bila "bogata" i za nadati se da ce izvedba ici lagano i bez vecih zastoja, tu prevashodno mislim na apoteke jer sam iznenadjen sto nisu otisle MGM-u (pozitivno), ali i Trg Rudara (ogromna sramota grada i dokaz da nemamo ni procese ni procedure za projekte). Nadam se ovoj garazi na Trgu BiH, a ne nadam se nikakvim Turcima. Bolje je da Fucko ne barata sa Turcima, svaki put kad ih takne katastrofu napravi.
Cuzna je ogledalo grada ma koliko ga ovdje blatili. Svi smo mi Cuzna. Da nismo, nikada tip koji snima ljude po jarcima, najavljuje zemljotrese, predstavlja sve ono sto moze biti pogresno i nemoralno u jednoj zajednici napreduje s pozicije na poziciju. Razumijem ja zasto je on zavrsio u press sluzbi grada, ili na tv-u ili sada ako je u KPD-omu. On je samo korisna budala, ali sto se to i takvo ponasanje i rad tolerisu...e tu smo svi za (sto se u moje doba znalo reci) doktora Sestica.
-
kakavdanakneiskustvu
#73814 Re: Zeničani
ja nisam Ćuzna.
ne bo bog biti ko taj
ne bo bog biti ko taj
- gentoo
#73815 Re: Zeničani
Ne rade ovo tako sto citav grad pretvaraju u R.. Eto ja Jaliji su mozda napravili 100 R mjesta ali i obezbijedili novih 15-20ak na koji mozes stati i platiti. Isto je i sa Begagica putem.. Cijela Londza od Oriolika do Rome je dostupna tebi da stanes uz naplatu.. Citav grad ima mnogo vise mjesta za platiti i stati nego R.
Ovo sa R se sistemski rjesava po naseljima koja su grcala od auta raznih likova koji dodju sa sela, parkiraju i za rukice lagano u setnju.
Ono sto nije iskljuceno je da ce se njima ovo osladiti i da ce samo nastaviti dalje da ocrtavaju i po naseljima koja nisu u tolikom problemu sa parkingom.
- sadmire
#73816 Re: Zeničani
To R i kad se negdje oslobodi, treba ti golema stela da ga dobijes. Hebote, isto da ih dzaba dijele
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#73817 Re: Zeničani
Kako je zavrsio u press sluzbi grada pa sad u KPD?Ja_Ja wrote: ↑25/11/2025 19:21 Par stvari. Ovo uredjenje parkinga je super ideja. Prijeko potrebna, ali ne i pravovremena. Sta mislim pod time jeste da nema logike da se uredjuju parkingzi po gradu, efektivno smanjuci parking mjesta (prava ili divlja) bez nudjenja alternative. Tek kada se izgradi bar jedna (daleko od dovoljnog) garaza onda postoji argument da se ureduju i ova parking mjesta. Npr. ako budu ekspeditivni pa odrade garazu na Trgu BiH u nekom rekordnom vrmenu onda citav taj dio grada mozes preurediti, oznaciti, izdati, jer ce oni koji dolaze u grad imati alternativu gdje da parkiraju. Ovako ce kroz godinu zavrsiti citavu centralnu jezgru grada i najblizi parking ce biti negdje kod autobuske stanice. Nigdje veze.
Za ostalo se sve slazem, dobar post
-
DebelinJoe
#73818 Re: Zeničani
Topla preporuka
Smijenite Foodu i ovog dečka postavite za gradonačelnika
- gentoo
#73819 Re: Zeničani
Jel ovaj dole negdje iz tvog sliva ?DebelinJoe wrote: ↑25/11/2025 23:28 Topla preporuka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#73820 Re: Zeničani
Joj ovaj Ajdin, postavljach videa, ne mladic na videu, je toliko lajao na Hayatu da je i Dalili bilo neugodno.
A znamo da Dalila ima zeludac da slusa i bracni par Causesku i da im vodi predizborne skupove
A znamo da Dalila ima zeludac da slusa i bracni par Causesku i da im vodi predizborne skupove
-
kakavdanakneiskustvu
#73821 Re: Zeničani
očito je dobar sa Isacima_BataZiv_0809 wrote: ↑25/11/2025 22:38Kako je zavrsio u press sluzbi grada pa sad u KPD?Ja_Ja wrote: ↑25/11/2025 19:21 Par stvari. Ovo uredjenje parkinga je super ideja. Prijeko potrebna, ali ne i pravovremena. Sta mislim pod time jeste da nema logike da se uredjuju parkingzi po gradu, efektivno smanjuci parking mjesta (prava ili divlja) bez nudjenja alternative. Tek kada se izgradi bar jedna (daleko od dovoljnog) garaza onda postoji argument da se ureduju i ova parking mjesta. Npr. ako budu ekspeditivni pa odrade garazu na Trgu BiH u nekom rekordnom vrmenu onda citav taj dio grada mozes preurediti, oznaciti, izdati, jer ce oni koji dolaze u grad imati alternativu gdje da parkiraju. Ovako ce kroz godinu zavrsiti citavu centralnu jezgru grada i najblizi parking ce biti negdje kod autobuske stanice. Nigdje veze.
Za ostalo se sve slazem, dobar post![]()
-
JalijaJalijasima
#73822 Re: Zeničani
Tačno je da čuvaju neka mjesta. Nedavno komšija išao da rezerviše, zgrada do tog novog parkinga, i nisu mu dali iako su priznali da ima slobodnih mjesta. Kao "rezervisana" su za nekoga ?! Isto tako, ova parking mjesta na Jaliji nisu riješila problm parkiranja po zelenim p i trotoarima. Ljudi su čak i u onaj parkić pored prvog solitera u Jalimamovom putu ušli autima. Hladno parkiraju po 2-3 svoja auta na zemljanu ili zelenu površinu. Ja sam rezervisao svoje mjesto ispred zgrade, međutim smatram da JP Parkinzi kretenski svaki mm površine ili označe sa X ili one glupe stubiće u Londži i sl. Razumijem da su im par puta dizali plate i da će tek krenuti uhljebljavanje u to preduzeće, ali su počeli iritirati stanovnike ponašanjem kao Gestapo da su.
4 KM u Zoni I nije dnevna karta tj. 24h nego do 22:00. Ako si u 20:00 uzeo "dnevnu" važi ti do 22:00 i plus produžiš do 07:00 do kada se svakako ne plaća. Nekada bilo 4 KM za 24h.
- gentoo
#73823 Re: Zeničani
Pa dobro ako uzmes ujutro u 7:00 vazi ti do 7:00 narednog dana. u 20:00 uzmes 2x 1KM (dodje sms 10 min. prije isteka i produzis) i za 2KM parkiras 11hJalijaJalijasima wrote: ↑26/11/2025 09:27 Ako si u 20:00 uzeo "dnevnu" važi ti do 22:00 i plus produžiš do 07:00 do kada se svakako ne plaća. Nekada bilo 4 KM za 24h.
To za park je katastrofa.. Moja pretpostavka i nada je da ce tamo na "krivini" kod zgrade staviti stubice nakon sto se zavrsi ovo oko Samaka, da to sad "tolerisu". Iako, ne jednom sam vidio da tu parkiraju isti likovi koji ustvari dodju u grad onako.. na sladoled, shishu itd.. a teska im marka.
- N.N.
#73824 Re: Zeničani
Zato sto Jalija nije ni uradjena kako treba. Dunđeri.
Koliko znam za sebe, Jalija je od Edhema (skole) do Bosanke...ajde, omedjena ulicama Bulevar, Londza i tamo Talica brdo.
Sta su dunđeri uradili ?
Sredili dio mahale, do ulice Jalijski put, a ovamo od Sam mesnice, Šnela do Edhem Mulabdic nista...to je druga mjesna zajednica. Sejmen. I napravili ljudima horor. Sada udjes na Jaliju, ispod uglovnice pusto, R ocrtana, korisnici na poslovima, poluprazno sve...ovaj drugi dio mahale pun kao sibica. Ljudima koji tu zive natovarili problem i otisli gore Londzu sredjivati.
Kakvi diletanti.
Ili uradi sve kako treba, ili ne diraj nista.
Koliko znam za sebe, Jalija je od Edhema (skole) do Bosanke...ajde, omedjena ulicama Bulevar, Londza i tamo Talica brdo.
Sta su dunđeri uradili ?
Sredili dio mahale, do ulice Jalijski put, a ovamo od Sam mesnice, Šnela do Edhem Mulabdic nista...to je druga mjesna zajednica. Sejmen. I napravili ljudima horor. Sada udjes na Jaliju, ispod uglovnice pusto, R ocrtana, korisnici na poslovima, poluprazno sve...ovaj drugi dio mahale pun kao sibica. Ljudima koji tu zive natovarili problem i otisli gore Londzu sredjivati.
Kakvi diletanti.
Ili uradi sve kako treba, ili ne diraj nista.
- gentoo
#73825 Re: Zeničani
Da.. to fakat jeste tako.. Zato sto je ovo islo preko MZ Jalija kao prioritet.Koliko znam onda su se na tu pricu nabacile i ostale MZ "daj i nama"
Jalijiski put je medja Jalija/Sejmen.. Ali koliko znam crtat ce R i praviti parking i tamo preko puta Snel-a i na onoj postojecoj povrsini/parkingu izmedju garaza i Sejmenske + cijelom duzinom Jalijskog puta.
Opet naglasavam.. Problem ti prave ljudi kojima je teska marka ili koji imaju po 2-3 auta, ili koji dovlace sluzbene aute kuci, ili koji ne znaju prosetati na kafu itd. Ti isti koji su sad kod Snel-a su ustvari jebavali ljude oko uglovnice, pa onda mene u Vojvodica putu pa sad tamo.. Dakle pomjeraju se koliko mogu za DŽ. Svakako sad tamo ljudima koji zive ne ide u prilog sto su levati razvukli asfaltiranje Jalijskog puta kao da prave neboder.