to je posebna prica
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Naslovnica
-
tokio25
#52603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sarajevo prema hadzicima u pola 8
od otoke pa dole je bila bas magla
od otoke pa dole je bila bas magla
-
Naslovnica
#52604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema mi ništa gore nego kada debili izgleda jedva čekaju malo magle da upale maglenke.
Neko jutro magla, uobičajena gradska jutarnja, vidljivost kilometar, oko mene sve nekakvi sa maglenkama.
Ovi nekakvi SUV Audiji, nazad imaju nekakve maglenke, prže zjenice, šta je ono koji kurac?!
Maglenke OK tamo gdje treba, gdje ne treba zaista su suvišne, često smetaju.
Neko jutro magla, uobičajena gradska jutarnja, vidljivost kilometar, oko mene sve nekakvi sa maglenkama.
Ovi nekakvi SUV Audiji, nazad imaju nekakve maglenke, prže zjenice, šta je ono koji kurac?!
- beni-bu-man
#52605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako ja pitam kolegu s posla zasto pali maglenke u po bijela vedra dana, kaze mi mocnije auto izgledaNaslovnica wrote: ↑15/11/2025 16:36 Nema mi ništa gore nego kada debili izgleda jedva čekaju malo magle da upale maglenke.
- DoradO
#52606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da li je moguce ovo danas, ja mislim da je bilans preko 10 sudara od jutros bez pretjerivanja 
-
zdruzdjo
#52607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
iskreno meni su najgori kad upali duga jer mu je zveknula sijalica pa valjda kont da ga ne uhvati policija.
A Ima ih i sto pale maglenke sa dugim iz istih razloga.
A Ima ih i sto pale maglenke sa dugim iz istih razloga.
-
zigson
-
kao_kaoty
#52609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kolega dobio kaznu zbog upaljenih maglenki, prije 5-6 godina.
-
noviclan
#52610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
beni-bu-man wrote: ↑15/11/2025 16:46Tako ja pitam kolegu s posla zasto pali maglenke u po bijela vedra dana, kaze mi mocnije auto izgledaNaslovnica wrote: ↑15/11/2025 16:36 Nema mi ništa gore nego kada debili izgleda jedva čekaju malo magle da upale maglenke.
Maglenke OK tamo gdje treba, gdje ne treba zaista su suvišne, često smetaju.![]()
-
zdruzdjo
#52611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako je samo ocigledno da na polaganju vise ne postoji ucenja kandidata paralelnom parkiranju. Pa covjece gledam mladju raju koja su polozila u proteklih par godina. Kuku majko kad se mora parkirati negdje na taj nacin. Ti vidis da je to opsta panika i muka. Sjecam se da sam 1996 kad sam polagao, to bilo nesto sto sam najvise vjezbao. Idemo na poligon, dva tri puta to parkirnaje, linija i onda furamo na gradsku ili obrnuto. Nije me moglo profuliti to na casovima nikako.
Za koju godinu ce pri kupovini auta biti vaznije da li auto ima parking senzore nego ikakav drugi dio opreme. Bas su izbacivanjem toga hendikepirali nove vozace. Ne znam kako je u drugim zemljama.
Za koju godinu ce pri kupovini auta biti vaznije da li auto ima parking senzore nego ikakav drugi dio opreme. Bas su izbacivanjem toga hendikepirali nove vozace. Ne znam kako je u drugim zemljama.
- nepass1
#52612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni je zena po starom polozila kad god ja paralelno parkiram kaze mi svaka ti castzdruzdjo wrote: ↑16/11/2025 06:47 Kako je samo ocigledno da na polaganju vise ne postoji ucenja kandidata paralelnom parkiranju. Pa covjece gledam mladju raju koja su polozila u proteklih par godina. Kuku majko kad se mora parkirati negdje na taj nacin. Ti vidis da je to opsta panika i muka. Sjecam se da sam 1996 kad sam polagao, to bilo nesto sto sam najvise vjezbao. Idemo na poligon, dva tri puta to parkirnaje, linija i onda furamo na gradsku ili obrnuto. Nije me moglo profuliti to na casovima nikako.
A vjeruj evo zadnjih 7g imam kameru na autu. Ja ne znam bih li sad auto bez kamere od prve paralelno ubo parkirati. O sedanu da ne pricam. To sam zadnji put mislim lanciu lybru tako parkirao prije 15+ godina.
Ono morao bih vratiti core memory
-
Naslovnica
-
zdruzdjo
#52614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kada bih vozio nekog SUV-a ili Terenca, ja bih naredao takva svjetla, da bi jedino krema za suncanje sa velikim faktorom mogla spasiti likove koji drze upaljena duga od opekotina po licu kad blicnem.
Ali jeee ga, ne ide da na obicno auto redam neke barove.
-
NediM17
-
shandrprcSA
#52616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Član 95
(1) Po magli vozač vomotornog vozila na vozilu treba da ima upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje puta ili svjetla za maglu ili oba svjetla istovremeno.
(2) Svjetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila moraju da budu bijele ili žute boje, a na zadnjoj strani - crvene boje.
12) vozač motorna vozila koji po magli ne upotrebljava propisana svjetla, ili ako ta svjetla upotrebljava na način suprotan odredbama člana 95;
-
NediM17
#52617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja, i
Suprotan odredbama clana 95, dakle ako ih ne pali po magli.
Suprotan odredbama clana 95, dakle ako ih ne pali po magli.
Last edited by NediM17 on 16/11/2025 10:13, edited 1 time in total.
-
BadBoy
#52618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto i kod mene, vjeruj mi. Evo crkla mi zadnja kamera na malom hatchbacku pa isto hendikepiran. Džaba, lako se naviknuti na neke bolje stvarinepass1 wrote: ↑16/11/2025 07:24Meni je zena po starom polozila kad god ja paralelno parkiram kaze mi svaka ti castzdruzdjo wrote: ↑16/11/2025 06:47 Kako je samo ocigledno da na polaganju vise ne postoji ucenja kandidata paralelnom parkiranju. Pa covjece gledam mladju raju koja su polozila u proteklih par godina. Kuku majko kad se mora parkirati negdje na taj nacin. Ti vidis da je to opsta panika i muka. Sjecam se da sam 1996 kad sam polagao, to bilo nesto sto sam najvise vjezbao. Idemo na poligon, dva tri puta to parkirnaje, linija i onda furamo na gradsku ili obrnuto. Nije me moglo profuliti to na casovima nikako.
Za koju godinu ce pri kupovini auta biti vaznije da li auto ima parking senzore nego ikakav drugi dio opreme. Bas su izbacivanjem toga hendikepirali nove vozace. Ne znam kako je u drugim zemljama.ona bi radije pjeske klapala ako zna da joj treba paralelno parkiranje
A vjeruj evo zadnjih 7g imam kameru na autu. Ja ne znam bih li sad auto bez kamere od prve paralelno ubo parkirati. O sedanu da ne pricam. To sam zadnji put mislim lanciu lybru tako parkirao prije 15+ godina.
Ono morao bih vratiti core memorydva tri puta pokusati da vratim skill
-
shandrprcSA
-
inflames
#52620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neće da se embeduje video kad se doda timestamp, ali nema veze.
- nepass1
#52621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad mi at i ima hill control. Sjedem u auto sa rucnim i bez asiatencije moram aktivno razmisljati kako krenuti uz brdoBadBoy wrote: ↑16/11/2025 10:10Isto i kod mene, vjeruj mi. Evo crkla mi zadnja kamera na malom hatchbacku pa isto hendikepiran. Džaba, lako se naviknuti na neke bolje stvarinepass1 wrote: ↑16/11/2025 07:24Meni je zena po starom polozila kad god ja paralelno parkiram kaze mi svaka ti castzdruzdjo wrote: ↑16/11/2025 06:47 Kako je samo ocigledno da na polaganju vise ne postoji ucenja kandidata paralelnom parkiranju. Pa covjece gledam mladju raju koja su polozila u proteklih par godina. Kuku majko kad se mora parkirati negdje na taj nacin. Ti vidis da je to opsta panika i muka. Sjecam se da sam 1996 kad sam polagao, to bilo nesto sto sam najvise vjezbao. Idemo na poligon, dva tri puta to parkirnaje, linija i onda furamo na gradsku ili obrnuto. Nije me moglo profuliti to na casovima nikako.
Za koju godinu ce pri kupovini auta biti vaznije da li auto ima parking senzore nego ikakav drugi dio opreme. Bas su izbacivanjem toga hendikepirali nove vozace. Ne znam kako je u drugim zemljama.ona bi radije pjeske klapala ako zna da joj treba paralelno parkiranje
Ono morao bih vratiti core memorydva tri puta pokusati da vratim skill
![]()
-
tokio25
#52622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prekljuce vozim desnom trakom glavnom ulicom u terminu oko 4 poslijepodne znaci guzva da ti treba od semafora do semafora 20ak minuta
i stojimo na semaforu malta da smo propustili zeleno
pali se zeleno i lik koci prije bus stanice pali sva 4 da neko izadje
pa ta osoba je mogla izaci 101 put prije toga al nema sanse nego mora izaci tu na pjesackom al ispred se rascistilo tako da je sva ta kolona krenula nekom normalnom brzinom osim te desne trake
pa jbt je li moguce da si toliko samoziv kao da si sam na cesti
i stojimo na semaforu malta da smo propustili zeleno
pali se zeleno i lik koci prije bus stanice pali sva 4 da neko izadje
pa ta osoba je mogla izaci 101 put prije toga al nema sanse nego mora izaci tu na pjesackom al ispred se rascistilo tako da je sva ta kolona krenula nekom normalnom brzinom osim te desne trake
pa jbt je li moguce da si toliko samoziv kao da si sam na cesti
- Laplace
#52623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad me ovako svi pretiču:
[shorts][/shorts]
[shorts][/shorts]
- Laplace
#52624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan od kružnog kod Unit-Pretis ka Vogošći (tj. ka kružnom na odvajanju za Stup i Semizovac) vozim, iz suprotnog smjera ide hitna sa rotacijama i sirenom. Niko se ne sklanja, jedini ja sam se popeo na trotoar, ostali ne reaguju niti na bilo koji način pokušavaju pomoći da se probije (kolone sa obiju strana).
Svako samo na sebe misli, za ostatak svijeta ih nije briga.
Svako samo na sebe misli, za ostatak svijeta ih nije briga.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#52625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Maloprije vozimo mic po mic sa Otoke prema Ilidži, lik u desnoj traci hladno igra igrice na telefonu, neke slotove ganja