https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... ezu/615390Oglasio se MUP SBK: Dva policajca pod istragom zbog uznemiravanja djevojke u Vitezu
BiH - Crna hronika
- banjaluka078
#6226 Re: BiH - Crna hronika
-
HelaS
#6227 Re: BiH - Crna hronika
banjaluka078 wrote: ↑24/11/2025 19:22Puno je ovdje neliječenih trauma. Psihotično društvo, toksično okruženje. Alkohol i droga na sve strane.
Tanoviću se na teret stavlja da je u vremenskom periodu od 25. decembra 2024. do 21. novembra 2025. godine, u više navrata, verbalno, fizički i seksualno zlostavljao oštećenu L.V.
Iz Tužilaštva navode da je Tanović sa istom bio u bliskoj vezi i živio u istom domaćinstvu, gdje ju je "tukao, bacao na pod, stiskao za vrat, razbijao i razbacivao stvari po kući, prijetio joj da će biti mrtva, da će je natjerati da se ubije, psujući joj i nazivajući je pogrdnim nazivima, govoreći joj da će joj svaki dan i noć praviti haos i ono sve najgore što može".
Tanović se sumnjiči da je postavio kameru u stanu u naselju Mahala u Mostaru gdje su zajedno živjeli, te je snimao njeno obnaženo tijelo bez njenog znanja i slike distribuirao na lažnom profilu Instagrama, zatim nadzirao njezine kontakte prijeteći joj da ga ne smije prijaviti policiji.
- banjaluka078
#6228 Re: BiH - Crna hronika
@HelaS , tu sam vijest i postavila na prethodnoj stranici.
Čisti horor.
Nadam se da će žena, pored pravde kroz pravosudni sistem, dobiti i adekvatnu pomoć da pravziđe tu traumu.
Čisti horor.
Nadam se da će žena, pored pravde kroz pravosudni sistem, dobiti i adekvatnu pomoć da pravziđe tu traumu.
-
HelaS
#6229 Re: BiH - Crna hronika
Sorry, nisam vidio. Kad sam je pročitao, jednostavno ostao bez teksta. Što je najgore, ubijeđen sam da će se provući kroz psihičku bolest i da će za koju godinu ponovo biti u sličnoj situacijibanjaluka078 wrote: ↑24/11/2025 22:06 @HelaS , tu sam vijest i postavila na prethodnoj stranici.
Čisti horor.
- banjaluka078
#6230 Re: BiH - Crna hronika
Nedavno sam bila na nekoj edukaciji i radionicama sa ženama koje vode sigurnu kuću. Neka od svjedočenja njihovih štićenica su toliko potresna, kad pomisliš da su počinioci „normalni“ ljudi koji hodaju među nama. Nisu neki krimosi, žestoki momci, obični, najobičniji ljudi iz okoline. Ali su njihovi mozgovi možda i opasniji od ovih krimosa po gradu, jer hladno i proračunato pred svijetom glume normalne ljude, a onda dođu kući...
Lik koji ženi na silu gura prste u vaginu da vidi je li bila s nekim dok je on bio na putu. Čovjek koji je tajno snimao seks i prijetio vjerenici da će snimak poslati članovima komisije svaki put kad bi negdje aplicirala za posao. Čovjek koji bi ženu tlakašicu psihički i verbalno maltretirao, a onda kad joj pozli i sloši joj se, pozove hitnu pa se kao brižni muž vozi s njom i ne odvaja se, da ona ne bi otkrila pravi okidač stresa dok im on govori kako ona tako često zaboravi uzeti terapiju, pa joj zato bude loše.
Teško dokazivo nasilje, nema modrica, lomova, osim psihičkih. Pa dok se žene osnaže, steknu uslove da mogu otići, pobijede strah, sramotu, svoju traumu...
- armin071
#6231 Re: BiH - Crna hronika
https://avaz.ba/vijesti/globus/1008389/ ... -silovanjeHelaS wrote: ↑24/11/2025 22:38Sorry, nisam vidio. Kad sam je pročitao, jednostavno ostao bez teksta. Što je najgore, ubijeđen sam da će se provući kroz psihičku bolest i da će za koju godinu ponovo biti u sličnoj situacijibanjaluka078 wrote: ↑24/11/2025 22:06 @HelaS , tu sam vijest i postavila na prethodnoj stranici.
Čisti horor.
Tako se to radi sa bagrom…. Nakon prvog javnog pogubljenja bi se naglo smanjili a “muškračine” postali fini momci… Bolesti treba iskorjenjti a ne liječiti….
-
nekome
#6232 Re: BiH - Crna hronika
sad krece prica: treba uvesti serijat
-
MMM1977
#6233 Re: BiH - Crna hronika
Smrt ovdje nije nikakva kazna, jedino rješenje jeste kastracija i dugotrajni zatvor. Pa nek sjedi i razmišlja
-
Hakiz
#6234 Re: BiH - Crna hronika
Članovi komisije za primanje na posao imaju mogućnost da kažu "Njen seksualni život nas ne interesuje, ima kvalifikacije, zaposlit ćemo je".banjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 08:55Nedavno sam bila na nekoj edukaciji i radionicama sa ženama koje vode sigurnu kuću. Neka od svjedočenja njihovih štićenica su toliko potresna, kad pomisliš da su počinioci „normalni“ ljudi koji hodaju među nama. Nisu neki krimosi, žestoki momci, obični, najobičniji ljudi iz okoline. Ali su njihovi mozgovi možda i opasniji od ovih krimosa po gradu, jer hladno i proračunato pred svijetom glume normalne ljude, a onda dođu kući...
Lik koji ženi na silu gura prste u vaginu da vidi je li bila s nekim dok je on bio na putu. Čovjek koji je tajno snimao seks i prijetio vjerenici da će snimak poslati članovima komisije svaki put kad bi negdje aplicirala za posao. Čovjek koji bi ženu tlakašicu psihički i verbalno maltretirao, a onda kad joj pozli i sloši joj se, pozove hitnu pa se kao brižni muž vozi s njom i ne odvaja se, da ona ne bi otkrila pravi okidač stresa dok im on govori kako ona tako često zaboravi uzeti terapiju, pa joj zato bude loše.
Teško dokazivo nasilje, nema modrica, lomova, osim psihičkih. Pa dok se žene osnaže, steknu uslove da mogu otići, pobijede strah, sramotu, svoju traumu...
Policajci, ljudi u hitnoj mogu proći obuke koje prolaze stjuadi i stjuardese da nauče kako prepoznati osobu koju onajnu pratnji kontroliše i ne dozvoljava joj da traži pomoć. Kao i kako potajno ugroženoj osobi dati na znanje da ako dadne signal, onaj koji je prati će biti spriječen i uhapšen.
Nasilje se ne dešava samo zato što neko nekoga mlati, nego i institucije bilo pasivnosti, bilo čak i aktivno, omogućavaju to nasilje.
- banjaluka078
#6235 Re: BiH - Crna hronika
Mislim da postoji manje od 10% žena iz populacije koja se ne bavi pružanjem seksualnih usluga kojima bi bilo OK da neko drugi vidi njihov intimni život i golo tijelo, koliko god to na snimku bilo nešto što svi rade. Pogotovo ako nisu ni svjesne da su snimane.
-
nekome
#6236 Re: BiH - Crna hronika
ima li jos primjerabanjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 13:10Mislim da postoji manje od 10% žena iz populacije koja se ne bavi pružanjem seksualnih usluga kojima bi bilo OK da neko drugi vidi njihov intimni život i golo tijelo, koliko god to na snimku bilo nešto što svi rade. Pogotovo ako nisu ni svjesne da su snimane.
-
Hakiz
#6237 Re: BiH - Crna hronika
Ne govorim o tim ženama. Govorim o nama koji bi trebali da se ne obaziremo na te snimke.banjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 13:10Mislim da postoji manje od 10% žena iz populacije koja se ne bavi pružanjem seksualnih usluga kojima bi bilo OK da neko drugi vidi njihov intimni život i golo tijelo, koliko god to na snimku bilo nešto što svi rade. Pogotovo ako nisu ni svjesne da su snimane.
Tada bi i sram tih žena bio manji, ne bismo im nametali društvenu stigmu.
Kada bi seks bio posmatran kao nešta šta i jeste, prirodna i normalna ljudska aktivnost, i mogućnost ucjene snimkama seksa bi bila manja.
Donese mi neko snimak seksa žene koju hoću da zaposlim. Sa druge stane njena diploma, iskustvo na poslovima itd. Šta da uzmem kao relevantno pri zapošljavanju?
Tada ne samo da sram od snimka seksa ne bi bio prepreka, nego i ponuda neke žene da seksom umjesto kvalifikacijom dobije posao ne bi bila prednost. Poboljšanje na dva suprotna kraja spektra ponašanja.
Trebali bismo izaći iz srednjeg vijeka.
- banjaluka078
#6238 Re: BiH - Crna hronika
A to svakako. Ali bojim se da će još puno vremena proći dok mi ne prestanemo brinuti šta će svijet reći.Hakiz wrote: ↑25/11/2025 15:10 Ne govorim o tim ženama. Govorim o nama koji bi trebali da se ne obaziremo na te snimke.
Tada bi i sram tih žena bio manji, ne bismo im nametali društvenu stigmu.
Kada bi seks bio posmatran kao nešta šta i jeste, prirodna i normalna ljudska aktivnost, i mogućnost ucjene snimkama seksa bi bila manja.
Donese mi neko snimak seksa žene koju hoću da zaposlim. Sa druge stane njena diploma, iskustvo na poslovima itd. Šta da uzmem kao relevantno pri zapošljavanju?
Tada ne samo da sram od snimka seksa ne bi bio prepreka, nego i ponuda neke žene da seksom umjesto kvalifikacijom dobije posao ne bi bila prednost. Poboljšanje na dva suprotna kraja spektra ponašanja.
Trebali bismo izaći iz srednjeg vijeka.
- Rothmans
#6239 Re: BiH - Crna hronika
Ko bi ozenio sina za damu ciji 'kucni' videi kruze netom ?
- banjaluka078
- Rothmans
#6241 Re: BiH - Crna hronika
Mislim da bi se vise matere/svekrve protivile.
- banjaluka078
- Rothmans
#6243 Re: BiH - Crna hronika
Ma jesu, al bi joj opet oci iskopale.
- banjaluka078
#6244 Re: BiH - Crna hronika
Vratiti se na Hakizov post.
- banjaluka078
#6245 Re: BiH - Crna hronika
Nasilja ima, između ostalog, i zato što su kazne ovakve.
Procesuiranje je trajalo 4 godine...za toliko, ko živ ko mrtav. I onda se dobije neka otužna uslovna kazna.
https://6yka.com/bih/osudjen-na-uslovnu ... iti-kosti/
Procesuiranje je trajalo 4 godine...za toliko, ko živ ko mrtav. I onda se dobije neka otužna uslovna kazna.
https://6yka.com/bih/osudjen-na-uslovnu ... iti-kosti/
- Chloe
- Photo mod
#6246 Re: BiH - Crna hronika
Nekoliko godina sam pratila i radila s njima, više jednostavno ne mogu.banjaluka078 wrote: ↑25/11/2025 08:55Nedavno sam bila na nekoj edukaciji i radionicama sa ženama koje vode sigurnu kuću. Neka od svjedočenja njihovih štićenica su toliko potresna, kad pomisliš da su počinioci „normalni“ ljudi koji hodaju među nama. Nisu neki krimosi, žestoki momci, obični, najobičniji ljudi iz okoline. Ali su njihovi mozgovi možda i opasniji od ovih krimosa po gradu, jer hladno i proračunato pred svijetom glume normalne ljude, a onda dođu kući...
Iz godine u godinu sve gore i gore priče.
Ne znam, da li je bilo ranije toliko psihičkog zlostavljanja, manipuliranja, a žene nisu govorile ... Stičem dojam kako se fizičko nasilje više prijavljuje, osuđuje, da neki muškarci hinjski pribjegavaju sve više psihičkom zlostavljanju.
-
DonieBrasco
#6247 Re: BiH - Crna hronika
Zene/djevojke i vi koje ste iz struke, iz vasih iskustava ili opcenito, sta je to okidac kod muskaraca da puknu tako da kazem, da se tako promjeni ponasanje prema zeni/djevojci. Naravno traume iz djetinjstva, kucni odgoj, drustvo i prijasnja negativna iskustva sa zenama/djevojakam, stres - zivot, posao ali mora biti tu nesto vise i jace.
Ili je jednsotavno da pukne ne moze da kanalise, u smislu moja si ili nicija, nesigurnost da ona ode negdje a on tripuje da je sa drugim i tako to.
Dosta ima ovoga sto napisa iznad nisu krimosi, delikventi, huligani, "obicni" momci tj. muskarci koji puknu ili sta vec.
Ili je jednsotavno da pukne ne moze da kanalise, u smislu moja si ili nicija, nesigurnost da ona ode negdje a on tripuje da je sa drugim i tako to.
Dosta ima ovoga sto napisa iznad nisu krimosi, delikventi, huligani, "obicni" momci tj. muskarci koji puknu ili sta vec.
- banjaluka078
#6248 Re: BiH - Crna hronika
Ne puknu oni, oni su puknuti prije tih veza. Egoisti, psihopate, razmažena derišta koja su imala sve, starci im bustali ego da su miks Apolona i Supermana ili su im bar "samo" pumpali glavu kako su oni muškarci, pa onda sve što stereotipno ide s tim. U stvari, kompleksaši puni nesigurnosti koju maskiraju tim mačoizmom.
A onda samo pokažu pravo lice kad im nije sve po njihovom ili kad se osoba s kojom su promijene na način da se on osjeti ugrožen.
A onda samo pokažu pravo lice kad im nije sve po njihovom ili kad se osoba s kojom su promijene na način da se on osjeti ugrožen.
-
MMM1977
#6249 Re: BiH - Crna hronika
Ima psihičkog zlostavljanje i od strane žena prema muškarcima, zapravo u mom društvu više samo što to žene rade perfidno, pomalo, dugoročno. Ali valjda se ja krećem u društvu papučara
- banjaluka078
#6250 Re: BiH - Crna hronika
Chloe wrote: ↑25/11/2025 21:28 Nekoliko godina sam pratila i radila s njima, više jednostavno ne mogu.
Iz godine u godinu sve gore i gore priče.
Ne znam, da li je bilo ranije toliko psihičkog zlostavljanja, manipuliranja, a žene nisu govorile ... Stičem dojam kako se fizičko nasilje više prijavljuje, osuđuje, da neki muškarci hinjski pribjegavaju sve više psihičkom zlostavljanju.
Mislim da žene sada ipak shvataju da postoji i druga vrsta nasilja, osim fizičkog. I verbalno i psihičko i ekonomsko.
A muškarci, nemam ja osjećaj da se oni libe i dalje.