Oojj jesu otežali...Point. wrote: ↑19/11/2025 06:47Da, jednu na strani. Ako dobijemo tu onda idemo na megdan nekome od pobjednika između Pot 1 i Pot 4. U slučaju pobjede možemo nabasati na Turke, žabare, dance a možemo i na Rumuniju, Sjevernu Irsku, Švedsku i Makedoniju, pod uslovom da oni izbace nekog od favorita iz Pot 1.Ludzak wrote: ↑19/11/2025 06:35Zar mi ne igramo sa ekipom iz pota2?darius_maximus wrote: ↑18/11/2025 23:20 Ma ljudi igrali svoju igru od prve do zadnje minute.
Izgube loptu i ko osice lete da presjeku i vrate posjed.
Za takvu igru trebaš fizički jaku ekipu, a mi to nismo mogli pratiti, ispuhali.
Preduboko smo se povukli i ne možeš se tu više ni izvući da kontru odigraš, nego na konopcima čekaš i nadaš se da neće ući.
Vazda je bilo teže trčati bez lopte da se pokriva prostor u odbrani.
Širili nas ljudi lijevo-desno dok ne bi našli pukotinu ili prostor za centaršut i tako sto puta, jebi ga, neka će ući.
Moje skromno mišljenje je da smo, ako smo htjeli full prepustiti igru, trebali imati i Alajbegovića ranije na krilu, skupa s Bajraktarevićem na drugom i dva brza igrača u napadu (prije Džeku zamijeniti) i ići na kontre kada bi odbrana uspjela uzeti loptu.
Mi nismo imalo koga da stane na loptu, da se sačuva koju minutu.
Prerano se povukli, haman i prije poluvremena.
Baraž će biti tegoba, sada kad vidim Dansku, Tursku i Italiju u Potu 1.
Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ludzak
#2176 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2177 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
bit ce bolje za 4 godine 
-
konami666
#2178 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Joj ludnice, vazda neke kalkulacije, sve u zadnji sekund, pravi mentalitet jedinicara i propalice, gleda da ako dobije tricu nakon silnih jedinica, da li može da prođe.
- mirota
#2179 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
mi bar igramo baraz i nadamo se kako tako, Srbija, CG, Slovenija ni to

p.s.
zanimljivo je pogledati anketu na forumu, hahahaha, ni blizu
p.s.
zanimljivo je pogledati anketu na forumu, hahahaha, ni blizu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2180 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Najbolji postsvi u napad wrote: ↑19/11/2025 02:22 Steta. Momci su se borili ali selektor je zakzao kao i uvijek. Znam da ce mnogi sada skociti i pricati o novom timu i drugom mjestu jer to je uspjeh. Uspjeh je otici na SP dragi moji. Gajmo malo realnosti i strucnosti tj. analitike. Kao prvo utalmica se morala dobiti da ides dalje. Selektor je nakon vodstva zatvorio igru i kao los pokeras mislio da cemo izdrzati 70 minuta. Da li ste primjetili da je 95% njihovih napada doslo sa nase desne strane. Vjerovali ili ne poslusajte komentar naseg komentatora Spahe koji je jos u prvom poluvremenu otkrio sta je uradio njihov selektor. Dakle odmah po primljenom golu covjek gurnuo svoje igrace u sredinu ostabljajuci svoju lijevu stranu slobodnom kako bi njihovi krilo i bek imali prostor za prolaz pored slabog Malica i u odbrani jos slabijeg Kerima. Da li ste se ikad zapitali zasto Kerim nije starter u svom klubu tj. zasto je rezerva Rumunu Manu koji je u subotu pokazao kakv je igrac. Kerim je odlican u fazi napada ali ga u Americi niko nije naucio da se postavlja i aktivno igra odbranu sto je u danasnjem fudbalu obaveza. Pogledajte kod njhovog gola kako je reagovao i gdje je stajao.
Iole pismeniji trener bi vidio ovaj nas problem izvrsio izmjene i pojacao nasu desnu stranu. Dakle mjenjas Malica i stavljas Memica na njegovo mjesto a u 60 minuti vadis Dzeku i uvodis Alajbegovica koji moze istrcati kontru a uz to i predriblati protivnika. Tabakovic koji kipti od snage i igra u zivotnoj formi izlazi umjesto Dzeke i to pokazuje da je Dzeko nedodirljiv i da selektor nema muda da radi ono sto mora i treba.
Nasa najveca slabost je vezna linija koja ima ogromnih problema sa iznosenjem lopte a o organizovanju igre i napada ne mogu ni pomisliti. Ako vec igras sa dva odbrambena zadnja vezna onda i drugi mora biti kao Sunjic sto Tahirovic nije i postavlja se pitanje da li je Tahirovic neki rod selektoru kad ga toliko forsira. Znaci u 55 minuti ili pocetkom drugog poluvremena mjenjas Tahirovica i uvodis nekog veznog koji ce iskljucivo biti na desnoj strani kako bi zaustavio napade Austrijanaca po toj strani. To je ono sto bi svaki trener sa iskustvom uradio i ponavljam da je Spaho jos u prvom poluvremenu vidio o cemu se radi ali Barba to nije vidio.
Ovo se moglo pobjediti i zhavlan sam Spahi koji je doveo ovu djecu koja nemaju taj luzerski mentalitet. Na zalost sanse u barazu su minimalne. Ja koji sam bio za Barbu moram priznati da sam se grdno prevario i da je on kamen oko vrata repke. Sad ce te vidjeti sta ce se desiti sa malim Alajbegovicem nakon njegove sinosnje izjave. Tuzan sam i jos ne mogu da svarim kako smo jeftino ispali. Zivjeli.
- mirota
#2181 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
sem zadnje recenice post je odlican...ali nismo ni blizu bili sinoc prolaza, ono je supa.ka igra, das slucajno gol i branis se 90 min, razbijali su nas po svim dijelovima terena, jaci, brzi, tehnicki klasa iznad. 1:1 i nije realan odnos snaga, da igramo 5 tekmi izgubili bi bar 4
-
Armin2013
#2182 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Jedina moja zamjerka, stvarno ne poznajem puno ove nove igrače, je to što je ostavio Džeku da igra. Ako smo već nabijali lopte trebao je neki pokretljiv napadač, ovako imali smo igrača manje. Ako trener nema muda da izvadi Džeku, on kao kapiten bi sam trebao reć ne mogu više.
-
winter25
- mirota
#2184 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
bar 2 jaka igraca u srednjem redu i jos jedan vrsan napadac nam nedostaju, golman je odlican, ovi klinci obecavaju, ali smo jos uvijek III liga sa tendencijom ka II
-
Dead Man Walking
#2185 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Da si ti sinoc bio selektor, kako bi igrao protiv ekipe koja je, da te citiram, jaca, brza, i tehnicki klasa iznad?mirota wrote: ↑19/11/2025 07:26 sem zadnje recenice post je odlican...ali nismo ni blizu bili sinoc prolaza, ono je supa.ka igra, das slucajno gol i branis se 90 min, razbijali su nas po svim dijelovima terena, jaci, brzi, tehnicki klasa iznad. 1:1 i nije realan odnos snaga, da igramo 5 tekmi izgubili bi bar 4
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
-
palermo
#2187 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
- madesa
#2188 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
steta generacije ovih momaka kad im je trener jedan Barbarez koji kluba nikad nije vodio i jos je Vicin potrcko.
Dati mu otkaz i pokusati dovesti pravog trenera koji preokrene u barazu sve
Dati mu otkaz i pokusati dovesti pravog trenera koji preokrene u barazu sve
-
splinter
#2189 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
U martu valjda. Ja pretpostavljam prva polovina ili sredina nekad.
Ne znam šta se raja više žale cijelo vrijeme, imamo fakat mladu reprezentaciju i ima dosta mjesta za napredak.
Uostalom stabilniji nam je vezni red nego CloudFlare serveri
- Porodice Foht
#2190 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Poslije ovakvih poraza po dva dana ne pricam ni s kim od muke.
Opet, kad vidis u kakvim smo govnima bili do haman prosle godine a sada bili na korak od WC, nadjes zadovoljstvo. Uradjeno je puno iako mi je Barba iritantan s nekim pozivima i kasnim uvodjenjima zamjena. Nada mi je da ova omladina nece imati luzerski mentalitet starijih generacija i da cemo jednom proci i kroz baraz. Zakon velikih brojki je neumoljiv i mora nam se posreciti. Mozda bas u martu. Posto je Poljska najteza, volio bih njih u prvoj jer jedino tada na inspiraciju i odmor nesto mozemo. Druga nam je tradicionalno losa u 3-4 dana i mozda tada Vels ili Ceska ne bi bili neprolazni. 
- dr_Evil
#2191 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
morao sam pogledati 3 epizode Star Trek-a da zaspem poslije stresa od utakmice :S
Realno bili su bolji, ali sam zadovoljan jer sam vidio borbu na terenu, ne kao zadnjih godina. Ima tu potencijala. ALi opet, ne razumijem se.
Realno bili su bolji, ali sam zadovoljan jer sam vidio borbu na terenu, ne kao zadnjih godina. Ima tu potencijala. ALi opet, ne razumijem se.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2192 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
za sve dobro su dru zasluzni, za sve greske je selektor kriv...vol 9 ?svi u napad wrote: ↑19/11/2025 02:22 Steta. Momci su se borili ali selektor je zakzao kao i uvijek. Znam da ce mnogi sada skociti i pricati o novom timu i drugom mjestu jer to je uspjeh. Uspjeh je otici na SP dragi moji. Gajmo malo realnosti i strucnosti tj. analitike. Kao prvo utalmica se morala dobiti da ides dalje. Selektor je nakon vodstva zatvorio igru i kao los pokeras mislio da cemo izdrzati 70 minuta. Da li ste primjetili da je 95% njihovih napada doslo sa nase desne strane. Vjerovali ili ne poslusajte komentar naseg komentatora Spahe koji je jos u prvom poluvremenu otkrio sta je uradio njihov selektor. Dakle odmah po primljenom golu covjek gurnuo svoje igrace u sredinu ostabljajuci svoju lijevu stranu slobodnom kako bi njihovi krilo i bek imali prostor za prolaz pored slabog Malica i u odbrani jos slabijeg Kerima. Da li ste se ikad zapitali zasto Kerim nije starter u svom klubu tj. zasto je rezerva Rumunu Manu koji je u subotu pokazao kakv je igrac. Kerim je odlican u fazi napada ali ga u Americi niko nije naucio da se postavlja i aktivno igra odbranu sto je u danasnjem fudbalu obaveza. Pogledajte kod njhovog gola kako je reagovao i gdje je stajao.
Iole pismeniji trener bi vidio ovaj nas problem izvrsio izmjene i pojacao nasu desnu stranu. Dakle mjenjas Malica i stavljas Memica na njegovo mjesto a u 60 minuti vadis Dzeku i uvodis Alajbegovica koji moze istrcati kontru a uz to i predriblati protivnika. Tabakovic koji kipti od snage i igra u zivotnoj formi izlazi umjesto Dzeke i to pokazuje da je Dzeko nedodirljiv i da selektor nema muda da radi ono sto mora i treba.
Nasa najveca slabost je vezna linija koja ima ogromnih problema sa iznosenjem lopte a o organizovanju igre i napada ne mogu ni pomisliti. Ako vec igras sa dva odbrambena zadnja vezna onda i drugi mora biti kao Sunjic sto Tahirovic nije i postavlja se pitanje da li je Tahirovic neki rod selektoru kad ga toliko forsira. Znaci u 55 minuti ili pocetkom drugog poluvremena mjenjas Tahirovica i uvodis nekog veznog koji ce iskljucivo biti na desnoj strani kako bi zaustavio napade Austrijanaca po toj strani. To je ono sto bi svaki trener sa iskustvom uradio i ponavljam da je Spaho jos u prvom poluvremenu vidio o cemu se radi ali Barba to nije vidio.
Ovo se moglo pobjediti i zhavlan sam Spahi koji je doveo ovu djecu koja nemaju taj luzerski mentalitet. Na zalost sanse u barazu su minimalne. Ja koji sam bio za Barbu moram priznati da sam se grdno prevario i da je on kamen oko vrata repke. Sad ce te vidjeti sta ce se desiti sa malim Alajbegovicem nakon njegove sinosnje izjave. Tuzan sam i jos ne mogu da svarim kako smo jeftino ispali. Zivjeli.
ovo nam je najgori selektor ikad..od njeg je jedino gori onaj sto nas je odveo na sp.
igraci su izborili baraz uprkos selektoru.
ako zelimo ikakav napredak moramo mijenjati selektora..
i da zakljucim sa citatom najboljeg forumaskog misljenja ikada,, akoji se savrseno uklapa sa ovim gore opisom kako je trebalo sinoc:
jer:
sa sjetom pricamo o danima kad nas je luksemburg natamburao, a kvalifikacije zavrsili sa jednocifrenim brojem bodova...znam znam, bila je i tad bolja igra, i to je davno bilo, cak prije 4 godine..ne mozes ti to poredit sa ovim..
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#2193 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Apsolutno se slazem da Barbarez nije trenerski kvalitet, ali mijenjati sad pred baraz bi mogao samo budala.
Barbarezu treba dati baraz i jos jedne kvalifikacije na kraju krajeva ova djeca aBd ce biti tu jos narednih 10 godina najmanje.
Zaista to mislim, iako smatram da svojim taktickim znanjem nije za selektora.
Medjutim Barbarez ima ono sto je rijetko koji nas trener imao a to je da uspjeva da "natjera" igrace da daju 120% svojih mogucnosti.
To do sada nismo imali jos od Cire i nekad za vrijeme Susica.
Imali smo mi i boljih trenera od njeg pa su igraci igrali kao na terminu.
Velika je stvar kada igraci cijene i postuju trenera, i po meni to je puno bolja kombinacija nego da imas dobrog takticara koji nema snagu i moc da utice na igrace.
Nadam se da ce i Barbarez sazrijevati kao trener. Da ce odbaciti ego, pogledat se u oci i reci OK ovdje sam kiksao idemo sad drugacije.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2194 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Ne ide tako baraz, klixovci nisu znali procitati pravila kad su pisali vijest.Porodice Foht wrote: ↑19/11/2025 08:37 Posto je Poljska najteza, volio bih njih u prvoj jer jedino tada na inspiraciju i odmor nesto mozemo. Druga nam je tradicionalno losa u 3-4 dana i mozda tada Vels ili Ceska ne bi bili neprolazni.![]()
Prvi mec nas mogu zapasti: Vels, Poljska, Ceska, Slovacka.
Ako to prodjes, vjerovatno ce nas zapasti: Italija, Turska, Danska, Ukrajina.
Obje se igraju u zadnjoj sedmici marta, s 5 dana razmaka mislim
-
emmir1
#2195 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Nadam se da ce Barbarez ostati i nastaviti graditi tirn.
Iako je po meni sinoc pogrijesio i branio se na 16 metara od gola i dozvolio Austriji destine ubacaja pred nas go
Morali smo se malo iuvuci i raditi pritisak na 30 metara od gola
Ali respekt za sve, nije bilo loseg pojedinca, krvarili su za dres.
Ono sto najvise raduje, jeste da reprezentacija se gradi i sto ponovo izgleda kao tim koji ce moci biti medju 20 30 na svijetu
Svaka cast Barbarezu na tome
Dedic
Muharemovic
Alajbegovic
Bajraktarevic
Treba razgovarat i sa Ahmedhodzicem, zasto ne.
Nedostaje 1 dobar veznjak i napadac i to je to.
Iako je po meni sinoc pogrijesio i branio se na 16 metara od gola i dozvolio Austriji destine ubacaja pred nas go
Ono sto najvise raduje, jeste da reprezentacija se gradi i sto ponovo izgleda kao tim koji ce moci biti medju 20 30 na svijetu
Dedic
Muharemovic
Alajbegovic
Bajraktarevic
-
palermo
#2196 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Nego zamislite da mi recimo dobijemo Slovacku I otresemo je, a Rumuni recimo pobijede Ukrajinu I mi opet sa Rumunima u finalu
. To bi bilo zestoko...
-
Zeleni most
#2197 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Bilo bi mi lakse da smo izgubili 2:0, a ne ovako kao u Francuskoj. Sve isto .... mi vodimo 1:0, a onda u 78. minuti 1:1 
- TinNBANFL
#2198 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Svedska moze sjebat svakoga u prvom sesiru realno, znam da su bili ocajni u kvalifikacijima ali sretno svakome protiv onog napada. Realno molit boga da se dobije Ukrajina kuci, ili bilo ko drugi samo da smo kuci.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑19/11/2025 08:52Ne ide tako baraz, klixovci nisu znali procitati pravila kad su pisali vijest.Porodice Foht wrote: ↑19/11/2025 08:37 Posto je Poljska najteza, volio bih njih u prvoj jer jedino tada na inspiraciju i odmor nesto mozemo. Druga nam je tradicionalno losa u 3-4 dana i mozda tada Vels ili Ceska ne bi bili neprolazni.![]()
Prvi mec nas mogu zapasti: Vels, Poljska, Ceska, Slovacka.
Ako to prodjes, vjerovatno ce nas zapasti: Italija, Turska, Danska, Ukrajina.
Obje se igraju u zadnjoj sedmici marta, s 5 dana razmaka mislim
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2199 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Niko nije vjerovao da mozemo dogurati dotle da nas gol dijeli od direktnog plasmana, i sad kad se to dogodilo, nista ne valja
Super nam je reprezentacija, mladi momci koji ZELE igrati. Oboje je podjednako vazno.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2200 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
to je to.emmir1 wrote: ↑19/11/2025 08:54 Nadam se da ce Barbarez ostati i nastaviti graditi tirn.
Dedic
Muharemovic
Alajbegovic
Bajraktarevic
kad skontas kakvu je ekipu preuzeo, i kakvu je ekipu sastavio. iz kakvog ponora je digao ekipu da ljudi imaju amopouzdanja da ganjaju rezultat i okrenu skroz kao protiv rumunije. podmladio ekipu i stvorio kostur, formirao tim, probrao najbolje, uvezao sve..
jebote u zadnjoj utakmici prije njeg je civic bio taj koji je usao da ganja rezultat