Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kolegione

#7476 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

mirota wrote: 20/11/2025 19:09 eto ima i normalnih koji ne zagledaju zastave, prc, crknite dusmani, nije kokarda, nego trobojka
Ne kontam, 95% pripadnika srpske nacionalnosti, pored zlocina koji su uradjeni u njihovo ime, odobravaju ili veličaju u takvom narativu, ja mislim da nije normalno reći ne gledam ja to.

Kada se to promijeni kod srbskog zivlja onda mozemo drugacije narative i mi graditi.

Do tad kome to ne smeta nije normalan.
kolegione

#7477 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

Thorgerson wrote: 22/11/2025 00:58
leki hz wrote: 21/11/2025 22:16
benzapen wrote: 21/11/2025 20:12 Po ove koji "ne vide zastave", kojim su zastave nebitne, će bratija s tim zastavama prve doći. Bio, vidio, osjetio, sad svjedočim. Ti su bratiji najdraži.
Treba da idem tamo i sretnem nekog od divnih komšija, ovaj preko puta mene odmah uzeo pušku, a ovaj drugi na osmicama snimljen. Promijenili nam bravu na haustoru i dali samo Srbima ključeve. I takve da gledam i s njima sjedim, ne hvala.
Pa ne moras. Ali evo sta ako oni dodju kod tebe? Evo dodju u grad na kafu. Mislim, vjerovatno i dolaze. Sta? Ovo je slobodna drzava? Valjda?

Znam. Jeste tesko. Da su sudovi sve razrijesili, osudili koga su trebali na vrijeme, mi ne bi bili ovdje gdje jesmo. Ali pobogu, ne mozemo se jos vise dijeliti. Sta su djeca dodjena poslije rata kriva? Bilo cija? Sta? To su ljudi koji sad imaju bolan 30 godina.
Jeste li vi ograničeni, nije problem sto su Srbi kao Srbi, nego je problem sto velicaju ratne zlocine, nisu dozivjeli katarzu i to je po izbornim rezultatima jasno na 99,9%

Ja majke mi mislim da se vi sprdate.
Thorgerson

#7478 Re: Istočno Sarajevo

Post by Thorgerson »

kolegione wrote: 22/11/2025 01:07
Thorgerson wrote: 22/11/2025 00:58
leki hz wrote: 21/11/2025 22:16

Treba da idem tamo i sretnem nekog od divnih komšija, ovaj preko puta mene odmah uzeo pušku, a ovaj drugi na osmicama snimljen. Promijenili nam bravu na haustoru i dali samo Srbima ključeve. I takve da gledam i s njima sjedim, ne hvala.
Pa ne moras. Ali evo sta ako oni dodju kod tebe? Evo dodju u grad na kafu. Mislim, vjerovatno i dolaze. Sta? Ovo je slobodna drzava? Valjda?

Znam. Jeste tesko. Da su sudovi sve razrijesili, osudili koga su trebali na vrijeme, mi ne bi bili ovdje gdje jesmo. Ali pobogu, ne mozemo se jos vise dijeliti. Sta su djeca dodjena poslije rata kriva? Bilo cija? Sta? To su ljudi koji sad imaju bolan 30 godina.
Jeste li vi ograničeni, nije problem sto su Srbi kao Srbi, nego je problem sto velicaju ratne zlocine, nisu dozivjeli katarzu i to je po izbornim rezultatima jasno na 99,9%

Ja majke mi mislim da se vi sprdate.
I? Sta predlazes?

Koji qrac onda "imamo" tih 49%?

Koji qrac dijelimo pdv, prihode, poreze?

Da podijelimo onda drzavu i da zavrsimo s tim? Jel to tvoj prijedlog?

Mislim, nasa post ratna drzava je nastala tako sto je nas predsjednik sjedio na kafi, upravo sa najvecim zlocincem iz tog naroda i dogovorili se. Sta je drugo.bilo preostalo. Pa mi moramo zivjeti zajedno. I moramo naci recept za to. Sve drugo vodi u novu propast. Pa nismo jedini na svijetu koji su zakrvili medjusobno.
kolegione

#7479 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

Thorgerson wrote: 22/11/2025 01:10

I? Sta predlazes?

Ne predlazem nista ne placate me da predlazem birali ste od 91 do danas ko ce da vam predlaze.

ja sam samo dao svoje misljenje na bazi cinjenica.

Ja kad bih predlagao ako pricamo o Bosnjacima

1. Kompletan bojkot ekonomskog Bosanskim Hrvatima iz hercegovine na nacin da oni sami rijese svoje probleme.

NE MOZE VIOLETA BITI BOSANSKI BRAND DOK FINANSIRA HDZ (za daljnje kompanije ne bih pricao)

NAKON toga bi sa Srbima bio vec davno Nagorno Karabah :D

Ali ja ne predlazem :D
mirota

#7480 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

kolegione wrote: 22/11/2025 01:03
mirota wrote: 20/11/2025 19:09 eto ima i normalnih koji ne zagledaju zastave, prc, crknite dusmani, nije kokarda, nego trobojka
Ne kontam, 95% pripadnika srpske nacionalnosti, pored zlocina koji su uradjeni u njihovo ime, odobravaju ili veličaju u takvom narativu, ja mislim da nije normalno reći ne gledam ja to.

Kada se to promijeni kod srbskog zivlja onda mozemo drugacije narative i mi graditi.

to neka anketa bila, ja znam da ja i moja familija nismo u tih 95%, a bogami i dosta ljudi koje znam a srpske su nacije..nisi u pravu
Nierika

#7481 Re: Istočno Sarajevo

Post by Nierika »

Ja nisam za to da su Bošnjaci žrtve jer ako jesmo ponoviće se, ima u nama potencijala za žrtve i nasilnike, da smo negdje u sredini što se mene tiče.
tuitamo

#7482 Re: Istočno Sarajevo

Post by tuitamo »

Thorgerson wrote: 22/11/2025 00:56
tuitamo wrote: 21/11/2025 18:27 Zanemaruješ zločine i opkoljeno Sarajevo od tih i njima bliskim. Koliko naivan možeš biti u pm

Idući put odnesi kesu para direktno policiji da ti mogu bolje čuvati zločince.
Nije ok da generalizujes. Niko nista ne zanemaruje.

Ja znam i imam prijatelje srbe koji su sa mnom rat proveli u gradu. Pucano po njima kao i po meni. Roditelji im bili na liniji kao i nasi. Srbi. Preselili se u Istocno.

I ti ces sutra sresti takve, zvat ce se recimo Marko ili Slavica i reci ces da su zlocinci i agresori, a ljudi mozda cijeli rat proveli na nasoj strani.

Pazi malo sta pises.

P.S. vezano za zlocince, sjedenje po kafama i sk. Pa sta ti znas bolan s kim sjedis u gradu na carsiji? Jel to ti znas ko je srbin, hrvat odmah kad vidis? Znas li koliko te raje iz istocnog isto tako dolazi na carsiju, u grad. Rade tu. Izlaze u pozorista, kina idu na utakmice....

Nevjerovatne konzerve ovdje zive.

Zlocinci se znaju imenom i prezimenom. Ako ti imas neka saznanja, fino u tuzilastvo i pricaj. Nazivati tek tako nekoga zlocincem, jer se zove tako i tako, zivi tu gdje zivi ne vodi nigdje.

Ovo je sve jedna zemlja, i sa takvim pricama samo idete njima na ruku, onima koji hoce da je dijele.
Odgovorio si meni a replicirao i na postove drugih. Pazi na to.

Ovdje se radi konkretno o indirektnom pomaganju zajednice, grada kako hoćeš koja ne priznaje državu, koja radi na podrivanju države. Zajednica koja podržava zločince. Trošeći novac tamo jača se ta zajednica i sve one strukture koje štite i slave zločince. Ne generalizujem na ljude koji tamo žive. Kao i svugdje ima ološa i dobrih ljudi.

Radi se isključivo o ekonomiji. Kada ostavljaš novac tamo ti njih podržavaš a oni snagu koriste da ti prave štetu. Ispadaš naivan a opravdavaš se i pereš upravo takvim riječima poput tvojih. Takvi su njima najbolji. Naivni bosanci. Smiju ti se iza leđa
kolegione

#7483 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

mirota wrote: 22/11/2025 05:48

to neka anketa bila, ja znam da ja i moja familija nismo u tih 95%, a bogami i dosta ljudi koje znam a srpske su nacije..nisi u pravu
To neka anketa bila?

Ja ne vidim potrebu za provociranjem ali evo odgovoricu ti

Da bila je 99% politicki biranih predstavnika imaju ultra nacionalisticku retoriku u posljednjih 30 godina, koje bira srpski zivalj :)

I dalje imamo nestale koje komsije nece da kazu gdje su ih zakopali.

U avakom mjestu imate grafite o cica drazi ili ovom malom papku iz Kalnovika.

Svi mislite da su to heroji, ili bar 95% vas.

Mislite da su Bosnjaci sami sebe pobijali u Srebrenici.

Jel treba Anketa?
HelaS

#7484 Re: Istočno Sarajevo

Post by HelaS »

Thorgerson wrote: 22/11/2025 00:56
tuitamo wrote: 21/11/2025 18:27 Zanemaruješ zločine i opkoljeno Sarajevo od tih i njima bliskim. Koliko naivan možeš biti u pm

Idući put odnesi kesu para direktno policiji da ti mogu bolje čuvati zločince.
Nije ok da generalizujes. Niko nista ne zanemaruje.

Ja znam i imam prijatelje srbe koji su sa mnom rat proveli u gradu. Pucano po njima kao i po meni. Roditelji im bili na liniji kao i nasi. Srbi. Preselili se u Istocno.

I ti ces sutra sresti takve, zvat ce se recimo Marko ili Slavica i reci ces da su zlocinci i agresori, a ljudi mozda cijeli rat proveli na nasoj strani.

Pazi malo sta pises.

P.S. vezano za zlocince, sjedenje po kafama i sk. Pa sta ti znas bolan s kim sjedis u gradu na carsiji? Jel to ti znas ko je srbin, hrvat odmah kad vidis? Znas li koliko te raje iz istocnog isto tako dolazi na carsiju, u grad. Rade tu. Izlaze u pozorista, kina idu na utakmice....

Nevjerovatne konzerve ovdje zive.

Zlocinci se znaju imenom i prezimenom. Ako ti imas neka saznanja, fino u tuzilastvo i pricaj. Nazivati tek tako nekoga zlocincem, jer se zove tako i tako, zivi tu gdje zivi ne vodi nigdje.

Ovo je sve jedna zemlja, i sa takvim pricama samo idete njima na ruku, onima koji hoce da je dijele.
E bravo Thor :thumbup:
radostan dan

#7485 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Nije u pravu.
98 % je...
dječak sa šibicama

#7486 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Ne ides u Istocno, super, ne razumijem potrebu da u 138 postova napises to jedno te isto.

Niko te ne goni, ne moras ni ovu temu citati niti komentirati.

Ima ko ide, i koga zanima tema kao tema. A ne zasto ti ne ides u RS.
Nisamsdaali

#7487 Re: Istočno Sarajevo

Post by Nisamsdaali »

Violeta i Lasta su bosanski brendovi u srži, ponosni sponzori svih naših reprezentacija, na otvorenje fabrike je došao i onaj glumac Emir, šta god mislio o njemu sigurno to ne bi uradio da vlasnik nije Petar Ćorluka nego npr. vlasnik premiera.

Samo ime vlasnika nije po volji dežurnim patriotama
Last edited by Nisamsdaali on 22/11/2025 12:31, edited 1 time in total.
Naslovnica

#7488 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

kolegione wrote: 22/11/2025 01:15

I? Sta predlazes?

Ne predlazem nista ne placate me da predlazem birali ste od 91 do danas ko ce da vam predlaze.

1. Kompletan bojkot ekonomskog Bosanskim Hrvatima iz hercegovine na nacin da oni sami rijese svoje probleme.

NE MOZE VIOLETA BITI BOSANSKI BRAND DOK FINANSIRA HDZ (za daljnje kompanije ne bih pricao)

Violeta finansira HDZ?!
Violeta je toliko donirala u humanitarne svrhe da ne znaš ni nabrojati, ali znaš da finansira HDZ i da nije bosanski brand..
Tragikomedija od komentara.
Veze ti nemaš
1Dante1

#7489 Re: Istočno Sarajevo

Post by 1Dante1 »

vidi se da smo glupi a kao nesto hocemo :D
mirota

#7490 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

kolegione wrote: 22/11/2025 08:39

To neka anketa bila?

Da bila je 99% politicki biranih predstavnika imaju ultra nacionalisticku retoriku u posljednjih 30 godina, koje bira srpski zivalj :)

Jel treba Anketa?

a znas li istinu o generalu Avdu Palicu ???? ne znas 300%
zigson

#7491 Re: Istočno Sarajevo

Post by zigson »

mirota wrote: 22/11/2025 13:04
kolegione wrote: 22/11/2025 08:39

To neka anketa bila?

Jel treba Anketa?

Ja koliko znam bio je pukovnik, ne general. A isto tako znam da je ubijen u zarobljenistvu poslije predavanja.
kolegione

#7492 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

Naslovnica wrote: 22/11/2025 12:30

I? Sta predlazes?

Violeta finansira HDZ?!
Violeta je toliko donirala u humanitarne svrhe da ne znaš ni nabrojati, ali znaš da finansira HDZ i da nije bosanski brand..
Veze ti nemaš
Svi koji su iz te komponente ne treba da Bosnjaci kupuju tu robu pa i Violetu dok oni sami ne promjene narativ.

To je tako jednostavno da jednostavnije ne moze biti.

Svi ljudi koji vole ovu zemlju ne trebaju dozviliti razvoj bilo cega sto nije drzavotvorno.

Pa neces vjerovati i Violete

BOSNJO MOST STUPID MAN ON EARTH
Naslovnica

#7493 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

kolegione wrote: 22/11/2025 21:26

Violeta finansira HDZ?!
Veze ti nemaš
Svi koji su iz te komponente ne treba da Bosnjaci kupuju tu robu pa i Violetu dok oni sami ne promjene narativ.

Svi ljudi koji vole ovu zemlju ne trebaju dozviliti razvoj bilo cega sto nije drzavotvorno.

Kao prvo, nemaš ni jedan dokaz da vlasnik Violete niti kompanija finansiraju HDZ, samo izmišljaš.
Kao drugo, više je Violeta učinila na humanitarnom radu i donacijama nego bilo koja druga privatna kompanija u Bosni i Hercegovini.
Ali ti to ne znaš nego mlatiš gluposti, pun si mržnje
Naslovnica

#7494 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

Ustvari, ne mislim da si pun mržnje nego si zlonamjeran i namjerno to pišeš iako znaš da nije istina, a to je još gore od neznanja.
1Dante1

#7495 Re: Istočno Sarajevo

Post by 1Dante1 »

kolegione wrote: 22/11/2025 21:26 Svi koji su iz te komponente ne treba da Bosnjaci kupuju tu robu pa i Violetu dok oni sami ne promjene narativ.
A koji narativ ima violeta?
kolegione

#7496 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

Mislis o Avdi Palicu? Ne razumijem ove divljacke padeze ali iz konteksta shvatam da spominjes Avdu Palica.

Sta zelis da poentiras poentiraj pa cu ti odgovoriti, Bosnjaci i drugi narodi ne treba da zive i suradjuju sa ljudima koji podrzavaju ratne zlocince.

Sto je po izbornoj volji muralima i svemu ostalom jasno da predominanto Srbi to jesu tacka.
kolegione

#7497 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

Naslovnica wrote: 22/11/2025 21:30
Violeta finansira HDZ?!
Veze ti nemaš

Kao prvo, nemaš ni jedan dokaz da vlasnik Violete niti kompanija finansiraju HDZ, samo izmišljaš.
Kao drugo, više je Violeta učinila na humanitarnom radu i donacijama nego bilo koja druga privatna kompanija u Bosni i Hercegovini.
Finansira samim tim sto prodaje Bosnjacima robu a vecina zaposlenih u predominanto hrvatskim sredinama zajedno sa vlasnikom podrzavaju tu retoriku.

Sta on radi sa svojom dobiti me ne brine, jer plati porez i investira u Hrvatsku.

Bosnjaci treba da zatvore retail za Hercegovinu pocev od Violete, to je moje misljenje
kolegione

#7498 Re: Istočno Sarajevo

Post by kolegione »

1Dante1 wrote: 22/11/2025 21:58
kolegione wrote: 22/11/2025 21:26 Svi koji su iz te komponente ne treba da Bosnjaci kupuju tu robu pa i Violetu dok oni sami ne promjene narativ.
Violetu sam uzeo kao primjer gdje se kompanija odlicno uklopila u bosnjacko tkivo.

Narativ je da vlasnici kao i ostali uposlenici glasaju za retrogradne politike koje rastacu drzavu, vlasnik takodjer sasvim legalno ali ne legitimno :mrgreen: svoju dividendu cesto investira u Hrvatsku.

Mozda i finansira HDZ mozda i ne finansira ali indirektno zaista finansira.

Takva kompanija ne bi trebala prodavati na teritorijama zemljegdje se ljudi osjecaju kao Bosansci i Hercegovci.

Over and out.
Naslovnica

#7499 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

kolegione wrote: 22/11/2025 22:07
Naslovnica wrote: 22/11/2025 21:30

Finansira samim tim sto prodaje Bosnjacima robu a vecina zaposlenih u predominanto hrvatskim sredinama zajedno sa vlasnikom podrzavaju tu retoriku.

Sta on radi sa svojom dobiti me ne brine, jer plati porez i investira u Hrvatsku.

Bosnjaci treba da zatvore retail za Hercegovinu pocev od Violete, to je moje misljenje
kolegione wrote: 22/11/2025 22:11
1Dante1 wrote: 22/11/2025 21:58
Violetu sam uzeo kao primjer gdje se kompanija odlicno uklopila u bosnjacko tkivo.

Narativ je da vlasnici kao i ostali uposlenici glasaju za retrogradne politike koje rastacu drzavu, vlasnik takodjer sasvim legalno ali ne legitimno :mrgreen: svoju dividendu cesto investira u Hrvatsku.

Mozda i finansira HDZ mozda i ne finansira ali indirektno zaista finansira.

Takva kompanija ne bi trebala prodavati na teritorijama zemljegdje se ljudi osjecaju kao Bosansci i Hercegovci.

Over and out.
Violeti treba zabraniti da prodaje proizovde bošnjačkom tkivu?
Tragikomično.
Tužno je ko sve danas ima pristup internetu.
mirota

#7500 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

kolegione wrote: 22/11/2025 22:04

Mislis o Avdi Palicu? Ne razumijem ove divljacke padeze ali iz konteksta shvatam da spominjes Avdu Palica.

Sta zelis da poentiras poentiraj pa cu ti odgovoriti, Bosnjaci i drugi narodi ne treba da zive i suradjuju sa ljudima koji podrzavaju ratne zlocince.

Sto je po izbornoj volji muralima i svemu ostalom jasno da predominanto Srbi to jesu tacka.
e sad cu ti reci, ubijen je jedan casni pukovnik Palic i Srbi su ga sahranili, oznacili grob, poslije rata se tragalo sa kostima, i dosli su Srbi i pokazali gdje je sahranjen, izvadili kosti i DNK analiza pokazala da nije on...Krece cijela hampa od bosnjackih medija da Srbi nece da predaju pukovnika iako ljudi znaju gdje su ga sahranili...djeca davala krv, 3 djece radi dnk nije on pa nije...na kraju se ispostavi ipak da jeste, pogadjate kako ? ali bitna je bila hampa da Srbi ga kriju, kad se ispostavilo da je on usutali se mediji...malo da razbijem monotoniju teme :)
Post Reply