Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Zeleni most
#1326 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Ima li sanse da Vico ponese kofer para onom sudiji iz Portugala ..
- Thorgerson
#1327 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
-
Osmi Socrates
#1328 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Ne znam ja kakve vi zaključke možete izvući iz današnje pobjede Hrvatske, ali igrali su protiv 81. reprezentacije svijeta kojoj je fudbalski savez u raspadanju.
Neupitno je da Hrvatska ima kvalitet za vrh, to govore i rezultati, ali izvlačiti bilo kakav zaključak iz današnje utakmice je neprimjereno. Prije bi se mogao izvući negativan zaključak jer su gubili 0:2 od Crne Gore.
Kakav jebeni pobjednički mentalitet, na osnovu te utakmice.
Neupitno je da Hrvatska ima kvalitet za vrh, to govore i rezultati, ali izvlačiti bilo kakav zaključak iz današnje utakmice je neprimjereno. Prije bi se mogao izvući negativan zaključak jer su gubili 0:2 od Crne Gore.
-
Osmi Socrates
#1329 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
K'o da si rek'o da Srbija ima pobjednički mentalitet jer su se juče vratili iz 0:1 do 2:1 protiv Latvije. 
- Plavo-bijeli
#1330 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
100% hahahha ovaj zippo je pokazao u više navrata da veze nema o čemu priča, ali ovdje je pokazao vrhunac tog nepoznavanja.Osmi Socrates wrote: ↑17/11/2025 23:06 Ne znam ja kakve vi zaključke možete izvući iz današnje pobjede Hrvatske, ali igrali su protiv 81. reprezentacije svijeta kojoj je fudbalski savez im je u raspadanju.
Neupitno je da Hrvatska ima kvalitet za vrh, to govore o rezultati, ali izvlačiti bilo kakav zaključak iz današnje utakmice je neprimjereno. Prije bi se mogao izvući negativan zaključak jer su gubili 0:2 od Crne Gore.
Hrvatska je jedna od najjačih reprezentacija u Evropi i imaju vrhunske igrače, samo jedan Gvardiol vrijedi ko naša čitava reprezentacija.
Ovo protiv Crne Gore je za njih faktički bila prijateljska, malo su se opustili i poslije ubacili u jaču brzinu, samo radi prestiža...
KAkav mentalitet...mentalitet ti dobro dođe kad igraju dvije reprezentacije sličnih kvaliteta ili kad je jedna malo jača/slabija pa da ti sa tim mentalitetom nadomjestiš jačinu drugog kluba, ili loš dan, ili "nesreću"...Ne pomaze ti mentalitet kao u slučaju Malića kad se ne zna postaviti ili Bazdara kad ne zna sa 5 metara glavom pogoditi...
Ponavljam, bitan je mentalitet ali nisu Hrvati tu gdje jesu zbog 'mentaliteta' nego zbog kvaliteta prije svega te vrhunskih rezultata iz godine u godinu gdje ti gradiš i samopouzdanje i dodatni mentalitet i zajedništvo, te svi što igraju su tu 100% za reprezentaciju, te ovo pokušava i Barbarez uraditi, a nešto napr i Adzem pokusava u Želji, ali to je druga tema.
Last edited by Plavo-bijeli on 17/11/2025 23:12, edited 1 time in total.
- darius_maximus
#1331 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Realno, s Austrijom se može igrati.
Problem je samo što njima ne treba pobjeda, tako da su psihološki u prednosti.
Bolja su sigurno repka do Rumunije, ali, Bože moj, jedna je utakmica i sigurno je da se može.
Ništa priča i lajanje, na terenu se dokazati.
Baraž bi bio cirkus i tegoba i ne slažem se da nema tu jakih repki.
U drugom potu Škotska bi bila patnja, recimo, pogotovo na njihovom terenu gore.
To i da se prođe, koje smo sreće, zapali bi nas Turci.
Sutra zapeti, pa šta bude.
Samo se nadam da nećemo pokušavati s nekim eksperimentima i opet baciti prvo poluvrijeme niz vodu.
Bolja su sigurno repka do Rumunije, ali, Bože moj, jedna je utakmica i sigurno je da se može.
Samo se nadam da nećemo pokušavati s nekim eksperimentima i opet baciti prvo poluvrijeme niz vodu.
- Plavo-bijeli
#1332 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Fazon je što Austria zbog svega mora ici na pobjedu..nema šansi da će igrati na X...na neku tvrdu utakmicu...tj ja mislim da nema sansi... to nam je i šansa.darius_maximus wrote: ↑17/11/2025 23:12 Realno, s Austrijom se može igrati.
Pod ovim "zbog svega" mislim zbog toga što nas vide haman kao amatere, oni su ozbiljna nacija, ozbiljna repka, a mi... garantujem da 99% nj navijača ne zna nikog osim Dzeke i Kolašinca napr, te mozda znaju ove što igraju u Austriji kao Alajbegović, Malić, Karić...
- dječak sa šibicama
#1333 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Ne nadaj se da ce Austrija potcijeniti BiH pa uci opusteno, nisu oni takvi. Da je to neka slavenska reprezentacija, mozda, ali ovi ce biti naspanovani 100%. Ragnick njih vodi, nije budala a i mentalitet im je takav.
Rumuni su potcjenjivali BiH, prije utakmice kenjali da su zasluzili pobjedu u prvoj utakmici, i sad nakon ove isto kenjaju te teren los te ovo te ono. To je balkanac, Austrijanci su sve suprotno.
Mentalitet je samo izgovor, kvalitet je bitan, nema Hrvatska nista bolji mentalitet od BiH samo ima dosta bolju ekipu. Svi smo mi manje vise istog mentaliteta, te lako cemo te razvalicemo te mi smo velesila, a nakon prvog poraza drvlje kamenje rezanje vena padanje u depresiju i svi moraju dati ostavke i niko od igraca nista ne valja.
BiH nema posten vezni red, odbrana kako koji ima tu dosta tek prosjecnih igraca, kreacija tanka samo eto ima nekog talenta na krilima i Dzeko pa je napad hajmo reci dobar. I Demirovic i onaj Tabakovic, dobri igraci.
Veza je kriminalna, ona Papetova ekipa je imala Misimovica koji ima vise znanja u malom prstu nego cijela ova danasnja vezna linija. Tu samo destruktivci valjaju. A sad se ide bez najbooljeg beka u Austriju, realno Dedic je klasa za sve ostale bekove osim Kolasinca koji je rekovalescent. Barbarez mora nesto izmisliti, a ima Malica koji ce prije biti los nego dobar.
Neka se oni potuku pa sta bude, jedna utakmica mozes pobijediti i Brazil ne Austriju, nikad se to ne zna.
Rumuni su potcjenjivali BiH, prije utakmice kenjali da su zasluzili pobjedu u prvoj utakmici, i sad nakon ove isto kenjaju te teren los te ovo te ono. To je balkanac, Austrijanci su sve suprotno.
Mentalitet je samo izgovor, kvalitet je bitan, nema Hrvatska nista bolji mentalitet od BiH samo ima dosta bolju ekipu. Svi smo mi manje vise istog mentaliteta, te lako cemo te razvalicemo te mi smo velesila, a nakon prvog poraza drvlje kamenje rezanje vena padanje u depresiju i svi moraju dati ostavke i niko od igraca nista ne valja.
BiH nema posten vezni red, odbrana kako koji ima tu dosta tek prosjecnih igraca, kreacija tanka samo eto ima nekog talenta na krilima i Dzeko pa je napad hajmo reci dobar. I Demirovic i onaj Tabakovic, dobri igraci.
Veza je kriminalna, ona Papetova ekipa je imala Misimovica koji ima vise znanja u malom prstu nego cijela ova danasnja vezna linija. Tu samo destruktivci valjaju. A sad se ide bez najbooljeg beka u Austriju, realno Dedic je klasa za sve ostale bekove osim Kolasinca koji je rekovalescent. Barbarez mora nesto izmisliti, a ima Malica koji ce prije biti los nego dobar.
Neka se oni potuku pa sta bude, jedna utakmica mozes pobijediti i Brazil ne Austriju, nikad se to ne zna.
- liyf
#1334 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
jel moguce da rumuni i dalje jedu govna
-
giovanni008
#1335 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
27.000 ulaznica ima vlasnike sa prezimenom koje se zavrsava na "ic" rekose na ORF radiju!
Thorgerson wrote: ↑17/11/2025 23:01Zasto? Pa u Becu samom zivi bog zna koliko nasih ljudi. U citavoj Austriji da ne govorim.
- darius_maximus
#1336 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Ne mislim ja da će Rangnick htjeti X.Plavo-bijeli wrote: ↑17/11/2025 23:14Fazon je što Austria zbog svega mora ici na pobjedu..nema šansi da će igrati na X...na neku tvrdu utakmicu...tj ja mislim da nema sansi... to nam je i šansa.darius_maximus wrote: ↑17/11/2025 23:12 Realno, s Austrijom se može igrati.
Pod ovim "zbog svega" mislim zbog toga što nas vide haman kao amatere, oni su ozbiljna nacija, ozbiljna repka, a mi... garantujem da 99% nj navijača ne zna nikog osim Dzeke i Kolašinca napr, te mozda znaju ove što igraju u Austriji kao Alajbegović, Malić, Karić...
Samo mislim da mu nije toliko bitno je li 1:0 u 12. minuti ili 89. minuti iz frljoke.
Bitan je presing i trčanje, ostalo ako dođe-dođe.
I ne mislim da Austrijanci misle o sebi da su ozbiljna ili velika repka, jer ni oni nisu bili na svjetskom od ihihi.
Mislim da su svjesni da mogu, ali ne da su neka sada sila.
A ne zna ni kod nas 90% navijača haman nikog iz Austrije osim Alabe i Arnautovića.
- Edin H.
#1337 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Dobra vijest, znači samo još treba unijeti baklje i prekinuti utakmicu kao u Belgiji ako se oni zahuktajugiovanni008 wrote: ↑17/11/2025 23:26 27.000 ulaznica ima vlasnike sa prezimenom koje se zavrsava na "ic" rekose na ORF
-
last mohicans
#1338 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Kako bolan HR nema.mentalitet, pa jesti upratio večerašnju utakmicu sa rezervama? Do 72 gubili sa 7 rezervi i okrenu CG..Kako tu nema mentaliteta, ljudi dvije svjetske bronce i i jedno srebro? To moze bez mentaliteta? Mentalitet se gradi utakmicama kao ova s Rumunima i sutrašnja.dječak sa šibicama wrote: ↑17/11/2025 23:23 Ne nadaj se da ce Austrija potcijeniti BiH pa uci opusteno, nisu oni takvi. Da je to neka slavenska reprezentacija, mozda, ali ovi ce biti naspanovani 100%. Ragnick njih vodi, nije budala a i mentalitet im je takav.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1339 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
ma dobri su jarane. vecinom bundesliga. standardni su. trce puno. ali ne i nemoguci za pobijediti. mi smo njih mlatnuli kada su jaci bili, a u austriji odigrali nerjeseno.darius_maximus wrote: ↑17/11/2025 23:27Ne mislim ja da će Rangnick htjeti X.Plavo-bijeli wrote: ↑17/11/2025 23:14Fazon je što Austria zbog svega mora ici na pobjedu..nema šansi da će igrati na X...na neku tvrdu utakmicu...tj ja mislim da nema sansi... to nam je i šansa.darius_maximus wrote: ↑17/11/2025 23:12 Realno, s Austrijom se može igrati.
Samo mislim da mu nije toliko bitno je li 1:0 u 12. minuti ili 89. minuti iz frljoke.
Bitan je presing i trčanje, ostalo ako dođe-dođe.
I ne mislim da Austrijanci misle o sebi da su ozbiljna ili velika repka, jer ni oni nisu bili na svjetskom od ihihi.
Mislim da su svjesni da mogu, ali ne da su neka sada sila.
A ne zna ni kod nas 90% navijača haman nikog iz Austrije osim Alabe i Arnautovića.
-
Osmi Socrates
#1340 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Sabitzer je njima ključni igrač. Puno ovisi od toga kako on igra.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#1341 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
dobar, ali u borusiji slabo igra u zadnje vrijeme. sa klupe po 10-20 minuta dobija.Osmi Socrates wrote: ↑18/11/2025 00:04 Sabitzer je njima ključni igrač. Puno ovisi od toga kako on igra.
laimer je standardan u bayernu, desni bek. ali ga ragnick gura na zadnjeg veznog.
- dječak sa šibicama
#1342 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Danso, Alaba, Laimer, Seiwald, Schlager, Sabitzer, odlicna je to ekipa.
- malakh
#1343 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
mislim da ne igra alaba.dječak sa šibicama wrote: ↑18/11/2025 00:10 Danso, Alaba, Laimer, Seiwald, Schlager, Sabitzer, odlicna je to ekipa.
- dječak sa šibicama
#1344 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
U kadru je valjda, ali svakako imaju i bolje od njega trenutno, Friedl Leinhart. Vecinom su standardni u bundesligi, malo sjedaca na klupi. Friedl je kapetan Werdera, Leinhart standardan u Frajburgu.
- malakh
#1345 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
super bi bilo da sa tim visokim stoperima pocnu. alaba zna stati na loptu, smiriti, poslati pas. jebajiga, igracina je za sve sto austrija sada ima.
te sto si nabrojao su prosjecni stoperi, osim dansa. ubijali ih rumuni u skok igri i na kraju im tako i dali go. zato laimera i gura na zadnjeg veznog da iznosi lopte.
te sto si nabrojao su prosjecni stoperi, osim dansa. ubijali ih rumuni u skok igri i na kraju im tako i dali go. zato laimera i gura na zadnjeg veznog da iznosi lopte.
- Thorgerson
#1346 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Valjalo bi da se ode bas na ovo SP, zbog ovih mladih igraca. Jer automatski idu i bolji transferi za njih.
Nije kasno opet ni za 4 godine ganjati, al bas sad u ovom trenutku imamo hrpu tih mladih igraca koji bi mogli lijepe transfere ostvariti.
Nije kasno opet ni za 4 godine ganjati, al bas sad u ovom trenutku imamo hrpu tih mladih igraca koji bi mogli lijepe transfere ostvariti.
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#1347 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
I ti se zippo drogirašzippoo87 wrote: ↑17/11/2025 22:54 Pogledati Hrvatsku kako se igra...gubili 2:0 i na kraju pobjedili 3:2.
Ali oni za razliku od nas nemaju taj luzerski mentalitet jbga...ja generalno mislim da je to nasa najveca mana u svim sportovima.
Imamo kvaliteta u svim sportovima ali nemamo psihu koja je spremna za velike rezultate.
Ja da sam neki kurac u strucnom stabu,ja bi pola budzeta odredio za neke najbolje psihologe i lagano godinu dana terapije prije utakmice![]()
Nama samo to moze pomoci.
Odmah bi u komšiluku rekli hodaju po doktorima psihijatrima
- Point.
#1348 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Na hajr.
So many parallels between Esmir’s goal from Saturday and Hajrović’s goal.
• Both wear the same shirt (20)
• Both wingers
• Both were the go-ahead goals after trailing 1:0 at the break
• Goals were one minute apart (Hajrović 78’, Bajraktarević 79’)
• Both were their first goals for the national team
• Both were wonder goals from outside the box
• Both goals came from the right hand side
• Both goals were scored with the left foot
• Both goals were scored in the World Cup Qualifiers, setting up a “win-and-you’re-in” match.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1349 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Ne ocekujem euforicnu pobjedu al bar kvalitetnu igru. Baraž, niko nije umro sto je otisao u baraž. Sretno momci vidimo sa na mundijalu 
Dok su optimisti izmislili avion, pesimisti su izmislili padobran
Dok su optimisti izmislili avion, pesimisti su izmislili padobran
-
izbjeglica_iz_besmisla
#1350 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025
Ne bi valjalo ni da je svijet samo na optimizmu zasnovan. Pustite te furacke kratkorocne price.
Nek se potuku momci veceras, i nek bude barem nivo utakmice s njima u tenici gdje su detalji odlucili. Na noz, ko da je zadnja (jer mozda i jeste).
Pa kako bude, bit ce.

Nek se potuku momci veceras, i nek bude barem nivo utakmice s njima u tenici gdje su detalji odlucili. Na noz, ko da je zadnja (jer mozda i jeste).
Pa kako bude, bit ce.