BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tokio25

#5676 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

moimoi wrote: 18/11/2025 18:56
tokio25 wrote: 18/11/2025 18:48 ni blizu epstinu
one su sigurno bile drogirane silovane i ko zna sta jos i sigurno nisu zeljele da mijenjaju toliko staraca ako su ikako zelile da budu sa starcima
sada pokusavate da izjednacite nesto sto uopste se ne moze porediti samo da bi opravdali vase stavove
Naravno da mozes. Jer kod doticnih od 30+ nema romantike.. ves cisto mlado meso, nevinost, dijete.. to je ono sto TI nikako ne zelis da shvatis. ONI NISTA ZAJEDNICKO NEMAJU OSIM SEXA
ne mozes porediti ove epstinove i djevojka koja je sa jednim starijim
kako gledate kad je decko sa starijom? lafac? i tata bi sine?
u tome je nas problem
upravo je mozda to i problem sto je muskarac automatski odredjen kao problem u nekim stvarima dok u drugim je status boga
sto vrlo lako moze biti i uzrok ovoga ubista u mostaru
banjaluka078

#5677 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

I dalje te bljuvotine o seksu s nekim ko je 15 godina mlad?

A ja se čudim relativizaciji ubistva...
Njanjavi

#5678 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

Mislim da griješite u nekoj mjeri obojica.

Tako iskljuciv stav ne pomaze toj problematici.

Djetetu nije prikladno da nadrkava sise onako i samim pokusajem da se to njima kao opravda na neki nacin i ohrabruje ih ne donosi dobro njima samima.

Nije brate normalno da djete pjeva kurvanjske pjesme o prevarama na emisijama za pjevaljke, a doslovno je epidemija toga u zadnjih 30 godina.

Pa i sam sistem i Industrija zabave takve osobe maltene podvodi na pladnju predatorima.

Djete ne treba da se oblaci kao drolja i prekinite vise to da validujete i pronalazite nacine da opravdavate.
Naslovnica

#5679 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

banjaluka078 wrote: 18/11/2025 19:01 I dalje te bljuvotine o seksu s nekim ko je 15 godina mlad?

A ja se čudim relativizaciji ubistva...
:thumbup:
moimoi

#5680 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

tokio25 wrote: 18/11/2025 18:59
tokio25 wrote: 18/11/2025 18:48 ni blizu epstinu
one su sigurno bile drogirane silovane i ko zna sta jos i sigurno nisu zeljele da mijenjaju toliko staraca ako su ikako zelile da budu sa starcima
sada pokusavate da izjednacite nesto sto uopste se ne moze porediti samo da bi opravdali vase stavove
Naravno da mozes. Jer kod doticnih od 30+ nema romantike.. ves cisto mlado meso, nevinost, dijete.. to je ono sto TI nikako ne zelis da shvatis. ONI NISTA ZAJEDNICKO NEMAJU OSIM SEXA
u tome je nas problem
upravo je mozda to i problem sto je muskarac automatski odredjen kao problem u nekim stvarima dok u drugim je status boga
Gubis se. Ne kontam sta zelis reci.

Naravno da mozes porediti jer ni kod epstajna djevojcice nisu kidnapovane vec su dobrovoljno dolazile na partije.
Pocni razmisljati ili prestani trolati… vhotever…Opet pokusavas dokazati nedokazivo.
moimoi

#5681 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Njanjavi wrote: 18/11/2025 19:02 Mislim da griješite u nekoj mjeri obojica.

Djetetu nije prikladno da nadrkava sise onako i samim pokusajem da se to njima kao opravda na neki nacin i ohrabruje ih ne donosi dobro njima samima.

Nije brate normalno da djete pjeva kurvanjske pjesme o prevarama na emisijama za pjevaljke, a doslovno je epidemija toga u zadnjih 30 godina.

Pa i sam sistem i Industrija zabave takve osobe maltene podvodi na pladnju predatorima.

Djete ne treba da se oblaci kao drolja i prekinite vise to da validujete i pronalazite nacine da opravdavate.
Nije prikladno ali isto tako nemaju svi srece da odrastaju uz roditelje kojima je stalo. Zato djecu treba ZAKON da stiti.
tokio25

#5682 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

moimoi wrote: 18/11/2025 19:06
tokio25 wrote: 18/11/2025 18:59

u tome je nas problem
Gubis se. Ne kontam sta zelis reci.

Naravno da mozes porediti jer ni kod epstajna djevojcice nisu kidnapovane vec su dobrovoljno dolazile na partije.
Pocni razmisljati ili prestani trolati… vhotever…Opet pokusavas dokazati nedokazivo.
nisu dolazile dobrovoljno
ajde da se slozimo da se ne slazemo
Njanjavi

#5683 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

moimoi wrote: 18/11/2025 19:08

Nije prikladno ali isto tako nemaju svi srece da odrastaju uz roditelje kojima je stalo. Zato djecu treba ZAKON da stiti.
Koji zakon lice?

Zakon se sprovodi selektivno i znamo preko cijih ledja, globalno.

Jbote puna televizija i Industrija zabave toga, doslovno pokretni katalog prostitucije, fbi skriva pedose, australijska vlada banuje saznanja istraga o tim stvarima na 90 godina, jimmy savile i maltene na desetine pedosa u bbc, u nickelodeonu i ti mi kenjas o zakonu.

Pricamo o realnom drustvu a ne o fantaziji kako bi trebalo osobo.
DonieBrasco

#5684 Re: BiH - Crna hronika

Post by DonieBrasco »

Meni je samo misterija kako to roditelji kuci ne primjete i ne reaguju, curice ili djecaci - srednjskolci maloljetni, prosto ne moguce pogotovo za curice da roditelji ne primjete da se oskudno oblaci, previse sminka.
moimoi

#5685 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Njanjavi wrote: 18/11/2025 19:12

Koji zakon lice?

Jbote puna televizija i Industrija zabave toga, doslovno pokretni katalog prostitucije, fbi skriva pedose, australijska vlada banuje saznanja istraga o tim stvarima na 90 godina, jimmy savile i maltene na desetine pedosa u bbc, u nickelodeonu i ti mi kenjas o zakonu.

I kakve BiH ima veze sa usa ili aus? Nas 2,5 mil ako i toliko.. Tamo gdje caruje siromastvo, tu kriminal cvjeta.
Ako nista.. mozemo djecu zastititi maksimalno.
Je li se konstantno trebamo porediti sa drzavama koje imaju xy milionsko stanovnistvo ili da se konacno pocnemo porediti sa malim drzavama. Mi mozemo drzati takve stvari pod kontrolom za razliku od onih koje uzimas kao primjer.
swanfilter

#5686 Re: BiH - Crna hronika

Post by swanfilter »

Citam izvjestaj o obistvu cure. Pise da je pobjegla u restoran i ubijena na wc.

Ako je vec prije toga glasno i jasno pozivala i trazila pomoc od drugih, zasto je samo tako zavrsila usamljena na wc, a sam ubica isto tako olako dosao do nje ...
sumirprimus

#5687 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

Nema svako petlju da se suprostavi zlu, i pistolju tijelom.
Ljudi prirodno bjeze i sklanjaju se. I svi vi koji pričate vi ne bi kad se nadjete u toj situaciji onda sudite drugima.
vjeshalica

#5688 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

swanfilter wrote: 18/11/2025 19:22 Citam izvjestaj o obistvu cure. Pise da je pobjegla u restoran i ubijena na wc.

Ako je vec prije toga glasno i jasno pozivala i trazila pomoc od drugih, zasto je samo tako zavrsila usamljena na wc, a sam ubica isto tako olako dosao do nje ...
Haj sto citas izvjestaj i nekako... al sto ne shvatas prirodu dogadjaja gdje neki luđak ide sa pistoljem da ubije nekoga niti to mozes razumjeti,niti smisliti u glavi, to je problem...pistolj nije mala stvar , a vi niste Stiven Sigal
tokio25

#5689 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

kad je pistolj u pitanju posebno ako ga je nosio da se vidi 99% ljudi ce pobjeci od te osobe
Njanjavi

#5690 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

moimoi wrote: 18/11/2025 19:20

Koji zakon lice?

I kakve BiH ima veze sa usa ili aus? Nas 2,5 mil ako i toliko.. Tamo gdje caruje siromastvo, tu kriminal cvjeta.
Je li se konstantno trebamo porediti sa drzavama koje imaju xy milionsko stanovnistvo ili da se konacno pocnemo porediti sa malim drzavama. Mi mozemo drzati takve stvari pod kontrolom za razliku od onih koje uzimas kao primjer.
Pa stani haveru aj se malo konsoliduj sam sa sobom, zar te drzave ne uzimamo kao perjanice vladavine prava?

Zar te sisteme ne uzimamo kao primjer nepristrasnih sudjenja i organizovanih sistema?

Oces rec da imas vise povjerenja u nase sudstvo i sistem nego u njihovo?

Ja kolko vidim sta radite kmecite na nase sudstvo i sistem, pa ne kontam odakle onda toliko povjerenje u njih naprasno sto se ove problematike tice.

I sve dok vam je bol u kurcu za neke tamo, a ko biva zabrinjava vas plaho ovo ovdje, ne vjerujem vam ni sekunde.

Da si insan reko bi ne treba se nigdje desavat tako nesto a ne sta me briga za njih tamo.

Djete je djete haveru gdje god da se nalazi.

Odvratan stav blago receno.
Njanjavi

#5691 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

Na kraju krajeva itekako ima veze i sa nama.

I nasa djeca gledaju te sisteme i njihovu zabavu i emuliraju ono sto vide.

I ta prica sta me briga za neke tamo je isti problem koji i u konacnici doprinosi ovom raspadu drustva kojem smo danas svjedoci.

Kako ti puca klinac za nekog tamo, tako ti puca klinac i za nekog preko puta hodnika, tako ti puca klinac i za komsiju koji mlavi zenu u neka doba noci, itd itd.

Sve dok tvoje ne diraju je ok jelte.
moimoi

#5692 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Njanjavi wrote: 18/11/2025 19:28
moimoi wrote: 18/11/2025 19:20

Koji zakon lice?

Pa stani haveru aj se malo konsoliduj sam sa sobom, zar te drzave ne uzimamo kao perjanice vladavine prava?

Zar te sisteme ne uzimamo kao primjer nepristrasnih sudjenja i organizovanih sistema?

Oces rec da imas vise povjerenja u nase sudstvo i sistem nego u njihovo?

Ja kolko vidim sta radite kmecite na nase sudstvo i sistem, pa ne kontam odakle onda toliko povjerenje u njih naprasno sto se ove problematike tice.

I sve dok vam je bol u kurcu za neke tamo, a ko biva zabrinjava vas plaho ovo ovdje, ne vjerujem vam ni sekunde.

Da si insan reko bi ne treba se nigdje desavat tako nesto a ne sta me briga za njih tamo.

Djete je djete haveru gdje god da se nalazi.

Odvratan stav blago receno.
Ne, nije odvratan stav nego ti usporedjujes neusporedivo i time guras pod tepih nesto sto se kod nas moze puno lakse rijesiti.

Isto kao da usporedjujes kriminal mexico vs bih??

Dozovi se
Njanjavi

#5693 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

Ma ja ba, do mene je halali :D
moimoi

#5694 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Njanjavi wrote: 18/11/2025 19:37 Ma ja ba, do mene je halali :D
Jeste. Dizes ruke unaprijed jer eto milionske drzave imaju isti problem.
Curi voda u neboderu od 1000m2…neka curi i u mojoj kuci od 100m2.. ne moze se tu nista??to je ta logika
Njanjavi

#5695 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

moimoi wrote: 18/11/2025 19:40
Njanjavi wrote: 18/11/2025 19:37 Ma ja ba, do mene je halali :D
Jeste. Dizes ruke unaprijed jer eto milionske drzave imaju isti problem.
Curi voda u neboderu od 1000m2…neka curi i u mojoj kuci od 100m2.. ne moze se tu nista??to je ta logika

Ma ja ba.
Halali nisam te prepozno logicar.

Ovdje stavljam tacku na dalji pokusaj komunikacije sa tobom.

Djecu poredit sa neboderima, nista ludje nisam pročitao danas :D

Vozdrica :)
moimoi

#5696 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Ti si taj koji dizes ruke jer eto “citav svijet ima isti problem”
Vjerovatno tako djelujes u svom zivotu. Ne bi volila biti u tvojoj kozi. Nista, nikada postici neces. Zivio.
banjaluka078

#5697 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Majka je izgubila 3 litre krvi nakon što ju je sin izbo.
U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u toku je hirurško zbrinjavanje žene iz Zvornika, koja je u poslijepodnevnim časovima dovezena sa više ubodnih rana, istakao je generalni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

On je pojasnio da je po prijemu urađena hitna dijagnostika, nakon čega je pacijentkinja upućena u hiruršku salu radi daljeg zbrinjavanja.

"Na tijelu žene evidentirano je više rana, od kojih je najteža u predjelu desne strane grudnog koša, uz gubitak približno tri litre krvi", saopšteno je iz UKC-a Srpske.

O daljem toku liječenja i ishodu javnost će biti blagovremeno obaviještena.

U saopštenju se navodi da je, prema nezvaničnim informacijama, ženu povrijedio sin.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini ranije je saopštilo da je lice iz Zvornika čiji su inicijali S.B. uhapšeno danas zbog sumnje da je pokušalo ubistvo dvije osobe u tom gradu.

Osumnjičeni je pokušao da ubije dvije osobe hladnim oružjem, prenosi Srna.
Njanjavi

#5698 Re: BiH - Crna hronika

Post by Njanjavi »

moimoi wrote: 18/11/2025 19:54 Ti si taj koji dizes ruke jer eto “citav svijet ima isti problem”
Vjerovatno tako djelujes u svom zivotu. Ne bi volila biti u tvojoj kozi. Nista, nikada postici neces. Zivio.
Haveru, globalni problem je i nas problem, kad tad.

Svjet je globalno selo, svaki problem koji se desava tamo negdje dodje eventualno i do nas.

Ne kontam sta je lose ako problem prepoznamo i tamo negdje da ga ne bi imali i ovdje.

Al rec tek tako nonsalantno sta me briga za njih i njihove probleme oko te problematike, jos kao zensko, degutantno kralju.

Djete je djete, gdje god da se nalazi.
1Dante1

#5699 Re: BiH - Crna hronika

Post by 1Dante1 »

BadBoy wrote: 18/11/2025 18:55 Taman da je najgolija na svijetu odrasli muškarac koji je dovoljno sazrio može da se iskontroliše i skonta da je to ipak samo dijete koje samo želi pažnju.
Ovo ponasanje nije normalno, a posebno ne za skolu!
1Dante1

#5700 Re: BiH - Crna hronika

Post by 1Dante1 »

DonieBrasco wrote: 18/11/2025 19:17 Meni je samo misterija kako to roditelji kuci ne primjete i ne reaguju, curice ili djecaci - srednjskolci maloljetni, prosto ne moguce pogotovo za curice da roditelji ne primjete da se oskudno oblaci, previse sminka.

Vide! Ili su zaslijepljeni jer je to postalo normalno, ili ne vide nista lose u tome, pa kazu ne oblaci se za prdonju, oblaci se za sebe.
Post Reply