BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dimu1927

#5776 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dimu1927 »

Jucer pisete sto niko nije zaustavio ubicu iz mostara kad je ganjao djevojku, danas sto je policajac pucao, nije smrt kazna za pljacku :-) jok trebao ga je po ramenu potapsati ko sudija sto ga potapse i tuzioc pa on nareda 10 20 pljacki...

Duboko bolestan narod

:bih:
zenit dozic

#5777 Re: BiH - Crna hronika

Post by zenit dozic »

izvrsni direktor wrote: 19/11/2025 10:36
plain vanilla wrote: 19/11/2025 10:27 A nikad nisam vidjela vecu zabrinutost za pljackase do danas
Oni smiju pucati, a policija ne smije uzvratiti
do jutros je bilo, policija nista ne radi, nemaju znanja, muda, sklanjaju se od lopova, istresaju silo na slabijem itd. od jutros je porasla zabrinutost za pljackase i kritikuje se ponasanje policije :-)
Nije se rodio ko je ovcama ugodio :D
Respekt za drotove
trebali su klosare neradnicke sve porokat :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5778 Re: BiH - Crna hronika

Post by plain vanilla »

HelaS wrote: 19/11/2025 10:41

Šta ako se utvrdi da ponašanje policajca nije bilo unutar pravila službe, da je pucanjem ubio čovjeka i ugrozio druge ljude. Ako takvo ponašanje bude nekažnjeno, očekujem li ja sutra da policajac puca za mnom što sam prošao raskrsnicu na crveno ili što vozim preko ograničene brzine. Ili ako ga ružno pogledam.... I za sve slične: kojom je rečenicom ovdje neko stao u odbranu ovih drugih ljudi koji su označeni kao kriminalci?
Ako zapucas nakon sto prodes kroz crveno, naravno da treba i on uzvratiti.
Btw, znas koliko su zivota odnijeli prolasci kroz crveno?
Znas da su zivoti pjesaka na pjesackom prijelazu svakodnevno ugrozeni jer ti neko stane da predjes a magarac iza njega za obidje i stisne gas da sto prije prodje? Ako je problem da policija puca u nesavjesne vozace, dozvolite pjesacima da nose oruzje i da pucaju u kretene
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5779 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

Naravno, jer su ljudi zapravo borg i kada jedan napiše nešto to automatski znači da svi ostali misle isto. Kao što rekoh, o ovome se može raspravljati populistički i racionalno, a skontah sinoć na fudbalu da je ovo zapravo postao boomerski 50+ forum sa identičnim komentarima k'o na Facebooku, tako da ima li smisla uopšte :D

Policija nije judge, jury and executioner, niti treba da bude. Ako ćemo o policiji, onda je puno lakše raspravljati o ovome što je skoro izdahn'o jer je spreman k'o prosječni inventar kladionice, o poprilično 'pametnom' pucanju dok su civili na sve strane i tako dalje.

I naravno da odmah neka bistra glava ovo tumači kao branjenje kriminalaca. Bukvalno je nemoguće imati rasprave na bilo kojem pdf-u u zadnje vrijeme, sve je ili crno ili bijelo, bot si neke stranke, smeta ti Sergej jer je iz Mostara bla bla bla bla bla bla bla bla. Booohoo, jedan pljačkaš manje, sigurno će ovo nekoga spriječiti sutra da uradi isto u državi u kojoj se radi za 1000 maraka.

I da, doslovno bi isti nickovi vrtili drugu priču da je jedan metak otišao gdje ne treba, garantujem sa oba bubrega.
Last edited by Velkoski on 19/11/2025 10:46, edited 1 time in total.
cove41

#5780 Re: BiH - Crna hronika

Post by cove41 »

Na stranu sve pametovanje u idealnim uvjetima iza tastature i pregled događaja i linije vatre sa kamere iz ptičije perspektive - na jedno pitanje treba samo sam sebi odgovoriti - kad vam lično bude trebala policija (nekom vam prijeti, neko hoće da vas 'zbode', zatekli ste se negdje gdje niste trebali i dobićete dobre batine, siledžija u saobraćaju će vam slomit nos i vilicu), želite li da se tu zatekne ovaj 'zadihani' ili ovaj koji je pucao?

Meni je odgovor jasan.
mirota

#5781 Re: BiH - Crna hronika

Post by mirota »

ja sam siguran da su oni prvi zapucali na policiju tako da je postupak policije opravdan, s mrtvim tijelom ce lako nafatati fakine koji nadam se nece ugledati svjetlo dana, jer pored oruzane pljacke, nakalemice im pucanje na policiju, jao si ga njima
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5782 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

I ovu budaletinu što je snimala, haj snimao zašto je objavio...mozak :D.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5783 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Jel cujete fijukanje metka? Rikošet. Cim zapuca negdje to se zaklon hvata.
Billy The Pljuc

#5784 Re: BiH - Crna hronika

Post by Billy The Pljuc »

drug_profi wrote: 19/11/2025 10:30
xPaco1337 wrote: 19/11/2025 10:27
drug_profi wrote: 19/11/2025 10:23 Hoću reći ovo: advokat bi se mogao naklatiti policajcu na kosti, mada ja potpuno opravdavam postupak policije pod uslovom da je prije toga pucano na njih. Sad tu uviđajna radnja treba naći sve dokaze i ispaljena zrna.
Zavisi, ako ih je pokusao autom zgaziti i to je upotreba sile. Ili će zgaziti nekog pješaka dok bude bježao
Pa jel ih pokušao autom zgaziti?
Ovo je upotreba oružja na vrlo tankom rubu da bude nelegalna... puno toga može sada poći kontra policajca.
Ako je poginuli i "ekipa" domaća vjerovatno će se porodica naklatiti na kosti policajcu mada u većini slučajeva ovog tipa su obično kriminalci sa strane, moguće i iz druge države. Ovaj drugi "prošireni" snimak još više ne ide u korist policajcu jer se vide i pješaci i auto koji prolazi drugom ulicom pored onoga koji skreće u istu a svi su relativno bili ugroženi njegovim djelovanjem.

I za drugaricu @plain vanilla, niko od nas ne "navija" za kriminalce, upravo suprotno, da ih je policija sve "izrokala" ja bih lično bio najsretniji a pogotovo ako su u pljačku krenuli naoružani i spremni da pucaju. Nadam se da će ih sve pohvatati i osuditi (ako prežive hapšenje) na dugotrajne robije. Isuviše puta smo svjedočili pogibiji policajaca kao ishodu oružanih pljački, krađa auta itd., ja lično i dok sam bio policajac i gubio kolege na taj način, tako da nemam simpatije za kriminalce, uglavnom se radi o ljudskom šljamu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5785 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

Bobi wrote: 19/11/2025 10:51 Jel cujete fijukanje metka? Rikošet. Cim zapuca negdje to se zaklon hvata.
samo slijediti bbc novinare

Image
Glanzer

#5786 Re: BiH - Crna hronika

Post by Glanzer »

Pucnjava traje dok se ovaj Vraca u vozilo, jer vide se ljudi da bjeze dole kod trrafike, a policajac mirno dolazi do auta i otvara vrata, bas se ništa ne može skontati
caros

#5787 Re: BiH - Crna hronika

Post by caros »

Policija iz istog kantona koji je štitio pedofile danas glumi boga i odlučuje ko će da živi, a ko ne, dok im meci letaju na sve strane na ulici i krezubi narod za sve to navija. Ova doktorica gore preporučuje da se puca na svakoga ko prođe kroz crveno. Hljeba i igara, još samo nedostaje da poludebeli milicioneri uvode red.
HelaS

#5788 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

plain vanilla wrote: 19/11/2025 10:45

Šta ako se utvrdi da ponašanje policajca nije bilo unutar pravila službe, da je pucanjem ubio čovjeka i ugrozio druge ljude. Ako takvo ponašanje bude nekažnjeno, očekujem li ja sutra da policajac puca za mnom što sam prošao raskrsnicu na crveno ili što vozim preko ograničene brzine. Ili ako ga ružno pogledam.... I za sve slične: kojom je rečenicom ovdje neko stao u odbranu ovih drugih ljudi koji su označeni kao kriminalci?
Ako zapucas nakon sto prodes kroz crveno, naravno da treba i on uzvratiti.
Btw, znas koliko su zivota odnijeli prolasci kroz crveno?
Znas da su zivoti pjesaka na pjesackom prijelazu svakodnevno ugrozeni jer ti neko stane da predjes a magarac iza njega za obidje i stisne gas da sto prije prodje? Ako je problem da policija puca u nesavjesne vozace, dozvolite pjesacima da nose oruzje i da pucaju u kretene
OK, sad mi je jasno zašto u Sarajevu ima sve više policajaca na raskrsnicama: prate vozače koji prelaze raskrsnicu na crveno, uvijek spremni da pucaju prema njima jer ovi mogu odnijeti živote drugih ljudi :D

Niko ne brani kriminal ovdje, ne treba zavrtati teze, branimo norme ponašanja ljudi, naročito policije. Da je policajac pucao u kriminalca u samoodrani, sve ok, ali nije. Pucao je prema njemu s drugom namjerom, a ta namjera, kakva god da je, nije propisana takva.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5789 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

Sta ce mu advokat? Jel bio naoruzan, je li pucao? Jeste
Kraj price

Pucas na policajca i ocekujes sta?
MinistarKulture

#5790 Re: BiH - Crna hronika

Post by MinistarKulture »

caros wrote: 19/11/2025 10:56 Policija iz istog kantona koji je štitio pedofile danas glumi boga i odlučuje ko će da živi, a ko ne, dok im meci letaju na sve strane na ulici i krezubi narod za sve to navija. Ova doktorica gore preporučuje da se puca na svakoga ko prođe kroz crveno. Hljeba i igara, još samo nedostaje da poludebeli milicioneri uvode red.
Ma sto je neko rekao, najbolje je da svi naoruzani hodamo :D :bih:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5791 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

plain vanilla wrote: 19/11/2025 10:27 A nikad nisam vidjela vecu zabrinutost za pljackase do danas
do jutros je bilo, policija nista ne radi, nemaju znanja, muda, sklanjaju se od lopova, istresaju silo na slabijem itd. od jutros je porasla zabrinutost za pljackase i kritikuje se ponasanje policije :-)
Ma naravno, ne relativiziras nimalo, prolazak kroz crveno izjednacavas sa razmjenom vatre poslije pljacke jer jd to isto
Ozimician

#5792 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ozimician »

:thumbup: :thumbup:

Znam ja nas, je*o ti nas.

Onda se isti takvi cude " kako niko nije pomogao djevojci dok je bjezala".
black

#5793 Re: BiH - Crna hronika

Post by black »

Kalesija: U razmjeni vatre između pljačkaša i policije meci završili i u zidu osnovne škole i zgrade općine
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251119058
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5794 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

Velkoski wrote: 19/11/2025 10:45 Naravno, jer su ljudi zapravo borg i kada jedan napiše nešto to automatski znači da svi ostali misle isto. Kao što rekoh, o ovome se može raspravljati populistički i racionalno, a skontah sinoć na fudbalu da je ovo zapravo postao boomerski 50+ forum sa identičnim komentarima k'o na Facebooku, tako da ima li smisla uopšte :D

Policija nije judge, jury and executioner, niti treba da bude. Ako ćemo o policiji, onda je puno lakše raspravljati o ovome što je skoro izdahn'o jer je spreman k'o prosječni inventar kladionice, o poprilično 'pametnom' pucanju dok su civili na sve strane i tako dalje.

I naravno da odmah neka bistra glava ovo tumači kao branjenje kriminalaca. Bukvalno je nemoguće imati rasprave na bilo kojem pdf-u u zadnje vrijeme, sve je ili crno ili bijelo, bot si neke stranke, smeta ti Sergej jer je iz Mostara bla bla bla bla bla bla bla bla. Booohoo, jedan pljačkaš manje, sigurno će ovo nekoga spriječiti sutra da uradi isto u državi u kojoj se radi za 1000 maraka.

I da, doslovno bi isti nickovi vrtili drugu priču da je jedan metak otišao gdje ne treba, garantujem sa oba bubrega.
i pozivali na odgovornost, na slabu utreniranost policije i bogtepitaj šta. ovako meni koji u porodici imam policije za jedne pristojne parade meni neko suflira da branim kriminalce.

jes, to je 100% tačno.

još se u ovu priču petlja ubistvo one jadnice u mostaru, kao da je policija ta koja je srž problema kod izraženog femicida, a ne čista posljedica.

u pravu si, jedino još se na igrama može nešto napisati a da ne budeš poklopljen sa ili si sa nama ili si protiv nas.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5795 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chmoljo »

mk ultra wrote: 19/11/2025 10:58 Sta ce mu advokat? Jel bio naoruzan, je li pucao? Jeste
Kraj price

ako ga je imao Veselin Vlahović, sasvim sigurno da će ga i ovaj imati.

mislim, je li se uopšte takve stvari moraju pisati? koji vam je?
caros

#5796 Re: BiH - Crna hronika

Post by caros »

black wrote: 19/11/2025 11:08 Kalesija: U razmjeni vatre između pljačkaša i policije meci završili i u zidu osnovne škole i zgrade općine
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /251119058
Ne mogu potvrditi da su pljačkaši pucali što znači i da nisu. Ovi što prizivaju da policija uvodi red su već zaboravili na slučaj Dženan Memić, podvođenje maloljetnica i sve ostalo u što je policija umiješana. Bogaljski narod.
Haris.ba

#5797 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 19/11/2025 11:12
mk ultra wrote: 19/11/2025 10:58 Sta ce mu advokat? Jel bio naoruzan, je li pucao? Jeste
Kraj price

ako ga je imao Veselin Vlahović, sasvim sigurno da će ga i ovaj imati.

mislim, je li se uopšte takve stvari moraju pisati? koji vam je?
Ovo su iste stvari koje uzivo cujem. Narod zeli pravdu ko iz Hamurabijevog zakonika.

Da se pocinioci sodomiziraju po zatvorima, streljaju, muce. Izopacenost u svemu, pa i u ovome.

Ali, kada su oni u pitanju...ima procedura, zakon, prava, klinci, palci...
zigzag

#5798 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigzag »

Ali je bitno da se sva pažnja odvrati od kriminalnca i uhljupa. Oni su uvijek najmanje krivi. Trebalo bi ih pustiti da se brane sa slobode ako ih uhvate, jer kriminalci i bahatnici treba da imaju sva moguća prava.
Zlocin&Kazna

#5799 Re: BiH - Crna hronika

Post by Zlocin&Kazna »

Ljudi, pljačka je oružana. Kada uzmeš pištolj i kreneš u pljačku, znači da si već prihvatio mogućnost da ćeš nekoga ubiti.
splinter

#5800 Re: BiH - Crna hronika

Post by splinter »

Nategnut slučaj i to baš. Meci su završili u zidu škole i vidi se fino na onom klipu kako udaraju u zid. A mogli su proći i kroz prozor vrlo lako. U tom trenutku ne vjerujem da je bilo djece u školi, ali je jeste uposlenika, ali pitanje je i šta je iza ugla onoga zida, možda školsko dvorište. Ako pljačkaši nisu pucali odnosno nisu prvi zapucali, vrlo teška situacija za policiju, jer ima ovaj snimak koji već imao desetine hiljada pregleda, a ima još možda koji snimak. Ako su pak pljačkaši zapucali prvi, onda je slučaj vjerovatno već riješen.
Post Reply