Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

svesuper25

#50701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

Hakiz wrote: 24/11/2025 16:23
zavrzlama wrote: 24/11/2025 16:17 Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..

U manjem entitetu ce poceti proces lokalizama,sto je ujedno i kraj

Centralisticke diktature iz Banjaluke...
Ja nikako ne mogu svariti da je SDS, stranka Karadžića, Mladića, Plavšić, Koljevića, Đoge itd postala prihvatljivija od SNSD. Ne branim SNSD, naravno, ali SDS :shock:
Da sam vlast,ja bi Sarovica iz sds-a uvijek postavljao za ministra.Covjek gospodin,obrazovan.odlicno obavljao posao u ministarstvu trgovine bh.
eltroxin

#50702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by eltroxin »

svesuper25 wrote: 24/11/2025 16:51
Hakiz wrote: 24/11/2025 16:23
zavrzlama wrote: 24/11/2025 16:17 Manji entitet je financijski preslab da bi u istom mogli nesmetano funkcionirati dva velikosrpska elementa u svom srbovanju kao politickoj ideologiji..opozicija dodikovoj vlasti nemoze pobijediti dodika u disciplini srbovanja,jer stab u beogradu trazi sto odvratniju,radikalniju i antibosansjku garnituru,a dodik i snsd su idealan izbor..pobjeda karana je puno bolja opcija po BIH jer dodatno razvaljuje velikosrpske struje....brana opizicije za ikakav opstanak na politickoj sceni( a srbi vole politiku i lagodan zivot) je jedino da nevoljno podrzavaju jacanje BIH institucije jer ih one jedino mogu zastititi od dodika..zamislite da ne postoji CIK,da je umjesto istog " republicka izborna komisija" koje bi to kradje bile gdje bi opozicija bila u stanju kadija te tuzi kadija ti sudi..

U manjem entitetu ce poceti proces lokalizama,sto je ujedno i kraj

Centralisticke diktature iz Banjaluke...
Ja nikako ne mogu svariti da je SDS, stranka Karadžića, Mladića, Plavšić, Koljevića, Đoge itd postala prihvatljivija od SNSD. Ne branim SNSD, naravno, ali SDS :shock:
Da sam vlast,ja bi Sarovica iz sds-a uvijek postavljao za ministra.Covjek gospodin,obrazovan.odlicno obavljao posao u ministarstvu trgovine bh.
Sarovicu treba Grbavicu dati da upravlja, zajedno sa njegovim rogaticanima i sa Batkom. To je dobro odradio.
Kada vidim ove slike sa Cickom Bjelicom, muka me uhvati.
DonieBrasco

#50703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Schmidt i Turner poručili da se mir ne može uzimati zdravo za gotovo
Samo da ne puca i drzi status quo, nema veze sto ce Dodik i Covic idalje sve blokirati neka ne puca, a onda im skini sankcije, nametni izborni kako jedan lik zeli, i sve to ce samo da samo produbi probleme ali neka ne puca.
SaraFina

#50704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

skupljac_zeljeza wrote: 24/11/2025 13:55 RTRS, 14.00 - Konferencija za novinare Milorada Dodika. Pričat će vjerovatno kako mu Orban i ostali svjetski lideri čestitali. Kako je pobijedio izdajnike, Schmidta i muslimansko političko Sarajevo. Nabacit će lažni osmijeh pobjednika. I najaviti investicije, progres, veće plate i penzije.....

Ukisle nešto face. Kaže da je 20.000 Bošnjaka glasalo za Blanušu. Ima dokaze na papiru. Za SNSD glasalo 7 ili 9 Bošnjaka pa se čude kako to? :mrgreen: Nije im drago, ali nisu im mogli zabraniti. :mrgreen:

Image
Mile ublijedio. Mozes zamisliti njegovog soka rezultatom. Ovo je odlican probni balon. Odlican.
No Mind

#50705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

DonieBrasco wrote: 24/11/2025 19:43
Schmidt i Turner poručili da se mir ne može uzimati zdravo za gotovo
Samo da ne puca i drzi status quo, nema veze sto ce Dodik i Covic idalje sve blokirati neka ne puca, a onda im skini sankcije, nametni izborni kako jedan lik zeli, i sve to ce samo da samo produbi probleme ali neka ne puca.
Nek slobodno blokiraju, ni njihovi glasači nisu imuni na posljedice tih blokada i kad tad ce istim doci iz guzice u glavu.
A izborni se ne moze nametnuti, jer treba promijena ustava. A to mora proci 2/3 vecinu u parlamentu plus dom naroda.
Dobrovoljno sebi niko nece potpisati palestinizaciju, ostaje im samo to blokiranje ili napustanje ustava.
SaraFina

#50706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Jedva cekam da HNS dobije 80.k. Čovke ce morati zrtvovti ili legitimitet ili priznati da Hrvata nema u FBiH ni 250.000.😊

Nema teoretski sanse da se priblize SNSD-u.
DonieBrasco

#50707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Bice zadovoljstvo pratiti "legitimni hrvati" vs "hrvati".
drug_profi

#50708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Bilo bi najbolje da HDZ-a nema i da se sa domoljubnim strankama hrvatskog predznaka razgovara o zajedničkoj državi.
Ja se ne bih sekirao da takve stranke imaju 50% mjesta u vlasti, ako imaju kvalitetnije ljude od drugih.

Jer ne možeš ti razgovrati o zajedničkoj državi sa nekim kome je takva država nužno zlo i najviše bi volio da je nema.
drug_profi

#50709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

I evo da svim građanima BiH čestitam najveći nacionalni praznik, Dan Državnosti Bosne i Hercegovine.
Svima da poželim da se osjećaju ponosno kao Bosanci/Hercegovci i da učinimo sve da budemo uspješna država.
last mohicans

#50710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Ja glasam za legitimnog Raguza :mrgreen:
loudness

#50711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by loudness »

Talijanski pogled na aktualnu temu: "Sarajevo: Istraga vikend snajperista", kroz TV emisiju....

Landel

#50712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Landel »

dr_Evil wrote: 24/11/2025 13:50 https://thebosniatimes.ba/100052/svi-bo ... te-o-gazi/

@Chmoljo opet na Suljagica oni vako :D
Možda umišljam, u ovom članku o Suljagiću uviđam obrise forumskog opusa jednog forumaša sa tema o Gazi, Ukraini, političke prilike u BiH...
Vjecita_zavrzlama

#50713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Landel wrote: 25/11/2025 05:53
dr_Evil wrote: 24/11/2025 13:50 https://thebosniatimes.ba/100052/svi-bo ... te-o-gazi/

Možda umišljam, u ovom članku o Suljagiću uviđam obrise forumskog opusa jednog forumaša sa tema o Gazi, Ukraini, političke prilike u BiH...
Meni je zaninljivo oni na male bosnjake stavljaju pritisak :D ti arapi koji prvi nece nista.Hajte vi mali daleki iz Evrope dignite glas…jasno je da ovdje svako gleda samo u jedino svoj interes.Kao i Iran sto nam postavi uslov ako cete pomoc islamizirajte vojsku,
dr_Evil

#50714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Landel wrote: 25/11/2025 05:53

nemas sta umisljati, pricamo mi svi o ovome ima 3 godine. ALi ja i Chmoljo smo svojevremeno imali neke rasprave o Suljagicu na ovu temu :D

Mene vise sekira sto tebe nikad nisam upratio na tim raspravama. Prati nas sluzba?
dr_Evil

#50715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 24/11/2025 23:48 I evo da svim građanima BiH čestitam najveći nacionalni praznik, Dan Državnosti Bosne i Hercegovine.
Svima da poželim da se osjećaju ponosno kao Bosanci/Hercegovci i da učinimo sve da budemo uspješna država.
Fala druze profi. Da ti odmah kazem da od toga nema nista, ali to nije razlog da ne popijemo malo, na televiziji Lepa Brena... cek opet sam fulio datum, to je za par dana :D
mist

#50716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mist »

Svedanin sad malo presao na Iran :D
Vjecita_zavrzlama

#50717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

mist wrote: 25/11/2025 09:04 Svedanin sad malo presao na Iran :D
Nisam sad uvijek sam to govorio , hvala
mist

#50718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mist »

Vjecita_zavrzlama wrote: 25/11/2025 09:10
Nisam sad uvijek sam to govorio , hvala

Samo nastavi :lol:
dr_Evil

#50719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Ha se malo situacija smiri pravac zenu za ruku i idemo jedno 2-3hefte u Iran da vidim tu mocnu civilizaciju, a usput se i najedem. Dosta vise splacina iz zapadne Europe.

Neki dan slusam intervju od Hajrudin Somuna, postavljao sam ovdje, kaze uvijek daje 100 arapa za jednog Iranca, te sve arapkinje za jednu Iranku :D
svesuper25

#50720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 25/11/2025 09:15
Ha se malo situacija smiri pravac zenu za ruku i idemo jedno 2-3hefte u Iran da vidim tu mocnu civilizaciju, a usput se i najedem. Dosta vise splacina iz zapadne Europe.

Neki dan slusam intervju od Hajrudin Somuna, postavljao sam ovdje, kaze uvijek daje 100 arapa za jednog Iranca, te sve arapkinje za jednu Iranku :D
zivis na mrskom ti zapadu,zasto ne odes zivit u iranu :? ko srbi kad hvale rusiju,a svi na zapadu.
dr_Evil

#50721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

svesuper25 wrote: 25/11/2025 09:26

zivis na mrskom ti zapadu,zasto ne odes zivit u iranu :? ko srbi kad hvale rusiju,a svi na zapadu.
Meni je sve i svi mrski. Ali je cinjenicno stanje da je Iran vjerovatno najstarija civilizacija, da imaju odlicnu hranu i odlicne zene? I jos da zapadna Europa ima splacine od hrane. E sad sta je tebi tu nepravo? Ljudima treba skinuti kapu, jos da nisu pod ovakvim nepravednim sankcijama gdje bi im kraj bio.

S druge strane imamo situaciju gdje KIna i Vijetnam kao reprezetanti danasnjeg komunizma su najveci kapitalisti ako bi pravilno tumacili Marksov Komunizam, dok Skandinavija je mozda i najbliza tom idealu. I sta sad, trebao bih da kazem kako Kina nije zmaj?

P.S. nadam se kad djeca malo porastu da cu moci opet da putujem vise po svijetu, i ko zna, mozda koju godinu i provedem u Iranu, ko nas Zoom na N.Zelendu :D
svesuper25

#50722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 25/11/2025 09:31

Meni je sve i svi mrski. Ali je cinjenicno stanje da je Iran vjerovatno najstarija civilizacija, da imaju odlicnu hranu i odlicne zene? I jos da zapadna Europa ima splacine od hrane. E sad sta je tebi tu nepravo? Ljudima treba skinuti kapu, jos da nisu pod ovakvim nepravednim sankcijama gdje bi im kraj bio.

S druge strane imamo situaciju gdje KIna i Vijetnam kao reprezetanti danasnjeg komunizma su najveci kapitalisti ako bi pravilno tumacili Marksov Komunizam, dok Skandinavija je mozda i najbliza tom idealu. I sta sad, trebao bih da kazem kako Kina nije zmaj?

P.S. nadam se kad djeca malo porastu da cu moci opet da putujem vise po svijetu, i ko zna, mozda koju godinu i provedem u Iranu, ko nas Zoom na N.Zelendu :D
Pa idi tamo zivi u blagostanju,Koji ces k na zapadu :? zar mozes bit toliko licemjeran :?
dr_Evil

#50723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

svesuper25 wrote: 25/11/2025 09:33
dr_Evil wrote: 25/11/2025 09:31

Pa idi tamo zivi u blagostanju,Koji ces k na zapadu :? zar mozes bit toliko licemjeran :?
Kao sto rekoh vjerovatno cu i otici, iz avanturistickih razloga te razloga sto mi je historija hobi. Ne iz nekih ekonomskih ili politickih ideala, ne palim se na vjerske ideologije sta ubijaju narod kad kazu da je planet okrugal. Dakle, ne bjezim od toga.

Licemjeran, ne bas, kad odem na sastanak Radnicke partije Norveske, lijepo ja njima objasnim zasto su pravi braca komunisti i kakve socijalisticke ideale dijelimo - svako se druzi sa svojima. Usput im podijelim kakvog materijala o agresiji na BiH, rusenju Starog mosta(kao zadnji put posto je bila godisnjica) te kako je Jugoslavija jedina zemlja koja je sama sebe oslobodila dok su njih mrski Rusi oslobodili.

Blagostanje - to je ipak za vas crnokosuljase, mene taj faktor ne pokrece.

Licemjeran bih bio kad bih zivio u Njemackoj, Madjarskoj, ili politicki slicnim zemljama.
Last edited by dr_Evil on 25/11/2025 09:43, edited 1 time in total.
Maxi_Cosi

#50724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maxi_Cosi »

U mostaru i doboju sve radi

Jebo ti nas država nam od doboja do mostara za 3,5h je možeš preći
svesuper25

#50725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svesuper25 »

A najgore sto ovakvi popit evil -a iz vana sire mrznju i pametuju o stanju u bih.Mrze zapad ,a opet zive tamo preko 20 godina.Pa sto se ne vratis vamo :? Jel patrioto :? Vrati se vamo,pa onda pametuj o BiH. Zar ne doktore :shock: Sumnjam da bi ti se svidio rezim u Iranu.Ne bi ti tamo mogao zivit ni dva dana.Znas i ti ,i takvi poput tebe da je zapad najbolji.Da nije,vratio bi se ti davni dana u BIH.
Post Reply