[/quote]O cemu ti

Eto vidi se da si pravi bot.sta su to smanjili

Nakaradnim pocevanjem preko noci su ti povecali doprinose ,a ne smanjili.Danas placas sve skuplje nego 2024 g.Nabili su nam duplu inflaciju.Ta tvoja 1000 danas ti nista ne vrijedi.Na tu 1000 moras platit 730 KM doprinosa,a od jula su smanjili za samo 80 KM.Pa tako mjesecno moras zaradit 1650 KM .A kako ce ljudi zaradit to mjesecno kad im zabranujes prodaju nedjeljom

A gdje su ostali troskovi

Zato nemoj da pricas o necem kad blage veze nemas.Ne znas kako je nesto napravit,prodat i zaradit.Samo znate napamet pricat ,a dodira sa realnim sektorom nikad niste imali.Vlada vas kupila prejeftinim populizmom ,na koji jedino mogu nasjest ekonomski nepismeni ljudi.
[/quote]
Inflacija nema veze sa povećanjem plaća, to je mantra privrednika koji su držali radnike na minimalcu a ostalo u kovertu, trenutno u Gračanici i okolini niko neće da radi ispod 1300 KM, početna plata, u proizvodnji. Inflacija je poslijedica korone, rata u Ukrajini, Palestini, prebacivanje EU novca u proizvodnju oružija, gdje je manje novca za socijalu i podsticaje itd itd. Radim u izvoznoj firmi, komuniciram s kupcima iz EU, svi se žale, pogotovo kupci iz Njemačke.
Ti ako hoćeš da budeš prijavljen na 600 KM, ja neću, hoću da mi penzija bude u skladu sa mojim zaradama a ne da gazdi ostaje