Zato nam se i masine za pranje kvare i crkaju.
Ovo za baterije je istina. Jedna koju sam probao ziva ali reko da ne ukljucujem i drugu, ona poslije mrtva.
Na punjacu pokazuje da je u kvaru.
Pa od cega ti je zid? Ako je beton ili cigla ides sa betonskom, a ako je rigips/drvo onda ides sa onim za drvo. Cigla i malter ide maslac, ne treba ti nesto jako, ako je beton treba ti udarna sa cekicem. Ali ne treba nesto biti vele jaka.DonieBrasco wrote: ↑12/11/2025 15:52 Imam namjeru da u stanu probijem rupu u zidu između dvije sobe da mogu provuci UTP kablove da sirina rupe bude da mogu dva proci.
Kakav borer (stvrdlo) treba, predpostavljam jaca busilica.
Pravilo za postavljanje električnih vodova je da idu pod pravim uglom, nikad dijagonalno. Ako bušiš pri dnu zida, ne bi trebalo da je tu položen bilo kakav kabl.DonieBrasco wrote: ↑12/11/2025 16:16 Predpostavljam da je cigla 30 cm mozda cak i manje, samo me brine mjesto gdje zelim da busim pri dnu zida u cosku, a odmah pored sa obje strane su uticnice.
Po nekoj logici mislim da dijagram ide vodoravno.
Ništa, sitnica, slična muka me je morila prije nekog vremena, pa sam naučio na teži način
Nećeš, ako budeš bušio malom brzinom i bez jakog pritiska. Istina, bilo bi idealno da rupu izbušiš prvo nekim manjim promjerom, npr. 5 mm, pa onda sa 10 ili 12 mm. U svakom slučaju, neka ti neko od ukućana sa druge strane zida čvrsto pritisne komad daske, iverice na zid na mjestu gdje bušiš i neće biti problema.DonieBrasco wrote: ↑12/11/2025 22:17 Sad me najvise brine taj krater sto kazes da ne odvalim zid sa jedne ili druge strane.![]()
Jesam ja to radio u stanu mojih roditelja. Pošto je kupatilo bilo malo, efekat je bio odličan.made_in_sarajevo wrote: ↑17/11/2025 21:43 Na dobrinji u wc imam ventilaciju samo sa klapnom pravougaonog oblika. Sad mene zanima, a najbolje bi bilo da je neko radio, mogu li ubaciti ventilator na struju na mjesto te klapne uz prepravke da se rupa zatvori? Da li je drasticno bolje da se isplati zajebavati oko toga?
Da.made_in_sarajevo wrote: ↑17/11/2025 21:43 Na dobrinji u wc imam ventilaciju samo sa klapnom pravougaonog oblika. Sad mene zanima, a najbolje bi bilo da je neko radio, mogu li ubaciti ventilator na struju na mjesto te klapne uz prepravke da se rupa zatvori? Da li je drasticno bolje da se isplati zajebavati oko toga?
Vidi na Temu ima li šta odgovarajuće. Možda ti je lakše nego tražiti po trgovinama.made_in_sarajevo wrote: ↑17/11/2025 21:43 Na dobrinji u wc imam ventilaciju samo sa klapnom pravougaonog oblika. Sad mene zanima, a najbolje bi bilo da je neko radio, mogu li ubaciti ventilator na struju na mjesto te klapne uz prepravke da se rupa zatvori? Da li je drasticno bolje da se isplati zajebavati oko toga?

Sta je fol sa tim bojlerom pa 50L košta 620KM?made_in_sarajevo wrote: ↑22/11/2025 07:51 Ventilator ce ici samo dok se nakanim, a drugo pitanje jel iko dodatno zastitio ariston velis bojler od vode? Stoji mi iznad kade, postavio uticnicu sa IP zastitom Hager (znam da ne lazu) jer nisam mogao drugacije skopcati bojler. Na bojleru utikac dosao, a nemam mjesta dovodni kabal direktno skopcati, dovodni 2,5mm2, a sa bojlera 1,5 i svi kontakti su 1,5mm2. Profesionalna deformacija sve pregledo, danima razmisljao i nema druge, ali sam maksimalno ga gurnuo u cosak da ga sakrijem. Eh sad posto je u cosku iznad kade i nece se direktno prskati, a majstor za vodu kaze elektronika im zna od kondenzna poluditi, a plastika koja krije tu elektroniku nije bas cemu zasticena. Sad me zanima jel se iko bavio ovim i uspio da zastiti prodor vode, kondenza, nekim sprejom za zaptivanje ili nekom maskom oko bojlera ili nesto trece?