Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
John Cleese

#1301 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by John Cleese »

banjaluka078 wrote: 24/11/2025 22:03 Od mene ovdje koja iskrena riječ o vezama i očekivanjima, ali i malo šale da razbije monotoniju. :)

Ima finog svijeta, muškog i ženskog, samo valjda treba malo više sreće da se na njih naiđe. Lijepo je imati svog druga - što sam starija i što moja veza ima duže staža, shvatam i razumijem zašto su naši stari koristili taj izraz "drug" za partnera. Ne znam koliko bi moj život bio siromašniji da mi nije njega, ne bi bilo ovliko smijeha, sigurno. Najiskrenije i od srca, želim svakom da pronađe takvu sreću u životu. :)
:thumbup: :)
Digla_da_kreci

#1302 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Digla_da_kreci »

Duality_78 wrote: 24/11/2025 20:06
Digla_da_kreci wrote: 23/11/2025 20:10
Duality_78 wrote: 22/11/2025 18:59

Pitanje meni upuceno ili? :)
Da, vidim spominjes Hemona.

A ako dozvolis da malo prosirim repertoar pitanja, ne toliko iz puke radoznalosti, koliko iz zelje da kroz tvoje decenijske, iako rijetko artikulisane prisutnosti u ovom forumskom sokaku, doznamo nesto vise o tebi, sto bi moglo biti korisno za sve potencijalne citateljke koje tragaju za dodatnim kontekstom ne bi li detektovale i poneki signal kompatibilnosti prije nego se odvaze na hrabri cin javljanja.

Dakle, na koji nacin tvoj knjizevni input korespondira sa sirim spektrom sadrzaja koje konzumiras u informativno-kulturno-sportsko-muzicko-zabavnom i politickom domenu, te da li kao lav u astroloskom smislu imas sklonosti zalutati na poneki sportski dogadjaj, predstavu ili koncert, kad vec ne ides u kafanu.

:D :run:

Love and obstacles je za mene bilo malo knjizevno otkrovenje, prva knjiga -u formi zbirke prica - od doticnog koja me je oduvjerila od dotadasnjeg opsteg dojma da knjizevnost - cast izuzecima kao Nabokov, Calvino, Bulgakov itd. koji su ipak vise relikti "bolje" proslosti -, kao ozbiljna pisanija, po nekom default-u mora te ubiti u pojam u prvih 50tak stranica e da bi ti onda, poslije prezivljenog soka i salijevanje strave, bilo lakse prebroditi preostalih 580 stranica ili pak, s druge strane, biti toliko prociscena , tj lisena bilo kakvog lirickog zanosa (playfulness), strogo hermeticki zatvorena , hirurski operisana od metafora sa samo jednim usmjerenjem: dovesti citaoca, zivog, zdravog, malo zadihanog, do zadnje stranice sto prije(pada mi napament Paul Auster.... :D Hemon, Shteyngart (jesi citala Absurdistan ili Super Sad True Love Story..??) i Marina lewicky (Short History of Truck in Ukrainian) su bar ze mene bila otkrovenja u smislu pomjeranja tezista kako od dosadne knizevnosti tako i prociscenog (neoliberalnog) jezika unutar uniformiranog narativa ka jednoj opustenoj uzivanciji koja nam pokazuje da i kompleksne teme i viseslojeviti zapleti mogu biti docarani jezickom inventivnoscu, daleko od opstih mjesta, sablona knjizevnih kriticara itd....

Nadam se da sam polozio "ispitni"... :evil: :shock: :lol:

Ne da znam "zalutati na poneki sportski dogadjaj", vec furam taj neki longevity concept koji podrazumijeva svakodnevni fizicki trening (ne za snagatora vec amatera koji je zaljubljen u taj koncept zdravog zivota :P :-D ), plivanje, biciklizam, planinarenje, teretana tu i tamo, svakodnevno setanje kilometrima (uvijek se vrijeme nadje! haha)....predstave me nisu vidjele vec neko vrijeme a zadnji koncert na kojem sam bio je haman prije 3,5 godine, Pearl Jam, Stockholm, Lollapalooza Festival.....)...inace tezi sam ovisnik o Pear Jam-u (ali starije stvari!!), generalno taj grunge Seattle scena ranih 90tih mi je vrhunac americkog doprinosa rock sceni i dostojan takmac Madchester sceni, brit indie bandovima i kasnije, donekle, brit-popu....dalje,rahmetli R.E.M, MAssive Attack, Wu-tang Clan i jos masa drugih.... 8)

Aaaaa ti, sta volis? :P :lol:
Drago mi je da sam te podstakla da kazes ponesto o sebi i svojim interesima, prosto mi je nevjerovatno da si tolike godine pratio forum a nisi se druzio s nama, ccc. (osim ako nisi pisao sa drugog profila). :D Nadam se da ces biti aktivniji i da ce slobodne djevojke i zene pokazati interes jer se cinis kao pristojan i ozbiljan covjek.
Da ne bude zabune, ja sam u sretnoj vezi i nerijetko spomenem dragog na temama kada o necemu pricam, a i da nisam, ako sam dobro ubrala da ti je to godiste u nicku, znacajna je razlika u godinama koja je za mene nepremostiva.

Nego, ovo za odnose sto ste pricali, imam osjecaj da mnogi danas zele ljubav i nekoga u teoriji, ali kada krene realnost, kompromisi, strpljenje, svakodnevica, i prodje ono pocetnicko uzbudjenje, postane im previse i brzo izlapi ili ostane na povrsnim odnosima i pricama bez obaveza. Svi su pomalo umorni, povrijedjeni, oprezni, ili vuku nerijesene repove iz proslosti i takvi ulaze u nove odnose koji naravno nece potrajati, a opet da im je da ih neko vidi i razumije i da imaju nekog svog. Ali ako se mene pita, puno je tu do nezrelosti i instant zivota kakav se danas vodi, nisam jednom cula kako neko kaze da zeli harmoniju i ceznu za mirnim dubokim odnosom koji ce trajati, a onda uvidis da je to samo prazna prica i da rade sve suprotno od toga.
I u tim zrelijim godinama vidjam oko sebe razne situacije, neki koji znaju sta zele i ne pristaju na manje, ili oni koji su se toliko navikli na svoj samacki zivot i rutinu da i nece nekoga drugog da prime u svoj zivot i da se prilagodjavaju tudjim navikama, izgradjenim karakterom, prosloscu, i radije se drze povremenih druzenja i da svako svoj zivot zivi kako hoce, ali to su uglavnom zene ili muskarci u cetrdesetim i pedesetim koji vec imaju brak iza sebe, odraslu djecu, stabilan posao i finansije, mozda su se i skucili, i onda tek toliko sto pozele su povremena druzenja i upraznjavanje seksualnih nagona, jer sta ce im problemi i cimanje s nekim. Dok ima i onih koji su oduvijek zeljeli ali nisu imali srece pronaci srodnu dusu dok su svi drugi oko njih pronalazili, vjencavali se i stvarali porodice, a oni i dalje stajali u mjestu bez ikakvog pomaka i sami na svijetu. Na kraju dana svako ode svojoj kuci nekome svom, a ti ostade i nemas s kim podijeliti ni lijepo ni ruzno, ni random stvar koju vidis ili misao koja ti prodje kroz glavu. Samoca moze biti ugodna, ali dugorocno ju je ljepse dijeliti u dvoje, s kim mozes i sutjeti i egzistirati u istom prostoru bez izgovorene rijeci i biti ispunjen ljubavlju i unutrasnjim zadovoljstvom. Samo ako ima ljubavi, sve je onda moguce.

Bilo kako bilo, izazov je naci osobu gdje ce oboje jednako zeljeti da prozive zivot i ostare zajedno, vjerovati u ljubav do smrti, osobu s kojom mozes biti miran, a ne samo uzbudjen, uz kojeg mozes spavati i buditi se spokojno.
KraljicaIzJajca

#1303 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by KraljicaIzJajca »

Duality_78 wrote: 16/11/2025 16:47
Ozimician wrote: 16/11/2025 15:22
Duality_78 wrote: 16/11/2025 11:21

A ko je rekao da nisam trazio/ne trazim u BiH? :shock: :) Trazim prijatelju, ali valjda i sam znas kako je tesko naci srodnu dusu za brak. Za neobavezno vidjanje i "vezice" nisam, vec iskljucivo za brak. :)
Hocu reci, da bi trazio nekoga u BiH - moras biti u BiH, nema online nista to. Brak ne spominji uopste, to su ti minus poeni kod svake.

Ok, fair enough. Medjutim, prirodom posla bio dole (Sarajevo, Mostar) 4 mjeseca ljetos, i opet nista. Masa neobaveznih i nadasve neozbiljnih kontakata......pazi, zagazio sam u srednje 40te i zaista mi ne treba jos jedna avantura-veza....Ne znam gdje izaci, koje mjesto u Sarajevu da sretnem iskrenu, prirodnu i emocionalnu zrelu zenu.....?? U kafane ne zalazim, "elitna" mjesta izbjegavam, turbo-folk koride nisu ni na mapi.... Obrazovanje manje-vise, mada naravno da bi covjek volio da mu neko parira i na tom polju, dakle VSS..... :hm: Ako imas neko mjesto preporuciti - moze PM.

P.S. Ima nasih kol´ko hoces u Skandinaviji, tako eto.....nije BiH jedina po tom pitanju. :)
Pa neće 30godišnjakinje lika sa 45,jbg. :)
ShnjaZZZ

#1304 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

Hoće, samo neće njega.
KraljicaIzJajca

#1305 Re: Život samaca u srednjim godinama

ShnjaZZZ wrote: 25/11/2025 09:26 Hoće, samo neće njega.
Neće, 10 i 10+ godina je star :)

@Duality_78 ti ne želiš razvedenu ženu sa djetetom? Malo ćeš upoznati istih bez povijesti prethodnog braka. Nisi ovo uopće podvukao!

Razumijem, želiš djecu, zato tražiš 10+godina mlađu od sebe, zajebana situacija.
broj dva

#1306 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by broj dva »

Duality_78 wrote: 16/11/2025 11:21
Ozimician wrote: 16/11/2025 00:27
Duality_78 wrote: 15/11/2025 20:24 Eh, zivot samca......zavisi kako se gleda. Mnogi mi zavide na zivotu, misle da mi je sve med i mlijeko na osnovu mog stava, reputacije, drzanja....a unutra me izjeda lomaca samoce i zelje da upoznam tu neku djevojku, nasu, Bosanku, jer se samo sa nasom i vidim u buducnosti ovdje u Skandinaviji..... :) ;-) :bih:
Pa valjda bi u BiH trebao tražiti Bosanku, a ne u Skandinaviji? :run:
A ko je rekao da nisam trazio/ne trazim u BiH? :shock: :) Trazim prijatelju, ali valjda i sam znas kako je tesko naci srodnu dusu za brak. Za neobavezno vidjanje i "vezice" nisam, vec iskljucivo za brak. :)
A da ti nadju roditelji, kad vec nisi za dejtove i vezice i upoznavanja nego bi direktno u brak.
P.S zasto ne samboende sa nekom, sve privilegije braka bez birokratije i zajebancije kada dodje vrijeme razvoda...
sadmire

#1307 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by sadmire »

Pratim
Ozimician

#1308 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ozimician »

Objasnio.
nekome

#1309 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

Ozimician wrote: 25/11/2025 13:53
Objasnio.
:lol:
100%
KraljicaIzJajca wrote: 25/11/2025 09:55

gdje je granica (red line)
Hakiz

#1310 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Hakiz »

@Duality_78 ti ne želiš razvedenu ženu sa djetetom? Malo ćeš upoznati istih bez povijesti prethodnog braka. Nisi ovo uopće podvukao!

Razumijem, želiš djecu, zato tražiš 10+godina mlađu od sebe, zajebana situacija.
Anna Nicole Smith se ne bi složila s tobom.

Šta kaže Ricky Gervais, Leonardo DiCaprio je prisustvovao premijeri filma "Irishman" koji je toliko dugačak da je na kraju premijere Leonardova pratilja s kojom je došao na premijeru postala prestara za njega :lol:

A šta će bilo kome razvedena žena s djetetom? Nikolica sa prikolicom, a i da troši resurse na napredak tuđih gena umjesto da širi i odgaja, razvija, svoje?
snijeg_led

#1311 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by snijeg_led »

Tako bas i jeste. Osim ako nisu bas obadvoje mladi pa ce imati jos svoje djece. Samo tesko da se sve podudari.

Zene koje ostanu rano same sa djetetom, vrlo cesto ostaju same bez partnera.
Digla_da_kreci

#1312 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Digla_da_kreci »

Situirane uvijek mogu nahvatati kakvog gold diggera ili muskarca sa peter pan sindromom i mommy issues.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1313 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by _BataZiv_0809 »

:lol:
KraljicaIzJajca

#1314 Re: Život samaca u srednjim godinama

Hakiz wrote: 25/11/2025 15:38

Šta kaže Ricky Gervais, Leonardo DiCaprio je prisustvovao premijeri filma "Irishman" koji je toliko dugačak da je na kraju premijere Leonardova pratilja s kojom je došao na premijeru postala prestara za njega :lol:

A šta će bilo kome razvedena žena s djetetom? Nikolica sa prikolicom, a i da troši resurse na napredak tuđih gena umjesto da širi i odgaja, razvija, svoje?
A tko tvrdi da neće roditi dijete sa njim?

Drugo, on je 45 godina, nije nigdje napisao da želi postati otac, a nije ni sa 45 lako ni muškarcu postati i biti otac.
KraljicaIzJajca

#1315 Re: Život samaca u srednjim godinama

snijeg_led wrote: 25/11/2025 17:48 Tako bas i jeste. Osim ako nisu bas obadvoje mladi pa ce imati jos svoje djece. Samo tesko da se sve podudari.

Ovo je netočno!
KraljicaIzJajca

#1316 Re: Život samaca u srednjim godinama

nekome wrote: 25/11/2025 15:24

gdje je granica (red line)
Iznad/ispod 5
Seawolf

#1317 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Seawolf »

To onaj što je dao izjavu za Avaz.
suspect_zero

#1318 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by suspect_zero »

Nikako ugoditi, krenem od sebe :roll: kad si sam crknut od nekakve tegobe mislis najgore ti, opet kad si u braku toliko se pozeli biti sam, malo samoće, ali ne mislim pod ovim par sati.....ono jedan period. Tu potrebu obicno svi pogresno tumače, zahladili odnosi, misli se na nekog drugog i bla bla....u biti je tako prosto, hocu biti sama par dana bez da vidim i cujem ikoga....imam tu jebenu potrebu da cujem samu sebe.
mali_balon

#1319 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

Seawolf wrote: 25/11/2025 18:47

Dzvad
snijeg_led

#1320 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by snijeg_led »

Digla_da_kreci wrote: 25/11/2025 18:18 Situirane uvijek mogu nahvatati kakvog gold diggera ili muskarca sa peter pan sindromom i mommy issues.
Nek dignu ruku svi peter panovi Foruma :D
Seawolf

#1321 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Seawolf »

mali_balon wrote: 25/11/2025 18:49
Seawolf wrote: 25/11/2025 18:47

Dzvad
.... Aličić, iz Zenice.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1322 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by _BataZiv_0809 »

Duality_78 wrote: 24/11/2025 20:06
Aaaaa ti, sta volis? :P :lol:
Jaoooo roćko što si se ti ponadao a stao si na pašteticu :lol: :lol:
insaneinthebrain

#1324 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by insaneinthebrain »

KraljicaIzJajca wrote: 25/11/2025 18:44
snijeg_led wrote: 25/11/2025 17:48 Tako bas i jeste. Osim ako nisu bas obadvoje mladi pa ce imati jos svoje djece. Samo tesko da se sve podudari.

Ovo je netočno!
tacno 100 posto
Logovan

#1325 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Logovan »

A kako znate da li je tačno ili netačno? :mrgreen:
Post Reply