Pa da oduzmu glasove od Blanuse?
Svaka cast SDPu.
Nemojte samo kako su svi isti, nisu, ovo sto radi Dodik niko nije radio od Karadzica i Mladica, ovi bar hoce da usvajaju Evropske zakone.
A Karadžić je bio SDS. Neka glasa ko ima želuca, ja nemam. Može danas biti 30 godina poslije, meni je to živo kao jutros.Maliodmene wrote: ↑21/11/2025 15:45
Svaka cast SDPu.
Nemojte samo kako su svi isti, nisu, ovo sto radi Dodik niko nije radio od Karadzica i Mladica, ovi bar hoce da usvajaju Evropske zakone.
banjaluka078 wrote: ↑21/11/2025 15:57A Karadžić je bio SDS. Neka glasa ko ima želuca, ja nemam. Može danas biti 30 godina poslije, meni je to živo kao jutros.Maliodmene wrote: ↑21/11/2025 15:45
Svaka cast SDPu.
Pa normalno, kad se nijedna znacajna srpska politicka opcija nije suocila sa zlocinackom prosloscu, sta vise, to se tamo slavi...banjaluka078 wrote: ↑21/11/2025 15:57A Karadžić je bio SDS. Neka glasa ko ima želuca, ja nemam. Može danas biti 30 godina poslije, meni je to živo kao jutros.Maliodmene wrote: ↑21/11/2025 15:45
Svaka cast SDPu.
daaaabanjaluka078 wrote: ↑21/11/2025 20:47E, onda može(š) razumjeti zašto neke opcije nikad, uz dodatak novih koje su postale nikad.
Barem izbori nisu obavezni. Poništim listić i idem kući praviti ručak.
Samo je problemčić što proces te kupovine dugo traje.banjaluka078 wrote: ↑21/11/2025 21:38Sad su vidjeli da s dovoljno para mogu kupiti sve kod Trampa, mislim da su okuraženi.
Da moram braniti SDA jebote... moze se pričati o njihovim greskama iz ratnog perioda... Ali ne mozemo prekrajati historiju i izjednacavati sve kao "generatore ratnog uzasa". Samo je jedna strana pocela rat a druga kasnije provela UZP. To je bilo unaprijed planirano do u detalje i desillo bi se i sa i bez SDA.kuli1961 wrote: ↑21/11/2025 21:13 Zemlja apsurda- prije 30+ godina, SDS+HDZ+SDA=generatori ratnog užasa...
krajem 90- tih, početkom 2000- te- SNSD svjež povjetarac, nagovještaj napretka...
2000-danas- SNSD- leglo mržnje, šovinizma, kriminala..
danas- izjave pojedinih SDS funkcionera-dašak razuma...
U principu, od preksutrašnjih izbora, mnogo me više zanima pitanje organizacije proslave 9. januara- da li; ako; u kom obimu?
plus otvaranje nove impozantne bolnice u Trebinjubanjaluka078 wrote: ↑21/11/2025 21:27Ne znam za paradu i svečanu akademiju, ali sam čula da je svečano otvaranje nove zgrade onkologije/hematologije planirano za 09.01.
Ova tema je jedna od rijetkih na forumu gdje je vidljiva korektna razmjena, pa i borba suprotstavljenih mišljenja. Zato ću pokušati tako i nastaviti.No Mind wrote: ↑21/11/2025 21:51Da moram braniti SDA jebote... moze se pričati o njihovim greskama iz ratnog perioda... Ali ne mozemo prekrajati historiju i izjednacavati sve kao "generatore ratnog uzasa". Samo je jedna strana pocela rat a druga kasnije provela UZP. To je bilo unaprijed planirano do u detalje i desillo bi se i sa i bez SDA.kuli1961 wrote: ↑21/11/2025 21:13 Zemlja apsurda- prije 30+ godina, SDS+HDZ+SDA=generatori ratnog užasa...
krajem 90- tih, početkom 2000- te- SNSD svjež povjetarac, nagovještaj napretka...
U principu, od preksutrašnjih izbora, mnogo me više zanima pitanje organizacije proslave 9. januara- da li; ako; u kom obimu?
Ja mislim da će i ovdje biti presijecanje traka, a da će stvarno preseljenje i početak rada, bar onkologije/hematologije potrajati. Podiže se broj kreveta prilično, a broj osoblja ostaje isti. Ne mogu ni ovo sad opslužiti niti popuniti kvalitetnim kadrom.
Razumijem subjektivnu nesrecu, ali objektivne razlike u politikama u tom ratnom periodu ipak postoje, i to je plasticno vidljivo u nesrazmjerno vecem broju i tezini presuda ljudima iz politickog vrha prve dvije strane. Sto naravno nije nikakva utjeha, nekome ko je na neki nacin nastradao i od trece strane.kuli1961 wrote: ↑21/11/2025 21:59Ova tema je jedna od rijetkih na forumu gdje je vidljiva korektna razmjena, pa i borba suprotstavljenih mišljenja. Zato ću pokušati tako i nastaviti.No Mind wrote: ↑21/11/2025 21:51Da moram braniti SDA jebote... moze se pričati o njihovim greskama iz ratnog perioda... Ali ne mozemo prekrajati historiju i izjednacavati sve kao "generatore ratnog uzasa". Samo je jedna strana pocela rat a druga kasnije provela UZP. To je bilo unaprijed planirano do u detalje i desillo bi se i sa i bez SDA.kuli1961 wrote: ↑21/11/2025 21:13 Zemlja apsurda- prije 30+ godina, SDS+HDZ+SDA=generatori ratnog užasa...
Za mene lično, ove tri pobrojane stranke jesu generatori ratnog užasa. Na vlastitoj koži sam osjetio njihovu "dobrotu, demokratičnost i poštovanje prava drugih" i to bez razlike. Toliko.

Tužno da neko ko rukovodi Narodnom skupštinom Republike Srpske ne može
da napiše par suvislih rečenica bez podrške vještačke inteligencije,
ali je tužnije što ista osoba nema dovoljno inteligencije i koncentracije
da bar od svojih pratioca to sakrije već objavi od slova do slova što joj je ponudila i napisala vještačka inteligencija.
S tim da treba razgraniciti odgovornost za pocetak rata sa odgovornoscu za pocinjene zlocine.No Mind wrote: ↑21/11/2025 22:48Razumijem subjektivnu nesrecu, ali objektivne razlike u politikama u tom ratnom periodu ipak postoje, i to je plasticno vidljivo u nesrazmjerno vecem broju i tezini presuda ljudima iz politickog vrha prve dvije strane. Sto naravno nije nikakva utjeha, nekome ko je na neki nacin nastradao i od trece strane.kuli1961 wrote: ↑21/11/2025 21:59Ova tema je jedna od rijetkih na forumu gdje je vidljiva korektna razmjena, pa i borba suprotstavljenih mišljenja. Zato ću pokušati tako i nastaviti.No Mind wrote: ↑21/11/2025 21:51
Da moram braniti SDA jebote... moze se pričati o njihovim greskama iz ratnog perioda... Ali ne mozemo prekrajati historiju i izjednacavati sve kao "generatore ratnog uzasa". Samo je jedna strana pocela rat a druga kasnije provela UZP. To je bilo unaprijed planirano do u detalje i desillo bi se i sa i bez SDA.
Za mene lično, ove tri pobrojane stranke jesu generatori ratnog užasa. Na vlastitoj koži sam osjetio njihovu "dobrotu, demokratičnost i poštovanje prava drugih" i to bez razlike. Toliko.
_BataZiv_0809 wrote: ↑22/11/2025 07:04 S tim da treba razgraniciti odgovornost za pocetak rata sa odgovornoscu za pocinjene zlocine.
Anjina rečenica jedino i ima smisla ako joj je napiše AI. Vidim da je u Stevandićevoj stranci popularno koristiti AI, on je neki dan premijeru pokazao tekst u kojem inteligencija kaže da RS nije u finansijakim problemima, pa je Minić i taj "nalaz" koristio kao argument da ovdje teče med i mlijeko.Tužno da neko ko rukovodi Narodnom skupštinom Republike Srpske ne može
da napiše par suvislih rečenica bez podrške vještačke inteligencije,
ali je tužnije što ista osoba nema dovoljno inteligencije i koncentracije
da bar od svojih pratioca to sakrije već objavi od slova do slova što joj je ponudila i napisala vještačka inteligencija.![]()
![]()