Ima šolju, nema aksijalni ležaj.
Doduše sa 4WS možda neki imaju i aksijalne nazad
Moderators: _BataZiv_0809, anex
to je vrijeme davno iza nastopcam wrote: ↑22/11/2025 09:43
Dok ne promjenisi i poklopac, nabrajat ces dihtunge.
Kod mene je opel i isto bilo, zamjenim dihtung i nista.
Drugi put kupim zamjenski poklopac i dihtung (swag). Zamjenim sam. Nemam vise problema.
Prije 2-3 godine majstor je trazio da kupim sve orginal u opelu, sto bi me kostalo 4-5x vise.
i mozel to lupat il da ne gubim vrijeme sa tim odma amortizer zamjenitZoomZoomKiwi wrote: ↑23/11/2025 19:54Ima šolju, nema aksijalni ležaj.
Doduše sa 4WS možda neki imaju i aksijalne nazad![]()
Može lupati, ali pogledaj selene, oni znaju dobro udaratiavijon wrote: ↑23/11/2025 22:31i mozel to lupat il da ne gubim vrijeme sa tim odma amortizer zamjenitZoomZoomKiwi wrote: ↑23/11/2025 19:54Ima šolju, nema aksijalni ležaj.
ovako izgleda https://www.daparto.de/Teilenummernsuch ... d=7e62c52d
Ta lupanja koja dolaze sa ovjesa znaju nekad biti zeznuta za dijagnostifikovati odakle dolaze, jer često na pregledu, čak i pod različitim režimima (ne)opterećenja, ne bude lufta na komponentama.avijon wrote: ↑23/11/2025 22:31i mozel to lupat il da ne gubim vrijeme sa tim odma amortizer zamjenitZoomZoomKiwi wrote: ↑23/11/2025 19:54Ima šolju, nema aksijalni ležaj.
ovako izgleda https://www.daparto.de/Teilenummernsuch ... d=7e62c52d
Kvantitet ispred kvaliteta.corolla02 wrote: ↑23/11/2025 20:23to je vrijeme davno iza nastopcam wrote: ↑22/11/2025 09:43
Dok ne promjenisi i poklopac, nabrajat ces dihtunge.
Kod mene je opel i isto bilo, zamjenim dihtung i nista.
Drugi put kupim zamjenski poklopac i dihtung (swag). Zamjenim sam. Nemam vise problema.
Prije 2-3 godine majstor je trazio da kupim sve orginal u opelu, sto bi me kostalo 4-5x vise.![]()
danas je sve aluminuj i plastika pod haubom
Recimo, Honda je radila 2010 metalni poklopac, nema vise
Riješio uz pomoć magneta, svaka čast.artur morgan wrote: ↑17/11/2025 13:21 Ako je došao uspavan, možeš probati da ga probudiš sa magnetom. Povučeš magnet oko senzora i tako se neki mogu aktivirati.
Nevezano za ovo, pretpostavljam da si kupio senzore sa istom frekvencijom kao što je na originalnim![]()
bio kod majstora sve ok, nista ocigledno

Siri se vec, nema spasa.
Cijena je ok posto je sve to u kompletu...jeste ozbiljan trosak ali ta mi se cijena cini uredu jer nisu jeftini senzori, kamera...i oni kostaju u kompletu mozda oko 800-900 KM. Mislim da ce mozda trebati dijagnosticka kalibracija kamere poslije zamijene. Poslije zamjene osiguraj samo stakla. Nikakav trosak a vrijedi.kravamuzara wrote: ↑05/12/2025 14:44Siri se vec, nema spasa.
1832 marke originalna sajba sa kederom, senzorima, laserom i kamerom.
Da, mora se i kalibracija raditi.artur morgan wrote: ↑05/12/2025 15:31Cijena je ok posto je sve to u kompletu...jeste ozbiljan trosak ali ta mi se cijena cini uredu jer nisu jeftini senzori, kamera...i oni kostaju u kompletu mozda oko 800-900 KM. Mislim da ce mozda trebati dijagnosticka kalibracija kamere poslije zamijene. Poslije zamjene osiguraj samo stakla. Nikakav trosak a vrijedi.kravamuzara wrote: ↑05/12/2025 14:44Siri se vec, nema spasa.
1832 marke originalna sajba sa kederom, senzorima, laserom i kamerom.