Ako ostvari ovu cestu, svaka čast!Dodik je najavio i izgradnju brze ceste kroz Hercegovinu, prema Višegradu, kako bi se spojili na puteve u Srbiji. https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /251106129
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
-
HelaS
#5826 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
-
doktor78
#5827 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Evo i naš kolega forumaš se uvjerio u katastrofalno stanje dionice Tuzla-Gračanica, pogotovo oko Puračića:
https://youtu.be/f1wgqJAfKZ4?si=CnHfyxpzfvMMWfj2
- sagosen
#5828 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jesu li putevi u BiH bili kvalitetniji pocetkom 2000-ih pa do 2006-7 ili danas?
-
zippoo87
#5829 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja sam tada poceo voziti,polozio 2006. i ne sjecam se bas tacno ali ovako kroz sjecanje,mislim da nisam morao izbjegavati kratere kao sto sada moram na svakom putu.
Mislim da se u tim godinama manje kralo i da je ipak bio neki nadzor...ovo sada vise nema nikakve granice za kradju ni garancije za izgradjeno.
Svaki novi put sto izgrade,bude sve gori od prethodnog a svi mislimo da gore od postojeceg ne moze biti.
Ali definitivno na TK su najgori putevi...ja ne znam sta se to ovdje desava,ko je glavni krivac, Federalna ili kantolana preduzeca kojima je ovo nadleznost.
Strahota...nije ni cudo sto TK prednjaci po nesrecama i pogibijama na putu. Ali u normalnoj drzavi neko bi zbog ovakvih puteva isao u zatvor a ovdje se niko i ne pocese. Najgore je voziti kada kisa padne,pa ne vidis kratere dubine 20+ cm...odbiti tocak salom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5830 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Krivci tome si iskljucivo samozivi "merhametli" ljudi sa tog kraja.doktor78 wrote: ↑15/11/2025 15:03 Evo i naš kolega forumaš se uvjerio u katastrofalno stanje dionice Tuzla-Gračanica, pogotovo oko Puračića:
Sta bi se desilo da im vagaju kamione
Stabi se desilo da im se 80% prikljucaka na cestu ukine ko sto bi trebalo
Govna štetočinska
Razvališe sve što ima, zarađuju na tome i sad je još neko kriv što u TK nema cesta? Pa da su kopkali svaki dan po metar mogli su spojiti tuzlu sa dobojem brzom cestom, ali nisu htjeli jer im sebičluk nije dao.
- Haris.ba
#5831 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Slazem se sa tobom sve osim sto ne kontam sto je kriv onaj sto pretovara za to sto nema ceste?
U TK su krivi svi. Ali, najvise narod koji glasa za politicare koje zivo boli briga za cestogradnju.
I to glasaju haman plenarno.
- mk ultra
#5832 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Začarani krug krpljenja i popravljanja svake godine jer je pretovareni kamioni sjebu, kontinuirano izvlacenje novaca
I da, on u pretovaru direktno zađuje na razvaljivanju ceste.
Sve pare skrše jer oni godisnje to asfaltiraju na novo, skidaju, krpe itd itd...
A svi su toliko na čudan način podešeni tako da će radije sabotirati da ne bude nikakve bolje ceste
Sve neki gradovi milionera izmuzli sve sto su mogli, ni trotoara jbnog nemaju a ne nesto ozbiljnije.
- Optimus09
#5833 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Danas sam bas isao u smjeru Tuzle,ondje je 80 ogranicenje gdje je put los,a ne bi smjelo vise od 50 
- Haris.ba
#5834 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Te pare koje odu na popravke su nikakve pare za izgradnju.
Ne kazem da nije problem sto odose pare, ali nije to iznos od kojih mozes izgraditi nesto znacajno ceste.
Na krjau, pare i nisu problem sto nema izgradnje.
O tome ja pricam. To je stanje naroda. Nikakvog smisla za javno. Ne znam objasniti zasto.
-
sumirprimus
#5835 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jeste jer krivi smo mi a ne federalne ceste. Ili podjela drzave po finansijama ili ravnomjerno finansiranje bez ovih muslimansko hrvatskih federalnih podjela plijena lotova ko sto sada rade.
Pa hecrgovina dobije sve .a.tk krcinu.
Ja sam za teritorijalnu podjelu pa nek vilajet i treći entitet finansiraju sami svoje snove i iluzije.
Pa hecrgovina dobije sve .a.tk krcinu.
Ja sam za teritorijalnu podjelu pa nek vilajet i treći entitet finansiraju sami svoje snove i iluzije.
- Optimus09
#5836 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Najveci krateri su bili u Gracanici od bolnice pa u smjeru stadiona.Jucer prodjoh,jos uvijek traume,gledam ima li gdje koji joszippoo87 wrote: ↑15/11/2025 21:16Ja sam tada poceo voziti,polozio 2006. i ne sjecam se bas tacno ali ovako kroz sjecanje,mislim da nisam morao izbjegavati kratere kao sto sada moram na svakom putu.
Mislim da se u tim godinama manje kralo i da je ipak bio neki nadzor...ovo sada vise nema nikakve granice za kradju ni garancije za izgradjeno.
Svaki novi put sto izgrade,bude sve gori od prethodnog a svi mislimo da gore od postojeceg ne moze biti.
Ali definitivno na TK su najgori putevi...ja ne znam sta se to ovdje desava,ko je glavni krivac, Federalna ili kantolana preduzeca kojima je ovo nadleznost.
Strahota...nije ni cudo sto TK prednjaci po nesrecama i pogibijama na putu. Ali u normalnoj drzavi neko bi zbog ovakvih puteva isao u zatvor a ovdje se niko i ne pocese. Najgore je voziti kada kisa padne,pa ne vidis kratere dubine 20+ cm...odbiti tocak salom.
-
sumirprimus
#5837 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Najveća laz ovih budžetskih štetočina da prebacuju odgovornost na nize nivoe a oni stotine miliona pojedu godisnje I glume gospodu.
Otuda i moj revolt prema "nasoj" furdi.
Samo derite dodice i covicu, ovi svakako bi prodali sve sto mogu za ličnu korist
Otuda i moj revolt prema "nasoj" furdi.
Samo derite dodice i covicu, ovi svakako bi prodali sve sto mogu za ličnu korist
-
sumirprimus
#5838 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tuzla-doboj kao magistralni put m4 ili m109 ko je odgovoran?
-
zippoo87
#5839 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije bilo kratera vec zadugo ali je bio los put i evo ljetos su komplet novi uradili ali samo sto su ga asfaltirali,kroz 7 dana su ponovo sjekli,jer su zasrali nesto sa cijevima,koje su mjesecima prije postavljali hahaha. I jos su oko sahtova bili napravili prevelika udubljenja,pa je bas udaralo kada naletis na to...ali to su izravnjali katranom,mada nece to dugo trajati...vec se poceo katran odvaljivati.Optimus09 wrote: ↑15/11/2025 21:42Najveci krateri su bili u Gracanici od bolnice pa u smjeru stadiona.Jucer prodjoh,jos uvijek traume,gledam ima li gdje koji joszippoo87 wrote: ↑15/11/2025 21:16Ja sam tada poceo voziti,polozio 2006. i ne sjecam se bas tacno ali ovako kroz sjecanje,mislim da nisam morao izbjegavati kratere kao sto sada moram na svakom putu.
Strahota...nije ni cudo sto TK prednjaci po nesrecama i pogibijama na putu. Ali u normalnoj drzavi neko bi zbog ovakvih puteva isao u zatvor a ovdje se niko i ne pocese. Najgore je voziti kada kisa padne,pa ne vidis kratere dubine 20+ cm...odbiti tocak salom.![]()
Jos je taj put radio Roading a oni vaze za bolje izvodjace radova i opet banalne greske rade i useru. Sada su tamo kod skole postavili i 3 usporivaca...a prije mjesec dana je jedan balavac,sin od domaceg privrednika tu iz sela,zaletio si i katapultirao ga usporivac u drvo pored puta...pa su to pokusavali zataskati,dali policiji lazne izjave ,policija naravno u sluzbi sticenja balavaca a ne u njihovom sankcionisanju.
-
HelaS
-
zippoo87
#5841 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Je li koga iznenadio snijeg 
-
last mohicans
#5842 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Koga kriviti, tužiti, bruka i sramota. Opet je neko mogao poginuti. Sad sam fakat uvjerenja da mi nemamo više aktivu, ljudstvo koje zna raditi. Ta vremena su prošla.
Na Nišićima se urušili betonski blokovi postavljeni nakon odrona, obustavljen saobraćaj na putu od Sarajeva ka Tuzli
http://www.klix.ba/clanak/251130097
Na Nišićima se urušili betonski blokovi postavljeni nakon odrona, obustavljen saobraćaj na putu od Sarajeva ka Tuzli
- mk ultra
#5843 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ovo je radila struktura jajcelast mohicans wrote: ↑30/11/2025 18:18 Koga kriviti, tužiti, bruka i sramota. Opet je neko mogao poginuti. Sad sam fakat uvjerenja da mi nemamo više aktivu, ljudstvo koje zna raditi. Ta vremena su prošla.
Pa neko je od starta pogrijesio, ovime se ko fol.krpilo, i ocigledno da betonski blokovi nisu rjesenje...
Al eto, pojavit ce se opet neko da kaze kako se previse defetizma siri
-
sahbazzz
#5844 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
U srijedu se vracam iz Tuzle i govorim zeni ovo mi se nesto nagelo majku mu. Ko da ce se srusit, strah me i voziti ovuda.
Ne znam je li samo neka suhva, osjecaj ili sta ali mi se fakat cinilo malo nageto. I eto 3 dana poslije eto ga na cesti.
Dobro neko iznad rece, pitanje je da li mi i znamo vise ista i napraviti
Ne znam je li samo neka suhva, osjecaj ili sta ali mi se fakat cinilo malo nageto. I eto 3 dana poslije eto ga na cesti.
Dobro neko iznad rece, pitanje je da li mi i znamo vise ista i napraviti
- mk ultra
#5845 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Znamo itekako... samo svasta nesto cesto skripisahbazzz wrote: ↑30/11/2025 20:38 U srijedu se vracam iz Tuzle i govorim zeni ovo mi se nesto nagelo majku mu. Ko da ce se srusit, strah me i voziti ovuda.
Dobro neko iznad rece, pitanje je da li mi i znamo vise ista i napraviti![]()
-
last mohicans
#5846 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Zadnju deceniju znamo dobro ukrasti, a pri tome i sfušeriti. Pa ovaj isti Strabag se provaljivao od Skenderije, pa su im tiho i vrlo vjerovatno raskinuli ugovor za nastavak do Viječne. Pa oni su to trebali nastaviti, niko i ne spominje. Stara garda otisla u penziju i pomrla, ono sto valja EA i ostale kompanije guraju na ugovore vani. Ovdje ostao go neradnik i nespobnjaković.
- drug_profi
#5847 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Zatvor najvise boli ljude koji imaju novaca.
Pa kad se zatvorom pocne kaznjavati sve, onda ima sanse da izdobri.
Pa kad se zatvorom pocne kaznjavati sve, onda ima sanse da izdobri.
- tramvajtrojka
#5848 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Strabag je usrao boga oca, i krenuli su radovi da se isprave ova njihov krsljus, samo se nije doslo jos do dijela koji se odroniolast mohicans wrote: ↑30/11/2025 20:51 Zadnju deceniju znamo dobro ukrasti, a pri tome i sfušeriti. Pa ovaj isti Strabag se provaljivao od Skenderije, pa su im tiho i vrlo vjerovatno raskinuli ugovor za nastavak do Viječne. Pa oni su to trebali nastaviti, niko i ne spominje. Stara garda otisla u penziju i pomrla, ono sto valja EA i ostale kompanije guraju na ugovore vani. Ovdje ostao go neradnik i nespobnjaković.
A strabag sirom evrope je prvo poznat kao advokatska firma pa tek onda građevinska, prvo se ugrade da te tuze i naplate sve duplo pa onda sfusere stvari

Gledaj sta rade u njemačkoj
-
noviclan
-
HelaS