Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑21/11/2025 18:34
Pa ima trosobnih od 60 m2 i 90 m2, al obicno ljudi idu sa 50ak na 70ak kvadrata u takvim situacijama. To nije 200k.
Osim ako se zeli usput preci u neko centralnije naselje, il iz starogradnje u novogradnju. Al ne pricamo o tome.
Jest, "malo" sam pretjero.
Ajmo reci 20 kv vise po 4000 BAM + porez. Recimo da je isto naselje, cca 100k. Zavisi sad sta bude s namjestajem. Sigurno da i to se gubi nesto ako ces sve nanovo.
Koliko mogu vidjeti… kvalitetno je renoviran stan.
Ne znam koliko se na toj lokaciji prodaju u izvornom stanju tj kriza adaptirani. Ako su za 50k jeftiniji.. onda je cijena opravdana.
Fakat lijepo uređen.
Po principu kupi i živi. Nema dodatnih ulaganja.
Jbg, cijena je takva kakva jest. A opet, uloženo je i dosta u renoviranje.
Super što je grijanje na struju. Dobra klima i vozdra.
E gledaj ti šta ono zove premiJum stanom.
Nazovi "spavaća" soba a ono zapravo nekakva ostava, špajz, šta li već.
Ono nije ni za punicu smjestit'.
I za tih 38m2 hoće 250 milja, fakat su ljudi postali nerealni.
Al opet ako sagledate realnu sliku, benis u izgradnji ( 100 metara pored) trazi 5400 za manje stanove po kvadratu, sto izadje nekih 205000 i dok se uzme u obzir opremanje i cekanje da se izgradi zgrada tu je to negdje. Da naglasim da je vecina tih manjih stanova vec rasprodata sto u Benisu sto u novom bulevaru.
Prvo ovo nije soba i ne smije se prodavati pod sobu. Nema prozora.
Ovo je neko zagradio i od jednosobnog stana napravio “dvosoban”.
Svasta kod nas prolazi. Ljudi od balkona naprave “sobu”
Sancho___9191 wrote: ↑23/11/2025 16:13
Al opet ako sagledate realnu sliku, benis u izgradnji ( 100 metara pored) trazi 5400 za manje stanove po kvadratu, sto izadje nekih 205000 i dok se uzme u obzir opremanje i cekanje da se izgradi zgrada tu je to negdje. Da naglasim da je vecina tih manjih stanova vec rasprodata sto u Benisu sto u novom bulevaru.
Da, ali sa pravom sobom spavaćom. Ove pregrađene garsonjere je grijeh prodavati sa 5+k/m2
Ali ko kupi za investiciju i kratkoročni najam, realno nije skupo ovako opremljeno. Kofer i useliš.
Fascinantna je balkanska potreba od velikog prostora praviti vise malih prostorija .
Dok drugi ruse zidove da bi dobili na prostoru.. mi ih zidamo.
Nikada necu zaboraviti, zivimo u rentanom stanu vani,imamo fantasticnu terasu od nekih 10m koja nas je kupila.. prva posjeta nase gore lista… wooow stana… vidi terase… od ovoga se mogu jos dvije sobe napraviti Nije mu jasno da taj “woow” efekat je upravo taj prostor.
moimoi wrote: ↑23/11/2025 17:11
Nikada necu zaboraviti, zivimo u rentanom stanu vani,imamo fantasticnu terasu od nekih 10m koja nas je kupila.. prva posjeta nase gore lista… wooow stana… vidi terase… od ovoga se mogu jos dvije sobe napraviti
Prvo ovo nije soba i ne smije se prodavati pod sobu. Nema prozora.
Ovo je neko zagradio i od jednosobnog stana napravio “dvosoban”.
Svasta kod nas prolazi. Ljudi od balkona naprave “sobu”
Pa zar ovo nije ogradjeno od investitora i prodavano kao soba ormar?
moimoi wrote: ↑23/11/2025 17:11
Fascinantna je balkanska potreba od velikog prostora praviti vise malih prostorija .
Dok drugi ruse zidove da bi dobili na prostoru.. mi ih zidamo.
Nikada necu zaboraviti, zivimo u rentanom stanu vani,imamo fantasticnu terasu od nekih 10m koja nas je kupila.. prva posjeta nase gore lista… wooow stana… vidi terase… od ovoga se mogu jos dvije sobe napraviti Nije mu jasno da taj “woow” efekat je upravo taj prostor.
to je samo prikaz koliko smo mi u suštini siromašno društvo...
breuer wrote: ↑24/11/2025 07:33
to je samo prikaz koliko smo mi u suštini siromašno društvo...
Duhovno siromasni?
Iako je tesko na osnovu toga neki zakljucak, ima to svojih razloga i historijskih i kulturoloskih...meni je bilo fascinantno citati statistiku broja i velicine soba po stambenoj jedinici u stanoizgradnji u Jugi.
Imali smo najmanje i stanove i sa najmanje soba kada se usporedi po broju izgradjenih po drzavama.