Vedran Puljić nema veze sa temom. Ko je ubio Bašića, policija ili pljačkaši?
BiH - Crna hronika
- vjeshalica
#6127 Re: BiH - Crna hronika
Vidi se na njemu da je neka ljudina.....
-
1Dante1
#6128 Re: BiH - Crna hronika
Ne vidi se na njemu nista, odnosno kao i inace suplja o vidi mu glave. Da vam ljudi stave pet fotografija ljudi, 2 normalna, 3 kriminalca nema sanse da bi vidjeli nesto na fotografiji.
-
pinkman
#6129 Re: BiH - Crna hronika
Upravo tako. Narod je postao pomalo i dosadan kad kaze "vidi mu lopovske face".
Ja eto nista ne vidim. Da je poginuo u nekoj saobracajnoj nesreci, rekao bih da mi djeluje kao fin covjek.
-
noviclan
#6130 Re: BiH - Crna hronika
Vidi se dobar pogled u daljinu, vizionar
- Ateista
#6131 Re: BiH - Crna hronika
Ne pojasnjavam to policajcima, vec usijanim glavama na forumu koji govore "samo rokaj", "trebaju imati automatske puske" i slicno, a niko nece da odgovori da li bi isto razmisljali da su se sa svojim djecom zadesili u blizini.
- Ateista
#6132 Re: BiH - Crna hronika
Pa upravo si sam potvrdio ovo o cemu pricamo, tebi je dovoljno da ima oruzje i ne postupa po naredbi da odmah puca, da je tako ne bi ni bilo tih istraga, one sluze da se vidi da li je bilo sve po propisu i da li je stvarno morao pucati, da li je dobro procijenio rizik po druge i svasta nesto. Sve to sluzi da ne bi pucali tek tako nego samo onda kad je stvarno neophodnopeca777 wrote: ↑20/11/2025 16:41Ko je rekao po svaku cijenu? Policija treba da puca u vugla AKO:
-pljackas ima oruzje
-NE REAGUJE i NE POSTUPA po naredbu sl.
U tom slucaju, policajac vadi pistolj i cilja u glavu. Poslije o posljedicama diskutujemo pa makar ja i mojih 100 koljena bili u blizini pljackasa.
Ima nas koji imamo klikera u glavi pa znamo da nakon svakog koristenja oruzja se provodi istraga, neovisno kako to izgleda u videu, je li u pustinji, ili u gradu. Vase kontrukcije su drugog sadrzaja, a ne "treba provesti istragu". Ta istraga je svakako tu.
- Ateista
#6133 Re: BiH - Crna hronika
Ne znam o kakvim karenima pricas, ja sto sam vidio vecina zabrinutih je pozivala upravo na istragu i nista vise, objasnjavajuci da postoje propisi kad i u kojim slucajevima je opravdano pucati, niko nije nista odredjeno tvrdio jer niko i ne zna detalje.izvrsni direktor wrote: ↑20/11/2025 18:27Eto, vecina forumasa je imala ispravan prvi utisak, isto kao i ovaj komandir.Ateista wrote: ↑20/11/2025 16:26 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251120125
Jedinica za profesionalne standarde, u skladu sa pravilima i propisima, pored krivične istrage, koja se provodi za upotrebu vatrenog oružja, provodi i unutrašnju istragu kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i dokazi u kontekstu toga da li je oružje upotrebljeno na pravilan i zakonit način", kazao je Korman.
Prema dosadašnjim saznanjima kojima raspolaže Korman, policijski službenici su posao odradili hrabro i profesionalno, na zakonit i pravilan način.
"Da li će doći do nekih drugih činjenica, ne bih prejudicirao, ali ono čime dosad raspolažem zasigurno je da je smrtonosna sila, odnosno vatreno oružje, od strane policijskih službenika u konkretnom slučaju upotrebljeno na zakonit i pravilan način
Evo da se zacepe usta svim onim koji tvrde da policija treba pucati pod svaku cijenu. Fino covjek objasnio da ce se porvesti istraga, njegov prvi utisak je da je sve kako treba ali ce svejedno biti istraga gdje ce se utvrditi sve cinjenice.
Samo par Karen-a su odma u startu upozoravali na pogresno postupanje policije, nisu cekali nikakve zakljucle i istrage
Sa druge strane imamo usijane glave koje bez ikakvog kritickog razmisljanja imaju komentare tipa "samo rokaj" i "trebaju imati automatske puske".
Ako istraga i pokaze da su policajci uradili sve kako treba, to nije nikakva dobra procjena usijanih glava zeljnih rambo filmova, vec iskljucivo njihova zelja da policija roka okolo, nadam se da shvatas razliku.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#6134 Re: BiH - Crna hronika
Vidim nastavlja se prica i danas. Hvala bogu sistem je izgradjen i formiran u mnogim aspektima na najvisem nivou, a policija posebno tako da ce istraga biti u svakom slucaju, nema potreba niko da moli za istragom, to funkcionise itekako i hvala bogu da funkcionise.Ateista wrote: ↑21/11/2025 07:16Ne znam o kakvim karenima pricas, ja sto sam vidio vecina zabrinutih je pozivala upravo na istragu i nista vise, objasnjavajuci da postoje propisi kad i u kojim slucajevima je opravdano pucati, niko nije nista odredjeno tvrdio jer niko i ne zna detalje.izvrsni direktor wrote: ↑20/11/2025 18:27Eto, vecina forumasa je imala ispravan prvi utisak, isto kao i ovaj komandir.Ateista wrote: ↑20/11/2025 16:26 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251120125
Evo da se zacepe usta svim onim koji tvrde da policija treba pucati pod svaku cijenu. Fino covjek objasnio da ce se porvesti istraga, njegov prvi utisak je da je sve kako treba ali ce svejedno biti istraga gdje ce se utvrditi sve cinjenice.
Samo par Karen-a su odma u startu upozoravali na pogresno postupanje policije, nisu cekali nikakve zakljucle i istrage
Sa druge strane imamo usijane glave koje bez ikakvog kritickog razmisljanja imaju komentare tipa "samo rokaj" i "trebaju imati automatske puske".
Ako istraga i pokaze da su policajci uradili sve kako treba, to nije nikakva dobra procjena usijanih glava zeljnih rambo filmova, vec iskljucivo njihova zelja da policija roka okolo, nadam se da shvatas razliku.
Ti jesi cijelo vrijeme to ponavljao da treba sacekati cinjenice i istragu i tebi nije bilo ni upuceno vec onima koji su istog jutrog proglasavali policajce debilima i zakljucivali da se nisu pravilno ponasali. Na skali uvijek postoje dva ekstrema izmedju kojih nema razlike, oni koji traze da policija roka redom, i oni koji istpg momenta traze kaznu policiji i odma znaju da je policija losa. Znas ono, ekstremno desko i ekstremno lijevo je podkednako lose. Samo sto kad pokusas ukazati na to, obje strane se podjednako naljute i dobijes odgovor ad hominem odma "glup si, ja sam pametniji od tebe". Nijedni ni drugi ne kontaju da su dvije strane iste medalje i podjednako toksicni za drustvo..
I da se citiram:
izvrsni direktor wrote: ↑19/11/2025 12:30 Negativne vijest iz dana u dan, kriminal, ubistva, pretucen, stalno citas vijesti o kriminalcima koji su premalo kaznjeni, izvukli se, pusteni ranije, narod je sit i pizdi, i onda se jos jedna i nizu takvih stvari desi, i nadju se pojedinci da unaprijed ukazuju na pogresno ponasanje policije i onda se ljute sto ostali reaguju na to...bio je i komentar koji sazalijeva pljackaze jer kako kaze "smrt nije kazna za pljacku", naravno i taj se isto naljutio sto se drugi ne slazu sa njim..
-
mali_balon
#6135 Re: BiH - Crna hronika
A da policija nije pucala vi "zabrinuti" bi se pitali a sto nije pucala policija pa vaki su naki su....hajte molim vas znamo se dugo smo na forumu.....kako rekoh svi ste vi "zabrinuti" legalisti moralisti I sta ja znam sta dok se ne dirne u vasu zonu konfora e onda je prica drugacija...Ateista wrote: ↑21/11/2025 07:16Ne znam o kakvim karenima pricas, ja sto sam vidio vecina zabrinutih je pozivala upravo na istragu i nista vise, objasnjavajuci da postoje propisi kad i u kojim slucajevima je opravdano pucati, niko nije nista odredjeno tvrdio jer niko i ne zna detalje.izvrsni direktor wrote: ↑20/11/2025 18:27Eto, vecina forumasa je imala ispravan prvi utisak, isto kao i ovaj komandir.Ateista wrote: ↑20/11/2025 16:26 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251120125
cuj oni su kao eto zabrinuti da se sporvede istraga...za svako okidanje policijskog pistolja ide istraga cudi me pa to vi "zabrinuti" inace veliki legalisti ne znate
Eto ti se nasao pricati o nekoj istrazi I kao zabrinut si da je mozda mogao neko nastradati a sam se hvalis kako s autom ljude stjeras u kanal....
I treba policija da prvo roka onda da pita....tad bi bile mnoge stvari drugacija
- kabal1337
#6136 Re: BiH - Crna hronika
policija je postupila kako treba. I ova preseravanja sta da je, ali nije i cao.
Policajcima treba dodjeliti nagradu za svoje djelovanje.
Sutra kada ti zalutali metak od pljackasa zaluta u dijete, zalit ces se po forumu a gdje policija sto nije odgovorila, zasto se nisu uputili u potjeru.
Policajcima treba dodjeliti nagradu za svoje djelovanje.
Sutra kada ti zalutali metak od pljackasa zaluta u dijete, zalit ces se po forumu a gdje policija sto nije odgovorila, zasto se nisu uputili u potjeru.
- Chloe
- Photo mod
#6137 Re: BiH - Crna hronika
mali_balon wrote: ↑21/11/2025 07:47A da policija nije pucala vi "zabrinuti" bi se pitali a sto nije pucala policija pa vaki su naki su....hajte molim vas znamo se dugo smo na forumu.....kako rekoh svi ste vi "zabrinuti" legalisti moralisti I sta ja znam sta dok se ne dirne u vasu zonu konfora e onda je prica drugacija...SpoilerShowAteista wrote: ↑21/11/2025 07:16Ne znam o kakvim karenima pricas, ja sto sam vidio vecina zabrinutih je pozivala upravo na istragu i nista vise, objasnjavajuci da postoje propisi kad i u kojim slucajevima je opravdano pucati, niko nije nista odredjeno tvrdio jer niko i ne zna detalje.izvrsni direktor wrote: ↑20/11/2025 18:27
Eto, vecina forumasa je imala ispravan prvi utisak, isto kao i ovaj komandir.
cuj oni su kao eto zabrinuti da se sporvede istraga...za svako okidanje policijskog pistolja ide istraga cudi me pa to vi "zabrinuti" inace veliki legalisti ne znate
Eto ti se nasao pricati o nekoj istrazi I kao zabrinut si da je mozda mogao neko nastradati a sam se hvalis kako s autom ljude stjeras u kanal....
I treba policija da prvo roka onda da pita....tad bi bile mnoge stvari drugacija
- Ateista
#6138 Re: BiH - Crna hronika
Ma lupa gluposti.Chloe wrote: ↑21/11/2025 08:21mali_balon wrote: ↑21/11/2025 07:47A da policija nije pucala vi "zabrinuti" bi se pitali a sto nije pucala policija pa vaki su naki su....hajte molim vas znamo se dugo smo na forumu.....kako rekoh svi ste vi "zabrinuti" legalisti moralisti I sta ja znam sta dok se ne dirne u vasu zonu konfora e onda je prica drugacija...SpoilerShowAteista wrote: ↑21/11/2025 07:16
Ne znam o kakvim karenima pricas, ja sto sam vidio vecina zabrinutih je pozivala upravo na istragu i nista vise, objasnjavajuci da postoje propisi kad i u kojim slucajevima je opravdano pucati, niko nije nista odredjeno tvrdio jer niko i ne zna detalje.
![]()
svašta
- Chloe
- Photo mod
#6139 Re: BiH - Crna hronika
Ni ja nemam sposobnost po fotografiji prepoznati kriminalce
Ali jeste zanimljivo, po faci neki vide kriminlace, psihopate, nasilnilnike ... neiskorišteni potencijali u istražnim postupcima, trebalo bi uvesti radno mjesto čitanja lica, preventive radi ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6140 Re: BiH - Crna hronika
U SADu cesto vidimo da se to i radi, i kao sto se vidi, zaista pije vode.mali_balon wrote: ↑21/11/2025 07:47
Kriminal nikad manji
- Ateista
#6141 Re: BiH - Crna hronika
Naravno da znamo da ide istraga, ja sve vrijeme govorim istraga ce pokazati jer ne znamo detalje, sa onog videa se gotovo nista ne moze zakljuciti, nemamo kompletnu sliku. Poenta je da ima razloga za zabrinutost, policija puca prema pljackasima u blizini skole, prolaznika i drugih auta, svako normalan bi bio zabrinut i pitao bi se da li je to stvarno bilo neophodno, sta je sve prethodilo tome i slicno. Ako se i ispostavi da je sve bilo ispravno, zabrinutost je svejedno bila opravdana i pokazuje kriticko razmisljanje, u odnosu na "samo rokaj".mali_balon wrote: ↑21/11/2025 07:47A da policija nije pucala vi "zabrinuti" bi se pitali a sto nije pucala policija pa vaki su naki su....hajte molim vas znamo se dugo smo na forumu.....kako rekoh svi ste vi "zabrinuti" legalisti moralisti I sta ja znam sta dok se ne dirne u vasu zonu konfora e onda je prica drugacija...Ateista wrote: ↑21/11/2025 07:16Ne znam o kakvim karenima pricas, ja sto sam vidio vecina zabrinutih je pozivala upravo na istragu i nista vise, objasnjavajuci da postoje propisi kad i u kojim slucajevima je opravdano pucati, niko nije nista odredjeno tvrdio jer niko i ne zna detalje.izvrsni direktor wrote: ↑20/11/2025 18:27
Tu nebulozu oko hvaljenja da nekog guram u kanal nemam namjeru vise komentarisati.
- Ateista
#6142 Re: BiH - Crna hronika
Chmoljo wrote: ↑21/11/2025 08:27U SADu cesto vidimo da se to i radi, i kao sto se vidi, zaista pije vode.mali_balon wrote: ↑21/11/2025 07:47
Kriminal nikad manji![]()
-
Trappist
#6143 Re: BiH - Crna hronika
akcija - reakcija. Pogledam nekad one snimke sa kamera policajaca u usa, svako zaustavljanje auta 50/50 sanse da ce se zapucati, bilo to od strane ovog u autu ili policajcaChmoljo wrote: ↑21/11/2025 08:27U SADu cesto vidimo da se to i radi, i kao sto se vidi, zaista pije vode.mali_balon wrote: ↑21/11/2025 07:47
- Ateista
#6144 Re: BiH - Crna hronika
Nisam procitao bas svaki post na ovu temu, mozda mi je i promaklo ali iskreno nisam vidio da neko bas izricito tvrdi da policajci to nisu smjeli raditi, vise sam sve shvatio kao zabrinutost. Ako je bilo onih koji su automatski osudjivali policajce, onda se slazem da i to jeste ekstrem na tu stranu.izvrsni direktor wrote: ↑21/11/2025 07:45Vidim nastavlja se prica i danas. Hvala bogu sistem je izgradjen i formiran u mnogim aspektima na najvisem nivou, a policija posebno tako da ce istraga biti u svakom slucaju, nema potreba niko da moli za istragom, to funkcionise itekako i hvala bogu da funkcionise.Ateista wrote: ↑21/11/2025 07:16Ne znam o kakvim karenima pricas, ja sto sam vidio vecina zabrinutih je pozivala upravo na istragu i nista vise, objasnjavajuci da postoje propisi kad i u kojim slucajevima je opravdano pucati, niko nije nista odredjeno tvrdio jer niko i ne zna detalje.izvrsni direktor wrote: ↑20/11/2025 18:27
Ti jesi cijelo vrijeme to ponavljao da treba sacekati cinjenice i istragu i tebi nije bilo ni upuceno vec onima koji su istog jutrog proglasavali policajce debilima i zakljucivali da se nisu pravilno ponasali. Na skali uvijek postoje dva ekstrema izmedju kojih nema razlike, oni koji traze da policija roka redom, i oni koji istpg momenta traze kaznu policiji i odma znaju da je policija losa. Znas ono, ekstremno desko i ekstremno lijevo je podkednako lose. Samo sto kad pokusas ukazati na to, obje strane se podjednako naljute i dobijes odgovor ad hominem odma "glup si, ja sam pametniji od tebe". Nijedni ni drugi ne kontaju da su dvije strane iste medalje i podjednako toksicni za drustvo..
I da se citiram:izvrsni direktor wrote: ↑19/11/2025 12:30 Negativne vijest iz dana u dan, kriminal, ubistva, pretucen, stalno citas vijesti o kriminalcima koji su premalo kaznjeni, izvukli se, pusteni ranije, narod je sit i pizdi, i onda se jos jedna i nizu takvih stvari desi, i nadju se pojedinci da unaprijed ukazuju na pogresno ponasanje policije i onda se ljute sto ostali reaguju na to...bio je i komentar koji sazalijeva pljackaze jer kako kaze "smrt nije kazna za pljacku", naravno i taj se isto naljutio sto se drugi ne slazu sa njim..
- Chmoljo
#6145 Re: BiH - Crna hronika
50/50 onih sto dospiju na video servise. Koliko toga ne dospije a koja su sasvim regularna.Trappist wrote: ↑21/11/2025 08:43akcija - reakcija. Pogledam nekad one snimke sa kamera policajaca u usa, svako zaustavljanje auta 50/50 sanse da ce se zapucati, bilo to od strane ovog u autu ili policajcaChmoljo wrote: ↑21/11/2025 08:27U SADu cesto vidimo da se to i radi, i kao sto se vidi, zaista pije vode.mali_balon wrote: ↑21/11/2025 07:47
![]()
Sistem i postoji da nevini ne ispastaju, pa i po cijenu tezeg dolaska do osude onoga ko zaista pocini kriminal. To nije nastalo tek tako i rezultat je hiljadugodisnjeg eksperimentisanja u pravnim i politickim sistemima drzava, da bi se ovo ispostavilo kao rjesenje koje moze napraviti najmanju stetu.
A sav taj sistem podrazumijeva utvrdjivanje procedura, propitivanje istih kao i postupanje i proljtivanje postupanja. Podrazumijeva obucenost onih koje je drzava ovlastila da nose oruzje i imaju pravo da ga upotrijebe. Da se citalo, vidjelo bi se da se ne dovodi u pitanje jel se na vatru trebalo uzvratiti vatrom, vec da li se trebalo pucati u naseljenom mjestu gdje kriminalci vec okrecu ledja i bjeze. Po svemu sudeci jesu i ok. Bilo bi katastrofa da policija ne zna kad treba a kad ne. Naravno karikiranjem se pokusava doci do lakse argumentacije jer je prosto tako lakse i horski se onda potopi ono sto je zista receno i na sta se probalo poentirati. Pa se na kraju raspravlja o banalnim situacijama da li policija treba pucati ako neko puca na nju.
Policijo samo rokaj je super dok ti policija nije nkvd, stasi ili securitate. Da znamo da su ovo krajnosti, ali i malo pomjeranje prema njima donosi vise ispastanja regularnih ljudi nego kriminalaca.
Al ono, znam da pisem u vjetar. Ne kazem konkretno za tebe, nadovezujem se.
- drug_profi
#6146 Re: BiH - Crna hronika
Opet, bravo.
O tom pričam i ja sve vrijeme.
O tom pričam i ja sve vrijeme.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6147 Re: BiH - Crna hronika
gradjani-oprez-lazne-novcanice-u-opticaju
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... u-opticaju
lažni euri
piše na njima copy
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/10 ... u-opticaju
lažni euri
piše na njima copy
- drug_profi
#6148 Re: BiH - Crna hronika
Pare od Monopolyja 
Crnjak je ovdje samo to da je neko uzeo ovo.
Euro nije sredstvo plaćanja i nisam siguran ni da je onda krivično djelo platiti nekom uslugu sa fani-mani. Kriv je isključiov onaj ko prihvata nezakonito sredstvo plaćanja.
A neću da vjerujem da je neka mjenjačnica ovo uzela. Ako jest onda su kao iz vica...
Crnjak je ovdje samo to da je neko uzeo ovo.
Euro nije sredstvo plaćanja i nisam siguran ni da je onda krivično djelo platiti nekom uslugu sa fani-mani. Kriv je isključiov onaj ko prihvata nezakonito sredstvo plaćanja.
A neću da vjerujem da je neka mjenjačnica ovo uzela. Ako jest onda su kao iz vica...
- Chmoljo
#6149 Re: BiH - Crna hronika
gore mi je što piše da je u pitanju krivotvorina. kakva crna krivotvorina, obični rekvizit kojim je izvršena prevara. čuj piše copy na novčanici i on/a je primi...

"only for motion picture purposes" i ono primi
tačno treba halaliti ovim omladincima kad su debile ovako nasukali. 
"only for motion picture purposes" i ono primi
-
peca777
#6150 Re: BiH - Crna hronika
Jesam li napisao, ja ili moje X koljeno, dijete, nebitno. Sve dok se ne uvede jasna reakcija na akciju kriminalaca nema ovdje dobrog.
Da ponovim, kriminalac sa oruzjem, ne reaguje na naredbu sl, odmah drugi put vadi pistolj i rokaj dok ga ne izrokas. Poslije cemo o posljedicama reagovanja policije! Bolje o njihovim posljedicama, nego posljedicama kriminalacak koji su spremni sve da pogaze i pregaze!