Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#1126 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Večeras neka bude tvoja ubjedljivo najbolja utakmica otkako si postao selektor. :thumbup:
Haris.ba

#1127 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

;-)
Logovan wrote: 18/11/2025 18:35 Večeras neka bude tvoja ubjedljivo najbolja utakmica otkako si postao selektor. :thumbup:
Da grom dvaput udari u isto mjesto?

I ja se nadam.
Logovan

#1128 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Treba se nadati :lol:

Hajde Sergeje života ti
Logovan

#1129 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Svaka čast za ovo do sad, bravo :thumbup: :thumbup:
BarbaDue

#1130 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

E hajd sad neka mi neko kaže da je stručnjak. Kurčina!

Nema muda da izvede Džeka!!!!
Haris.ba

#1131 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Haris.ba »

BarbaDue wrote: 18/11/2025 22:25 E hajd sad neka mi neko kaže da je stručnjak. Kurčina!

Nije Dzeko problem.
sumirprimus

#1132 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

Haris.ba wrote: 18/11/2025 22:28
BarbaDue wrote: 18/11/2025 22:25 E hajd sad neka mi neko kaže da je stručnjak. Kurčina!

Nije Dzeko problem.
Jok malic je problem. Koji izbi 3 lopte kad je trebalo
BarbaDue

#1133 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Nije Dzeko problem.
Naravno da Džeko nije problem, njemu svaka čast, ali ostaviti ga i drugo poluvrijeme kada ne može 3 metra...je teški kiks!

Na čelu imam pizdurinu! Nabijem ga na qrac!!!
Point.

#1134 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

BarbaDue wrote: 18/11/2025 22:41

Nije Dzeko problem.
Naravno da Džeko nije problem, njemu svaka čast, ali ostaviti ga i drugo poluvrijeme kada ne može 3 metra...je teški kiks!

Na čelu imam pizdurinu! Nabijem ga na qrac!!!
Usutio si se ko mis od Rumunije i sad se javljas.
BarbaDue

#1135 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Zato što je u Rumuniji na kraju ispalo sve ok. Pogodio izmjene sa kojima je sad totalno profulio.

A najkrvavije mi je da je ostavio Edina do kraja, dok izbacuje Tabakovića koji je trčao, trudio se i imao još kuveta za pola utakmice.
studeni76

#1136 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

Seres kvake džaba, jedva si docekao
BarbaDue

#1137 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Hoćeš reći da je pogodio sa izmjenom ostavivši Edina a izvođenjem Tabaka, koji je poginuo na terenu i btw dao jedini gol!?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1138 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

A tek ko mu je treci golman bio...
Logovan

#1139 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Kasniš sa izmjenama....

Jedna izmjena u 62 minuti, druga u 71 minuti, iako je na neki način ne mogu računati jer je izvršena na silu, tri izmjene u 84 minuti, sedam minuta nakon gola. A ove tri izmjene apsolutno ništa nisu donijele.

Ekipa bila zrela za više izmjena u 62 minuti, a da ne govorim poslije 70 minute.
sumirprimus

#1140 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

Ne.kasni.
Nije mi imo namjeru :lol:
LSD

#1141 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Image
palermo

#1142 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Logovan wrote: 18/11/2025 23:33 Kasniš sa izmjenama....

Jedna izmjena u 62 minuti, druga u 71 minuti, iako je na neki način ne mogu računati jer je izvršena na silu, tri izmjene u 84 minuti, sedam minuta nakon gola. A ove tri izmjene apsolutno ništa nisu donijele.

Ekipa bila zrela za više izmjena u 62 minuti, a da ne govorim poslije 70 minute.
Mah, uveo je Gigovica koji je potpuno podbacio I cak poremetio citavu koncepciju igre....a da ga nije uveo svi bi rekli dje ti je Giga.

Moze se taspravljati o tome je ki Dzeko trebao izaci a ne Tabakovic al to mislim objektivno ne bi promijenilo mnogo sta...opcije sa.klupe su bile slabasne...
BarbaDue

#1143 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

Trebao je ostaviti Tabaka a uvesti po njegovoj procjeni nekoga da ojača sredinu i to je to...možda eventualno kako se primicao kraj još jedna izmjena da pojača zadnji red.
palermo

#1144 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

BarbaDue wrote: 19/11/2025 00:17 Trebao je ostaviti Tabaka a uvesti po njegovoj procjeni nekoga da ojača sredinu i to je to...možda eventualno kako se primicao kraj još jedna izmjena da pojača zadnji red.
Pa.uveo je Gigovica koji je,.isposyavilo se,.bio zapravo najslabija karika....sa.ovom.pamecu.mozfa je najbolje bilo da.je.osyavio I Dzeku I Tabaka a uveo Alakbegovica imjesto Malica.....al.ne.zzaboravimo, mi.smo jos uvijek vodili...

Nista nije tako dobro.kao naknqdna.pamet. Ne.mozes biti u krivu ako je koristis
Logovan

#1145 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

palermo wrote: 18/11/2025 23:59 Mah, uveo je Gigovica koji je potpuno podbacio I cak poremetio citavu koncepciju igre....a da ga nije uveo svi bi rekli dje ti je Giga.

Moze se taspravljati o tome je ki Dzeko trebao izaci a ne Tabakovic al to mislim objektivno ne bi promijenilo mnogo sta...opcije sa.klupe su bile slabasne...
Uveo ga, nije ništa dobio sa njim i šta sad? :? Zaključak nema veze što nikoga nije uvodio do 84. minute jer ne bi ništa dobio kao ni sa Gigovićem?

Od početka drugog poluvremena do 62. minute slabo šta funkcioniše, uvodiš samo Gigovića. Sa Gigovićem ne dobijaš ništa, primaš gol u 78. minuti i u 84. minuti izvršavaš tri izmjene ne bi li pokrenuo ekipu da dođe do novog vodstva.

O čemu si razmišljao između prve izmjene i tri izmjene? Ili bolje rečeno, od početka drugog poluvremena?

To slabašne opcije sa klupe, to može okačiti mačku o rep. Izmisli nešto, trener si, pokušaj sa rotacijama, uradi nešto, a ne pustiti da ide kako ide i moliti se Bogu dragom da sve prođe u najboljem redu.

Eto nije trebao ni Džeko izaći umjesto Tabakovića ili sa Tabakovićem. Eto nije trebao ni Gigovića uvoditi pa čak ni onu trojicu par minuta prije kraja utakmice. Najbolje bi bilo da je završio utakmicu sa istim igračima na terenu. Šta ima bilo šta mijenjati, nema potrebe, neka pusti neka sve ide svojim tokom pa šta Bog dragi da. :mrgreen:
Edin H.

#1146 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Zato Pape i jeste gigant, gleda utakmicu i neće da vrši nikakve izmjene., :oops:
palermo

#1147 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Logovan wrote: 19/11/2025 00:30
palermo wrote: 18/11/2025 23:59 Mah, uveo je Gigovica koji je potpuno podbacio I cak poremetio citavu koncepciju igre....a da ga nije uveo svi bi rekli dje ti je Giga.

Uveo ga, nije ništa dobio sa njim i šta sad? :? Zaključak nema veze što nikoga nije uvodio do 84. minute jer ne bi ništa dobio kao ni sa Gigovićem?

Od početka drugog poluvremena do 62. minute slabo šta funkcioniše, uvodiš samo Gigovića. Sa Gigovićem ne dobijaš ništa, primaš gol u 78. minuti i u 84. minuti izvršavaš tri izmjene ne bi li pokrenuo ekipu da dođe do novog vodstva.

O čemu si razmišljao između prve izmjene i tri izmjene? Ili bolje rečeno, od početka drugog poluvremena?

To slabašne opcije sa klupe, to može okačiti mačku o rep. Izmisli nešto, trener si, pokušaj sa rotacijama, uradi nešto, a ne pustiti da ide kako ide i moliti se Bogu dragom da sve prođe u najboljem redu.

Eto nije trebao ni Džeko izaći umjesto Tabakovića ili sa Tabakovićem. Eto nije trebao ni Gigovića uvoditi pa čak ni onu trojicu par minuta prije kraja utakmice. Najbolje bi bilo da je završio utakmicu sa istim igračima na terenu. Šta ima bilo šta mijenjati, nema potrebe, neka pusti neka sve ide svojim tokom pa šta Bog dragi da. :mrgreen:
Pa da Austrijanci nisu dali gol a.Barba.nije nijednu izmjenu napravio ovdje bi ga slavili. Naknadna pamet iliti po narodski lako je sada srati.
last mohicans

#1148 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Ma uveo je Amira, ne znam je li jednom šutnuo loptu. Izmjene su trebale puno ranije, oni su nas stisli, bolji trener bi mozda izvukao više. Da je neki trkač ušao umjesto Edina, mozda bi bili malo rastereceniji nazad. Ali do 77 smo ginuli, nerealno je bilo očekivati da ne daju barem jedan, i taj uz pomoc nas. Imamo prilično posložen roster sve su uigraniji, kad bi se još neki vezni pronašao, bilo bi top. Onaj Janelt, bi nam valjao ko budali šamar. To je Gico moro sa Ceferinom zavrsiti.Ponosan na momke, Edinu malo zamjeram kad vidi brate da ne moze, trazi sam izmjenu. On vec u 50toj nije mogao trcati, a volim ga kao brata. Neke situacije smo tako glupo rješavali, nabijanjima, uglavnom njima u noge, lose smo se u tranziciji redali, tako da im ni 10 sekundi nije trebalo da vrate posjed. A to smo sa Rumunima puno bolje radili, a isti ti Rumuni su pojeli ovu Austriju tamo i zasluzeno ih dobili. Vidjelo se da smo puno istrošeniji od njih. Falio nam je Seo, Dedić, Demir, pa i Katić iako je Hadzikadunic dobro odigrao sem reakcije kod gola, ali tesko se braniti 70-80 minuta i imati koncentraciju.
Logovan

#1149 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

palermo wrote: 19/11/2025 00:33 Pa da Austrijanci nisu dali gol a.Barba.nije nijednu izmjenu napravio ovdje bi ga slavili. Naknadna pamet iliti po narodski lako je sada srati.
Čisto sumnjam da bi neko rekao "svaka čast Barbarezu kako je odradio drugo poluvrijeme". :mrgreen: Slavili bi koliko smo sretni ispali, obzirom koliko smo bili umorni, nepovezani, izgubljeni u prostoru i vremenu, u pojedinim trenucima centra nismo mogli preći, a Austrija niti jedan gol da nam postigne.
Čuj lako je sad srati, a ekipa na aparatima, jedna izmjena izvršena do 84. minute. :-) Karić - Mujakić ni ne treba računati. Pa iz aviona se vidjelo da fali svježine.
last mohicans

#1150 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 19/11/2025 00:30

Ima nešto, sto treba pratiti kontra izmjene, a posebno kod jačih protivnika od tebe. Svabo je ovog Gregoriča uveo u 59, on Gigovića u 62, zatim svabo dvostruku u 68, on prisilnu za Karića, onda Marko izlazi u 82, to je vec četvrta njihova izmjena, naše jedna i druga prisilna. U 84 je vec bilo kasno. Lako je sad srati, ali od 46 min mi smo bili sabijeni u naših 16, nismo mogli disati od njihovog pritiska. Morala se nasa desna strana pojacati jer su 90% napada išli po toj strani. Mozda Esmira baciti malo gore, izaci visočije, na lijevoj strani Kerima ranije. Ne znam, stičem dojam da smo pali zbog umora, a ne sto su oni toliko kvalitetniji.
Post Reply