svi u napad wrote: ↑18/11/2025 09:46
Kako je lijepo kad te ponovo uhvati euforija. Mislim da imamo dobre sanse veceras. Vjerovali ili ne ali sad je zaista sve u rukama selektora. Bio sam za njega da mu se da sansa ali bez obzira na uspjeh on je jako tanak trener. Da ne sirim pricu samo cu vas podsjetiti kakav je sastav izveo protiv Rumunije gdje znas da moras dobiti tekmu. Takva je situacija i veceras. Znaci moras ici na pobjedu a ne na neku odbranu a gore sta bude bude. Da je pametan nazvao bi Vahida i Petkovica za konsultacije u vezi ove tekme. Nekad treba i progutati ponos kad je ovoliki ulog.
Objektivno je 60 prema 40% u korist Austrije ali ja sam zaista optimista jer uz toliko nasih navijaca mislim da mozemo dobro odigrati. Kao sto rekoh ne smijemo se zatvoriti i cekati na njihovu gresku jer mi svaku tekmu primamo neki gol. Bez obzira sto bi ovo bila prva tekma za Karica obavezno poceti sa njim jer kombinacija Mujakica i Malica na drugoj strani je zbogom Ameriko. Dakle tim za pobjedu je Vasilj, Memic, Muharemovic, Hadzikadunic/Kolasinac, Karic, Sunjic, Tahirovic, Bajraktarevic, Hadziahmetovic, Dzeko i Alajbegovic.
Idemo jako veceras jer ovo je lakse dobiti nego dvije tekme baraza. Naprijed Bosno i Hercegovino. Zivjeli.
Ja bih prije stavio tek oporavljenog Kolasinca nego Muharemovica. Momak tek dosao i da ga odmah gurnes u utakmicu koja zivot znaci.
Pojest ce ga trema kiksat ce.
Stavi Kolasinca i reci mu drzi se defanzive a za ofanzivu nek se brine Alajbegovic.
Pa kolko izguras onda mijenjaj sa Muharemovicem ili nekim drugim ako ne bude imao snage.
Treba nam iskustva u ovoj utakmici zato bih stavio i Amira. Momak je igrao i u repki prije i vec ima ozbiljnih godina i iskustva igranja jakih utakmica.
Ukoliko se povucemo puno to ce potrositi Dzeku do poluvremena jer ce morati ganjati na sredini i zatvarati.
S druge strane ako budemo igrali s 2 napadaca onda smo u sredini suplji i uzet ce nas tu.
Kad bi mogli odigrati poluvrijeme kao ono prvo u Parizu.