Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#88826 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Još Klop podržava Slota. I traži godinu da se strpimo.
BHF_Manijak

#88827 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Mislim da ovo nije poslo ni Hodgsonu svojevremeno za rukom...
Sta je ovdje vise za strpljenja krv ti jebem?

Ovdje NISTA ne ukazuje da ce izdobriti!

MMM1977

#88828 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

BHF_Manijak wrote: 23/11/2025 21:41 Mislim da ovo nije poslo ni Hodgsonu svojevremeno za rukom...
Sta je ovdje vise za strpljenja krv ti jebem?

Ovdje NISTA ne ukazuje da ce izdobriti!

Ma ne treba posmatrati samo ovih sedam jer smo i u onih prvih pet koje smo dobili igrali loše i pobjedničke golove postigli u nadoknadi, umjesto da protivnike sameljemo.

Najbolje utakmice smo odigrali protiv jakih protivnika dok nam ovi sa začelja uzimaju mjeru.
Capajebo

#88829 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Kažu podrška bar do kraja sezone.
BHF_Manijak

#88830 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ne moze njega nista izvuci, ali hvatat ce se za glavu - spicakli pola milijarde, popusit ce Ligu prvaka, pa ce onda biti kuku majci.

Frajer veze sa zivotom nema sta radi i vergla konstantno jedno te isto iz utakmice u utakmicu.

Nije problem poraza, problem je sto se jebeni gameplan ne nazire, nikakve konture smislene igre, akcija, da ekipa i u jednom jebenom trenutku zna sta hoce. Gubilo se i ranije, jebo poraz, jebo krizu, bude i prodje, ali ovdje je problem sto je frajer pogubljen i usput veze nema kako da izadje iz zacaranog kruga.
Nikakve igre, nista smisleno nema u igri. Doveo je igrace i apsolutno nista ne radi da prilagodi sistem igre tim ljudima koje je sam trazio. Doveo si 10-ku klasicnu koja ti je beskorisna, doveo si dvije klasicne devetke koje ti nemaju vise od 10 kontakata s loptom tokom utakmice, totalno beskorisne, izmjene ti se svedu da kada gubis da gurnes sve ofanzivno prema naprijed, igracima drkas pozicije evo 3 mjeseca itd itd itd.

Opet cu ponovit, rezultati nisu problem kada imas neke igre, kada ti vidis nesto u igri. Kada imas igru doci ce i rezultati, ovako ja ne vidim sta ovaj covjek moze uradit s ovakvom tvrdoglavoscu, pa da urodi plodom. Prije kada zijanis, X bude - bude ti krivo jer si dobro igrao, ali u svakom od ovih poraza ekipa je bila razvaljena na proste faktore i zguzena doslovno. To je vec alarm.

Ako je njima OK da ovaj bude do kraja sezone i zavrsi kao United - ko sam ja da im sudim.
vaučer

#88831 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 24/11/2025 10:05 Doveo je igrace i apsolutno nista ne radi da prilagodi sistem igre tim ljudima koje je sam trazio.
Da ne radi dovoljno je točno. Da nas jebu ozljede je isto točno. Ali nitko ne zna koliko je Slotov 'udio' u izboru igrača. Dakle to mu ne mogu natovariti na leđa. Doslovno pojma nemamo koliko je udio u odlukama između Edwardsa, Hughesa i Slota. Ali kolektivno možemo reći da su sva trojica zasrala motku, jer ekipa je lošije balansirana i fizički slabija nego lani. A to je u PL-u smrtna osuda.
Gandalf

#88832 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Dovodilo se sve i svašta:

viška 9-ka na telenovela način, za rekordne paretine,

nepotrebna 10-ka za ogromnu lovu,

bekovi skloni ozljedama

Propustilo se dovesti :

kvalitetan CB, možda čak i dvojica,

kvalitetan CMF/DMF, moẓ̌da čak i dvojica

kvalitetno krilo

Napredne analitike edwards i ekipa mogu nailovoj materi pokazivat, ovo je bio totalni odron

Ćelava ubleha će nas koštati čitavu ovu sezonu a posljedice njegovog šabanizma osjetićemo i narednih nekoliko sezona.

Klinko moj će Henry izvaliti ikada više ovakvu lovu na transfere.

Ako ništa BHF će sačuvati svoja koljena :mrgreen:
HarunKovac

#88833 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Ne trebate uopste diskusiju vodit o ljetnim transferima. Ni proslogodisnji tim nije smio 6 poraza od 7 utakmica u PL imat. A kamo li uz 4-5 novih igraca svjetske klase na svojim pozicijama.

Ovdje Slotu pedala treba i nema drugog izbora.
vaučer

#88834 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Gandalf wrote: 24/11/2025 10:41 Dovodilo se sve i svašta:
viška 9-ka na telenovela način, za rekordne paretine,
nepotrebna 10-ka za ogromnu lovu,
bekovi skloni ozljedama
Propustilo se dovesti :
kvalitetan CB, možda čak i dvojica,
kvalitetan CMF/DMF, moẓ̌da čak i dvojica
kvalitetno krilo
Izgubili svo dvije devetke - doveli dvije. Izgubili smo glavnog kreatora - doveli Wirtza (koji nije doveden jer je desetka, nego jer smo izgubili Trenta) Bekovi nisu bili skloni ozljedama, Frimpong doslovno nije tri godine imao nikakvu ozljedu, Kerkez nit je bio niti je sad ozljeđen. Doveli smo odličnog CBa, umalo dva, propalo u zadnjoj minuti a prvi nam u prvom nastupu potrgao koljeno. Mislim da je vezni red apsolutno dovoljan, možda su trebali prodati Endu za nekog bar malo boljeg. Krilo je jedini pravi, ogromni zajeb koji su napravili u transferima.
zomri

#88835 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Znate li vi za kakav primjer da je ekipa dovela 4-5 pojacanja u istom roku za prvi tim i da je to proradilo u roku od pola sezone? Ja se ne mogu sjetiti, pogotovo ne u EPL
Armin2013

#88836 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

Ma džaba vi sad brojite ko je došo ko nije, prije početka sezone svi smo bili odušveljeni a sad nije trebalo ovoo nije trabalo ono.
Ovdje je se nešto desilo između igrača ili igrača i trenera, ok nisu uigrani pa protiv Citija ide slabo, ali ovo u subotu katastrofa.
Poslije trećeg gola nisam mogao ni gladat više, morao sam igrat CS. Ne mogu svi za par mjeseci zaboravit igrat nogomet, kada gledaš pojedine igrače na terenu vidi se koliko im ja stalo na faci, Konate mrtav hladan, kao da je na prinudnom radu, itd.
Ovdje treba teški reset igrača, kako ne znam
vaučer

#88837 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Armin2013 wrote: 24/11/2025 12:35 Ovdje treba teški reset igrača, kako ne znam
Znam ja kako, samo da bi imao taj reset ne možeš kao Slot konstantno nagrađivati lošu igru prvom postavom. Otkad je nogometa to se riješavalo rotacijom igrača na prve znake nevolje. Da je napucao McAlistera za Jonesa kad je trebalo, Konatea za bilo koga, Salaha za Chiesu - mogao si imati normalnu meritokraciju u kojoj igraš ako igraš dobro, ako ne igraš klupa. Ali kad ti pozicija nije ugrožena naravno da se nećeš naročito ni truditi a ni sekirati oko rezultata. Što bi?

Sad umjesto jednog koji nezasluženo starta imamo petoricu i više. Sad je kasno jebiga.
Capajebo

#88838 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Malo se spominje, al od cijelog veznog reda jedino Dominik nesto radi, Graven i Mac haman pa nevidljivi :roll:
Kad je Curtis u pocetnoj, nesto se kao i desava na sredini terena. Ocekujem u LP Graven-Curtis-Wirtz sredinu, naravno sa Dominikom na beku :mrgreen:
vaučer

#88839 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Capajebo wrote: 24/11/2025 15:54 Malo se spominje, al od cijelog veznog reda jedino Dominik nesto radi, Graven i Mac haman pa nevidljivi :roll:
Kad je Curtis u pocetnoj, nesto se kao i desava na sredini terena. Ocekujem u LP Graven-Curtis-Wirtz sredinu, naravno sa Dominikom na beku :mrgreen:
Jones je božesačuvaj podcjenjen igrač kod Slota. Kao da jedva čeka da ga izbaci iz prve postave (kad se ne izbaci sam ozljedama). McAlister isto samo precjenjen, a u očajnoj je formi odavno. Gravenberchu treba reći da igra samo šesticu i da mu je posao da ore defanzivno - ionako mu je zakurac dodavanje naprijed. Ako bude u prilice da nosi loptu i osvoji prostor - super, ali inače nek sjedi nazad i pokriva. Szobo nažalost je žrtva vlastite sposobnosti - pa je radni konj koji krpi sto i jednu rupu.
convict

#88840 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Ja se nadam Gomezu na beku, sredina Graven-Szobo-Wirtz (ako je u stanju). Ne mogu se sjetiti je su li ova trojica nekad startali zajedno. Mozda pocetkom sezone nekad?
BHF_Manijak

#88841 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma sumnjam ja da od Wirtza ima ista, cak i za West Ham mislim da je upitan.

Ostajem pri tome da je lik strasno tvrdoglav. Opet prica oko Enda npr.
Ako vec vidis da je Mac Allister u losoj formi, a jeste, direktni krivac za 0:2 protiv Forresta s ocajnom reakcijom, pa stavi Enda jebem mu mater, gurni Gravena malo naprijed, daj neka rjesenja...
Jok, siluj jedno te isto.

Isto je bilo i prosle sezone. Ako ne vjerujes Endu toliko, a ne vjerujes, koji ce ti onda kurac?!
Isto je sa Gomezom!
Smijesno je ba drzat igraca, a 2% utakmica godisnje ga koristit.
Imas ga, a nemas!
AmiĐa_Idriz

#88842 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kako nema gameplan, vadi stopere, vrati Gravena nazad na stopera, igraj 3-2-5 gdje napadači lutaju a Curtis i Szobo igraju sami u veznom redu protiv čitave protivničke ekipe :D

Image

Ovo je baš žalosno.
vaučer

#88843 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Meni je od svega u tom klipu, a taj napad sam baš ispizdio i dok sam uživo gledao, najdebilnije kad pogledaš tu ravnu crtu s 4-5 igrača natovarenih u šesnaestercu. Mislim, šta bi oni kao trebali raditi tu? Onda kad netko i ubaci napamet loptu nekako su svi uvijek iza odbrambenog igrača. Ne znam da sam ikad vidio gluplji napad, kao da je dizajniran da olakša posao ekipi koja se brani. Nitko se ne kreće, nitko ne otvara prostor, ništa se ne dešava. Ni u jednom trenutku odbrambeni igrači nisu pod pritiskom, uvijek imaju vremena da uduplaju bilo koga.
BHF_Manijak

#88844 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa ja od pocetka sezone govorim da je problem vezni red i taj prostor, medjuprostor, kojeg ima na pretek! I kada ekipa napada i kada se brani!
I nije to zbog individualne slabosti igraca, nego jednostavno do postavke.

Zato sve vrijeme govorim, nisu porazi kao porazi problem, problem je sto je igrac kurac i sto nista ne ukazuje na to da ce to preko noci proraditi, jer frajer ocito nema mehanizme i pogubljen je do picke materine u ovom svemu.
Jednostavno ne zna da iskoristi ono sto ima na terenu.

I nije to smao neuigranost, nema ba uigranost veze s tim, jer ove dvije situacije gore sto je Amidja postavio, nemaju veze s uigranoscu tima, vec sa jebenom postavkom i instrukcijama!

Nije do igraca kada ganjas rezultat, a njih je gore 7 u liniji u protivnickom 16-ercu, vec je do strucnog staba i instrukcija!
BHF_Manijak

#88845 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ja ne kontam svrhu ovog lika u timu vise! Bez ijedne jebene utakmice, nevjerovatno!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

convict

#88846 Re: Liverpool FC

Post by convict »

BHF_Manijak wrote: 25/11/2025 18:45 Ja ne kontam svrhu ovog lika u timu vise! Bez ijedne jebene utakmice, nevjerovatno!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ako nije bio fit za utakmicu, onda nije trebao biti u sastavu nikako. Bolje i nekog juniora da je poveo, nego igraca za kojeg zna da ga ne moze koristiti.

I koga racuna kao petog? Zaboravio da Guehi nije dosao.
Last edited by convict on 25/11/2025 20:06, edited 1 time in total.
convict

#88847 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Dupli
Pandakonda

#88848 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

convict wrote: 25/11/2025 20:04
BHF_Manijak wrote: 25/11/2025 18:45 Ja ne kontam svrhu ovog lika u timu vise! Bez ijedne jebene utakmice, nevjerovatno!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ako nije bio fit za utakmicu, onda nije trebao biti u sastavu nikako. Bolje i nekog juniora da je poveo, nego igraca za kojeg zna da ga ne moze koristiti.

I koga racuna kao petog? Zaboravio da Guehi nije dosao.
Virgil, Konate, Gomez, Graven i Endo
ismar2215

#88849 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma suvisno je pricati o pojedincima. Apsolutno niko nije u elementu jer je sistem katastrofalan. Ovaj video sto je @AmiĐa_Idriz poslao pokazuje dovoljno.

Liverpool, gledano kvalitetom, ima jednu od najjačih i najraznovrsnijih ekipa u Evropi. I pojačanja i igrači koji su od prije tu su svi do jednog pokazivali zavidan kvalitet na jednom ozbiljnom nivou i to ne jednu sezonu, nego nekoliko sezona u nizu. Poprilično sam siguran da nijedan od igrača iz trenutnog rostera nije flop. Bezveze je priča, nije se trebao pustiti Diaz ili morao se dovesti Guehi... Kao da bi ubacivanjem Diaza ili Guehija magično sve kliknulo. Slot je pogubio konce, nema ideju i to je očigledno. Uz to, sve vrijeme vrti neke nebulozne alibije. Prvi put od početka sezone je poslije Foresta rekao do mene je, probat cemo dalje. To je neka mala svijetla tačka. Napokon je skontao da je on isključivi krivac. Izgleda da je klub spreman da ga podrži i dalje. Ja mislim da je to samo odgađanje neminovnog i da on nema šanse da se izvuče, najviše zbog toga što još nije pokazao da ima neku ideju, a pritom nije ni Klopp da može nekim govorom, loženjem, srcem, okrenuti situaciju. Ako uspije da se izvuče iz ovoga i da proigramo, onda je jedan od najboljih svih vremena.
RJ57

#88850 Re: Liverpool FC

Post by RJ57 »

vaučer wrote: 25/11/2025 10:23 Meni je od svega u tom klipu, a taj napad sam baš ispizdio i dok sam uživo gledao, najdebilnije kad pogledaš tu ravnu crtu s 4-5 igrača natovarenih u šesnaestercu. Mislim, šta bi oni kao trebali raditi tu? Onda kad netko i ubaci napamet loptu nekako su svi uvijek iza odbrambenog igrača. Ne znam da sam ikad vidio gluplji napad, kao da je dizajniran da olakša posao ekipi koja se brani. Nitko se ne kreće, nitko ne otvara prostor, ništa se ne dešava. Ni u jednom trenutku odbrambeni igrači nisu pod pritiskom, uvijek imaju vremena da uduplaju bilo koga.
najinteresantnije od svega je da su prošle sezone imali tu vertikalnu komponentu bolju nego ikad, to je ferceralo zastrašujuće dobro bez obzira kako su protivnici stajali. ove godine skroz suprotno.
Post Reply