Crvenom bojom je označeno područje optičke vidljivosti sa Čota a obzirom da se UHF signali malo savijaju pretpostavljam da je i zona pokrivanja signalom sa Čota na 24 kanalu slična optičkoj vidljivosti.
https://www.heywhatsthat.com/

Moderator: anex

Moram da priznam da nisam mnogo pratio Vlašić pošto mi je Duga Njiva bila jača a i bliža mi je. Ali sada je i k22 100/100
Vražju mater se vratio, kod mene 98% jačina, a kvaliteta samo 39-50%, stalno varira
Treba što jače galamiti kad nešto ne valja.

Jbg, kad je meni bio full, tebi se slika rasipala...Boki Antena wrote: ↑20/11/2025 17:30 @Mrvica 77 Evo drug crno na bijelo:
U dometu sam svega što može da ga ometa a ne ometa ga ništa. Kod tebe je BER 0, znači da nema greške. A kvalitet malen. Čudno.
BER ti je nula. To je zakon. Znači visokokvalitetan signal bez grešaka. Kod mene je BER bio dvije hiljade. A zašto ti onda tv pokazuje slab kvalitet? Možda šum od pojačala ili previše pojačanjaMrvica 77 wrote: ↑20/11/2025 19:56Jbg, kad je meni bio full, tebi se slika rasipala...Boki Antena wrote: ↑20/11/2025 17:30 @Mrvica 77 Evo drug crno na bijelo:
U dometu sam svega što može da ga ometa a ne ometa ga ništa. Kod tebe je BER 0, znači da nema greške. A kvalitet malen. Čudno.
Sad naopako
Istina, slika mi se ne rasipa, ali nije ni daleko...
Ne znam, iskrenoBoki Antena wrote: ↑20/11/2025 20:53BER ti je nula. To je zakon. Znači visokokvalitetan signal bez grešaka. Kod mene je BER bio dvije hiljade. A zašto ti onda tv pokazuje slab kvalitet? Možda šum od pojačala ili previše pojačanjaMrvica 77 wrote: ↑20/11/2025 19:56Jbg, kad je meni bio full, tebi se slika rasipala...Boki Antena wrote: ↑20/11/2025 17:30 @Mrvica 77 Evo drug crno na bijelo:
Sad naopako
Istina, slika mi se ne rasipa, ali nije ni daleko...Priznajem da ne znam. Pokušaj izmjeriti kvalitet na drugom uređaju
![]()