Ukrajina

skrbavi-admin

#221226 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

HelaS wrote: 23/11/2025 11:25
Nije mi bila namjera otvarati temu o nesposobnom Aliji, nego da uporedim kukavičku politiku onog vremena i slične bosanske pozicije sa ukrajinskom situacijom danas u kontekstu "predaje", u pregovorima u kojima agresor postiže uspjeh. Da kažem da ne treba dozvoliti ukrajisnki "Dayton". Tema o Aliji je na drugom pdf.
Nije ni meni namjera da se raspravlja o tome ali dijametralno direktno nas i ukrajinski scenario je kao jajetu slican.....
Tece totalni rovovski rat a ti imas jedne koji svercaju, drugi prodaju, treci izdaju, cetvrti su blesavi dovoljno da misle da se bore za majku domovinu, a peti i sesti se jos uvijek ne mobilisu u velikim kolicinama da se izvrsi znacajan iskorak u ratu, oni zadnji bjeze glavom kud koji mili moji.... a ti na kraju ispadnu najvece patriote uz certifikate mjenice i kapital......

Ja o tom vazim od 2022e godine i stojim iza svojih tvrdnji da je to jedan jedini nacini da se Ukrajina kao i BIH oslobodi..... a ni "partnerima" nije u interesu citaj ne boli ih kurac puno kad vide da onaj kojem pomazu - ga boli kurac.....

To znaci samo jedno - da su neadekvatni ljudi u trenutnoj sitaciji na neadkevanim pozicijama i neadekvatnim i nedovoljnim naporima i odlukama.....
Bas kao sto je bilo i u BIH i u Ukrajini....
HelaS

#221227 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

To da :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#221228 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Mobilizacija kod nas nije bila problem, posebno kasnije. Ako smo ista imali, imali smo vojnika i to je jedna od rijetkih prednosti koje smo imali.
skrbavi-admin

#221229 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

Chmoljo wrote: 23/11/2025 11:38 Mobilizacija kod nas nije bila problem, posebno kasnije. Ako smo ista imali, imali smo vojnika i to je jedna od rijetkih prednosti koje smo imali.
Pah kasnije su isle i pobjede na bojnom polju, koje su donosile i pobjede za stolom citaj Vasingstoski sporazum, koji je donio oslobodjenje Rvacke, a nama kurcinu kad smo dosli do Banjaluke koja se vec tornjala kao sto je to potvrdio glavom i bradom Slavko Lisica..... Problem je taj sto obavjestajna sluzba i stratezi u neadekvatnim okolnostima na neadekvatan nacin nepravilno lose procijene momentu i kada vec pocne urusavanje ratnih efektiva ne procijene da je vrijeme za "sad ili nikad" nagaze zadnjim atomima snage bas kao sto je to uradila Hrvatska u Oluji i marsnu predatora za sva vremena..... Rat moze da traje godinama, ali se zavrsi uvijek kolapsom i rasulom koji traje kratko...... Dokaza za to je hejbet..... Ja mislim da je sav ovaj pritisak na Ukrajini zato sto je kolaps ruske agresije odskrinut..... Nemaju vise normalnih vozila za napredak a kamo li moderne tehnike..... Te tvrdim da ako se odluce na masovnu mobilizaciju sad im je prilika.....
mishic

#221230 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Samo dodatna i masovna mobilizacija može spasiti Ukrajinu i od Putinovih hordi i od Trumpovih nebuloza!
skrbavi-admin

#221231 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

mishic wrote: 23/11/2025 11:47 Samo dodatna i masovna mobilizacija može spasiti Ukrajinu i od Putinovih hordi i od Trumpovih nebuloza!
Ono sto niko nigdje ne vidi je upravo ovo americko bjesomucno insistiranje na ukrajinski ustupak koji je u biti samo putaljev megafon preko zutalja.... a to znaci samo jedno..... putin nema jos puno goriva u svojoj masineriji i samo sto joj nije puko klip..... A da to ne moze biti jasnije govore bas sada sve veca curenja Epstajnovih memoara fajlova a sada se vec i otvoreno prica ko je cija cura bio u Epstajnovoj kuci..... i da je srece kao sto nije i kao sto nije normalno ni sekunde americki predsjednik, ovavkav kakav je, kompromitovan do bola, davno je trebao biti sutiran iz Bijele kuce.....

ovo je cijena koju treba platit ako hoces da ostvaris zacrtano - drugacije ne ide.....

Image

Ili rob ili grob....
zigzag

#221232 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ukrajinci nisu budale. Dobro znaju šta je najbolje za njih.
skrbavi-admin

#221233 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

zigzag wrote: 23/11/2025 12:04 Ukrajinci nisu budale. Dobro znaju šta je najbolje za njih.
Ja mislim da bas jesu..... barem ovi sto vuku kao neke poteze i odluke kao sto rekoh - nekompetentni ljudi u ovoj fazi....

Samo treba povezat.... Epstajn fajlovi - Tramp - glabac kite snimljen - Putina spominju kao vlasnika snima - Rusi spremni na pregovore - Tramp forsira na sve moguce nacine Ukrajinu da prihvate sve zivo i mrtvo, maltene istjeruju Zelenskog iz BK - Krmenjahu priznaje da je Epstajn mosad - rutalji na trotinetima i polumskovicima i poluladama idu u napad......
zigzag

#221234 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Šta znamo mi forumaši- kakve informacije imamo , a šta znaju ljudi kao Budanov, Zelenski i svi u toj strukturi?
apsidejzi

#221235 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

skrbavi-admin wrote: 23/11/2025 11:44
Chmoljo wrote: 23/11/2025 11:38 Mobilizacija kod nas nije bila problem, posebno kasnije. Ako smo ista imali, imali smo vojnika i to je jedna od rijetkih prednosti koje smo imali.
Pah kasnije su isle i pobjede na bojnom polju, koje su donosile i pobjede za stolom citaj Vasingstoski sporazum, koji je donio oslobodjenje Rvacke, a nama kurcinu kad smo dosli do Banjaluke koja se vec tornjala kao sto je to potvrdio glavom i bradom Slavko Lisica..... Problem je taj sto obavjestajna sluzba i stratezi u neadekvatnim okolnostima na neadekvatan nacin nepravilno lose procijene momentu i kada vec pocne urusavanje ratnih efektiva ne procijene da je vrijeme za "sad ili nikad" nagaze zadnjim atomima snage bas kao sto je to uradila Hrvatska u Oluji i marsnu predatora za sva vremena..... Rat moze da traje godinama, ali se zavrsi uvijek kolapsom i rasulom koji traje kratko...... Dokaza za to je hejbet..... Ja mislim da je sav ovaj pritisak na Ukrajini zato sto je kolaps ruske agresije odskrinut..... Nemaju vise normalnih vozila za napredak a kamo li moderne tehnike..... Te tvrdim da ako se odluce na masovnu mobilizaciju sad im je prilika.....
E jbg, ne mozemo gledati samo kraj rata i izvlaciti finalne zakljucke. Mi jesmo bili blizu banja luke al to smo bili zahvaljujuci nato pomoci. Mi nikada ne bismo dosli do te tacke, isto kao sto ni ukrajinci na zalost ne mogu doci do mariupolja danas. Ameri su pogurali hrvate i mi smo jahali na tom talasu al onda su oni tudjmanu rekli da stane na loptu sto je ovaj i uradio. A nama zaprijetili da ne idemo dalje jer cemo onda biti sami protiv svih. Ja znam da romanticno zvuci to sto smo mogli uzeti BL. Moralno smo trebali, al jbg u ovakvom svijetu nema morala. Imas suhi interes, i nikome nije bilo u interesu muslimanska drzava u evropi. Mi se mozemo sutati nogom u guzicu sto smo opstali i sto imamo kakvu takvu drzavu. Nepravedan mir ali najbolji u uslovima u kojima smo bili.

I nije problem kraj rata. Problem su sranja koja su dosla nakon sto je rat stao. Ta korupcija i nepotizam je unistila drzavu. Mi jos uvijek nemamo autoput gotov niti povezujemo krajinu sa centralnom bosnom, a Tuzla je na kraj svijeta. O Gorazdu da ne pricamo.
drndalo

#221236 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

preludezalude wrote: 23/11/2025 01:03
Stanje na terenu sve govori. Rusija je okupirala 20% Ukrajine. Tjesiti se "uspjehom" da Rusija nije dosla do Berlina je u najmanju ruku smijesno. Neminovno je da Ukrajina vise nece postojati u medjunarodno nekada priznatim granicama. Jedno su nase zelje a drugo je realnost.
Jastaradi.

U aprilu 2022, RU je imala okupirano 30% Ukrajine, a sada je na cak 20%. Stvarno dobar uspijeh.

Neuspjeh je dakle 3.5 godine odolijevati hordama iz RU i skladistima iz CCCPa?

Berlin je samo RU rukovodstvo spominjalo, pa nek pojedu svoja govna...

Granice? Vidjecemo. Ja recimo isto mislim da se moze desiti da ni RU vise nece biti u svojim nekadasnjim priznatim granicama. Ne znam kada, ali pretpostavljam da ce tako biti.

Jedno su nase zelje, a drugo realnost.
JovicSA

#221237 Re: Ukrajina

Post by JovicSA »

apsidejzi wrote: 23/11/2025 12:13
E jbg, ne mozemo gledati samo kraj rata i izvlaciti finalne zakljucke. Mi jesmo bili blizu banja luke al to smo bili zahvaljujuci nato pomoci. Mi nikada ne bismo dosli do te tacke, isto kao sto ni ukrajinci na zalost ne mogu doci do mariupolja danas. Ameri su pogurali hrvate i mi smo jahali na tom talasu al onda su oni tudjmanu rekli da stane na loptu sto je ovaj i uradio. A nama zaprijetili da ne idemo dalje jer cemo onda biti sami protiv svih. Ja znam da romanticno zvuci to sto smo mogli uzeti BL. Moralno smo trebali, al jbg u ovakvom svijetu nema morala. Imas suhi interes, i nikome nije bilo u interesu muslimanska drzava u evropi. Mi se mozemo sutati nogom u guzicu sto smo opstali i sto imamo kakvu takvu drzavu. Nepravedan mir ali najbolji u uslovima u kojima smo bili.

I nije problem kraj rata. Problem su sranja koja su dosla nakon sto je rat stao. Ta korupcija i nepotizam je unistila drzavu. Mi jos uvijek nemamo autoput gotov niti povezujemo krajinu sa centralnom bosnom, a Tuzla je na kraj svijeta. O Gorazdu da ne pricamo.
Tako je...sve si u pravu, ja isto to govorim. Za 30 godina nisu bili u stanju povezati Tuzlu i Mostar sa Sarajevom. Jedva se i Zenica povezala na jedvite jade, dalje evo vidimo kako ide kilavo...gotovo nikako.
skrbavi-admin

#221238 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

JovicSA wrote: 23/11/2025 13:11

Tako je...sve si u pravu, ja isto to govorim. Za 30 godina nisu bili u stanju povezati Tuzlu i Mostar sa Sarajevom. Jedva se i Zenica povezala na jedvite jade, dalje evo vidimo kako ide kilavo...gotovo nikako.
:thumbup:
drndalo

#221239 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Od jucer problemi u moskovskoj termoelektrani...

Last edited by drndalo on 23/11/2025 13:37, edited 1 time in total.
drndalo

#221240 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Napredovanje iz Kurska

Dugarry

#221241 Re: Ukrajina

Post by Dugarry »

A Albanija i Kosovo nisu problem?
zigzag

#221242 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Jesu ali beogradu. Pa brinite se o problemu.
drndalo

#221243 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Jos malo zimske idile iz Moskve:

zigzag

#221244 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Neda se ljuti.
Crvene_brigade

#221245 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Najnovije vijesti iz Pokrovska…
7. ukrajinski jurišno-zračno-desantni korpus očistio je središte Pokrovska. Putinovi fašisti više ne mogu uspostaviti mostobran niti ojačati položaje u ovom području.

Ukrajinci drže položaje u središtu Pokrovska i očistili su od okupatora željezničku stanicu, pedagoški fakultet i područje Sobornog trga.
Crvene_brigade

#221246 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Polako, otkrivaju se jedan po jedan, Putnovi agenti i plaćenići. Svi su (kao) veliki "domoljubi i suverenisti": Bivši europarlamentarac iz redova desnice primao mito od Rusa! Pao je sasvim slučajno, u kući mu našli velike količine keša...
Sve je više dokaza da su neki predstavnici krajnje desnice i euroskeptika u Europskom parlamentu godinama zastupali interese Rusije - ne zbog ideoloških razloga, nego su za svoj trud bili "dobro nagrađeni".

Iako Velika Britanija već dugo nije članica EU - dakle, iz te zemlje više nema zastupnika u Europskom parlamentu - otkrivaju se šokantni dokazi kako su zastupnici koji su se najviše zalagali za Brexit i koji su primali dobre plaće uz sve beneficije europarlamentaraca ujedno primali novac kako bi radili i za interese Rusije.

Jedan od njih je Nathan Gill (52), ključni član sadašnje stranke Reform UK koju vodi Nigel Farage (61). U petak ga je britanski sud kaznio zatvorom od deset i pol godina zbog mita koje je primao da bi zastupao ruske interese dok je bio zastupnik u Europskom parlamentu. Suđenje je bilo kratko jer je, kako je pri izricanju kazne rekla sutkinja Parmjit Kaur​ Cheema-Grubb, "Gill priznanjem krivnje poštedio sud i vremena i troškova".

Sada 52-godišnji Nathan Gill, otac sedmero djece i bivši mormonski svećenik, bio je šef Reform UK za Wales. Dugo je godina bio jedan od najbližih suradnika lidera stranke Nigela Faragea, zajedno su provodili dane u Bruxellesu i Strasbourgu te uspješno vodili kampanju kojom su uvjerili Britance da im je bolje napustiti EU.

Sada se Farage, koji je trenutačno i najpopularniji i najnepopularniji političar u Britaniji, distancirao od bivšeg suradnika i prijatelja Nathana Gilla, rekao da je šokiran te da je ono što je Gill napravio "izdaja". Trenutačno je Reform UK vodeća stranka u Britaniji prema istraživanju javnog mnijenja pa se Farage brzo distancira od Gilla kako ne bi naštetio stranci.

Sve je više dokaza da su neki predstavnici krajnje desnice i euroskeptika u Europskom parlamentu godinama zastupali interese Rusije - ne zbog ideoloških razloga, nego su za svoj trud bili "dobro nagrađeni".

Iako Velika Britanija već dugo nije članica EU - dakle, iz te zemlje više nema zastupnika u Europskom parlamentu - otkrivaju se šokantni dokazi kako su zastupnici koji su se najviše zalagali za Brexit i koji su primali dobre plaće uz sve beneficije europarlamentaraca ujedno primali novac kako bi radili i za interese Rusije.

Jedan od njih je Nathan Gill (52), ključni član sadašnje stranke Reform UK koju vodi Nigel Farage (61). U petak ga je britanski sud kaznio zatvorom od deset i pol godina zbog mita koje je primao da bi zastupao ruske interese dok je bio zastupnik u Europskom parlamentu. Suđenje je bilo kratko jer je, kako je pri izricanju kazne rekla sutkinja Parmjit Kaur​ Cheema-Grubb, "Gill priznanjem krivnje poštedio sud i vremena i troškova".

Sada 52-godišnji Nathan Gill, otac sedmero djece i bivši mormonski svećenik, bio je šef Reform UK za Wales. Dugo je godina bio jedan od najbližih suradnika lidera stranke Nigela Faragea, zajedno su provodili dane u Bruxellesu i Strasbourgu te uspješno vodili kampanju kojom su uvjerili Britance da im je bolje napustiti EU.

Sada se Farage, koji je trenutačno i najpopularniji i najnepopularniji političar u Britaniji, distancirao od bivšeg suradnika i prijatelja Nathana Gilla, rekao da je šokiran te da je ono što je Gill napravio "izdaja". Trenutačno je Reform UK vodeća stranka u Britaniji prema istraživanju javnog mnijenja pa se Farage brzo distancira od Gilla kako ne bi naštetio stranci.

Dok je bio zastupnik u Europskom parlamentu, Gill je držao govore u kojima je kritizirao Ukrajinu, pozitivno govorio o proruskim političarima u Ukrajini te iznosio stavove koje su mu pripremali ruski kontakti. Za to je dobivao "božićne poklone" i "razglednice", što su, prema Scotland Yardu, bile kodne poruke za novac. U porukama koje je Gill razmjenjivao s ruskim kontaktima poslije se prešlo na direktno spominjanje iznosa.

U to su vrijeme Gill, Farage i drugi euroskeptični zastupnici u Europskom parlamentu predstavljali stranku UKIP (Neovisna stranka Ujedinjenog Kraljevstva). Ta je stranka pobijedila na europskim izborima u Ujedinjenom Kraljevstvu, a nakon Brexita je došlo do raskola.

Farage je napustio stranku i osnovao Reform UK, pri čemu mu se među prvima pridružio upravo Nathan Gill. Sada se u Britaniji postavlja pitanje koliko je toga znao Farage i koliko sličnih ima u redovima stranke Reform UK. Farage je trenutačno i omiljeni britanski političar američkog predsjednika Donalda Trumpa i pokreta MAGA.

Nathan Gill je "pao" sasvim slučajno. Za njega je sve krenulo nizbrdo kada je FBI 2021. provjeravao telefon proruskog ukrajinskog političara Viktora Vološina i signalizirao britanskim službama. Nakon toga je Gill uhićen u zračnoj luci u Manchesteru odakle je namjeravao odletjeti za Moskvu.

U telefonu su otkrili cijelu komunikaciju s Vološinom, a na kraju je Gill priznao da je uzimao mito. Britanska policija je tijekom pretresa njegove kuće pronašla i velike količine gotovine. Ne zna se točno koliko je novca ukupno primio, ali britanski mediji spominju kako je dokazano da je u pola godine primio najmanje 40 tisuća funti.

- Kada govorite stvari za koje ste plaćeni da ih kažete, vi ne govorite iskreno. Da je to bio vaš iskreni stav, ne biste za to trebali biti plaćeni. Dopustivši da novac korumpira vaš moralni kompas, počinili ste grubu izdaju povjerenja koje su vam glasači dali. Vaše ponašanje ima posljedice daleko iznad osobne časti koja je sada nepopravljivo oštećena - rekla je sutkinja pri izricanju kazne.

Gill je dobio manju kaznu jer je priznao krivnju i zbog činjenice da ima sedmero djece.

Gill je za Vološina, ali i za svojedobno jednog od najbogatijih ukrajinskih biznismena Viktora Medvedčuka, organizirao događaje u Europskom parlamentu i gostovao na televizijama, što je sve financirao Medvedčuk, bliski prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je ujedno i kum njegovoj kćeri.

Dok je Gill sam priznao da je primao mito, Vološin je ponudio drugo opravdanje. On je Guardianu rekao da je novac koji je plaćao Gillu bio "honorar za njegovo gostovanje u medijima, a ne mito".

Ova presuda je neugodna i za Europski parlament jer se sada mnogi pitaju koliko još ima sličnih zastupnika koji zastupaju interese raznih režima te u njihovo ime postavljaju pitanja i drže govore.

Preuzeto sa: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... rva_pasica
Čitalac

#221247 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Butusov: Možemo stabilizirati front. Da smo nemoćni, pregovora ne bi ni bilo...
- Na velikim područjima fronte neprijatelj ne može napredovati ni koraka, dugo vremena. To jest, ruska vojska nije nepobjediva. Situacija na fronti pokazuje da smo u stanju zaustaviti Putina vojnom silom. Naravno, mora doći do promjena. O tim promjenama sam govorio dugi niz godina dok sam bio novinar. Sada pokušavam provesti te promjene na svojoj maloj poziciji u vojsci. Vjerujem da imamo borbeno spremne formacije, borbeno spremne brigade i korpuse. Služim u brigadi i korpusu koji prilično učinkovito izvršavaju dodijeljene zadaće. I vidim da se neprijatelj može zaustaviti. Za to postoje snage. Stoga, razmislimo o tome kako ispraviti ovu tragičnu situaciju i kako pobijediti, a ne kako priznati da ne možemo ništa učiniti. Jer da ne možemo ništa učiniti, Putin bi odavno zauzeo sve što je htio. On to ne može postići vojno. Općenito, uvjeti s Putinove strane više nisu denacifikacija Ukrajine ili promjena ukrajinske vlade, nema više svega onoga što je Putin najavio 24. veljače 2022. i mnogo puta ponovio. Svega ovoga više nema. Zahvaljujući čemu? Zahvaljujući oružanom otporu Ukrajine, učinkovitom otporu. I Putin ide na ove pregovore ne zato što može osvojiti Ukrajinu, već zato što razumije da neće osvojiti Ukrajinu. Da može izgubiti…
- Ako zaustavimo rusku vojsku duž cijele crte fronte, to će biti učinkovitost koja će potpuno promijeniti političku situaciju. Kad bismo zaustavili neprijatelja barem na mjesec dana, ovi Putinovi uvjeti bi izgledali apsurdno. Sada želim čuti jasne planove vodstva Ukrajine na svim razinama o tome kako ćemo zaustaviti neprijatelja na fronti, što se za to poduzima, kako se jača borbena sposobnost i povjerenje. Da biste zaustavili ovo sranje, ne trebaju vam deklaracije, potrebna su djela. Sada je nemoguće pronaći riječi koje će Trumpa uvjeriti u nešto. Ako ga nisu uvjerile tisuće ubijenih Ukrajinaca, djeca koja su ubijena u krevetima, ruski neljudi, ako to nije uvjerilo Trumpa da Ukrajinu treba braniti, onda vjerujte mi, nema tih riječi koje bi ga uvjerile. Trebaju nam djela. Jedinstvo vojske, naroda i društva treba biti sadržano u praktičnim koracima, a ne u riječima. U sustavnoj borbi protiv korupcije, u kažnjavanju kriminalaca koji kradu, u potpunoj konfiskaciji imovine svih onih koji su se okaljali krađom tijekom rata i slali novac u Moskvu, našim neprijateljima. Sve te ljude, naravno, treba pritvoriti, kazniti i istražiti. Novac treba prebaciti u Oružane snage. Naš rat je najbolja akademija na svijetu. Nitko ne uči modernu strategiju i taktiku koliko ukrajinski front. Nitko.
- Ovaj rat je vrlo težak za Ruse. Njihovi ukupni gubici (poginuli, ranjeni i nestali) znatno premašuju milijun. To pokazuje objektivna statistika. Ako sažmemo sva izvješća Rusa, sve razne oblike mobilizacije, onda su oni u Ukrajinu od početka invazije poslali oko 2,5 milijuna ljudi. Gdje su sada? Sada na fronti imaju oko 700 tisuća ljudi.
- Ova korupcijska afera je sramotna, to je jednostavno izdaja. Nikada nisam vidio sramotniji zločin. Očekujem od vodstva zemlje najteže, najstrože mjere. Nadam se da će nam vodstvo države pokazati kako će se ti ljudi kazniti, bez obzira na njihov utjecaj i veze, i kako će taj novac ići na frontu, za kupnju potrebnog oružja. Takve stvari će ujediniti naciju. Stoga se stvarno nadam i očekujem da će to biti ozbiljna demonstracija, ozbiljno jačanje naše kohezije i našeg borbenog duha…
- Sve što sam mislio i govorio o ovoj vlasti, mislim i dalje. Tijek događaja samo potvrđuje moje riječi i procjene. Godinama sam pisao o korupciji u vladi, o nesposobnosti. Sada, nažalost, svi vide koliko je situacija kritična. Ne vjerujem ni u kakve promjene riječima, sve ovo vrijeme je izgubljeno. Sada sam u Oružanim snagama da stvari nazovem pravim imenom. Protiv sam predaje Ukrajine. Da nisam u vojsci, ove bi riječi djelovale neiskreno u ovako teškoj situaciji. Dakle, kako bih bio odgovoran za svoje riječi, kako bih dao svoj osobni doprinos obrani Ukrajine, ja sam na frontu…
Crvene_brigade

#221248 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Čišćenje Putinovog fašističko-agresorskog ološa...

skrbavi-admin

#221249 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

uh kakav masakr dronom... obavezno se treba povezat sa ukrajinom i uzet kbow how za pravljenje dronova za aingle actiona
Čitalac

#221250 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Bloomberg: Evropa insistira na primirju, sigurnosnim garancijama i odšteti.
Ukrajina i njezini europski saveznici inzistirat će na tome da pregovori s agresorskom zemljom Rusijom o bilo kakvim teritorijalnim pitanjima mogu započeti tek nakon prekida vatre duž trenutne linije kontakta, piše Bloomberg pozivajući se na izvore upoznate s europskom protuponudom za američki mirovni plan.
Protuprijedlog će biti predstavljen američkoj delegaciji danas u Švicarskoj.
Kao odgovor na američki plan, od Amerikanaca se traže sigurnosna jamstva slična odredbama NATO-ovog članka 5. o međusobnoj obrani. Također zahtijevaju da se zamrznuta ruska imovina koristi za obnovu i kompenzaciju Ukrajine, rekli su izvori koji su željeli ostati anonimni. Saveznici su također odbacili zahtjeve Moskve da Kijev odustane od neokupiranih teritorija na istoku.
Štoviše, piše Bloomberg, Amerika će dobiti kompenzaciju za pouzdana jamstva koja pruža, a ruska imovina ostat će zamrznuta ako Moskva ne pristane nadoknaditi štetu koju je prouzročila. Ostale sankcije bit će ukidane u fazama, a Rusija će se moći postupno vratiti u globalno gospodarstvo ako se pridržava uvjeta sporazuma.
Post Reply