Jel dobar sendvic kod vojinaA_A_AKCIJA wrote: ↑20/11/2025 14:31Slušaj, kada u istoriji nađeš da je SDA usvojila EU zakone (osam godina nisu ni jedan usvojili!), kada nađeš da EU kaže za njih da su najbolja vlast na EU putu, kada SDA skine Dodika, kada nađeš rezultat kao u KS gdje je sve bukvalno bolje, inače smisla tvoja šupljasvesuper25 wrote: ↑20/11/2025 13:09Ofiran si botu,samo znate ljude plasit da ce se sda vratit.To vam je jedina prica,Nikakve argumente nemate.Tolike afere imate ,i opet sve to negirate.Kao i sda je to imalaljubijankic wrote: ↑20/11/2025 13:04
Ko ce reci da im trebati 20 godina da se vrate stanje na staro? Hajde mi navedi jednu stvar koju treba vratiti na staro, osim direktora, upravnih i nadzornih odbora i slicno. Mozda i Dodika, al rece on sam da ce se vratiti za 6 godina. Ti spominjes nesto sto pisu botovi i stranacki ljudi. Kazem ti, vratit ce se SDA pa budemo vidjeli sta ce biti![]()
Samo ste jaki na populizmu ,i to onom najeftinijem.Pa tako se i rugate svojim glasacima ,misleci da su glupi,da vas nece skontat.Pa upravo zbog takvih stvari je sdp bio skidat sa vlasti nekoliko puta.Nije ovo prvi put da nesposobni njiva bude premijer.Znaci nista iz gresaka od prije niste naucili.
A pošto od svega toga ništa ne postoji, ostaje samo da ko papagaj ponavljaš SDA floskule.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
svesuper25
#50226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- drug_profi
#50227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da. Taj faktor.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:49 stara garda je bar imala kapital skolovanja jos iz onog sistema, i kod jednih i kod drugih
Često kažem da smo mi makar znali kako država i normalno društvo treba da izgledaju. I to je naša prednost.
Međutim svi rođeni krajem osamdesetih na dalje veze nemaju šta i kako treba da izgleda u državi, i šta i kako izgleda kvalitetno obrazovanje.
-
sumirprimus
#50228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
evo vidis gore trigeruje me lik za nula koma 12 sekunde, a jos me drzi od utakmice. i sta sad da radim da se pecam i oggovaram il da iskuliram.drug_profi wrote: ↑20/11/2025 15:15Da. Taj faktor.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:49 stara garda je bar imala kapital skolovanja jos iz onog sistema, i kod jednih i kod drugih
Često kažem da smo mi makar znali kako država i normalno društvo treba da izgledaju. I to je naša prednost.
Međutim svi rođeni krajem osamdesetih na dalje veze nemaju šta i kako treba da izgleda u državi, i šta i kako izgleda kvalitetno obrazovanje.
ovo gore sve se slazem. jus je zlatni standard za ovo sranje od drzave.
- Nisam kao Osmica završio fakultet. Završio sam Pravni fakultet u Banjoj Luci i u Sarajevu.
-
svesuper25
#50229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Srami se,nagradjujes korupciju,nemar,populizam i nepotizam.Kao da nemas druge strankedrug_profi wrote: ↑20/11/2025 14:46Ja ću glasat za Trojku ne zato što su dobri, već da se SDFA ne vrati na vlast.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:29 jedina gora stvar od ostanka tojke na vlasti je povratak sda. a ko god zeli osuditi trojku na izborima radi upravo na povratku sda jer alternative nema.
i tu smo u zacaranom ludilu. kosulji skrojenoj jos u dejtonu.
i tacno mikrosvijet, porodica par prijatelja i totalno iskljucenje. uci u mod prezivljavanja do boljih dana.
Obzirom da nemamo treću opciju.
Povratak SDFA je kraj priče. Sljedeće smjene vlasti neće biti jer se SDFA nije reformisala, nije naučila nešto iz grešaka kao nakon poraza 2000-te čini mi se.
Tad su nabili nogom radikale i fašiste. Počeli malo liberalniju priču.
Sad su samo još rigidniji u svom kleptonacionalnom stavu.
-
sumirprimus
#50230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
vidi, glaso sam za ns ako bas hoces da znas, i rumenog za clana predsjednistva jer su trojka.svesuper25 wrote: ↑20/11/2025 15:12Kakve gluposti pricas,tipicno sdp gluposti,cuj alterantive nema ,a u drzavi imas stotinu stranaka i 50% glasaca koji nikad ne glasaju.Ko vise spominje sdasumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:29 jedina gora stvar od ostanka tojke na vlasti je povratak sda. a ko god zeli osuditi trojku na izborima radi upravo na povratku sda jer alternative nema.
i tacno mikrosvijet, porodica par prijatelja i totalno iskljucenje. uci u mod prezivljavanja do boljih dana.Dajte vise manite se te price.Imaju druge stranke,Kao da je sveto pravilo da se samo mora glasat za sda i sdp,hdz,sndsd
![]()
i da, ko je alternativa trojci osim sdfa? ajde daj pametan argumentiran primjer?
-
sumirprimus
#50231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Načelnik Čengić je, zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, govorio na prijemu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u saveznoj državi Connecticut, gdje je predstavio rezultate i aktivnosti Općine Stari Grad, te otvorio prostor za nove oblike saradnje s institucijama i bh. zajednicom. Delegacija Općine učestvovala je i na centralnom prijemu povodom Dana državnosti BiH u sjedištu Ujedinjenih nacija, organizovanom na poziv člana Predsjedništva dr. Denisa Bećirovića.
jebte zivot i led, imal impotentnije i nekonkretnije ekipe u bosnjackom dijelu federacije?
predstavio frajer rezltate i aktivnosti ,kakve rezultate u konektikatu a povodom dana drzavnosti bih
-
svesuper25
#50232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ako ne znas za koga ces,izadji i pocjepaj glasacki list.A imas masu drugih stranaka koji nikad nisu bili vlast.Pa zasto ne i drugim pruzit sansu.Ko su to ovi vjecni uhljebi da stalno dobijaju glasovesumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:21vidi, glaso sam za ns ako bas hoces da znas, i rumenog za clana predsjednistva jer su trojka.svesuper25 wrote: ↑20/11/2025 15:12Kakve gluposti pricas,tipicno sdp gluposti,cuj alterantive nema ,a u drzavi imas stotinu stranaka i 50% glasaca koji nikad ne glasaju.Ko vise spominje sdasumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:29 jedina gora stvar od ostanka tojke na vlasti je povratak sda. a ko god zeli osuditi trojku na izborima radi upravo na povratku sda jer alternative nema.
i tacno mikrosvijet, porodica par prijatelja i totalno iskljucenje. uci u mod prezivljavanja do boljih dana.Dajte vise manite se te price.Imaju druge stranke,Kao da je sveto pravilo da se samo mora glasat za sda i sdp,hdz,sndsd
![]()
i da, ko je alternativa trojci osim sdfa? ajde daj pametan argumentiran primjer?
-
svesuper25
#50233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ce cengic lazni student u americi sa tom delegacijomsumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:23Načelnik Čengić je, zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, govorio na prijemu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u saveznoj državi Connecticut, gdje je predstavio rezultate i aktivnosti Općine Stari Grad, te otvorio prostor za nove oblike saradnje s institucijama i bh. zajednicom. Delegacija Općine učestvovala je i na centralnom prijemu povodom Dana državnosti BiH u sjedištu Ujedinjenih nacija, organizovanom na poziv člana Predsjedništva dr. Denisa Bećirovića.drim tim cengic, komsic, becirovic. kako cenga u americi zbog cega, sta to star igrad dobije ovim pitanje je za glasace opcine starigrad sarajevo
![]()
jebte zivot i led, imal impotentnije i nekonkretnije ekipe u bosnjackom dijelu federacije?![]()
![]()
![]()
predstavio frajer rezltate i aktivnosti ,kakve rezultate u konektikatu a povodom dana drzavnosti bih![]()
-
sumirprimus
#50234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
aha nemas konksretan odgovor, dakle samo onako vrijedjas i lupas vidim iz posta u post. i ne citas sa razumijevnjem.svesuper25 wrote: ↑20/11/2025 15:27
ako ne znas za koga ces,izadji i pocjepaj glasacki list.A imas masu drugih stranaka koji nikad nisu bili vlast.Pa zasto ne i drugim pruzit sansu.Ko su to ovi vjecni uhljebi da stalno dobijaju glasoveSda i Sdp se samo smjenjuju,a opet su na drzavnim jaslama.Niksic,Masic i ostala bagra ne silazi sa drzavne s.Ja samo znam da ce masa penzionera izac i glasat za svoju stranku.Ima ih dosta.Plus imas i nezavisne liste.A jos je to daleko.Siguran sam da ce su u 2026 oformit nove liste sa novim ljudima.Uglavnom samo glup covjek moze dat glas nekom ko ga je vec iznevjerio.A trojka je masu ljudi iznevjerila.Sve su slagali .
jerbo konkretan odgovor je ujedno i odgovor u cije ime ti ovako besramno lupas kao maksim. dotad nebitan si ono totaaaaalno i ne zelim gubiti energiju na klasifikovane kao nebitne. zbogom...
-
kakabanja213
#50235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci mijesao si se Bosnjacima u izbor clana predsjednistva a koliko me sjecanje sluzi, meni si nekoliko puta rekao da nisi Bosnjak.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:21vidi, glaso sam za ns ako bas hoces da znas, i rumenog za clana predsjednistva jer su trojka.svesuper25 wrote: ↑20/11/2025 15:12Kakve gluposti pricas,tipicno sdp gluposti,cuj alterantive nema ,a u drzavi imas stotinu stranaka i 50% glasaca koji nikad ne glasaju.Ko vise spominje sdasumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:29 jedina gora stvar od ostanka tojke na vlasti je povratak sda. a ko god zeli osuditi trojku na izborima radi upravo na povratku sda jer alternative nema.
![]()
Last edited by kakabanja213 on 20/11/2025 15:34, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#50236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dosta ste vi nekome nesto nametali, vama se kako ono oktroisekakabanja213 wrote: ↑20/11/2025 15:32
Znaci mijesao si se Bosnjacima u izbor clana predsjednistva a koliko me sjecanje slusa meni si nekoliko puta rekao da nisi Bosnjak.
-
svesuper25
#50237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa ti lupas,ne znas sta pricas,idi glasaj za trojku ,budi idalje tako pametansumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:30aha nemas konksretan odgovor, dakle samo onako vrijedjas i lupas vidim iz posta u post. i ne citas sa razumijevnjem.svesuper25 wrote: ↑20/11/2025 15:27
ako ne znas za koga ces,izadji i pocjepaj glasacki list.A imas masu drugih stranaka koji nikad nisu bili vlast.Pa zasto ne i drugim pruzit sansu.Ko su to ovi vjecni uhljebi da stalno dobijaju glasoveSda i Sdp se samo smjenjuju,a opet su na drzavnim jaslama.Niksic,Masic i ostala bagra ne silazi sa drzavne s.Ja samo znam da ce masa penzionera izac i glasat za svoju stranku.Ima ih dosta.Plus imas i nezavisne liste.A jos je to daleko.Siguran sam da ce su u 2026 oformit nove liste sa novim ljudima.Uglavnom samo glup covjek moze dat glas nekom ko ga je vec iznevjerio.A trojka je masu ljudi iznevjerila.Sve su slagali .
jerbo konkretan odgovor je ujedno i odgovor u cije ime ti ovako besramno lupas kao maksim. dotad nebitan si ono totaaaaalno i ne zelim gubiti energiju na klasifikovane kao nebitne. zbogom...
Last edited by svesuper25 on 20/11/2025 15:36, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#50238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne foe je vec. ne citam ne vrijedi. gudbaj carli .

- skupljac_zeljeza
#50239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kojeg sistema i obrazovnog sistema su produkt Karadžić, Šešelj, Milošević, Tuđman, Dodik, Čović, Krišto i tako 2-3 hiljade u vlasti što onda nije izuzetak. A ekonomija je bila takva da smo stalno računali u starim i novim milionima od 1973. Studenti '68., Hrvatsko proljeće '71.U svakoj drugoj firmi nekakav Šojić, a u svakoj 'moralno politički podoban' što se ne razlikuje od ovoga sada. Ovo sada je inercija onoga po svemu što je odlično prikazano u nastavku serije o Šojiću.drug_profi wrote: ↑20/11/2025 15:15
Da. Taj faktor.
-
kakabanja213
#50240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako cu ja nekom nesto nametati kada mi nije omoguceno da glasam za "svog" kandidata. Inace, od zadnjih izbora sam apstitent, a uspio sam na svoju radost nagovoriti jos 10tak ljudi na to. Nazalost, nijednog SDA glasaca.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:34dosta ste vi nekome nesto nametali, vama se kako ono oktroisekakabanja213 wrote: ↑20/11/2025 15:32
Znaci mijesao si se Bosnjacima u izbor clana predsjednistva a koliko me sjecanje slusa meni si nekoliko puta rekao da nisi Bosnjak.![]()
-
sumirprimus
#50241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kako niste glasali ste kao bosnjaci za komsica.kakabanja213 wrote: ↑20/11/2025 15:38Kako cu ja nekom nesto nametati kada mi nije omoguceno da glasam za "svog" kandidata. Inace, od zadnjih izbora sam apstitent, a uspio sam na svoju radost nagovoriti jos 10tak ljudi na to. Nazalost, nijednog SDA glasaca.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:34dosta ste vi nekome nesto nametali, vama se kako ono oktroisekakabanja213 wrote: ↑20/11/2025 15:32
Znaci mijesao si se Bosnjacima u izbor clana predsjednistva a koliko me sjecanje slusa meni si nekoliko puta rekao da nisi Bosnjak.![]()
jel tako?
-
kakabanja213
#50242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za Komsica???? Hahahaha. Ti bas lupas.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:38kako niste glasali ste kao bosnjaci za komsica.kakabanja213 wrote: ↑20/11/2025 15:38Kako cu ja nekom nesto nametati kada mi nije omoguceno da glasam za "svog" kandidata. Inace, od zadnjih izbora sam apstitent, a uspio sam na svoju radost nagovoriti jos 10tak ljudi na to. Nazalost, nijednog SDA glasaca.
jel tako?
-
DonieBrasco
#50243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad god se ovo desi bosnjaci i BiH nayebu tako ce biti i ovaj put, samo drzi status quo a hoce nas kao u EU i NATO.Lideri vladajućih stranaka u Federaciji BiH stigli na sastanak u Ambasadu SAD-a
Samo pazite ofucane fraze i izjave nakon sastanka, a onda krajem decembra za praznike ispunjenje zelja Covica i Zagreba.
- drug_profi
#50244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo sramim se. I glasam za Trojku.svesuper25 wrote: ↑20/11/2025 15:20Srami se,nagradjujes korupciju,nemar,populizam i nepotizam.Kao da nemas druge strankedrug_profi wrote: ↑20/11/2025 14:46Ja ću glasat za Trojku ne zato što su dobri, već da se SDFA ne vrati na vlast.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 14:29 jedina gora stvar od ostanka tojke na vlasti je povratak sda. a ko god zeli osuditi trojku na izborima radi upravo na povratku sda jer alternative nema.
i tacno mikrosvijet, porodica par prijatelja i totalno iskljucenje. uci u mod prezivljavanja do boljih dana.
Obzirom da nemamo treću opciju.
Povratak SDFA je kraj priče. Sljedeće smjene vlasti neće biti jer se SDFA nije reformisala, nije naučila nešto iz grešaka kao nakon poraza 2000-te čini mi se.
Tad su nabili nogom radikale i fašiste. Počeli malo liberalniju priču.
Sad su samo još rigidniji u svom kleptonacionalnom stavu.Pa ja mislio ti pametniji.Pa pod sdp-om u tuzli,penzioneri izgorise .Oni su postavili svoj kadar u taj dom.Profesora istorije za direktora.Bitno je samo da si clan sdp-a,Srami se ,nagradujes uzasnu kadrovsku politiku trojke.A tek masa nakradnih odluka koje unistavaju ekonomiju.Tvoj glas trojci je i glas za ramu isaka i njegove sinove,sa kojim su pokazali skolski primjer cistog nepotizma.
Ili bih mozda trebao za Efendića, Penzionere...
Pogodi za koga će oni dizati ruke?
I ja sam mislio da si ti pametniji, pa šta sad. Ništa.
-
sumirprimus
#50245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa mozda ne ti licno, mada sumnjam, ako si glasao na izborima nema sanse da siglasao za becirovica kako ovde pises. ili nisi iskren.kakabanja213 wrote: ↑20/11/2025 15:40Za Komsica???? Hahahaha. Ti bas lupas.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:38kako niste glasali ste kao bosnjaci za komsica.kakabanja213 wrote: ↑20/11/2025 15:38
Kako cu ja nekom nesto nametati kada mi nije omoguceno da glasam za "svog" kandidata. Inace, od zadnjih izbora sam apstitent, a uspio sam na svoju radost nagovoriti jos 10tak ljudi na to. Nazalost, nijednog SDA glasaca.
jel tako?
dakle komsica su izabrali vecinski bosnjaci, ne mozemo znati 100% ali brojevi ne lazu.
s obzirom na broj glasova koji dobije hdz od hrvata u fbih, razlika je debelo na bosnjackoj strani.
-
peca777
#50246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vi ne shvatate da ako ne kazimo trojku, ona ce postati sda u najmanju ruku. To se ne smije dozvoliti, mora se biti korektiv trojci, pa kakva god bude ponuda.

-
sumirprimus
-
peca777
#50248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa da, da znaju da su smjenjivi. Mislim sto e mene tice, moze i tvoj Ajanovic, samo da se dogovorimo da svi glasamo za iste i da se trojka disciplinuje.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:43dakle sdfa kao korektiv trojci jel to ta alternativa?
neka hvala
Hoce li ti biti sta lakse ako trojka postane sda ili gora?
-
sumirprimus
#50249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja bih volio kada bi mi imali jaku liberalnu stuju u bih da budu najjaca struja i povede nas u eu, ali jebga, okolnosti su takve da vecina glasa za sda hdz, i snsd .
uz sda tu bih dodao satelite df, szbih, sbb, nes, a sda, jesam koga ofulao?
uz sda tu bih dodao satelite df, szbih, sbb, nes, a sda, jesam koga ofulao?
-
kakabanja213
#50250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U te izbore, za predsjenistvo, se odavno ne petljam. Odnosno od kada su se pojavile price legitimnih ili nelegitimnih. U stvari jesam jednom, kada sam glasao za onu budaletinu iz laznih liberala Falatara.sumirprimus wrote: ↑20/11/2025 15:41pa mozda ne ti licno, mada sumnjam, ako si glasao na izborima nema sanse da siglasao za becirovica kako ovde pises. ili nisi iskren.
dakle komsica su izabrali vecinski bosnjaci, ne mozemo znati 100% ali brojevi ne lazu.
s obzirom na broj glasova koji dobije hdz od hrvata u fbih, razlika je debelo na bosnjackoj strani.
Sad bih ponovo glasao samo u slucaju da ovi iz HNS, kako je neko od njih "zaprijetio" stavi kandidata za clana iz reda Bosnjaka ili kad bi se neko tipa Mesalic, Zaha ili neko od tih budala kandidovao za clana iz reda Hrvata. Sano tada.